Aktív témák
-
törölt tag
Köszi mindenkinek
-
törölt tag
Sziasztok,
A kérdés adott
Eddig egy 8600GT-t nyúztam, már lassan 2 éve, és még a modern warfare 2 is tökéletesen futott trajta, de mondjuk egy black ops-t vagy a későbbi játékokat is szeretném majd játszani.
Kb. 30e amit szánnék kártyára.
De annyira kimaradtam az elmúlt időszakban ebből a dologból és úgy összekavarodtak számomra a számozások, hogy teljesen tanácstalan vagyok.
Szóval előre is köszi a tippeket.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
nah
megint fentebb irtam, hogy nem kell ujratelepiteni...
en 6600gt-rol valtottam 8600gt-re 64 bites xp alatt es nem volt semmi gebasz... -
törölt tag
válasz szipak #10001 üzenetére
hasonlo a konfigunk es en most vettem 8600 gt-t
kicsit zajos a hutes, es kell par nap, mig beallitodik a rendes hutes, de most mar napi szinten olyan 5-6 orat jatszok vele full beallitason extrem melegedes nelkulnem tudom milyen a 7600gt, hogy erdemes-e arrol valtanod
mi az az osszeg, amit raszansz? ha 8600-ban gondolkodsz akkor gondolom olyan 25-30k?
-
törölt tag
szia,
en nemreg vettem egy asus en8600gt 256mb ddr3-as kartyat, es teljesen meg vagyok vele elegedve, az ara is jo 25-26 korul mozog, esetleg egy masik ventillatort erdemes ra venni plusszban kb 2-3 ezerert, mert nalam pl alapbol 60 fokos a kartya, jatek utan is csak 67 fokig ment fel
vista alatt is jol teljesitett, de xp alatt megjobban -
törölt tag
sziasztok,
egy tapasztalatot megosztanek veletek
most vettem egy 8600gt-t, es van egy 19"-es wide moncsim nativ 1440*900 felbontassal
sajna az utobbi 1 ev jatekaival ez a kartya nem igazan preferalja ezt a felbontast, foleg ha medium vagy afolott akarok jatszani...
viszont 1280*720-as felbontasban siman futnak a jatekok high beallitasokal is, neha a 8x AA szokta megakasztani csak a jatekot, vagy a cpu es memoria erossegenek hianya
szoval aki hasonlo kartyaban gondolkodik, az jol dont, de 720-as hd felbontasnal tobbe nem ajanlott jatekoknal
azalatt siman visz majdnem mindentBK87: en most vettem asust, de allitolag az oc jobb, mert gyarilag huzva van
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ja egy m,asik dolog
dual dvi-s a kartya es nincsen megszamozva, ezexerint mindegy melyikbe dugom a monitort ugye? -
-
törölt tag
ha ezt en elobb tudtam volna...
azt javasoltak a tobbiek, hogy ati 2900 vagy 8600gt...
a sok olvasas es info alapjan jutottam oda, hogy 8600 jobb lesz...
na mindegy, ha csak ez a baja a kartyanak, azt megoldjuk egy ventivel, nem problema
csak mukodjon minden rendesen -
törölt tag
akkor ugy fogalmazok, hogy nekem gepe elejen ha szembol allok, akkor a jobb oldalat szedem le
egyebkent nem hiszed el, hogy mennyi topicot-hirt-tesztet vegigolvastam vasarlas elott, es mindenhol azt irtak/mondtak, hogy aktiv hutesut kell venni, mert az sokkal jobb - szvsz is - es erre kartyavasarlas utan 1 nappal talalok jo par tobb mint ket napos hsz-t, hogy bizony szar ez a kartyahutes dolog meg tulmelegedes meg minden
en meg azt hittem, ez is olyan kis fasza kartya lesz, mint a 6600gt-m, hiszen az is asus volt es jol is teljesitett stb
no de sebaj, sztem kiprobalom azt a plusz ventit, es majd este meglassuk mire lesz jo -
törölt tag
nalam forditva, ha leveszem - gondolom ez neked a masik oldal - oldalat, akkor balra a gep eleje lent egy ventivel befele fuj, jobbra kozepen a gep hatuljan egy venti kifele fuj, es a ketto kozott van a vga felul...
pont ott, ahol a legmelegebb van
de az elozo kartyaval nem is volt nagy gond...
a kartya topicban megtalaltam egy sracot, akinek ellitolag vmi papirdarab volt a borda es a pasztazas kozott es neki is 60 fokos volt alapon a gpu
most irtam neki, hogy pontosan mi a problema es hol tart az ugy, de meg nem valaszolt -
törölt tag
"Nézd meg load=?"
ezt nem ertem mi akart lenni?
nyuztam fel orat flatout 2-vel, es akkor csak 4-5 fokot emelkedett a homerseklet everest szerintfentebb olvastam vki hsz-eben, hogy neki rajtahagytak vmi foliat ezert nem adta at a hot...
de ezt csak este tudom majd megnezni...meg is van a ket hsz a kartya topikjaban egyik es masik
ja es a ventik: ha oldalrol nezem a gepet, akkor balra lent befele hideg, jobbra hatul kifele meleg es a kartya az meg fent van a gep tetejeben...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
aktiv, eleg nagy huto van rajta, elvileg az rez? a venti csak par centis, talan 4?
en is arra gondoltam, hogy beteszem a nagy ventit, egy 12 centis mar nyomja kifele hatul a hazbol a meleget, egy masik meg a haz elejen befele a hideget, mar csak meg kell valahogy oldanom a harmadik venti felfogatasat...
az, hogy csunya, nem erdekel de nem hiszem, hogy beferne a kartya fole az a venti, mert akkro a hangkartyat ki kene vennem a gepbol majd oldalrol megfujatom
egyebkent hany foknak kene lennie? az elozo 6600gt-m 40-45 fokos volt alap/terheles mellett[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
nah, megvettem az asus en8600gt-t 256 mega ddr3-mal
csucs ez a kartya tegnap csomo jatekot kiprobaltam vele es el vagyok hulve
nekem megerte 25-ert
bar alapbol 60 fokos, nagy es zajos a venti...ajanlotok egy venticseret?
van otthon egy felesleges 12 centis ventim, azt is be tudom tenni a hazba hutesnek, az eleg lenne? -
törölt tag
van meg egy hulye kerdesem
ha vennek mondjuk 2 MSI NX8400GS-TD 256MB E PCI-E VGA kártyat es sli-ben hasznalnam, annak lenne ertelme? -
törölt tag
akkor sztem marad aZ Asus GeForce EN8600GT 256MB
Órajel (MHz) : 675 MHz
Memória méret : 256MB DDR3vagy az InnoVision GeForce 8600GT 256MB DDR3
Órajel (MHz) : 540 MHz
Memória méret : 256MB DDR3elobbi 25, a masik akciosan 22...
tudom mar nagyon szorozok, de gondolom a nagyobb orajel jobb... -
-
törölt tag
meg egy kerdes, csomo videokartyanal latom, hogy van TV kimenet, HDTV, DVI (Dual), es megiscsak 3 csatlakozot latok a mellekelt kepen...
most akkor mi van...?
minel tobb kartyat nezek meg, annal jobban elbizonytalanodom, es csomo helyen nem azt irjak ki vagy nem azt a kepet teszik ki, ami kapcsolodik az aruhoz... -
-
törölt tag
válasz Thomas1 #8810 üzenetére
de akkor ezexerint nem is kell kiszedni belole
egyebkent most hulyenek fogtok nezni de 19" monitorom van 1440*900ban hasznalom...
sztem azert mediumban kellene tudnia rendesen futnia crysisnak, cod4-nek, stb...
az nem baj, ha dx9-ben megy, csak induljon elszerk: talaltam 8600gt kepet, nekem ugy tunik, hogy a dual dvi mellett a tv-out az egy sima s-video kimenet...lehet az mar tudja a hd felbontast?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Thomas1 #8807 üzenetére
dx10-es kartyanal lehet allitani, hogy dx10-et vagy 9et hasznaljon?
nekem most vista van, elvileg benne van a dx10
hogy lehet ezeket a dolgokat beallitani?
ha dx10es kartyat veszek, de a geprol leszedem a dx10-et es felteszem a 9-et, akkor ugy fogja hasznalni?
igazabol nem kell olyan hude maximalis minoseg, nekem eleg ha mediumon elfutnak a jatekok, csak induljanak el, mert a crysis nagyon erdekel, viszont mar a kezdovideo bneszaggat minden masodpercben a 6600gt-mel -
-
törölt tag
sziasztok,
tegnap adtatok tanacsot, hogy milyen kartyat erdemes venni
nos megneztem vizeseknel is meg digitaliseknal is
ami tetszene kartya 8600gt, annak a leirasaban csak dx9 szerepel, pedig ddr3 memoria van rajta
innovision es galaxy kartyakat talaltam, ami ddr3 memorias es dx 10-es
jok ezek a gyartok? regen volt inno 3d kartyam, az eleg jol szerepelt, de az mar vagy 5 eve volt
galaxytol meg nem vettem...
megbizhatoak ezek a kartyak?meg egy kerdes: van olyan karttya is, amit megvennek, de passziv hutesu...
le lehet azt a "femlapot" szedni a kartyarol es lehet ra rendes ventit rakni? -
törölt tag
wow, ertem mar, nem latszodott egyik kepen sem rendesen az a csati, de hasonlitott az s-video-hoz...
lehet akkor maradok egy 2600-nal, mert ati kartyam mar regen volt
mar csak azt kell kitalalnom, hogy a sok gyarto kozul melyik legyen, bar ez tunik a legjobbnak: Asus EAH2600XT/HTDP/256MB PCI-E
masik helyen van 512-es is, mindketto ddr3 de hianyzik belole a hdtp jelzes, amit szinten nemtom micsoda[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
akkor mar csak egy kerdesem van vagyis ketto
csomo kartyanal azt latom, hogy hdtv kimenete van, de a kepeken csak 2 dvi csatlakozot latok meg egy s-video kimenetet...a masodik dvi lenne a hdtv kimenet?
masik kerdes: ezexerint akkor egy 8600gt vagy egy 2600 lenne jo...
csak azt nem ertem meg, hogy az rx, eah es hd mit jelol -
törölt tag
bocsanat, hogy lama kerdeseket teszek fel, de mi az az OC?
neztem vizeseknel meg digitaleknal is, nem lattam OC-t...
atibol a HD-s kartyak miben masabbak, mint pl a RX-esek vagy EAH-sok?szerk: digitaliseknal van 2 oc is
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
koszi a gyors valaszt sracok
a 8600gt-t en is nezegettem, memoriatol fuggoen valtozik az ara pont 20-30 kozott
van amelyik tudja a dx10-et, van amelyik nem, de mindegyik 128 biten dolgozik, ez nem baj? marmint nem nem baj, hanem ebbe a kategoriaba nem nagyon esik bele egy 256 bites, ugye? -
törölt tag
sziasztok,
most van egy asus en6600gt a gepemben, de szeretnek vmi ujabb/jobb kartyat mondjuk ami 256 biten dolgozik...gondlom a 128 mar nem igazan jo...
20-30 ezer kozott miket tudnatok ajanlani....?
neztem nagyon sok oldalt, de nem tudom igazan, hogy melyik "best buy"
tuningolni nem szoktam