- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Plazma TV topic
- Masszívan lekorlátozza az AI gyorsítók elérhetőségét az USA
- Milyen SSD-t vegyek?
- Titanium besorolású Thermaltake táp érkezett az 1 kilowattot átlépő szegmensbe
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Jelentősen átdolgozná stratégiáját az ARM?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Házimozi haladó szinten
Aktív témák
-
Tristis
őstag
Kössz skacok, én is őreá gondoltam, de jól jött egy-két egybehangzó vélemény
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Tristis
őstag
Sziasztok skacok!
Szeretnék venni egy jó kis passzív videókártyát, mert az évek során fontosabbá vált a zenehallgatás és a hifizés, mint a játék, így szükséges a csendes gép.Fontos:
- passzív hűtés
- jó ár/érték arány
- max. 4670, mert kb. még ezt tudja kihajtani a masinám.
(Ha kell gép leírása profilomnál ott van)Előre is köszönöm az értékes tanácsokat!
-
Tristis
őstag
Én 8600Gt-t vennék a helyedben. Használtan szerintem 10e körül hozzá lehet jutni és a legjobb választás. Galaxyt ne vegyél (OC-s verzió) ha lehet, mert szarrá ment nekem is egy év után a hűtője és azért cseréltem le (csapágyas lett). Ha ennél találsz olcsóbban HD2600XT-t akkor talán azt érdemes...
[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
válasz thlacko #27056 üzenetére
Szerintem minden olcsó hűtésnek van hangja (ebben az árkategóriában), ezért mondtam, hogy érdemesebb lecserélni erre a passzívra az egész karit... Tudom, hogy drágább... de most jobban jársz egy gyári kártyával meg egy utólag rárakott hűtéssel? Sajnos mindennek van ára...
A mai fejemmel (én sem játszok az MSI-vel nagy teljesítményt igénylő játékokkal) én is ilyet vennék. Plussz egy idő után azért sok gyári hűtés gallyra megy (minél olcsóbb annál inkább, most ha azt is cserélni kell akkor már megint itt vagy árban... A(z állítólag) jobb hűtéssel rendelkezők meg már ott vannak 20 körül (vagy felette). Megjegyzem szerintem az MSI hűtése baromi jó, csakhogy 3.000Ft a differencia a két kártya között. Hosszú távon is biztos jobb a 4670 még ebben a felbontásban is és még a fogyasztás is... Az a baj, hogy nagyon nem szól semmi az én javaslatom ellen.Ha nem akarod eladni a kártyát, hanem venni akarsz rá hűtőt, azt meg ne tőlem kérdezd, mert nem szoktam hűtőket szerelni a kártyáimra (sose volt még olyan kártyám, amin megérte volna hűtőt cserélni).
-
Tristis
őstag
válasz motox002 #27048 üzenetére
Ezt is érdemes megnézni. Ha jól gondolom a te videókártyád kb. a HD2400pro oc-t fogja tudni a tesztekben, ezért ajánlom a következő sok játékra kiterjedő tesztet.
(Szóljatok nyugodtan rám, ha hülyeséget mondok, de nekem ez jött le abból, amit az utóbbi két hétben olvastam. Nehogy én vezessem félre szegény srácot!)
[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
-
Tristis
őstag
válasz thlacko #27034 üzenetére
Jah és még valami:
Szerintem nem érdemes venni videókártyát sem 13e, sem 15e Ft-ért.
Ár/érték arányban vagy vegyél egy Ati 3850-es kártyát 17-ért vagy vegyél egy Ati 4350-et 9e Ft-ért. Az az igazság, hogy minimum kell a 3850......Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Tristis
őstag
válasz thlacko #27034 üzenetére
Én ezt venném a helyedben: SAPPHIRE HD4670 512MB DDR3 ULTIMATE PCIE
Igaz, hogy drágább, viszont kuss van.
Szerintem ha nem rég vetted a gépet, akkor beszéld meg az eladókkal. Hátha jófejek lesznek.(Nekem MSI-m van 3850-ből, de a hangjára egy rossz szavam se lehet. Bezzeg a Galaxy 8600GT hogy bőgött már..
[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
Ámen! Mindenkinek köszönöm a segítséget! Kész a konfig, mehet a sütőbe
-
-
-
Tristis
őstag
válasz Tristis #26991 üzenetére
Még az is lehet, hogy örülnének egy integrált vidókártyának és valami kis jól szóló 2.0-ás cuccnak, amin nézhetik a metál videókat a youtube-on...
Ezek a marha rockerek! ;-)Szóval próbáljatok faragni belőle, ahogy tudtok...
[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
válasz jaja1981 #26989 üzenetére
Itt a konfig, amiből összeáll a gép:
Alaplap: GIGABYTE GA-EG31M-S2 ~ 14e (DES funkció
Proci: INTEL Dual Core E5200 2.50GHz 775 BOX ~ 18e
RAM: KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 1066Mhz ~ 5e
VGA: MSI RX3850-T2D256E-OC/DDR3 PCIE ~ 17e
HDD: SAMSUNG 640GB 7200rpm 16MB SATA2 ~ 18e
DVD: PIONEER DVR-216DBK Fekete ~ 6e
Ház: COOLERMASTER RC-331-KKN1-GP Elite ~ 10e
Táp: GIGABYTE Superb 460W ~ 10e
Egér: Microsoft Wheel Mouse 1.1A Usb ~ 3e
Bill: A4tech ABKK85 ~ 2e
Monitor: Dell 2009 WFP ~ 45eEz így 148.000Ft, ha jól számolom. Én úgy gondolom, hogy nagyon max 150 a keret, de inkább kevesebb. Csak Kecskeméten, vagy Szegeden lehet megvenni a konfigot, így drágább lesz ennél valamelyest és lehet, hogy kimeríti a keretet.
Ebből kellene faragni költségcsökkentés címén, ha úgy áll a dolog. A monitorhoz nem nyúlnék hozzá, mert.. (ugyan minek is mondjak indokot... )
Játékra azt mondták nem kéne, de valamit csak kéne rakni bele, hogy egy-két játék eldöcögjon. (natív felbontás alatt persze jóval)Igények:
- tartós
- nagy garancia idős
- stabil
- nagy vinyó (640 azért elég lesz szvsz)
- ne egyen sokat
- halk
- esetleg fejleszthető.. de ez már tényleg nem fontosAmi nem kell:
- HD
- szerintem van routerük is, így a tűzfal se nagyon
- zenét talán hifiről hallgatják inkább (zenész embörök)
- tv-re kötés kizárt[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
Most viszont már teljesen össze vagyok zavarodva Nem látom az erdőtől a bestbuy-t.
Költségcsökkentős variációra akkor ti mit ajánlotok?
Nyugodtan lehet mondjuk egy 15-ös egy 18-as meg egy 21-es kategória is (24-est már nem szívesen látnék).
Csak arra kérlek magyarázzátok meg, hogy miért jobb, mint a különálló hd3450-es a sima giga alaplappal (22,5e), mert tényleg nincs időm végigolvasni mindent. Elég volt múltkor a laptopoknál.....Gigabyte mániás vagy, de ha van sokkal jobb... (csak ne abit legyen )
(jah és semmiféle extra igény nincs... talán a tűzfal jó lenne...)Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
válasz jaja1981 #26983 üzenetére
Értem-értem.
Akkor vagy ócsóó integrált vga-s téma, ami tényleg arra jó, hogy adjon képet valahogy és tényleg semmi másra, (Bár egy Gef 6150-sel nekem elmegy 800*600-ba minimumon a pes2009) vagy akkor hagyjam a francba és inkább egy olcsó VGA.Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Tristis
őstag
Sziasztok!
Jól látom, hogy érdemesebb venni egy ilyen összeállítást olcsó megoldásnak
GIGABYTE GA-EG31M-S2 ~ 14e (DES funkció)
SAPPHIRE HD3450 256MB DDR2 HTD PCIE ~ 8,5eMint egy ilyet:
GIGABYTE GA-MA78GM-US2H ~ 22e (Integrált hd3200)
vagy akár ilyet is??:
ASROCK A780GXH/128M ~ 18,5eEzek után nem sok értelmét látom az integrált megoldásoknak, ha jó dolgokat vetettem össze.
Megerősítést kérek.(Az ipon nem a kedvencem, csak referencia ár....)
[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
-
Tristis
őstag
válasz dave93 #22782 üzenetére
Szerintem érdemes ide beállítanod a kártyákat. Elég szemléletes: Hardver-teszt.hu
Úgy nézd, hogy a 9500GT egy picit jobb, mint a 8600Gt vagy egy szint.Bocs dave nem neked ment
[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
A szokásosat mondom: MSI RX3850-T2D256E-OC/DDR3 PCIE , ha jól látom talán 2 ezerrel drágább, mint ezek a kártyák, vagy egy árban is van velük. Teljesítményre pedig és és föld... A haverodnak szerintem tökéletes választás lenne, kicsit meg kell rántani a procit és akkor 85-90%-ban ki is hajtja ami még így is jóval több lesz, mint egy 8600 Gt 150%-on
A táp, hogy elbírja-e? Ha egy winchestere van és 1 dvd írója, és nincs valami ultrabrutál hangkártyája akkor szerintem el fogja vinni simán.
Teszt: http://prohardver.hu/teszt/hd_4650_vs_9500_gt/radeon_hd_4650.html
(Mind a két kártya a 9500Gt szintje alatt van.... Szerintem szemléletes példa)[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
válasz elfelejtette #22766 üzenetére
Ebben abszolút igazat adok, lehetséges, hogy ez jelentős hátrány lesz az évek múlásával. Attól függ, hogy tényleg a játékok a kártyák melyik tulajdonságát használják ki. Én csupán arra akartam utalni, hogy talán a 4670 teljesítménye egyenletesebb. Bár az is kérdés, kinek mennyire fontos az élsimítás, milyen felbontás stb-stb. Gondolom 1280*1024-ben már inkább élsimítással.
-
Tristis
őstag
válasz Cyberpunk #22760 üzenetére
Részemről inkább egy 19 colos MVA paneles masina, mintegy (akkor még csak) 22-24 colos Tn paneles monitor. Azért a színkezelésnél nagyon látszik a különbség. Mondjuk nekem a perifériák mindig is fontosabbak voltak, mint maga a gép Azt úgy is cserélem, max 2-3 évet várok egy játékra. Minap nyomtam ki az új videókarimmal a cod 4-et. Következő configra meg maradni fog majd a GTA IV. Addig is van még sok jó játék... ráérek.
-
Tristis
őstag
válasz Piero89 #22763 üzenetére
Szerintem talán a 4670 egy kiegyensúlyozottabb kártya lesz a jövőben, mint a 9600, talán azt érdemes megnézned ha több évre vásárolsz. Az MSI 3850-es az ára miatt csábító, ezért tényleg csak az a kérdés, hogy mennyit szánsz rá.
-
Tristis
őstag
válasz Tomate #21903 üzenetére
Akkor én is offolok. Sosem volt még drága hűtő a gépembe. Mondjuk ehhez hozzátartozik, hogy a középkategória aljából választok gépet (kivéve táp, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy megéri egy Chiftec....), és utána kb. 2,5 év után megrántom és veszek bele egy akkora videókarit, amivel még úgy ahogy elemegy még 1.5-2 évet. Persze most csak alaplap-proci-videókártyákról beszélünk. Ram úgy is olcsóság. De ha már kiadok pénzt a gépre, akkor legyen halk.
Mondjuk az is igaz, hogy számomra a perifériák fontosabbak, mint az erős vas. Ebben meg ugye az az igazság, hogy tudok én 2-3 évvel is később játszani az adott játékkal (ha 5 évente veszek gépet, akkor mondjuk ebből 2 évig azért mennek az újak is).... viszont egy MVA paneles monitor, egy tökéletesen kényelmes billentyűzet, vagy egy Genius 5.1 azért mindig jó ha van. Arról nem is beszélve, hogy inkább legyen kisebb monitorom de a színei legyenek gyönyörűek! Jajj és még egy jó off
Nem baj ha kisebb a monitorom! Közelebb hajolok vazze
(Azért mennyi pénzt meg lehet már így spórolni. Egy kis várakozás, meg egy kis közelre hajolás.... )Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Tristis
őstag
válasz prime_adam #21901 üzenetére
Nekem az a bajom egy-két Sapphire kártyával, hogy hangos a hűtésük. Nálam elég sokat megy a gép és iszonyatosan tud zavarni a zaj. Ezt úgy értsd, hogy akár 5-8 decibeles különbség is fontos számomra, mert átlépi az ingerküszöbömet és akkor kibukok
Nem vagyok annyira okos, hogy megmondjam, vajon mindegyik Sapphire-re igaz-e ez az állítás, de gondoltam gondolatébresztőnek jó hsz lesz.Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
Tristis
őstag
válasz szkink #21886 üzenetére
Szia!
Nekem Galaxy 8600gt/oc-m volt. Mondjuk én azért váltottam, mert szétment a csapágy és nem volt kedvem 6000Ft-s hűtőt venni rá (a többi nem ment rá). Én ezt vettem: MSI RX3850-T2D256E-OC/DDR3 PCIE. Szerintem ha a régit el tudod passzolni 8 körül akkor már megérte. Persze az én gépemhez most 3 évig nem lesz hozzányúlva az biztos. Gondolom te se egy megalomániás játékőrült vagy, aki az összes pénzét ilyen kártyákra költi. Ajánlom tehát figyelmedbe.
Ha esetleg szegedi vagy én múltkor a Bird computernél 17-ért jutottam hozzá....[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
Sziasztok!
Szerintetek egy Athlon x2 4800+ milyen kártyát tud meghajtani? Én megvallom őszintén 4670-esre gondoltam, de ha nincs értelme akkor persze megérné az a pár ezressel kevesebb egy 4650-ért.
Vagy mivel régi kártya jobban fekszik a régi procinak legyen ez a 3850-es? Gondolom erre fog mindenki bologatni ezerrel Várom a tanácsokat!
[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
Amikor én vettem 3 hónapja akkor én is ezek között vaciláltam. A tesztekben kiderül, hogy a 2600-as egyszerűen belehal az élsimításba, szemben a 8600GT-vel. Az a kérdés, hogy milyen játékokat játszol, attól függ, hogy melyik kari a jobb.
Én a Galaxy 8600Gt OC-t vettem, ez akkor volt 26e, és nagyon klassz hűtő is van hozzá olcsón. Egyenletes a teljesítménye minden játékban és bírja az élsimítást, amitől meg igazán szépek a játékok..
[ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
válasz Alpachino #7674 üzenetére
Nekem van egy 4200+-os AMD procim és lazán elfut kőstabilan 5200 Mhz-n.... memória is valami 930Mhz-n...A kulcs: Chieftec 450W-os táp és egy jó Gigabyte alaplap (22K tehán nem is olyan jó az... vagy csak nem drága ugye).
Én megkockáztatnám azért azt a videókarit... bár ki tudja, hogy ki tudja-e pörgetni a proci... de ha a 90%-át kihozza már az is komoly eredmény Tápot viszont kell venni mellé, ami olyan 15 ropi lesz.
-
Tristis
őstag
-
Tristis
őstag
válasz Nzothan #5975 üzenetére
Galaxy 8600 GT OC annyi mint az inno és lényegesen komolyabb a hűtése meg ugye meg is van húzva egy kicsit. Atit ne vegyél szerintem, mert ha élsimítással játszol meghal az a kártya, egyszerűen nem bírja. Ugye azt, hogy milyen szép egy játék azért az élsimítás mértéke határozza meg alapvetően akárhonnan is nézzük..
Én ezt venném ha most kellene választani:
PowerColor Radeon X1950 GT 256MB (GDDR3,PCI-E,TV+DVI) 2 év garancia 23 550 Ft[ Szerkesztve ]