- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz rewolt #24499 üzenetére
Ha hosszú távra tervezel (4+ év), akkor szvsz megéri az i5, de az i3 is bőven elég középkategóriás VGA-khoz.
(#24500) burny
Javíts ki ha tévedek, de úgy tudom amelyik játék nem használja a HT-t, az nem használja a valós 4 magot sem. Persze az utóbbi jobb, de nem annyival, hogy közel a dupláját kelljen kifizetni érte.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
burny
aktív tag
válasz AxBattler #24501 üzenetére
Szerintem igen, még mindig a játékok a kevés, de erős magot preferálják, remélem ez azért változni fog.
De, 2 mag + HT és 4 valós mag között rengeteg teljesítmény különbség van. Ha csak a játék exe-jét kell futtatni akkor sok különbség nincs, de ha bármi más kell mellette akkor jó a 4 mag. Nem beszélve a nagyobb l2 és l3 chache-ek ről.
(Azért a HT nem egy játék centrikus dolog, a haszna máshol van) -
Goose-T
veterán
válasz rewolt #24503 üzenetére
Régi klasszikus jut erről az eszembe: "Kéne egy számítógép a gyereknek, de olcsó legyen, mert úgyis csak játékra használná".
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
imibogyo
veterán
Na én végül döntöttem. Feláldoztam az M2-t és az mSata-t is a jobb hangminőség és pár hasznos feature miatt (játékos cuccok elsősorban) és vettem egy Gigabyte Z97n Gaming 5 alaplapot és hozzá egy Samsung 840 EVO ssd-t (első tesztek alapján 550 MB olvasás, 525 MB írási eredmények másodpercenként), meg természetesen a 3 TB-os green vinyó is belement. Emellett 2x4 GB 1866-os Corsair Vengeance is. Ház egyelőre a fából készült böhömke maradt, de hétvégén vagy készül egy új darab, vagy jövő héten jön egy Thermaltake Core 1V. Proci is marad egyelőre a Celeron, vga pedig majd nyáron érkezik egy rövid nyákos GTX 970 személyében és addigra tervezem egy 4770k beszerzését is. Szóva lebből egész jó kis netezős gép lesz.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz imibogyo #24508 üzenetére
Az egy bitangjó lap, én is nézegettem - egy mSATA/M.2 csatival etalon lenne!
Jómagam maradok inkább a B85N-nél, viszont már megvettem az mSATA-s 840 EVO ssd-t, 250GB-os méretben; holnap megy is fel rá W7 helyett a 8.1!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
imibogyo
veterán
válasz AxBattler #24509 üzenetére
Igen még gondolkodtam az ASUS Z97 Plus-on is, mert ennek ugye a hátán ott van az M2 SSD foglalat, ráadásul teljes méretű, de szinte minden tesztben kiemelik, hogy szar a hangja és az egyik teszt alatti hozzászólások között még az USB-re is azt mondták többen is, hogy zajos minőségi külső DAC-kal is, szóval inkább lemondtam róla.
Eddig nagyon elégedett vagyok. A hangminőség tényleg nagyon jó (integrált szinten persze) a szolgáltatások tetszenek és eddig a sebességgel is elégedett vagyok. Már csak a csinos kis ház kell és öröm-bodottá.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz imibogyo #24510 üzenetére
Grats, használd egészséggöl'! Az ASUS nekem sosem volt igazán szimpi, jó hogy emellett döntöttél - a Core V1-ben amúgy is van elég hely a meghajtóknak. Aztán lőhetnél pár képet a házról...
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz radi8tor #24511 üzenetére
Hát... Igen... Nyitott könyv vagyok...
(#24512) AxBattler: most egyelőre alkotói válságban vagyok (értsd nincs egy kanyi vasam sem ), de ha beszerzem, akkor mindenképpen. Hétvégén végre otthon leszek a marógéppel, lehet alkotok valamit, de sajnos még nem szereztem be a normális marófejeket, csak sima felsőmaróhoz való fejeim vannak, azokkal sokra nem megyek.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
-
imibogyo
veterán
válasz Mercutio_ #24515 üzenetére
Nem hiszem, hogy a passzív hűtésem örülne annak az elrendezésnek. És VGA-ban is eléggé limitálva lennék. Szóval egyelőre maradok vagy az egyedinél, vagy a Core V1-nél. De azért köszi a felajánlást.
Most látom milyen poros a hűtőm. Na majd kezdek vele valamit ha hazaértem, most irány dolgozni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz imibogyo #24516 üzenetére
Mondjuk, ha olyan technikai háttérrel, és tapasztalattal rendelkeznék, mint Te, akkor tuti valami egyedit hegesztenék össze pár donor házból. Amíg kész nincs, addig meg halásznék valamit apróról.
-
félisten
Lian Li PC-Q33 a varázslónál!
Jól néz ki, csak kár, hogy a táp alá nem került porszűrő, és hogy a jobb oldali rácsra nem lehet ventit szerelni belülről."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
CharlieDrop
veterán
válasz viperabácsi #24498 üzenetére
Szia
ehhez a konfighoz mekkora táp kell?
Üdv
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
imibogyo
veterán
Igazad van. Rosszul és túl erősen fogalmaztam. Nem rossz a hangja, sőt "elég jó". De mivel minden relatív (és én a Gigabyte hangjával állítottam szembe vásárlási mérlegelés szempontjából, amivel szemben szinte mindenben alulmarad (ami mérhető)), így a tesztekben emlegetett "average", "little better, than "good enough" és társait "szarnak" értékeltem az éjszakai agyammal..
Egyik teszt. We would have been truly surprised if the results had shown the I-Plus higher in the charts...
Itt egy másik.
És itt egy harmadik is. In the Z97I Plus we found the audio experience to be a little better than most of the “good enough” systems that are out there. It is still not going to win any awards, but for an SFF board the audio is quite good.....
Too bad it only has a ALC892 soundchip without headphone amp.....Nekem az a tapasztalatom, hogy egy bizonyos minőségű hangrendszer felett már érezhetőek ezek a különbségek egy rosszabb lap és egy jobb között. És nekem nagyon nem ugyanazt sugallják, mint például azok amiket a Gigabyte-ról írtak:
With great on-board audio backed up by by Creative's SoundBlaster X-Fi MB3 Software Suite...
The Killer networking is a nice addition, along with the improved audio features...
That area includes built in rear audio amplifier (600Ohm), Realtek ALC1150 (115dB SNR) 7.1 audio processor and Japanese Nichicon audio capacitors.....(#24518) AxBattler:
Most nincs money venni akármit is. De egyébként folyamatban van:[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz imibogyo #24522 üzenetére
Szép.
Mondjuk én kicsit magasabbra tervezném, hogy alulra beférjen egy ODD, és egy HDD-keret + előre-hátra még 1-1 venti, de ez egyéni preferenciától függ. Ja, és egy előlapi audio-kivezetés is hasznos tud lenni...
[ Szerkesztve ]
-
burny
aktív tag
EK Water Block Vulture - vízhűtéses mini itx házat valaki?
-
félisten
Gratulálok a 44*47*20cm-es ITX kuckóhoz az EKL-nek - méretben sikerült még a Prodigy-n is túltenniük, pedig már abba is szerelhető házilag vízhűtés.
Pedig a dizájn nagyon is bejönne azzal a hajlított plexivel, de így...
-
imibogyo
veterán
válasz AxBattler #24523 üzenetére
ODD-t külsőt használok, nem cserélgetem. A HDD hátul van a tálca mögött az SSD-vel együtt. Mivel egy 3 TB-os merevlemezt használok, egy darab bőven elég. Előlapi audio-kivezetés megint nem kell, mert a hangkimenet belemegy egy kimenetválasztó dobozkába, amin tudom kapcsolni, hogy a hangfalhoz, vagy a fejhallgató erősítőhöz menjen a jel.
Bár még mindig nagyon vonz a Core V1. Lényegében ez is közel akkora lenne, csak annyi, hogy DIY. Az első verziót amibe beleférne egy 280 mm-es VGA pedig még nagyobban hoztam ki terv alapján, mint a TT, úgy meg nincs értelme.
Ez a terv pedig egyértelműen a Cooltek U2 továbbélése a fejemben.
(#24524) burny: begyere, de tényleg hatalmas.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz imibogyo #24526 üzenetére
Igen, a Cooltek-es képeiden láttam az íród, csak elfelejtettem.
Szerintem sokkal hangulatosabbak a DIY-cuccok, ha már van rá lehetőség.Aki házat keres, annak van most aprón egy Lian Li, érdemes ránézni!
[ Szerkesztve ]
-
L4D1K
őstag
Sziasztok.
Szeretnék eggyel feljebb lépni processzorilag/alaplapilag. Jelenleg egy Giga H81N + G3220 kombó van nálam. Ezt váltaná egy B85N és egy I5 -4*** . Kell a 4 mag később a gammáknak Jó az irány vagy nagyon rosszul terveztem meg az egészet?
# ANTAL Tuning #
-
L4D1K
őstag
válasz mrbig25 #24533 üzenetére
Mondjuk pont jól jönne előre a +2 USB 3 VGA miatt PCI E 3.0 sem lehet rossz gondolom. Anno mintha azt tanácsolták volna nekem, hogy ugyan nem kötelező i5 höz komolyabb chipset, de azért B85 alá nem illik menni.
Alaplapról vezetem ki a digit jelet spdif headerről (most per pill ugyan usb dac van használatban) gondolom a jobb kodek itt előrelépés lehet hangban.
# ANTAL Tuning #
-
Mercutio_
félisten
-
sysrq
őstag
A PCIE 3.0 vs 2.0 kérdés bennem is felmerült, majd jó lesz az, most még nem hasznos.
Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
-
zed1983
őstag
Ez hogy jön ki a 96W-ból?
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
mrbig25
őstag
válasz DR|FTK|NG #24544 üzenetére
15A az csúcs terhelés, amit maximum 60másodpercig bír.
Folyamatos használatban maximum 8A-t tud...ami közel sem 15A.
A 200W pedig kombinált kimeneti teljesítmény (3,3 - 5 - és 12V-on együtt).[ Szerkesztve ]
...
-
viperabácsi
addikt
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
mrbig25
őstag
válasz flashpointer #24546 üzenetére
Függhet a hűtéstől, de 100% hogy huzatban sem fog tartósan 10-13-15A-t bírni, amikor 8A-re van hitelesítve.
Plusz az általam linkelt kézikönyvben is le van írva, hogy már Max. Load esetén (tehát 8A esetén) is kell neki a huzat. Tehát kötve hiszem, hogy ettől többet bírna tartósan.[ Szerkesztve ]
...
-
zed1983
őstag
válasz viperabácsi #24547 üzenetére
Az szinte ugyan az mint a Pico PSU 160XT nem?
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest