- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ZetorGumi
addikt
-
robcsekwow
tag
válasz #16939776 #23090 üzenetére
Igen, a házikó 5*-os választás volt
Amit linkeltél pci reiser az nagyon szimpatikus jószág, egy bajom van vele, hogy nem ér el a gépig a 12V-os ág, szóval akkor kell valami külön tápegység csak neki, így meg nagyobb házat kell akkor építeni, amihez kedvem nincs sok.
Valami olyan megoldás kellene, aminél egy kábel futna ki a házból, a kártyához, amin "megy az info" is meg a tápellátása is. -
>Deego..
senior tag
Nos, egyelőre itt tartunk.
A passzív hűtő utólag kerül majd beszerelésre és a táp az még kérdéses." Agyalok és cselekszem, de nincs az az isten hogy feladom és lefekszem " ...
-
törölt tag
válasz robcsekwow #23106 üzenetére
Egy sima floppy csatlakozó kell a kártya alá bedugni. Az "usb" kábelt úgy is belűről kell kihozni, így nem látok benne +megkötést.
Az viszont érdekelne, hogy miért jó neked: 1x-es pci-Ex kapcsolatra rádugni a házon kívül egy vga-t?
[ Szerkesztve ]
-
robcsekwow
tag
válasz #16939776 #23114 üzenetére
Nem igazán értek ehhez a részhez, azért is kérdezek, hátha valaki hozzáértő el tud látni hasznos segítséggel.
Eredeti elképzelés szerint van egy dobozka, amiben van a kártya meg az elektronika, van 1 vagy 2 kábel ami meg fut a gépházba, aztán cakumpak!A gép elég keskeny koncepció, így emiatt kell külső megoldást eszközölni.
-
rover45
őstag
válasz robcsekwow #23115 üzenetére
Úgy láttam nincs benne ODD és így az egyik oldala gyakorlatilag üres ha jól sejtem
Oda sem lehetne bepréselni valami kártyát? Akár annak az oldallapnak a kivágásával is -
robcsekwow
tag
válasz rover45 #23116 üzenetére
Öhm... Ez a linken Zodo barátom cikke van, én rakok bele ODD-t, paneltápot használok és az ő tápja helyén van a HDD.
Elfelejtettem: ASUS P8H61-I R2.0 alaplaphoz lessz.
Egy másik: tud valaki egész olcsón Socket 1155 foglalathoz hűtőbordát venti nélkül, ami lehetőleg tömör, szóval nem mint az Intel gyári kűtői, hogy tényleg csak bordákból áll, hanem ehhez hassonló, de ez se tökéletes, ennél is zártabbra gondoltam
[ Módosította: radi8tor ]
-
rover45
őstag
válasz robcsekwow #23118 üzenetére
Figyi, és hülyeség lenne a paneltápnak helyet keresni az oldalában? Akkor alul
rengeteg helyed maradnamaradna némi kis helyed a VGAnak.[ Szerkesztve ]
-
robcsekwow
tag
válasz rover45 #23116 üzenetére
Öhm... Ez a linken Zodo barátom cikke van, én rakok bele ODD-t, paneltápot használok és az ő tápja helyén van a HDD.
Elfelejtettem: ASUS P8H61-I R2.0 alaplaphoz lessz.
Egy másik: tud valaki egész olcsón Socket 1155 foglalathoz hűtőbordát venti nélkül, ami lehetőleg tömör, szóval nem mint az Intel gyári kűtői, hogy tényleg csak bordákból áll, hanem ehhez hassonló, de ez se tökéletes, ennél is zártabbra gondoltam.
-
törölt tag
-
robcsekwow
tag
válasz rover45 #23119 üzenetére
Ez idáig szép és jó, de 1: Kell az ODD, a másik oldala meg a 12cm hűtőé. 2: majd ha egyszer veszek sSD-t, akkor oké, de most nem aktuális, amúgyis ebben a házban az alaplap 180°-al el van forgatva, gondoltam én arra is, hogy ez amit ajánlottak, elfektetve a ház aljába, de nem jó, mert nem kapna a hűtője friss levegőt, a gépbe meg szélzaj keletkezne.
-
rover45
őstag
válasz robcsekwow #23127 üzenetére
Ez mondjuk teljesen vállalható méretű
-
Polllen
nagyúr
válasz rover45 #23126 üzenetére
Mint látod 120W-s, az szerintem nagyon necces. Egy 7750/R7 250 is megkajálja a maga 50-60W-ját terhelve. Még ha kijön az alapkonfig 40-50W-ból mindenestül is, csúcson fog járni az a táp. 150W-sat venném, hogy amikor minden felpörög maxra se legyen gond.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Polllen
nagyúr
válasz robcsekwow #23132 üzenetére
Az tiszta sor, csak a másik felvetésre írtam, h izmosabb vga-hoz nagyon meg kell nézni a fohyasztást paneltápnál.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
törölt tag
válasz robcsekwow #23125 üzenetére
Legköltséghatékonyabb,legegyszerűbb és legfájdalommentesebb az lenne ha valamilyen APU-s rendszert választanál, mert alaplap fölött bőven van hely hűtőbordának és a 12cm-es -es venti nagyon jó helyen van, nem kellene+ venti a gépbe.
dVGA-t leginkább a 3,5"-os HDD helyére lehetne rakni, rövid 10-15cm-es 8/16x-es riserrel., kis ügyességgel a Slim-odd is elférne. Az alaplap fölső széle és a doboz teteje közé lehetne rakni a vga hőleadóját, Heatpipe-al lehetne odáig elvinni a hőt.
A táp helyére nem biztos hogy jó lenne rakni, túl hosszú (>25cm) riser kellene, az nem mindig működik hibátlanul
Jó kuckót választottál, biztos ellenék vele egy darabig
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Ha már szóba került, épp a napokban frissítettem a "galéria linket" mivel ezt megelőzően az idén tavasszal bezárt myopera fiókomban tároltam a Compaq Ipaq desktop pc átalakítása során lőtt képeimet.
Ha jól rémlik, anno priviben én is a full integrált megoldást javasoltam robcsekwow -nak de kíváncsian várom a végkifejletet.
-
félisten
Üdv!
Vélemény erről a lapról? GA-B75N
Jó lehet egy belépő gamer géphez?
Igazából csak azért kérdezem, mert több mint 10 éve volt utoljára Intel-es gépem, és nem igazán vagyok képben...[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Mercutio_
félisten
válasz shteer #23138 üzenetére
750-t ne is emlegesd, eljuttattam egy cimborával, aki csak ezért tett kitérőt pestre, debrecenbe, erre kiderül, hogy a kedves vevőnek "nincs rá pénze", csak ezt épp elfelejtette közölni
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
törölt tag
válasz Mercutio_ #23141 üzenetére
A történetben így hirtelen el sem tudom dönteni, mi a számomra "legfelkavaróbb" momentum:
1, az illető hozzáállása az üzlethez,
2, hogy még egy használt GTX 750-re sincs pénze,
3, vagy hogy ami kevés pénze van, azt mind elköltené egy használt GTX 750-re?Azért azt se zárnám ki, hogy a 2,-t illetően hazudott. Van aki arra izgul, hogy mennyit tud alkudni. Ha nem sikerül eleget, akkor inkább odébbáll.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Szoba
tag
Sziasztok Szakik!
Egy ütős mini ITX-es számítógép összeállításán gondolkozom, és nagyon hálás lennék megtisztelő véleményetekért, jótanácsaitokért.
A kiindulási alap a követlező:
Ház: A kocka házak kizárva, esztétikailag egyenesen visszataszítónak tartom őket. Kártyafoglalat(Slot) lehetne 2, hogy legalább egy említésre méltó videokártya beleférjen. Ebből kifolyólag a lehető legerősebb táppal szerelt változat.
Alaplap:
Nincs igazi kívánalom, szeretném a legújabb platformot (s1150), támogassa és szolgálja ki a többi alkatrészt, amúgy semmi extra. Talán egy mSata foglalat miatt lehetne bele ennek megfelelő SSDt tenni, ami által még könnyebb lesz a gép, de ez egyáltalán nem kívánalom.
Prozesszor:
i5-4690 vagy i7-4790k, ha a táp nem bírná, esetleg az energiahatékonyabb változatuk alacsonyabb órajellel.
Videokártya:
Háztól függően 1, esetleg 2 foglalatú, amit még elbír a táp. GTX 750TI-re gondoltam, de csak azért mert ennek a fogyasztása csúcson 60W, a GTX 760-e pedig már 170W, amit nem tudok megfelelőképpen kiszolgálni.Ezen szempontok alapján a következő konfiguráció fogalmazódott meg bennem:
Ház: IN WIN BM639, USB 3.0 Mini-ITX 160W 2 kártyafoglalattal de csak 160W táppal, vagy mondjuk egy
IN WIN BP655, USB 3.0 Mini-ITX 250W 1 kártyafoglalattal viszont 250W táppal.
Prozesszor: i7-4790K 88W, vagy
i5-4690K ugyanúgy 88W
Videokártya:
GTX 750 ha a ház 1 kártyafoglalatos max 60W, vagy
GTX 750TI ha 2 kártyafoglalatos.
256 GB SSD, 16GB Ram, semmi felesleges.Létezik még GTX 760 mITX kivitelben, de melyik mITX-es ház (tápja) bírja ezt egyáltalán, amelynek 2 kártyafoglalata van, és nem kocka?
A következő kérdések merültek fel bennem:
Van lehetőség erősebb (többet fogyasztó kártya) beépítésére valamely más, erősebb táppal szerelt házzal, ami nem kocka alakú? Ha igen tudnátok valamit ajánlani?
Bírná egyáltalán a fenti konfigurációt a 160W-os ház?Mégegyszer nagyon köszi!
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest