- Gaming notebook topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Micro Four Thirds
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED TV topic
Aktív témák
-
Kombat
őstag
válasz
Chris 9600xt #4399 üzenetére
Szia!
A kettő közül szerintem a 7600GS, de 7600GT-is van már 25000Ft alatt és az jobb!
Egyébkén ilyenkor mindig az a kérdés, hogy mire használod a gépet és hogy kell-e dx10?
Szerintem 7600GT 128Mb DDR3 jó választás lenne! -
Chris 9600xt
csendes tag
Hali mindenkinek. Segitsetek please 25000 ft korul nezek kartyat. ezeket talaltam melyiket szerintetek: GAINWARD - BP8500GT-256-TV-DVI/PCI-Express 256MB DDR3 GAINWARD - Graphicscard/Gainward BP7600GS-256-GS-GLH
-
elfelejtette
veterán
válasz
eszement25 #4397 üzenetére
Hali!
Ha tudsz szerezni egy 3000MHz körüli órajelre húzható 3700+ San Diegot, vagy egy X2 3800+ procit, akkor egész jól meg tudnál fingatni egy X1950Pro-t.
Üdv. -
eszement25
csendes tag
Szevasztok arcok!
A konfigom a következö: A64 3000+ /1800 MHz/ , Abit KN8 Ultra, 1 GB RAM, 400 W CHIEFTEK táp. A kérdés az lenne hogy milyen videókari kerüljön bele nekem a 7900 GS és x1950 pro párharcból az utóbbi vagyis az x1950 pro a nyerő de sokan azt írják hogy gép /proci / kell hozzá hogy kijöjjön ami benne van, ezért a másik alternativa egy x1650xt IceQ, ami tudom h nem egy kategoria a 1950 proval de ezt hátha kihajtaná bár fingom sincs.
Jah és ha a 1950 pro mellett döntök akkor mit kellene változtatni a gépen mekkora proci kéne bele ugy hogy kompatibilis legyen a lappal.
Előre is köszi és bocs a hossszú regélésért. -
gamer_hun
tag
hát ha gf-et veszek akkor szerintem galaxy 7900gs és veszek még rá zalman-t,
néztem az ati1950xt-t elég durva 220watt fogyasztás fullon állitólag teszt szerint 61db hangos a venti és melegszik a kártya rendesen, de nagyon gyors. -
gamer_hun
tag
én is most azon gondolkozok nvidia 7900GS, vagy ati1950Pro, elvileg az ati gyorsabb, de nem tudom melyiket vegyem, mindkettő kártya jó.
-
alien_
őstag
válasz
Csiborbogár #4388 üzenetére
Everest szerint 90nm-es gpu van ebben is.
-
Mateee
tag
Sziasztok
Már egy ideje nézem itt az árakat meg a kártyákat de nem tudom eldönteni hogy 30k-ből milyen kártyát vegyek. A régi nvidia 7800, 7900 széria és az ati x1900, x1950-es széria csúcskártya árai eléggé megestek így valamelyiket közölük akarok venni használtan.
A kérdésem már csak az, hogy eddig kinéztem egy 7800GTX-et de sehogyse tudtam rájönni, hogy ez ati-ba melyik kártyának felel meg? Iletve, hogy a 7900gs jobb vagy rosszabb nála?
Ti melyik kártyát ajánlanátok ebbe az árba?
Elöre is köszi -
gamer_hun
tag
válasz
Yushchenko #4382 üzenetére
szerinted akkor érdemes venni ugye Galaxy GeForce 7900 GS SUPER kártyát ugye?
Megnéztem árlistában egész jó ára is van. -
gamer_hun
tag
a Galaxy Super nvidia7900GS kártya már jobb az 1950Pronál?, hú az jó kártya lehet akkor kb ez %-ban mennyi lehet?
Grafikus mag órajel: 600 MHz
Memória: 256 MB GDDR3 256 bit
Memória órajel: 1600 MHz
ezeket gyárilag tuningolják, vagy alapon magasabb órajelen járó memóriát és gpu-t tesznek a kártyára?
[Szerkesztve] -
gamer_hun
tag
én most éppen goldolkozok vga kártya vásárláson előtte átnézem a teszteket, amugy 8600GT, és a 8600GTS-t is néztem de az árukhoz képest lassúak, többen írták, amugy lehet, de még nem dölt el Nvidia 7900GS, vagy Ati 1950Pro-t fogok venni.
amugy egy a dx10en küvül mi van még benne a 8500, 8600 szériában ami észrevehető újítás lenne? -
gamer_hun
tag
igazából a nagyobb memória sávszélesség 128bit-256bit ugye a szűrők bekapcsolásánál számít nagyon?
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
Bikeman #4371 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyit számít a memó sávszél. Hiszen a 6800-asok 256-osok, míg a többiek ''csak'' 128-asok, de a teszekben mégis jól szerepelnek.
A 7-es szériáig még működött is, mert 7600GT jóval magasabb órajeleken üzemelt, mint egy 6800-as. De sajnos az órajeleket nem lehet a végtelenségig emelni, egy idő után a magasabb sávszélesség elérésénél a 128 bites interfész lesz a ''bottleneck'', vagyis a szűk keresztmetszet. -
-
Bikeman
aktív tag
válasz
kicsitomi88 #4365 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyit számít a memó sávszél. Hiszen a 6800-asok 256-osok, míg a többiek ''csak'' 128-asok, de a teszekben mégis jól szerepelnek.
Esetleg még egy Galaxy 7600GS Zalman-ra godoltam, amit fel lehet húzni GT szintre. Már csak jó áron kell találni...
[link] -
kano
nagyúr
válasz
kicsitomi88 #4367 üzenetére
Aha, de 8600Gt-t nem veszek. Az nagyon gyengus kari DX9-ben és a DX10-ben is nagyon kevés lesz szerintem. Elég lesz nekem egy DX9-es kari is mivel nagyon ritkán játszom (és főleg stratégiai játékokkal). Csak az x1800XT nagy fogyasztása zavar.
-
kicsitomi88
őstag
Sztem nem éri meg. Inkabb 8600GT de inkabb megvarnam az uj dx10es kartyakat az atitol és elvileg akkor csokkennek az árak és dx10es kartyaba fektetnek. Nem hosszutavu megoldas dx9es kartyat venni.
Ja és az 512MBos vga memot parasztvakitasos markting hulyeseget felejtsd el. A te konfigodhoz jobban passzolna a 256os.
[Szerkesztve] -
kano
nagyúr
válasz
kicsitomi88 #4363 üzenetére
Köszi, és elvileg megéri ilyen karit venni most? Lehet, hogy inkább egy 7800GTX kellene, de az csak 256MB.
-
Bikeman
aktív tag
Van nekem egy víkend ház béli konfigom is, ami nem egy isten, de valami AGP-s kártya kéne bele, arról kérdezném a tisztelt társaságot, hogy mi az amit a proci kihajt, de nem feleslegesen ''nagy'' kártya.
Memóbővítés még lehet a köveljövőben (+512 DDR)
1280X1024-ben menne a móka, Hl2, COD2, Fear, Carbon, kb ennyire kéne.
A gép:
Asrock GE-PRO-M2 alaplap S478 inegrált videjó
Hiányosságai: HT-t nem ismeri, dual channelt nem ismeri, csak 4X AGP (tudom ez nem sokat ront) viszont az előző tulajnál egy Leadtek 7600GT-vel ment simán. (2.0 szabvány)
Proci: Celeron D 3.06 Ghz (133X23, L2:256kb), kb. 3.4-en (146X23) stabil. (jó darabig nem lesz csere)
Ram: 512 DDR
80-as PATA vinyó
300W FSP (300PNF) elég ez?
Mi legyen, persze használtban? (maradjunk mindenképpen nVidia oldalon)
régebbi:
6800
6800GS
6800GT
avagy:
7300GT DDR3
7600GS DDR3
7600GT DDR3 (ez elég drága, és lehet, hogy ''sok'' a géphez)
Amit rászánnék az olyan 15-20k.
Előre is köszönöm a segítséget!
[Szerkesztve] -
kano
nagyúr
Sziasztok!
Tudnék szerezni egy Sapphire X1800XT 512MB videókarit 28k körül(9 hó garival). Az lenne a kérdésem, hogy ez a kari tudja a HDCP-t, illetve ugye érdemes megvenni?
Köszi!
Üdv.: Kano -
gamer_hun
tag
hellosztok,
most vga kártya vásárláson gondolkozok 7600GT, 7900GS, vagy 8600GT, szerintetek melyiket vegyem meg?
mert tesztek alapján a 8600GT jobb teljesíményben, a 7600GT-nél és csak alig drágább
és késöbb talán dx10es játékok is elmennek rajta, de nem egy gyors kártya.
nektek mi a véleményetek róla, vagy másfajta kártyát kéne vennem? -
Yooha
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok nekem ajánlani kártyák 35k Ft-ig, ami teljesen csöndes? A heatpipe-hoz kell valami a gépbe, vagy ''magában'' működik? Bocsi a láma kérdésért.. -
Hali! X800gto jobban megéri mint egy ddr3 7300gt? Kb egy áron tudom megszerezni Azt tudom, hogy az X800 csak ps 2.0-t támogat, tehát ettől eltekintve. (amúgy a ps 3.0-s játékok el sem indulnak akkor vele?) Köszi!
[Szerkesztve] -
alien_
őstag
válasz
Csiborbogár #4348 üzenetére
60-ért? Hol? Legolcsóbb 64eFT -ért láttam eddig.
-
Retekegér
MODERÁTOR
Itt is felteszem offtopik kérdésem, hátha: tudna nekem valaki olyan oldalt linkelni, ahol szépen össze vannak szedve a leírások a PCI, AGP, PCI-e foglalatokról?
Qru-t is érdekelné a dolog, tehát már 2 embernek segítenétek -
alien_
őstag
Én azt mondtam, h a kártya miatt le fognak menni az nvidia árai, nem azt, h csodát várok tőle...
128bit-es lesz, amiből már kapásból látszik, hogy nem egy disztrójer kártya lesz. Azért reménység, mert jelenleg a 8600gts szvsz nagyon drága a teljesítményéhez képest, a 8600gt meg olcsó, de nem hiszem hogy nagyot villantana dx10-ben, és reményeim szerint kitölti azt az az űrt, ami jelenleg tátong a dx10-es kártyák piacán.... A 2600xt megjelenésével mindenképp kapunk korrekt ár/értékű dx10 -es kártyát. Vagy a 2600xt-t, vagy a 8600gts-t
[Szerkesztve] -
7600GT
senior tag
válasz
kicsitomi88 #4336 üzenetére
De ha nem veri meg akkor hogy tolja le az árakat?????
-
7600GT
senior tag
Őszintén szólva nemtom mért vártok csodát a 2600xt-től.
Nagyjából ugyanolyan mértékben nyírbálták meg az r600-t mint a g80-at és a g80 gyorsabb, időnként sokkal. Ha egy lassabb kártyát ugyanolyan mértékben nyírbálnak meg mint egy gyorsabbat akkor az is lassabb lesz.
Szerintem max egyszinten lesz a 8600gts-el. -
Kombat
őstag
Köszi szépen a hsz-eket!!
7600GT nem vennék, egyébként már új is van 22000Ft-ért!
Akkor nem marad más mint a várakozás!! -
alien_
őstag
Már most 30 alatt kehet találni 8600gt -t. Ebben a hónapban jelenik meg az Ati középkategóriás reménysége, a 2600xt, valószínűleg ezzel egy időben esni fog minden dx10 -es Nvidia ára, főként a 8600gts-é és 8600gt-é. Szerintem ebben a hónapban lemehet a 8600gt-k ára 26eFT környékére, egyenlőre ennyi. Esetleg nézz körül használt kártyák között, pl 7600gt -t már ki lehet fogni 20-23eFT körül.
-
Kombat
őstag
válasz
kicsitomi88 #4330 üzenetére
És az mikor lesz?
Kb mit kaphatok akkor ezen a pénzen? -
Kombat
őstag
válasz
kicsitomi88 #4326 üzenetére
Szerintem is 7300GT!
Alaplap Intel esetén szerintem Abit IB!
AMD-hez meg nagyon nem értek! -
alien_
őstag
válasz
Csiborbogár #4324 üzenetére
Remek! Kíváncsi vagyok, mit tud!
-
Kombat
őstag
Hali!
Elgondolkoztam mostanában egy kártyacserén és azért fordulok hozzátok mert Ti megmondjátok a frankót!
Tehát a kérdésem: 7900GS Vs. 8600GT???
Max. 35000Ft!
Szerintetek érdemes már most dx10-es kártyát venni? (Nem Vistat-t használok és egy ideig még nem is akarok, mert nem tetszik.)
A válaszokat előre is KÖSZI!! -
Ati0128
csendes tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni, mégpedig abban hogy milyen videókártyát érdemes vennem 15-20ezer ft között, és ugyanebben az árkategóriában melyik a jó alaplap?
Előre is köszi a segítséget. -
alien_
őstag
válasz
Csiborbogár #4322 üzenetére
Tippeled, vagy tudod? Ha utóbbi, honnan? Lehet tudni, hogy milyen típus? Megnézem a hivatalos oldalon, egyenlőre még csak 4 régebbi vga cooler van fent, jó lenne ha kidobnának egy vf700 konkurenciát, egy szolíd heatpipe-al!
-
MZsoltee
veterán
Inkább a 8as szériat tuningolja tovább és ne a 7eset nekem jobban tetszene!
Bár jó ez is, vagy inkább mind a 2őt
-
alien_
őstag
...Vagy 650/1800-ra felhúzták, hogy akkor már ne árválkodjon ott a szép hűtő kihasználatlanul
(#4318) Komplikato: Egyenlőre még angol tesztet/info-t sem találtam a kártyáról, de szerintem rövidesen megtudjuk, hogy ki gyártja ezt a jóképű hűttyit, és még miben tér el az én kártyámtól=) Bennem is határozottan Zalman benyomást kelt ez a dizájn, nem lepődnék meg ha egy új modell debütálna ezzel. -
Komplikato
veterán
-
athomi
veterán
Mikor már azt hinnénk elfogyott a Galaxy újabb ötlete, akkor előrukkol vmi újjal. Sztem ők adják el a legtöbb 7900GS-t. Így hirtelen nem néz ki rosszul. Gondolom órajelekben ez szintén 600/1600Mhz, csak az előző gyenge hűtést le akarták cserélni a Super-ről.
[Szerkesztve] -
alien_
őstag
válasz
Retekegér #4315 üzenetére
Egyenlőre még nem valószínű, pár napja frissítették a hivatalos oldalon a képet. Szerintem Ipon-nál érdemes majd érdeklődni. Ők mostanában fogytak ki, és talán az új szállítmányban már ezek fognak mosolyogni.
Szerk.: Most, hogy jobban megnézem a képet, maga a kártya se teljesen ugyanaz, pl hol a dual-dvi? Itt egy nagyobb kép: [link]
A kártya a GALAXY GeForce 7900 GS SUPER CHDCP/HDMI nevet viseli.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
alien_
őstag
Az alap Inno 7900gs 450/1320 -on megy. A Galaxy 7900gs Super, amiről beszélünk, alapból 600/1600 -on süvít, ráadásul itt még közel sincs vége a tuningnak
Érdemes egy ilyet kifogni, de a többi 7900gs is viszi ezt az órajelet általában. Nézz át a 7900GS topicba [link], itt minden fontos/hasznos dolgot megtudhatsz a kártyáról és az árakról.
-
Zájec
veterán
teljesen jo ár. megveheted nyugodtan. még mint boltot az ipon-t
tudnám javasolni. kaphato a 79GS Galaxy márkáju, super tipusu kártya.
gyárilag emeltórajeles példányok. nagyon klasszul hasitanak.
Asus-t csak akkor vegyél ha nagyon Asus mániás vagy, és nem
tudsz másba gondolkodni.. ugyanis vannak nála jobbak e téren. -
alien_
őstag
Ennyi pénzért akkor már inkább ezt:
[link]
Elvileg mistralban 29 990Ft (bár Mistral nagy ívben elkerülendő garancia-ügy(nem)intézése miatt)
Szerintem a 7900gs nagyon jó vétel, főleg a gyárilag túlhajtott darabok. Áruk 30eFt tól van felfelé, érdemes keresgélni, mert így max pár ezer forint többletért egy lényegesen jobb, dx9-es csúcskártyát kapsz. -
Chip
aktív tag
Sziasztok!
Ti melyik kártyát javasoljátok megvételre?
ASUS AX1650XT / 2DHT / 256MB 30.900Ft
ASUS N7600GT / 2DHT / 256MB 30.600Ft
Aktív témák
Hirdetés
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest