Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
ArchElf
addikt
Hát nem... de kézzel lerajzolom.:))
AE -
ArchElf
addikt
nem látok be. Örülök, ha a fényképez gépet be tudom majd dogni :)
AE -
Egon
nagyúr
1. Ha van lyuk a táp alján, az jó. Az Enermax tápokon alul is van venti, ami nyerőn kiszívja a meleget a proci fölül. Van két dolog: egyrészt ha a procifoglalat állásából adódólag a procihűtő bordázata (pontosabban a bordák közt a lukak) függőleges irányúak, akkor sokat ér a táp alján a venti/luk. Ha viszont vízszintes, akkor (meg egyébként is hasznos) valszeg többet érsz egy, a táp alá házfüggően beszerelhető ventivel, ami a táppal MEGEGYEZŐ irányba fújja a levegőt...
2. Száraz pasztát is leszedi (acetonMENTES körömlakk-lemosó...). -
ArchElf
addikt
Na, azért a kajakra összekarcolástól messze van, mert egy irányban csináltam és kb 6-7 húzással, úgyhogy 1-2 karcolás lehet max a proci felett (bár a procit sem fogom lecsiszolni :().
Amilyen fogpiszkálókam, meg gyufát manapság kapni lehet..., de az acetont kipróbálom majd ha cserélem a procit.
Amúgy akkor most kell a lyuk a táp alján vagy sem?
A szilikonpasztát is leszedi az aceton? Mert szerintem a száradt paszta sem jó hővezető...
AE -
Egon
nagyúr
Ha kajakra összekarcoltad, akkor adtál egy nagy pofont a jó hőelvezetésnek...:(
Lehet hogy érdemes lenne rámenni polítpapírral (6-800-assal kezdve, utána 1000, a végén 2000 finomságúval).
Rózsaszín trutyi: rosszabb hővezető a szilikonpasztánál (a ''semminél'' azért jobb). Eltávolítása: a nagyját fapálcikával (gyufa, fogpiszkáló stb.), a maradékot (lehetőleg ronggyal, ne vattával!) gyógyszertárban kapható, tisztításra szolgáló alkohollal, vagy acetonmentes körömlakk-lemosóval.
Más. Halk tápok: DTK, Aopen, Chieftech. DTK-nak az alja teljesen zárt, CPU nem szellőzik a tápon keresztül. Legjobb megoldás: kézi fordulatszám-szabályzós Enermax, minimum fordulatszámon... -
ArchElf
addikt
Amúgy említettem, hogy a most cserélem le a hűtőt egy Coolink U2L-re.
Ez olyan réz hőfelvevővel rendelkező Alu borda egy nem túl gyors hűtővel.
Szóval a rézlapról le kellet rántani a védőfóliát és láss csodát valami ragasztó szerű anyag ott maradt at alján. De nem az egészen, csak úgy kb a 2/3-án.
Szóval meglehetősen pánikba estem, és egy csavarhúzóval (!!!) megpróbáltam levekerni az aljáról az a ragadós genyát. Szerintem meglehetősen gyér lehet a hővezetése de akár az is lehet paszta (???). Mindenesetre sikerült meglehetősen összekarcolgatnom azt a szerencsétlen rezet és ráadásul az alaplap felépítése miatt (KX7) sokáig szarakodtam, míg végül a helyére passzolt a hűtő...
Kész búvárszivattyú az egész.
Szóval csak az a kérdésem, tényleg el kell távolítani az aljáról a ragasztót, és ha igen, mivel célszerű? Benzin? Aceton??? :(((
:(((
Most hogy eszembe jut, kész ideg vagyok:(
AE -
-
>guest<
tag
1,5-2 cm nagyon kevés, ha a táp a proci felett nem juggatott. Ha mégis, akkor OK. A légáramláshoz kell a hely, szerintem legalább 5 cm legyen szabadon a proc.ventillátor felett.
Az ATX szabvány egyébként leírja, hogy a tápnak a proc. felé juggatottnal kell lenni, amit sajnos sok gyártó nem vesz figyelembe... :( -
ArchElf
addikt
Amúgy van otthon egy nagy álló házam:), csak az a baj, hogy AT-s:(. Egyáltalán fel lehet ATX-es gépekhez használni? Mert akkor inkább barkácsolok egy kicsit, de a toronyházat nem akarom kidobni az ablakon...
:(
AE -
ArchElf
addikt
Most cseréltem le a ventit a processzoron, egy Coolink U2l-re. Elég király:), de az a baj, hogy olyan kicsi a midi házam, hogy a venti teteje és a táp alja között jó ha van 1.5 - 2 cm. :)
Jelenleg a proci Tb 850@933 és 55C körül mozog a hőmérséklet.:(
Szóval most itt tartok.
AE -
Sidaries
őstag
Ajánlom, hogy nézzed meg a A jó ház az amd szerint... nevű topicot, mert ott vannak nagyon jó hűtési megoldások és a Hebi háza még halk is.
-
Balint
tag
válasz
GeorgeTerror #13 üzenetére
hozzátenném, hogy a Vargáné és társa Kft (már nem Bt!) nem gyárt tápokat, forgalmazni is csak komplett házakat forgalmaz.
www.vargane.hu
:)) -
GeorgeTerror
senior tag
-
atus
senior tag
Nekem 3 éve Acorp tápom van, és elég jól bírja a strapát. Egyszer mondjuk elfüstölt egy LAN party elején, valami gáz lehetett a hálózattal (vagy a táppal :) ), azóta van egy másik 230Wos Acorp tápom, és nagyon szépen muzsikál. Össze-vissza forrasztgattam már, moddoltam, meg amit lehet, ráadásul tele van pakolva a gép, CDRW, DVD, két vinyó, 9 venti figyel a házban, és egész jó feszültségeket produkál a mai napig. :)
-
ArchElf
addikt
válasz
GeorgeTerror #9 üzenetére
Acorp...
Remélem nem száll el. El akarom adni mostanában.
Szerintem csak kicsit ki kell takarítani belülről... mert a sok dzsuva is okazhatja a gondot (nem csak a dzsuva alkatrészek...)
:(
AE -
GeorgeTerror
senior tag
Te ArchElf nem félsz?
Erősen fenyegetve érezném magam, ha acorp (vagy vargánés) táp üzemeltetné a gépem. Hogy miért? A gépemben acorp táp volt. Miután cseréltem (codegenre), elszállt. A volt munkahejemen volt acorp táp meghalt. Magával rántott a kejbodrin és az egéren kívül mindent (lap,proci,ram,kártyák,winyo-Kürt rulez). -
ArchElf
addikt
VAZZEG, EZEKET MIND TUDOM... de mi a fenét kezdek még egy ventillátorral a tápban??? és hova teszem egyáltalán? Láttatok már acorp tápot belülről??? az a két bazi hütőborda megesz minden helyet a tápban. Nekem meg a legkisebb gondom is nagyobb annál, hogy lyukakat fúrogassak a tápra, hogy odategyek még egy ventit...
Egyébbként nem forrasztva van a venti, hanem cstlakozó van rajta. Épp tegnap cseréltem ki egy 250W-os táp ventiére a benne lévő jószágot. Igaz, hogy a 250-é kicsit már kotyok, mégis halkabb mint az előző (persze gyengébb is), de remélem nem fő meg tápom.
Bár egy munkatársamnak a nyitott tápja (300W-os) 2 hónapigy üzemelt venti nélkül kinyitva az asztalán, mert céges volt a lelkem és senkinek nem akatrózott visszavinni.
:)
AE -
igi
aktív tag
Szia launcser!
Azt írtad, hogy:
''van ugy 1 venti a tápban
arra van piros fekete beforrasztva valahova a tápba
odaforrasztasz még1 ventit
és akkor elosztja a feszt kb
ez a legeccerubb ''
Hát ez nem egészen a legeccerűbb, mivel ha ugyanoda heggeszti az új venti pirosát és feketéjét, ahol a régié volt, akkor mindkét venti 12-12 V-ot kap...
Ezt hívják párhuzamos kapcsolásnak. :))
Ha feszt akarsz megosztani, akkor sorba kell kötni a fogyasztókat, vagyis:
Kitéped a tápból a régi venti pirosát, odaheggeszted az új venti feketéjéhez, az új venti pirosát pedig bekötöd a régi venti pirosának a helyére.
Akkor is ugyanilyen eredményt kapsz, ha az előző mondatban felcsréled a ''piros'' és ''fekete'' szavakat... :DD
üdv:igi -
launcser
senior tag
tak68 hangos
u2l halk
azért ajánlottam :)
amugy ecceruen az alegeccerubb télleg
belegondolva
van ugy 1 venti a tápban
arra van piros fekete beforrasztva valahova a tápba
odaforrasztasz még1 ventit
és akkor elosztja a feszt kb
ez a legeccerubb :) -
boca111
tag
Nekem elsőre tak 68-at ajánlottak, de csak 1 hónapig bírtam a hangját :)) Ezzel is tökéletesen megy, csak néha megy 50 fölé. Nyáron majd megint visszakerül a tak68 :((
-
ArchElf
addikt
Hol is találom azt a topicot, amelyikben a bekötések, meg ilyesmi volt?
Nem mint ha nem tudnám magamtól megcsinálni, de se multiméterem, sem vásárlós tapasztalatom nincs :(((
Szóval...
AE -
ArchElf
addikt
Sziasztok!
Most próbálok meg összerakni egy AMD 1800+ gépet (körülbelül) és szeretném, ha minnél halkabb lenne, ezért javaslatot kérnék hűtőre és tápra. Amúgy ACORP házam van (szerintem nem szellőzik túl jól, bár valami lyukak vannak a hátulján :DDD).
Szóval szeretnék tanácsot kérni, na...
AE
Aktív témák
- Star Trek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest