Hirdetés
-
PROHARDVER!
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
üzenetére
Ha 'előflashelés' alatt a VxWorks-killer kényszerű beégetését érted, mint kezdő lépést, akkor azt nem fogod tudni megkerülni. Hogy erre szükség van-e vagy sem, azt nem az dönti el, hogy milyen firmware-t akarsz feltenni, hanem az, hogy az éppen rajta futó gyári milyen alapú. Márpedig a WRT54GS v5.x hardverváltozatokon VxWorks futkos, tehát egy Linux alapú fw (gyak.: bármelyik '3rd-party' verzió) rágyógyítása előtt annak elő kell készíteni a terepet. A -GS v5.1-re pedig méretbeli okok miatt csak a DD-WRT micro megy fel, mint említették.
And now for something completely different..
Szó volt a különböző fw-ekben (Tomato/Victek, DD-WRT Special Edition) biztosított sávszél-menedzsmentről, meg mindenféle QOS-scriptekről. Van-e konkrét tapasztalat ezekkel kapcsolatban? Mert nekem eddig a legtöbb alkalommal csupán ködös lehetőségnek tűntek, főleg a segédprogramokkal generált script-ek eredménye, melyekről szinte mindenki csak annyit írt, hogy nehéz belőni. Én meg úgy vettem észre, hogy a legtöbb QOS-varázslás esetenként őrülten képes lassítani a routert, vagy éppen nem pontos / hatásos, pl. a DD-WRT QoS / Ethernet Port Priority / Max Rate beállításai.
Tehát: lehet-e ezekkel például stabil felső sávszél-limitet beállítani egy v. több felhasználóra? Hogy MAC, IP, vagy éppen vudu-átok alapján, az most mindegy.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad 9th Gen 256GB, Wi-Fi+Cellular, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3910, 100% Akksi
- Hibátlan, megkímélt! II Lenovo ThinkPad T540p II i7-4800MQ I GT 730M I 8GB I 240 GB I 15,6" FHD
- Apple Watch Series 9 45mm GPS Starlight 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest