- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fricc_
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék.
Szeretnék összerakni itthonra egy pici, halk és olcsó gépet.
Egy kicsit bele keveredtem, sokat olvastam, és már nem is tudom mi lenne a jó nekem :-)Első próbálkozásra ezt "raktam össze"
AM1B-ITX
AMD Sempron X2 2650 vagy AMD Sempron X4 3850 esetleg Athlon X4 5150
Kingston 4GB DDR3 1333MHz
2,5 winyót tennék bele vagy akár 3,5-etvagy inkább jobb lené az intel atom irányba elmenni?
Néztem a házakat és táppal vagy adapterrel együtt elég drágák.
Felmerült bennem hogy akár Cooler Master Elite 110 + sima ATC táppal sem járnék rosszul, és még maradna is bőven hely a házban egy esetleges későbbi bővítésre.
Vagy inkább olyan alaplapot válasszak amin van jack dc in táp? (pl. az előbb említett AM1H-ITX)Amire használni szeretném:
Ha nemvagyok otthon akár távoli asztal szerűséggel vagy egy ftp-vel el tudjam érni róla az anyagokat
Ha mennem kell valahová, berakom a táskába és viszem
Nem akarok rajta HD filmekt nézni, első sorban sima böngészés lesz rajta, max, youtube-al megtüzdelve, de maradva az 1024*768-as felbontásnál esetleg ennél eggyel jobbal.
Kvázi irodai gép tudása kell nekem.
Valószínű, hogy DLNA kiszolgáló is lesz belőle egyszer.
Olcsó legyen
Nem akarok vele játszani
Ha kell tudjon menni akár 24/7-ben bár valószínűleg egyszerre nem lesz ennyit használva.A vas:
WinX oprendszer, talán később kipróbálom a linuxosat is...
halk legyen
elég az analóg 5.1 vagy 2.0-ás hang
legyen rajta USB3 csatlakozó
normál mértü sata csatlakozó
elég a dsub vga a hdmi nem élet halálmenjen el úgy is ha nincs rajta billenytű illetve egér (vagyis a BIOSba be lehhesen állítani, hogy tovább lépjen ha ilyet tapasztal)
Előre is köszönöm az észrevételeket, javaslatokat.
[ Szerkesztve ]
-
csiben1
tag
Sziasztok!
Korábbi konfigomat kicsit lemódosítottam, szerintem így már el fér minden ebben a házban, illetve ez a 180W-os táp elég is lenne:Ház: CHIEFTEC BT-02B-U3 180W
Alaplap: ASROCK H81M-ITX/WiFi
Cpu: INTEL Pentium G3220 3.00GHz 1150
VGA: Sapphire R7 250X 11229-03-20G
Memória: KINGSTON 4GB ValueRAM DDR3 1600MHz CL11
Ssd: CRUCIAL 128GB MX100 SATA3 2,5"Szerintetek így jó lesz, illetve el fog férni ez a videókártya a házban?
You can walk straight through hell with a smile
-
flashpointer
őstag
válasz csiben1 #24152 üzenetére
Ha sikerül a duplaslotos VGA-t beletenni egy slotba és levágni a kártya hosszából úgy 50 mm-t akkor sikerülhet
Ha ragaszkodsz a kártyához akkor csak valami sg05 szerűbe megy bele de ha ilyen felépítésű ház tetszik akkor inkább egy rövidebb kártya+ pl BT-04B-U3[ Szerkesztve ]
-
DR|FTK|NG
veterán
Amit először észrevettem, az az, hogy a háznak csak 1 PCI bővítőhelye van, míg a VGA kettőt kér.
A másik: lehet, hogy nem lesz elég csatlakozó az R7 250X 6pin-es PCI-E kábelének.
Én háznak egy CM Elite 110-eset vennék, ha a kis méret is lényeg. Ebbe egy FSP 350-60APN/Hexa+ tápot vennék.A többi szerintem jó lesz(WiFi-s lap biztos, hogy szükséges?).
-
Goose-T
veterán
Ebbe belefér a dupla slotos VGA, és sokak szerint a jelenleg kapható legcsendesebb SFX táp van benne, ráadásul 350W-os.
Szerk.: bár tényleg hosszú bele a VGA, 190mm a max, és amit kinéztél, az 220mm hosszú.
[ Szerkesztve ]
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
félisten
Ház: CHIEFTEC BT-04B - alig drágább az általad kinézettnél, viszont tudsz bele rakni 2 slot-os VGA-t, és sokkal jobb benne a táp. (Szerintem Goose-T is ezt akarta linkelni, csak lemaradt a hivatkozás.)
Alaplap: GIGABYTE GA-B85N - jobban felszerelt lap, msata csatlakozóval, belső usb3-csatival, olcsóbban, +1 év garival, de a wifi modul és antenna nélkül.
VGA: a 250X-nek 95W-os a TDP-je, és kell hozzá külön tápcsati. Ilyen kis házba nkább vennék GT740-est, vagy GTX750, pénztárcától és igényektől függően - ezeknek jóval kisebb a fogyasztása.
SSD: a fenti Giga lapba mehet egy msata SSD is, ha spórolni akarnál a hellyel.
(#24157) Goose-T
+1, sokkal jobb vétel.Egyébként a slim odd helyére lehet háttértárat rakni?
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
félisten
válasz Mercutio_ #24158 üzenetére
Nem. Most megnéztem a dobozát: nekem nem adtak a Phoenix-hez antennát, csak a modul és az antenna összekötésére használandó két kis belső kábelt.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Joke21
aktív tag
Sziasztok,
szeretnék építeni egy mini pc-t, az alaplap már megvan, ez lenne: ASRock Q1900-ITX,valamint lenne benne egy ssd és kettő db 3,5-ös hdd. Ehhez milyen tápot ajánlotok? PicoPSU, esetleg ha a hely nem számít, paneltápot inkább? Honnan érdemes ezeket megrendelni?
-
viperabácsi
addikt
válasz Mercutio_ #24160 üzenetére
Nekem sima ga-b85n van , ahhoz is csak az antenna bekötéséhez való kábelt adtak.
Érdekes , hogy ha az ember rákap az ITX ízére nem tud megállni 1-nél.Most faternak rakom össze a gépet.Annyira megtettszett az ITX (adatlapomon a sajátom.)
Lap : giga b85n - (megvan)
proci : i3 4130 - (megvan)
ram 2x4gb kingmax - (megvan)
wifi modul - (megvan)
msata ssd -(ez még nincs meg)Esetleg ebben tudtok adni tanácsot?Valószinű msata 3 -as kellene 60 gb körül.
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
csiben1
tag
Üdv!
Kicsit átvariáltam a konfigot, szerintem így már minden stimmelni fog:Ház: Cooler master elite 110
Táp: FSP Hexa+ 400W
Alaplap: GIGABYTE GA-B85N
Processzor: INTEL Pentium G3220 3.00GHz 1150
Videókártya: ASUS R7250-1GD5 R7 250 1GB GDDR5 PCIE
Ssd: CRUCIAL 128GB MX100 SATA3 2,5"
Memória: KINGSTON 4GB ValueRAM DDR3 1600MHz CL11 (késöbb majd veszek még 4Gb-ot)Remélem minden passzol mindennel, mert megőrülök, ha nem Egy kérdésem még maradna, jól értelmeztem, hogy a CM házba standard méretű táp való, szóval a fentebb linkelt táp jó is lesz ?
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz csiben1 #24166 üzenetére
Én HyperX Fury 1600MHz CL10-et vennék bele RAM-nak(csak mert bordás és fekete nyákos ).
És azt a VGA-t nem erőltetném. A Sapphire R7 250X 1GB GDDR5 jobb választás(FLEX nem fér bele)."Egy kérdésem még maradna, jól értelmeztem, hogy a CM házba standard méretű táp való, szóval a fentebb linkelt táp jó is lesz ?"
-Bele fog férni. -
Ispy
veterán
Na végre úgy néz ki 3 hét után megjön jövőhéten a Raijintek Metis házam egy be queit system power 7 táppal és át tudom költöztetni a konfigomat bele, uhhh úgy izgulok ilyenkor, mint a kisgyerek a játékboltba
Remélem belemegy minden
A mostani házamon (Chieftec BT-02b) az előlapi jackbe ha beledugom a fülest, akkor csak ez egyik fele szól Ez a háznak a hibája? Még garis, akkor vissza is viszem.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
csiben1
tag
saturn27: Igen, végül megbarátkoztam a "nagyobb" házzal, be kellett látnom, hogy amilyen konfigot én szeretnék, ahhoz nem elegek a nagyon kis méretű házak Illetve későbbi bővítésnél is jól fog jönni...
DR|FTK|NG: Megkérdezhetem miért nem ajánlod azt a vga-t? Illetve mi a baj vele?
[ Szerkesztve ]
-
csiben1
tag
válasz DR|FTK|NG #24172 üzenetére
Értelek! Akkor a végső konfig:
Ház: Cooler master elite 110
Táp: FSP Hexa+ 400W
Alaplap: GIGABYTE GA-B85N
Processzor: INTEL Pentium G3220 3.00GHz 1150
Videókártya: Sapphire R7 250X 1GB GDDR5
Ssd: CRUCIAL 128GB MX100 SATA3 2,5"
Memória: Kingston HyperX 4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3/4G (késöbb majd veszek még 4Gb-ot)Ez így összesen 117 ezer Ft-ba fog fájni + kell hozzá egy monitor. Még alszok rá párat, nem fogom elkapkodni Még egyszer köszönöm mindenkinek a segítséget, ha üzemkész lesz a gép, akkor azért még fogok jelentkezni.
Ha addig is valaki észrevesz valamit, ami nem stimmel, az szóljon nyugodtan.You can walk straight through hell with a smile
-
fogtunder
nagyúr
sziasztok,
notebookot cserélek asztalira és nem szeretnék nagy házat neki, nem érzem úgy, hogy újra együtt akarok élni egy ATX házzal, tárhely sem kell bele, mert van egy fileserver is. valamennyit játszanék rajta, de nincsenek durva elvárásaim, úgyhogy arra gondoltam építek egy mITX gépet:
ASUS H81I-Plus
Intel G3220
Asus GTX 750 OC
HSP Hexa 400+
TT Core V1mit gondoltok erről? nem szeretném erre a szintre méretezni a házat, jó lenne, ha nagyobb procinak és VGA-nak lenne hely (és szellőzés) benne. a mérete és a kialakítása tetszik, elvileg el kellene bírnia ennél sokkal jobb HW-t is.
esetleg van alternatív ötletetek házra, ami nem túl drága, kicsi és elbírna egy 100W körüli GPU-t és egy i5-öt a jövőben?köszi
I hate morning people. And mornings. And People.
-
sigidi
tag
-
kisza25
félisten
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
viperabácsi
addikt
válasz fogtunder #24174 üzenetére
A lapot lehet lecserélném
erre.Ár -érték aránya sokkal jobb.Nálam is van egy ilyen pár napja , eddig meg vagyok elégedve.Ezt úgy mondom , hogy eddig 95% ban csak asus lapjaim voltak.Mostis van mellette egy ASUS z87i-pro lapom.
Ház pedig egy CM elite 130
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz viperabácsi #24177 üzenetére
ezt a lapot néztem már az Intel LAN miatt, azért nem voltam biztos benne, mert semmilyen GB cuccom nem volt eddig.
az elite 130 volt a másik versenyző a Core V1 mellett, viszont nem tetszik annyira, de utána olvasok, hátha meggyőz valami.
köszi
-
viperabácsi
addikt
válasz fogtunder #24178 üzenetére
A lap egyenlőre bejövős , most ssd -t vadászom hozzá.
Nem tudok dönteni köztük.Van egy sata 2 es kingston v100 ssd-m és valamiért nem szereti a haswelles lapokat , nem mindíg látja a bios.Amikor nem látszik biosban nem is bootol róla.
-
fogtunder
nagyúr
válasz viperabácsi #24179 üzenetére
nekem egy Samsung 840 120GB van, azzal elégedett vagyok, annak ellenére, hogy ment az elején az ekézés a TLC miatt, közel 2 év napi szintű használat mellett (laptopban, sok hibernálással) 95%-os.
-
csiben1
tag
válasz sigidi #24175 üzenetére
Hm ez érdekes, ezt nem is figyeltem.... Szvsz én a gyártó honlapjának szívesebben hiszek, mint bármi/bárki másnak. +2ezerért itt van ez: INTEL Pentium G3420 3.20GHz 1150 Lehet inkább ennél maradok, bár a többi dologhoz képest, ez már részlet kérdés
-
Mercutio_
félisten
Szakik!
Jól tudom, hogy a GTX 760 mini még a régi architektúra nem az amire a GTX 750-ek épülnek?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz shteer #24184 üzenetére
És valami utód az új architektúrával nincs még a láthatáron?
AxBattle: zotac 750 LP van, a Ti +10%-a nekem nem ért meg annyit.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
flashpointer
őstag
IP-AD160-2
U jó kis cucc intel procival fél óra játék után semmi hangja nincs csak 30 centinél közelebbről lehet hallani egy pici morgást.
CPU hűtő lépett elő leghangosabbnak úgyhogy megvan a következő cserélni való : ) -
burny
aktív tag
Figyelgetem Asus gr8 és a g20-as console-pc-jeit (fuj ez a név) és most kapott a nagyobbik árat:
NeweggIntel Core i3 4150 (3.50GHz)
8GB DDR3 1TB HDD
Windows 8.1 64-Bit
NVIDIA GeForce GTX 745 4 GB
-700 usdEz így elég gyengécske, és drága, de amit igazán várok a kissebb testvére a gr8-as. Mobil i7-es chippel, 750ti-vel és a szerény 2,5 literjével elég vonzónak néz ki. Az már eléggé mini
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
Az asus rog g20-nak már rég ismert az ára, gr8-ra vagyok én is kíváncsi
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Joke21
aktív tag
Szerintetek érdemes beruházni egy ilyenre: picopsu ebay, vagy inkább ez legyen? Az ebayes jóval olcsóbb, kérdés hogy mennyire megbízható.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest