- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Mini PC
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Autóhifi
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
erhas01
tag
válasz erhas01 #23577 üzenetére
ITX ház:
Párat végignéztem. Ezek tetszenek külsőre, az elrendezésük meg nem. :
Cooltek pl.:mini Az alján van a HDD szellőző. Nálam biztosan megsülne.
Lian Li PC-Q07 . Kicsivel jobb.
Mindkettő torony olyan, mint egy máglyarakás.
A ház hűtése a levegő fújási iránya:
Valami sugárhajtómű formájú, és sportautó légáramlású kellene, ami a kereknél van olyan rács. Előröl hátra haladjon a levegő. Alul a ház ne legyen szita. Oldalt elöl beömlő, hátul rács. Felül teli tető kémény nélkül, lehessen ráülni. -
flashpointer
őstag
válasz erhas01 #23701 üzenetére
Nekem Q07-van és egy kalap szar, meg szerelhetetlen is.
Felűlre hogy egy pl egy hdd-t betegyél le kell szedni mindkét oldalt amit csak akkor lehet ha kiveszed az alaplapot amit csak akkor lehet ha kiveszed a vga kártyát amit csak akkor lehet ha kiveszed a tápot. Úgyhogy nekem az ssd csak úgy lóg a vezetéken mert 2x tettem meg a ki-beleszerelésből hmásodjára elegem lett.
Eladó olcsóért ha érdekel
Az egyetlen előnye hogy könnyű volt rá vágni egy igényes szellőzést amivel a proci max 60 fok de a benne lévő passzív vga is!
[link][ Szerkesztve ]
-
vitezlejszlo
őstag
válasz AxBattler #23700 üzenetére
Sziasztok
Egybe válaszolok
77 fok az windows alatt valami inteles cpu porkolos cucc, tekeri az osszes magot 100%-on, es akkor mertem, hogy 77 fok korul megallt a cpu melegedese (magonkent ez volt a legmagasabb ertek)
A Freezer 13-at neztem, jobb lehet-e annyival, mint a mostani Freezer 7? Esetleg a CoolerMaster Hyper 612?
Talaltam egy tesztet : ITT. Itt ha megnezitek a tablazatot, akkor kb pont mint nalam: 77 fokot csinal a mostani 7-esem, 70-et a Freezer13, es 54-et a 612.
Bar a 612 15K korul van, ha befer, es azt mondjatok jo lehet, akkor inkabb raszanom azt a penzt... Ha nem, akkor marad a 13-as, ha tenyleg fog rajta akar csak 5 fokot, mar nyugodtabb vagyok
Hat ez az HR22-es szep szep... csak az ara 30K? Ocsem.. az igen
Koszi
Laca
[ Szerkesztve ]
-
vitezlejszlo
őstag
válasz vitezlejszlo #23703 üzenetére
Hat a 612 ugy velem nem ferne be.. Marad a Freezer 13. Meg is rendeltem, meglatjuk mit bir.. majd meselek
Koszi meg egyszer!
Laca
-
HookR
addikt
Mindössze hatásvadász módon igyekeztem jelezni, hogy bár valóban szűkül a választható léghűtők köre, kétségbe azért nem kell esni, igény esetén így is akad (feleslegesen drága) kompatibilis behemót. Amúgy a HR-22 'kistestvérének', a HR-02-nek sokkal kevésbé elrugaszkodott az árfekvése, ha netán mégis ilyesmi méretben gondolkodnál.
Lényegében arra kell törekedni, hogy az alaplap nyákjára felfestett (a te lapodon csak foszlányokban kivehető) 95x95mm-es négyzeten a kiszemelt léghűtő néhány mm-nél jobban ne lógjon túl a dVGA felé. A többi irányba már terjeszkedhetnek a lamellák, azaz a HR-02 és HR-22-eshez hasonló aszimmetrikus batárok is elférnek, igaz csak egyféleképpen.
Aztán említésre érdemesek a szintén 120/140mm-es ventihez méretezett szimmetrikus, de vékony kialakítású tornyok (például: Cooler Master Hyper T4, Thermalright TRUE Spirit 140, Prolimatech Lynx... stb.), illetve a Freezer 13-hoz hasonló kisebb (általában 92mm-es ventihez méretezett, olyan 100mm-nél lehetőleg nem szélesebb) variánsok.
És persze ott vannak a fektetett, alacsonyabb hűtők, felülről lefele fújó ventilátorral, mint például a Be Quiet! Shadow Rock TopFlow SR1 illetve egy lista a nála kisebbekről.Mondjuk ha a 77 fokot stresszteszttel mérted, ami ugye nem éppen életszerű felhasználás, akkor nem feltétlenül szükséges pénzt áldoznod komolyabb hűtőre.
Dönts legjobb belátásod szerint!
[ Módosította: radi8tor ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
shteer
titán
Akkor nem sok a 77 mert normal hasznalat kozben a kozeleben se lesz.
szerintem jónak tűnik..
-
vitezlejszlo
őstag
Most nem emlékszem pontosan, hogy idle-ben mennyi, 45 fok rémlik (24 fokos lakásban).
Tudom lehetne javítani a kupak leszedésével, újra pasztázásával is, de ilyentet a gari miatt nem eröltetnék.. Na meg az a pár kalapácsos videó jajjj Tudom ott a pengés módszer is
Marad ez a 13-as Freezer, aztan max ha nem jön be, akkor keresek mást, de 7k-ért szerintem jó lesz az...
Köszi az infókat mindenkinek!!!!!!!
Laca
[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
válasz vitezlejszlo #23707 üzenetére
szerintem túlreagálod a dolgot nézd meg a normál használat mellett meddig melegszik
szerintem jónak tűnik..
-
vitezlejszlo
őstag
válasz shteer #23708 üzenetére
Igen, igazad van teljesen, a napi semmittevés mellett bőven jó a mostani hűtő is. De mi van ha én egyszer megtekerem úgy, hogy a lába se éri a földet.. jó akkor is csak 77 fokos, na de mi lesz nyáron....
Szóval szeretek biztosra menni.. ha 70 fokon ellesz a 13-as, akkor már megérte
Nyíilván ha 80 fok lenne a 3770K max üzemelése jobban aggódnék, de ahogy nézem 105C, akkor gondolom olyan 90 fok fölé nem érdemes menni...
Ööööö izéke.. Srácok. Most esik le, hogy a 1155-ös slot cooler lyukai lehetőséget adnak arra, hogy 90 fokkal elforgassuk a coolert? Mert most a Freezer7 a VGA-ra fújja a levegőt. Ha a 13-as elfér, akkor inkább hátrafele csapatnám ki, hátha az is segít egy picit. Meg a ház elején is van egy nem használt venti, max bekapcsolnám, és akkor átszellőzne pont jól a ház...
Laca
[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
válasz vitezlejszlo #23709 üzenetére
Elforgathato ha nincs otban semmi.
Lehet a mostani elforgatasaval es a haz szelloztetes beuzemelesevel is elerned a celidat.Ahogy terjednek az AVX-es alkalmazasok, nem sok esely van ra hogy alap felhasznalas mellett megkuldjed ugy mint az ibt.
szerintem jónak tűnik..
-
erhas01
tag
válasz flashpointer #23702 üzenetére
Átszabtam a Lian Lili 007-t, valami ilyenre!
Az első ventilátor mögé, akár egy fiókos 4 HDD -s szekrény is betehető legyen, mint egy Nas. A házon belül, vízszintesen középen lehetne egy légelválasztó lemez, felette egy tálcával, mint egy sütő, vagy íróasztal.
A tálcához rögzíthető lenne a fekvő alaplap, paneltáp, hátsó ventilátor. A tálcával együtt minden beszerelhető lehetne a felső részbe. A hátlap mellett levehető lehetne az egyik oldallemez és/vagy a tető is. Így beköthető lenne az első ventilátor, bekapcsológomb is. Szerelés így talán megoldhatóbb.
Kettő légterű lenne a belső rész, aránya 2/3 rész HDD, 1/3 rész alaplap.
Alsó térben a HDD előröl kaphatna levegőt, pl.: az AM1, alaplapnak felső légtérben oldalról hátrafelé elég lehetne a szellőzés. Úgy gondolom ebben a "kéményben" a HDD feletti hely és a gépház hátsó rész mögötti hely légtérfogat az számítana bele legjobban a HDD hűtésébe. USB felül a házon kb. mindegy hova kerülhetne. Nálam a ház álló helyzetben 90 fokkal elforgatva oldalra a gépkezelőtől el, a vele szemközti fal helyett oldalra kifelé is fújhatná a levegőt.[ Szerkesztve ]
-
vitezlejszlo
őstag
Kezdek kicsit off lenni a hutesemmel, de hatha valakit erdekel.
Haz BitFenix Prodigy, proci 3770K alapjaraton, alaplap asrock h77 itx.
Most megneztem, a Freezer 7-tel az idle: 40 fok, Prime95-tel 65, Intel stability test-el 77. Hogy a Prime-mel miert hidegebb 10 fokkal mikor azzal is 100%-on porgott mind a 4 mag es 4 HT szál.... na mindegy.
Megvan a Freezer 13, feldobom es jovok az eredmenyekkel.
laca
-
félisten
válasz vitezlejszlo #23712 üzenetére
Okés, várunk, ne kapkodj!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
flashpointer
őstag
válasz erhas01 #23711 üzenetére
Hát ez amúgy tök jó elképzelés csak amennyi munka lenne vele
Akkor már költségvetés függvényében lehet érdemesebb egy alapból ilyen két részre osztott házat venni csak a táp helyére megy a lap az eredetileg szánt laphelyre pedig a többi cumó. Pl a zalman m1 ami elöl is ventis.
Habár az ilyenen osztottak sokkal nagyobbak nem 12L -
vitezlejszlo
őstag
válasz AxBattler #23713 üzenetére
Freezer 13-al: idle: 41 intel teszt: 75, Prime 67
Kb mint a Freezer7-el.. mi a francot rontok el? Frankon meleg a huto, tehat a hot atveszi a cpu-tol... mondjuk most megnezve eleg meleg van a huto korul, lehet kellene neki valami extra athuzatas... na majd legozok vele meg..
laca
-
vitezlejszlo
őstag
válasz vitezlejszlo #23715 üzenetére
Ellenben ha a Prodigy hátsó ventijét maximum fordulaton tekerem (1000rpm) akkor 69 fokik megy csak fel a cpu az Intel teszt alatt. Ezek szerint megreked a meleg... megvan a hetvegi jatekom
laca
-
shteer
titán
válasz vitezlejszlo #23712 üzenetére
Azert mert regi prime-ot hasznalsz. 28.1-es ugyanugy megkuldi
szerintem jónak tűnik..
-
r4z
nagyúr
válasz vitezlejszlo #23716 üzenetére
14-es venti van hátul? Ha nem, akkor legyen
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
shteer
titán
válasz vitezlejszlo #23716 üzenetére
a hátsó venti fejlesztésével többet értél volna el
szerintem jónak tűnik..
-
vitezlejszlo
őstag
válasz shteer #23719 üzenetére
Nyugalom, teljesen ura vagyok a helyzetnek RÁJÖTTEM, hogy az első ventit is be lehet ám üzemelni bátran.. meg feljebb is lehet szerelni, hogy nagyjábó irányba legyen, és akkor még ott a javasolt 14CM...
Az a nagy kár, hogy nincs a ház jobb lemezén egy luk, ahol friss levegőt lehetne adni az ilyen kreténül keresztbe szerelt CPU ventiknek Farikcsálni meg nem szeretek, de majd most keverek olyan huzatot...
Jelentkezem... Már ha még nem offoltam szét eléggé a topikot
Laca
-
csƵ
addikt
Azt hiszem jövőre visszatérek az ITX-hez. Addig is egy igéretes ház, pont amilyenre nekem lenne szükségem: Chieftec IX-05B - bár az árára kíváncsi leszek.
[ Szerkesztve ]
-
flashpointer
őstag
-
csƵ
addikt
válasz flashpointer #23722 üzenetére
Az a 03, én a 05-öt linkeltem.
#23724: valóban, először a 05-öt linkeltem német oldalról, aztán szerkesztettem és véletlen a 03-at az angol oldalról, majd javítottam 05-re.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Sziasztok!
Beneveznék egy ilyen házba egy Chieftec BT-02b helyett. Ez a konfig menne bele:
- Asrock H61MV
- Intel Core i3 - 3220
- Noctua NH-L9i
- Kingston 8GB DDR3 1600MHz HyperX
- Sapphire HD7750 1GB GDDR5 LPKérdésem az lenne, hogy mekkora és milyen tápot lenne érdemes belerakni?
Köszi!
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz flashpointer #23731 üzenetére
15k alatt, lehetőleg ne valami szélturbina legyen.
Ez esetleg jó bele?
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
flashpointer
őstag
Olvastam hogy azt a tápot sokan dícsérik, mivel a cuccoknak kb 100w elég, jó választás lehet.
A hibrid atx tápok jóval drágábbak de van ez az sfx táp ami ugyan 17k de valószínűleg a konfigod alatt be be sem kapcsolna a venti főleg ha van egy kis szellőzés.
(mostanában ezt nézegetem, ugyanolyan a felépítése mint az fsp300-nak csak valószínűleg jobb alkatrészekkel)Esetleg a tápos topikban érdemes érdeklődni apróról milyen hibrid tápot ajánlanak olcsóért, mert ekkora teljesítményen tuti be sem kapcsolna a venti.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz flashpointer #23733 üzenetére
Hát nem tudom, furcsa, hogy csak egy boltban kapni.
-
Blaise
veterán
Szerintetek egy Asus STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5 vid.kártya beférne gond nélkül egy Bitfenix Prodigy házba?
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom mobilszolgáltatások
- Tudományos Pandémia Klub
- Milyen monitort vegyek?
- Mini PC
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest