- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Az ASUS ROG Delta II gamer headset tesztje
- Bluetooth hangszórók
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
McSzaby
őstag
válasz radi8tor #23848 üzenetére
Természetesen tervezem, hogy teszek bele egy 8 cm-s ventit, vagy egy 12-st.. Jelenleg van egy házam, amelyben van egy 8 cm-s hátul, egy 12 cm-s a tápban és egy 12 cm-s elől, ahol "hot swap"-s vinyók vannak. Ez sok, maximum elől a 12 cm-s ventit akarom megtartani és a tápot lecserélni egy PSU tápra. Ez a PSU táp már a postán van Kínából.
Ilyen házikóm van CFI-A2059
[ Szerkesztve ]
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
flashpointer
őstag
Van valaki aki rendelkezik chieftec FI-01B-U3 házzal?
Sajnos pont nem találok megfelelőt de ez átrendezve jó lehetne, az ábra szerint hogy oldalról előlre kerülne a táp és beleférne egy duplaslotos lp kártya és még levegő is jutna neki.
Csak elfér e elöl a táp, azt számolom igen de jobb lenne ha valaki méréssel meg tudná erősíteni, úgy láttam videón hogy az egész első fémkeret egy mozdulattal lecsatolható.
Szerintem az ott simán van 65mm, de elfordítva még jobb lenne ha 85+ mm -
félisten
válasz flashpointer #23853 üzenetére
Ott eredetileg egy 3.5"-es merevlemeznek kell keresztben elférnie, szóval a méretszabvány alapján kb. 101,6 mm lehet ott a hely.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
törölt tag
Találtam egy érdekességet :ALIENWARE-X51-R1
Eddig még nem verték fel az árát.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz viperabácsi #23858 üzenetére
Óh, hát odáig nem is mentem az aukció olvasásában.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
törölt tag
hetvegen frissitettem a gepet: az i5-2500k helyett belekerult egy e3-1230v2. a regota pocon figyelo noctua nh-9l1 huti a gyari venti helyett, hogy csendes legyen (elmeletileg az uj proci kevesebbet is fogyaszt 95W vs 69W)).
erre tonkrevagyam az egeszen egy ati 5450-nel, mert elfelejtettem h ebben a prociban nincs gpu
szoval most vadaszhatok valami passziv videokartyat... -
lazydog
addikt
Sziasztok Urak!
Elsősorban SG05-el összeházasodott userek segítségét kérem, procihűtő választáshoz. A lehető legnagyobb, még beleférő asszimetrikus típust keresem, mivel az alaplapomon közel esik a procifoglalat a PCIe slot-hoz.
Első közelítésben ezeket néztem ki magamnak:Thermalright AXP-100 Muscle
Raijintek Pallas
Xigmatek JanusMelyiket szeressem?
Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
lazydog
addikt
válasz AxBattler #23864 üzenetére
Azért ennyire nem kevés (44mm) a hely az SG05-ben. Jelenleg és átmenetileg, ehhez nagyon hasonló (36mm) SlimX3 van benne. Ahogy elnézegetem, sikítva talán még a 82 mm magas Silverstone NT06-PRO is beférne a kuckóba. Az ára viszont nem kicsit durva ahhoz hogy beleférjen.
Mivel K-s i5-ről van szó, hébe-hóba mértékkel húzni is szeretném.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
-
Pista0001
addikt
válasz lazydog #23867 üzenetére
NT06-E-m volt, onnan tudtam. Utoljára levegősök közül Zalman CNPS7000cu-t, Scythe Ninja Rev A-t meg Ninja Mini-t használtam, ezek nem mai darabok, az újabbakat nem ismerem. Gondolom ami nagy, sok a hőcső, meg nyom a venti, az csak jó lehet. A fizikát nem lehet megkefélni, légáram kell, az meg sajnos zajjal jár, ha össze-vissza kell mennie a levegőnek. Szerintem abban a házban ezt nem nagyon lehet megoldani.
-
rover45
őstag
Elég jól sikerült elpasszolnom egy J1900as itx konfigom és kéne valami a helyére a saját részemre.
Van itthon sodimm ddr3am, meg ssd-m, kéne valami proci-alaplap-ház. VGAból elég az integrált is, nemjátékra kell és elsősorban Intel vonalon szeretnék tovább menni.
Soha nem volt még thin alaplapom, így ami most nézegetek az az Asus H81T... de mindent meghallgatok
Ki mibe ruházna be? -
Ispy
veterán
Egy Asrock H61MV-ITX lapot mire lenne érdemes lecserélni? Most egy Intel Core i3 - 3220 van benne.
Azért kérdezem, mert lecserélem a házamat és ez a lap nem rendelkezik usb 3-as csatival, a ház meg igen.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
rover45
őstag
Nekem egy Asus P8H77-I-ben volt ugyan ez a proci, az 3.0-ás (is)
[ Szerkesztve ]
-
lazydog
addikt
válasz AxBattler #23871 üzenetére
Ez nekem nem nyerő.
Nem eléggé asszimetrikus, vagyis (jóformán) szimmetrikus. a másik baj vele az undorító Intel féle műanyagpöckös rögzítés.
A gyári Intel hűtőim beépítése során mindig az első dolgom csípőfogóval leműteni azt a négy sz@r pöcköt, és jöhet helyette az anyáscsavar+alátét kombós rögzítés.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
lazydog
addikt
válasz Pista0001 #23878 üzenetére
Nekem van vele gondom.
Első néhány alkalommal még próbálkoztam, de egyszer sem sikerült megbízhatóan felrakni. Bár már láttam olyat saját szememmel, hogy egy erre nyilvánvalóan külön kiképzett szervizes szakember rendesen felrakta. De szerintem ő sem tudta volna ezt másodszor megismételni, ugyanazzal a hűtővel.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
McSzaby
őstag
Halihó,
LC-1400mi házacska esetében szerintetek egészséges, ha nagyjából a deszka felett lévő, előre megtervezett venti helyre rakok csak egy ventit?
A lehető legnémább gépet akarom. PSU táp lesz benne, 1 vagy 2 vinyó és egy fanless Q1900-s Asrock.
Szerintetek ennyi hűtés elég? Elég szűk helyen lesz a gép. Körbe kb. 10 centi rés lesz, mert a tv alá akarom begyömöszölni.
Illetve a másik kérdés, hogy milyen nagyon,nagyon halk 8 cm-s ventit ajánlotok?
[ Szerkesztve ]
-
McSzaby
őstag
válasz rover45 #23881 üzenetére
Féltem azért, főleg a vinyó(ka)t. Minimális szellőzés nem árt. Max. írok rá linux alatt egy scriptet, vagy tudtommal már van ilyen az új lapokon is, hogy bizonyos hőfok felett bekapcsol. Az is elég nekem.
Még egy ostoba kérdés...
Létezik olyan PCI takarólemez, ami elő van fúrva mondjuk egy PSU táp "bemenetéhez"? Lényegében egy lyukas takarólemez... Létezik ilyen, lehet külön venni? Ha nem létezik, akkor DIY technika lesz, de ha van, akkor nem erőltetem meg magam.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz Pista0001 #23883 üzenetére
Ezt én se értem, eddig még nem volt gondom a gyári hűtő rögzítésével, ha már szidni kell, akkor a venti vezeték elhelyezésével kezdeném, idétlen, néha már gyárilag beleakad a lapátba...
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
lazydog
addikt
-
HookR
addikt
válasz lazydog #23862 üzenetére
Első ránézésre mindhárom jónak tűnik. Ami már a specifikációból, képekből és az árból kitűnik:
Raijintek Pallas:
+ 120mm-es ventit fogad
+ Legnagyobb a bordázat a három közül
- 68mm magas (ennél marad a legkevesebb hely a táp és venti között)
- Legdrágább a három közül(?)Thermalright AXP-100 Muscle:
+ 58mm magas
+ Legolcsóbb a három közül(?)
- 100mm-es ventit fogadXigmatek Janus:
+ 120mm-es ventit fogad
+ 60mm magasÉs ami nem derül ki, hogy melyik mennyire hangos, illetve a gyakorlatban hogy teljesít. Ezzel kapcsolatban érdemes teszteket olvasni.
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
HookR
addikt
válasz radi8tor #23893 üzenetére
Színvilág + barátságosabb árfekvés (pl. nincsenek rajta díszkupakok). Hogy ezen kívül miben más, azt nem tudom.
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
lazydog
addikt
Ezek közel egy árban vannak, de közülük valóban a Raijintek Pallas a legdrágább,13680 Ft.
A Xigmatek Janus 12130, a Thermalright AXP-100 Muscle ~11000 Ft. Innen messziről nekem ez tűnik a leginkább szimpatikusnak.
Kösz a segítséget. Ha szerinted se nagyon van ezeken kívül értelmes válaszási lehetőség, akkor ezek maradtak.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
viperabácsi
addikt
Üdv
Ha jól emlékszem Raijintek -nek volt 200 mm fannal is egy low cpu hűtője nem ?
Tévedtem ERRE GONDOLTAM
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest