- Masszívan lekorlátozza az AI gyorsítók elérhetőségét az USA
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Újévi hardvergyülekező
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz fero02 #16962 üzenetére
Ha ezeket még be is tudod szerezni üzletben ua. lesz mint a fagy53 által ajánlott HD3650 kártya, ami - sztem - ár/érték arányban nagyon jó. Az én véleményem szerint is érdemes megvenni ez nem kérdés.
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz hunter2006 #16803 üzenetére
Most nézem a kérdésedet, DE nem nagyon értem. Később te egy nVidia kártya mellé (egyszerre) akarsz HD4850-et használni?
Az egyik kétkártyás megoldás CrossFire a másik pedig SLI amik NEM kapcsolható össze olyan módon, hogy egy ilyen meg egy olyan kártya lesz.
Először ezt kell eldöntened, aztán kártyát választani. Megjegyzem, nem mindegy mit támogat az alaplap amiben használnád!If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz VaniliásRönk #16809 üzenetére
Abban 1et értek, hogy nem mind1 milyen a CPU a lapban. Még azt is elhiszem, hogy AMD konfig / tuning téren nagyobb tapasztalattal rendelkezel nálam. Én ugyanis inkább Intel párti vagyok, így ha lehet inkább olyan gépet rakok össze. Csak néha kerül a kezembe 1-1 ilyenhez hasonló konfig, és azoknál is többnyire csak a próba kedvéért nézek meg tuning beállításokat. De lehetnek (sőt vannak is) különbségek lapok és CPU-k között, ezért nem értem, miből gondolod, hogy nem fordul elő olyan rossz eredmény. Nem zöldségeket beszélek, hanem a tapasztalatom alapján mondtam egy véleményt (amit tartok is mivel én ezt tapasztaltam), amilyen szintén előfordulhat másoknál is. Még akkor is, ha a többség szerencsésebb vagy hozzáértőbb így jobb eredményeket ér el.
Mellesleg nem tudom miért győzködsz engem arról, hogy de annak a CPU-nak mennie kell 3 gigán, és hogy igen is HD4850-et kell venni... sem 1ikre sem másikra nem vágyom pillanatnyilag. Talán ha a kérdést feltevőt bombáznád tovább, mind2 jobban járnánk. Ja, és ha véletlenül szót váltanál vele - mint a kérdés feltevőjével -, először kérdezd meg tud-e / akar-e tuningolni... sztem.nova001: természetesen X2 azaz 2 magos CPU kell alá AMD-ből is, és Core Duo vagy Core 2 Duo Intelből. Az egymagos processzorok nem rendelkeznek elég számítási kapacitással, hogy elássák adattal az ilyen kaliberű GPU-t. Természetesen a HD3870 jobb választás, és egyúttal drágább is, és alapon azt sem hajtja ki a CPU-d.
[ Szerkesztve ]
If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz VaniliásRönk #16806 üzenetére
Próbáltam ilyen lapot, és tuning potenciál közel sem olyan, mint a normál, integrált videóvezérlő nélküli lapoknak. Persze valamit javít a helyzeten, ha nem azt használod, hanem egy normál VGA-t. Lehet, hogy van kivétel, de az sztem ritka. Ugyanis ha jól látom, a konfigjában nem szerepel videókártya, gondolom az alaplapit használja.
Persze nem hinném, hogy te nem ilyen lappal találkoztál, és neked biztosan sikerül még a 3giga fölötti sebesség is. Aról nem beszélve, hogy a lényeg nem is ez, hanem az, hogy nem illeik ebbe a konfigba a HD4850... de úgy is megfogalmazhatom, hogy a komponensek nincsenek összhangban. Az "Egy próbát megér." kijelentésednek meg ehhez nincs sok köze.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz nova001 #16800 üzenetére
Sajnos azt kell mondanom nem. Kb. egy X2 @3Ghz kell mellé, ráadásul a te full integrált lapot tuningban nem jeleskedik, így kizárt, hogy hasonló eredményt elérj. Persze jobb lenne, ez nyilvánvaló, de közel sem hozná az elvárt teljesítményt. Egy HD3850 inkább illene a konfigodba, ráadásul olcsó, és nincs fölösleges pénzköltés egy ki nem használt teljesítményért.
-
szasanyi
félisten
válasz csimmasz #16785 üzenetére
Általában referencia kártyák a HD4850-esek, mind az órajeleket mind pedig a hűtést tekintve. Van néhány kivétel, ezek kicsit drágábbak. Sapphire olcsóbb de jó gyártó, a HIS nagyon jó és átlagon felüli hűtést (és több esetben emelt órajeleket) alkalmaz a kártyáin - persze drágábban. De szintén jó gyártó a Gigabyte, Gainward és ASUS is... bár utóbbi kettő általában (az ASUS sokszor indokolatlanul) drágább.
Ez egy jó kártya, az általában használt stock hűtésnél hatékonyabb a rajta lévő Zalman VF900.
Kerülni valszeg egyiket sem KELL, persze az más kérdés mennyit tudsz/akarsz fizetni érte.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
-
szasanyi
félisten
Van ilyen... itt van pölö ez is, szintén hasonló. Csak azt nem értem, miért nem az aktuális felvetőtől kérdezed meg, hogy miért akar szinte értelmetlen cserét plusz pénzért... miért fagy53-tól?
-
szasanyi
félisten
válasz sexpistols88 #16668 üzenetére
Szerintem a 9800GT teljesítménye - és ezek szerint ára - lapján a jobb választás.
-
szasanyi
félisten
válasz sexpistols88 #16666 üzenetére
A fiam gépébe ilyen Gainward van. Jó kártya, jó hűtés, gyárilag emelt órajelek + minden létező kimenettel rendelkezik. Nem tudok rosszat mondani róla. A 9800GT lényegesen puritánabb kivitel, cserébe gyorsabb. Szerintem a teljesítmény alapján ez a jobb választás, DE azért az áraikat is ismerni kellene a döntéshez. Már ha az számít...
-
szasanyi
félisten
Sztem fölösleges cserélned, ha ilyen szűkös a keret. Már csak azért is, mert valszeg kurva drágán vette az 1 gigás 88GT-t amit 2/3 árán el is vittek, és amit most akarsz venni helyette attól sem fogsz hasra esni. Ez nem volt egy jó gondolat...szerintem.
Én használnám még a 88GT-t és ha megvan rá a keret egy jó hűtővel szerelt HD4850 vagy GTX260 (úgyis esni fog az ára annak is).If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz Bagira01 #16637 üzenetére
Sztem nem ilyen 1szerű eldönteni. Gyártók, órajelek, hűtés? Teljesítményben nagyjából egál a dolog, és mind2nek vannak erősebb és gyengébben teljesítő területei. 3870 2D-ben fogyaszt kevesebbet, a 96GT meg 3D-ben - hozzáteszem, a Gigabyte kártyái (egyedűl a gyártók közül) tudnak hasonló energiagazdálkodási funkció mint az ATI kártya, vagyis ott a 2D energiafelhasználás esetén is csak kis különbség lehet.
Szereted a catalyst-ot? Én pölö nem, de ha nem gond jöhet a 3870 is.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz tzsolesz #16612 üzenetére
A HD3870 esetében szinte biztos, a HD4850 esetében szerintem nem. Ahogy láttam megoszlanak e téren a vélemények, egzakt meghatározást vagy ilyen célból készült tesztet meg még nem láttam.
-
szasanyi
félisten
válasz MmDorian #16590 üzenetére
Igen, és ne tedd közvetlenül a bordákhoz. Legyen 1-1.5 cm hely a venti és a borda között, és ha 12 cm ventit használsz teljesen telive fújj és nagyon jól hűti az egyé - nem elhanyagolható méretű - hűtőfelületet. Én úgy oldottam meg, hogy a venti négy kis lábon áll a kártya alatt.
-
szasanyi
félisten
válasz MmDorian #16588 üzenetére
Tökéletes! Halkabb mint a gyárilag aktív hűtésűek és jobb a hatásfoka is. Nálam idle 36 fok, load 48 fok, ami - sztem - igen csak jó. Ráadásul a kártyám - amit javasoltam is - gyárilag emelt órajelekkel üzemel, azaz 720/1800/2016 melynél a hőtermelés nagyobb. De mint már azt is említettem, a Gigabyte az egyedüli gyártó, ahol 2D-ben visszaesik a teljesítmény (órajelek) és kevesebbet eszik és melegszik a kártya.
Amúgy én egyszerűen alá tettem egy 12 cm-es ultrahalk ventit és kész.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz Pancsermeste #16581 üzenetére
Szerintem a szimpátia dönt, vagy amelyik drivert kedveled jobban. 2D-ben a HD3870 fogyaszt kevesebbet, 3D-ben a 96GT - bár hozzáteszem, hogy a Gigabyte 9600GT kártyái tudnak hasonló energia gazdálkodást mint at ATI kártya, vagyis visszaveszik 2D-ben az órajeleket és valamelyest kisebb fogyasztással beérik. Én ezt választottam, és - egy halk, kiegészítő ventivel használva - nagyon elégedett vagyok vele.
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz Tomate #16531 üzenetére
Igen, ez alapján valószínűleg igazad van. A 96GT esetére nem találtál vmi hasonlót? Mármint 96GT tesztet, ahol ua. a kártyát tesztelték kisebb-nagyobb CPU-val...
-
szasanyi
félisten
válasz Eagle16 #16500 üzenetére
Jó kis kártya, bőven éri az árát... de ettől függetlenül nem a legjobb választás 1680x1050 felbontáshoz. Ha van (anyagi) lehetőség, erre a célra a HD4850 az ideális választás.
-
szasanyi
félisten
válasz Mr.Grincs #16414 üzenetére
Ezek közül ár/érték arányt - és a hűtést! - szem előtt tartva a SAPPHIRE TOXIC HD 4850 512MB a legjobb választás.
Ennél a kártyánál már csak ez lenne jobb, HA lehetne kapni, és az ára is elfogadható lenne.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz Komplikato #16403 üzenetére
Igen, lehet vitatni. A tapasztalatok és ízléseink nem egyformák, ezért aztán mindíg is így lesz, ezzel semmi gond sincs. A gond az, amikor valaki nem hajlandó elfogadni a másik véleményét, mert meggyőződése, hogy a témában csak neki lehet igaza.
A hibákról és problémákról meg számítéstechnikában mindíg eszembe jut, hogy ha csak egy embernek működik, akkor a többi szúr el valamit ... - ezzel sajnos nem tudok 1et érteni. Mégpedig azért, mert a gyártók nem egyforma, és hibátlan termékeket dobnak piacra, úgyhogy lehetnek (és vannak is) eltérések! Ha ez nem így lenne, igaz lenne az állításod.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz VaniliásRönk #16401 üzenetére
Számomra - és még jó pár user számára is - az általad említett körítés meg túlhajtó szoftver teljesen fölösleges, sosem használtam és nem is fogom, kvázi nem is hiányzott sosem. Azt megemlítem azért, hogy 1etlen1 nVidia driver telepítésekor sem tapasztaltam olyan jelenséget (írhatnék hibát is), hogy a driver egyszerűen nem települ, vagy látszólag igen, de utána az asztal 16 színben pompázott a káprázatos 640x480 felbontásban, amit meg sem tudtam változtatni. De ez is persze csak az után, miután össze-vissza ki-be kapcsol, meg villog a monitor. A recovery sem baszakodott soha nVidia driverben (mert nincs ) és nem akarta alaphelyzetbe állítani azt, ami amúgy is ott volt. A Catalyst meg a legtöbb user számára fölösleges bonyolult, sztem lassú is, és csak felsőkategóriás kártyák lehet kihasználni a beállításokhoz - tekintettel az elszenvedett teljesítmény csökkenésre. Arról nem is beszélve, hogy a .NET keretprogramot csomóan nem is használták, CSAK a Catalyst miatt kellett felrakni.
Persze nem azt mondom, hogy az tökéletes, jobb se lehetne! De ne istenítsd már ennyire a Radeonokat, meg a Catalystot mert azok ugyanúgy nem tökéletesek. Lehet párhuzamot vonni a két gyártó között, de a mélyreható ATI vs nVidia vita meddő és fölösleges.
Sztem fogadd el, ha másnak nem az a nyerő, nem kell mindenki megtéríteni.
Ehhez persze hozzátartozik az is, hogy pölö a HD4850 annyira jó kártya, hogy aki azért nem olyet nem mert csak, vagy mert "énzöldpárti vagyokéskész" az meg is érdemli.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz fagy53 #16398 üzenetére
Na most megmondtad a tutit+ Hozzáteszem, egy különbség azért van: az nVidia driverei kevesebb hibát tartalmaznak, és inkább felhasználó barát. Sztem.
-
szasanyi
félisten
válasz sohrking #16293 üzenetére
Amit leírtál értelmezhetetlen. Pontosan írd le milyen csatoló felülete van a lapnak (AGP8x, PCI Expressz) és hogy a CPU típusa milyen (egymagos XP vs. A64 esetleg Dual Core). A 15k környéke is eléggé pontatlan... inkább mondd mennyi a maximum összeg amit ki tudsz fizetni videókártyáért.
-
szasanyi
félisten
Asszem elkészült a gyárilag legnagyobb teljesítményű, és legjobb hűtővel szerelt HD4850 kártya. Nem tudja vki mennyiért lehet egy ilyet hazavinni?
-
szasanyi
félisten
válasz pvt.peter #16223 üzenetére
Az összesítés szerint a 95GT jobb kicsit. De nincs lényeges eltérés se pro se kontra. Azt vedd, amelyik jobban tetszik, vagy amelyik olcsóbb. A driver miatt én a 96GT-t választottam.
-
szasanyi
félisten
válasz pschio #16180 üzenetére
Sokkal jobb, bár pontos, %-ban kifejezett értéket nem tudok mondani. Van egy teszt pölö ITT nézz rá. Még egy dolog: a HD4850 nagyon melegszik, a stock hűtése sz@r. Ha veszel, lehetőleg olyat válassz amin jobb a hűtés!
-
szasanyi
félisten
válasz pschio #16178 üzenetére
Érdekes... 20-30k keretet említesz, de alternatívaként ott a HD4850 34k-ért. Ha ennyi is van, akkor kicsit elmérted a keretösszeget... nem? Ekkor hát a válasz 1értelmű: HD4850. Gyakorlatilag nincs jelentősége, melyik gyártó matricája van rajta.
Ha ez még sem menne, akkor 96GT esetleg 3870 - amelyik logo neked szimpi.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
Én az oroszoknak azt sem hiszem, amit kérdeznek. Egyrészt nem említetted, hogy neked 512MB VRAMmal szerelt, emelt órajelű kártyád van - mert a tesztben ilyen szerepel. Egyébként pedig a feature-kben jobb a 8600GTS, meg driverben (GF8-tól felfelé PhysX támogatás), esetenként sebességben! Senki sem mondta, hogy sokkal jobb, mindenképpen cserélni kell. A 10k meg jó ár.
-
szasanyi
félisten
válasz |UPP|Noc #16110 üzenetére
Ha ilyen a Gigabyte 9600GT akkor azt vedd. Nagyon jó kártya, gyárilag emelt órajelekkel és bazi nagy passzív hűtővel. Mondjuk kell alá egy 12cm venti (kb. 1.5k) de akkor nagyos hűvös és halk marad.
(#16111) zeee: igen.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz DrSoul #16045 üzenetére
Egy másik, AMD alternatíva ami ugyancsak jó, és nem is drága:
Gigabyte MA770-DS3 AMD770 AM2 -13.8k
AMD Athlon64 X2 5200 AM2 BOX -14.2k
2x1GB Kingmax DDR2-800 - 8.2k
Sapphire HD3850 256MB -17.6k
WD 160GB SATA2 - 9.2kEz összesen 63k, ami elfogadható egy jó gépért. Még játékra is jó, szóval nem alapgép.
MOD: 80k-ig bőven van "hely", így még egy jó FSP táp is belefér kb. 6k-ból.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz sid.:Rc211v #15928 üzenetére
Persze, de ezt komolyan befolyásolja a felbontás, és a grafikai részletesség is. A 96GT és 88GT sem olyan erős, hogy 70-80%-on is vidámkodjunk vele. Sajnos...
-
szasanyi
félisten
válasz sid.:Rc211v #15924 üzenetére
Nem hozza a maximális 3D teljesítményt E7200 CPU-val, csak ha túl van hajtva. Főként, ha nem alap, hanem emelt órajelű a 96GT, mivel ott a GPU számítási teljesítménye még nagyobb. A GPU várni fog a CPU felől érkező adatra, ha az nem elég gyors. DE mint már többször megtettem, belinkelem újból az ideális VGA+CPU táblázatot.
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz Csiborbogár #15918 üzenetére
Te valami rossz tesztet néztél.
-
szasanyi
félisten
válasz engedics #15914 üzenetére
A légáramlás mindig jó, DE soha nem fog annyit hűteni, mint egy venti közvetlenül a bordákon! Nincs konkrét javaslatom, halk kivitelt kérjél. Rá is van írva, hogy milyen a fordulatszáma és a zajszintje. 22dB vagy az alatti jó lehet.
-
szasanyi
félisten
válasz engedics #15911 üzenetére
Na megnéztem, hogyan is néz ki a kártyád. Nyert ügyed van, mert a vízszintes helyzetben lévő kártya tetejére kell rátenni a ventit! A hőleadó felület felfelé néz, azt kell hűteni a ventivel. Már ha nem fekvő házad van... bár kétlem. Én az MSI 7950 GT-met használtam ilyen módon úgy, hogy kétoldalas ragasztót (olyan vastag, párnás ragacs) tettem a venti aljára, hogy épp annyira ragadjon a hőleadó bordákhoz, hogy rajta maradjon és ne essen le a venti. Remélem, érthetően írtam le a lényeget.
-
szasanyi
félisten
válasz engedics #15906 üzenetére
Nem úgy mondanám, hogy normális, mert sztem nem az. Illetve nem kellene, hogy az legyen, de egy passzív hűtőtől nem várható sokkal jobb hűtési teljesítmény. HA jó a ház szellőzése, ez vmennyivel alacsonyabb lesz, DE inkább egy halk ventit tegyél alá/fölé (attól főggően hol van a hőleadó felület). Én is csináltam, és jó és halk.
-
szasanyi
félisten
válasz newgamer #15903 üzenetére
Ez sztem nem igaz, a HD3850 alatta van teljesítményben és árban egyaránt. A HD3870 az, amivel partyban van a 9600GT. Hol az egyik jobb picit, hol meg a másik. Kinek melyik szimpatikusabb, azt vegye... nekem a Catalyst driver nem szimpi, így amíg lesz jó nVidia kártya ami árban és teljesítményben ott van mint a hasonló ATI kártya, tutira azt veszem. De valszeg lesz, aki éppen ellenkezőleg gondolja...
-
szasanyi
félisten
Látom itt hozzáértő emberek vannak. - hihi... Na jó, vannak olyanok is.
A válasz 1értelmű: Radeon HD4850 A gyártót szimpátia alapján te válaszd meg, de minden kártya ugyanolyan a matricát kivéve. Sajnos a hűtés is, ami meg sz@r. Nem értem, hogy pölö a HIS miért nem rukkolt már elő az új, IceQ3 vagy IceQ4 hűtővel szerelt HD4850/4840 VGA-kkal...If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz Hoffer #15886 üzenetére
Én a catalyst miatt biztosan 9600GT-t választanék. Ja, azt is választottam... Egy gyárilag emelt órajelű 9600GT teljesítménye átlagosan csak kb. 2-8%-kal marad el 8800GT tesójától, DE a G94 GPU fejlettebb, korszerűbb megoldás.
Az én kártyám nagyon jó, igaz kellett egy 12cm halk venti alá. Így csendesen hűvös (36-48fok), míg a fiamé picit hangos: Gainward 9600GT Golden Sample, de mindent tud, és jól néz ki.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
-
szasanyi
félisten
válasz Gomi_Wilde #15807 üzenetére
Táp ügyben tudok tanácsot adni: Corsair VX450 Ez egy komoly teljesítményre képes, minőségi táp. Azt viszont, hogy a te tápod mennyire jó nem tudom, ugyanis nem ismerem.
-
szasanyi
félisten
válasz Gomi_Wilde #15805 üzenetére
Szerintem igen. Kb. egy kategória, játékoknál többnyire a nVidia kártyája kicsit jobb. Egyébként a Golden Sample gyárilag emelt órajelű kártyákat jelent a Gainwardnál. A passzív hűtés szerintem hátrány - kivéve a csendmániásokat -, mert nagyon fűti a ház belsejét!
-
szasanyi
félisten
válasz Gomi_Wilde #15803 üzenetére
-
szasanyi
félisten
válasz lecterdoctor #15650 üzenetére
Én meg EZT venném. Gyártói minőség + átlagon felüli hűtés => JÓ KÁRTYA.
-
szasanyi
félisten
válasz Tomate #15645 üzenetére
Nem látom a logikát, mivel két cég keres ugyanazon a terméken, és még így is olcsóbb. Ettől lehet jó, minden esetre nekem furcsa... ha másért nem, hát mondás miatt: ha vmi túl szép az vagy nem igaz, vagy be vagyunk rúgva.
-
szasanyi
félisten
válasz Dj Isti #15640 üzenetére
Attól függ milyen játékokkal játszol. De 1024x768 közepes grafikai részletességgel még csak-csak, 1280x1027 felbontásnál meg vagy-vagy. Mindenképpen érdemes várni kicsit, úgyis csökkennek az árak, és HD4850/4870 kártyát kell venni helyette.
Viszont nem ismerem a tápot, ezért csak annyit mondok ez biztosan jó, én inkább ezt választanám.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
Sztem a HD3850 nagyon jó ár/érték arányt tudhat magáénak, és jó is lenne neked.
Ha ragaszkodsz az Nvidia GPU-hoz, akkor meg 9600GT kártyát javaslok, bár annak nincs ilyen jó az ár/érték viszony.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz VaniliásRönk #15617 üzenetére
Szerintem egy új konfig, VGA beszerzése után jó egyszer lefuttatni. Némi stabilitás is tesztel (igaz, nem sokat), meg összehasonlítási alapnak nem rossz... mondjuk az előzővel, és ua. a verzió. Természetesen mérvadó, és túlzásba vinni nem érdemes az igaz.
-
szasanyi
félisten
válasz tete007 #15549 üzenetére
Szerintem aki most vásárol új videókártyát - és játszik -, annak HD4850 a jó választás mind ár, mind teljesítmény tekintetében. Itt - többek között - van egy teszt is.
-
szasanyi
félisten
válasz gtamate2 #11227 üzenetére
Fiam gépébe MSI 7950GT 512MB az enyémben 8600GT 256MB DDR3 OC kártya van. Ha játékra kell, a válasz 1értelműen NEM. Kicsit tegyél/gyűjtsél hozzá, hogy olyat tudjál venni, ami megéri a plusz ráfordítást, és amit félév múlva nem kell megint lecserélned.
-
-
szasanyi
félisten
De ha sokat gyakorlatozik, akkor saját magát mert úgy járhat mit az egyik PH!-s kollega. a VGA hűtőcseréje után.
-
szasanyi
félisten
válasz sweethomest #11140 üzenetére
Az attól függ mire használod. Nem ugyanaz a kategória e kártya. Ha játékra kell mindenképp a 9600GT-t válaszd. Ha nincs játék, és nem ér neked annyival többet, akkor a HD3650.
-
-
szasanyi
félisten
válasz raskolnikoff #11092 üzenetére
A HD2900XT esetén is ezt mondták...majd meglátod. Oszt nem láttuk meg, csak vicc maradt. Mármint annak, aki nem vett olyat...mert aki igen, aki jó sok pénzért még véletlenűl sem azt kapta, amire számított.
-
szasanyi
félisten
válasz raskolnikoff #11090 üzenetére
Adnak hozzá ajándék hűtőszekrényt... AMD-ATI logosat. Csirke nem fér bele, csak az alaplap meg a rajta lévő cuccok.
-
szasanyi
félisten
válasz raskolnikoff #10829 üzenetére
NEM a Wolfdale magon van a lényeg. HA a GPU kellően erős (G92), ahhoz teljesítményben megfelelő CPU szükséges azért, hogy ne alakuljon ki CPU limites randszer. Vagyis ahol a GPU vár a CPU-ra, mert az nem képes elég adatot továbbítani a GPU felé, kvázi az nincs kihasználva, és nem nyújtja az elvárható/elérhető teljesítményt. Tehát a CPU kellően nagy számítási teljesítménye a lényeg, nem a mag elnevezése/fajtája. Az +30-40 FPS meg elég hihetetlen.. hacsak nem előtte egy sokkal gyengébb CPU-val tesztelték.
Az is lehet, hogy ezt te is tudtad, csak rosszul fogalmaztál.If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz bozont #10819 üzenetére
Szép és áttekinthető, de ez nem az a kategória amiről szó volt. A 8800 (G92) GPU komoly teljesítményre képes - megfelelő CPU támogtottsággal -, ott valóban lényeges különbség lehet/van az 256MB vs. 512MB VRAM-mal szerelt kártyák között. Bár látszik, hogy az 1GB-s kártyák itt is inkább marketing fogásnak tekithetők, és kiadást,nem pedig teljesítményt növelő tényező.
-
szasanyi
félisten
válasz TomBoy1986 #10815 üzenetére
Megnéztem már korábban: 8600GT 256MB OC vs. 7950GT 512MB esetében - ugyanazal a driver verzióval - előbbi egyértelműen nyerő. Ja, és mind2 gépben 2x1GB memóriavan, C2D mellet. Tehát elég jó az összehasonlítási alap.
-
szasanyi
félisten
válasz TomBoy1986 #10809 üzenetére
Drasztikusan vagy lájtosan, de semmit sem ér az a 3D-s teljesítmény szempontjából. Egyedűl a +1k ami elfogadhtóvá teszi, mert már +2k-t nem érne.
A másik gépben MSI 7950GT 512MB ViVo kártya van (ezt a fiam használja) DE én sehol sem vettem észre a sok VRAM jelenlétét. A 8800GTS (G80) 320MB vs. 640MB alig mutatott különbséget, ahol azért a GPU komolyabb teéjesítményre volt képes. Arról nem is beszélve, hogy ahol a 320-as kevés volt, ott a 640 sem jelentett megváltást. Vagy rosszul emléxem?If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz TomBoy1986 #10799 üzenetére
És mit profitál egy olyan GPU az 512MB VRAM-ból? Csak kérdem... olyan parasztvakításnak tűnik az egész.
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Ez nem igénytelenség. Nem mindenki tud/akar napokat vagy heteket tölteni1652 féle beállítás 3x történő kipróbálásával és tesztelésével, amivel - talán! - elérte azt mennyiségi teljesítmény növekedést ami megéri az egészet, ÉS ezell együtt stabil a rendszer.
Persze van, akinek hobbija, és leginkább tesztprogramok futtatására használja a gépét, néha esetleg játékra. De nem sokat, mert újraindul a gép... Hajrá!If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
Azzal nem csak az a baj, hogy hangos, hanem egyszerűen sz@r. Engen nem az zavart legjobban, hogy hangos (persze nem örültem neki) hanem, hogy ennek ellenére alig hűt valamit. Pld. a VF900 vagy AC X2 gyakorlatilag csendesen és sokkal hűvösebben tartja a kártyát. Ez tény. Az más kérdés, hogy ha eddig nem tettél rá, a kártya árát ezután sem növeli a +5k-s hűtő, vagyis anyagilag nem éri meg.
-
szasanyi
félisten
válasz Brumi˘ #10780 üzenetére
Sztem - ha a driver ellátottságot is figyelembe vesszük - a nVidia alapú, Gainward kártya a jobb. Bár nem tudom milyen áron jutsz hozzá egyikhez vagy másikhoz. Nem egetrengető a különbség, ezért árfüggő is a dolog.
-
szasanyi
félisten
Igen, ezekkell az órajekkel vannak kiadva - gyártótól függetlenűl - a leggyorsabb 9600GT kártyák. De sajnos nem érik el a 8800GT teljesítményét - ez érthető is, mert akkor mi lenne a különbség? Viszont a lemaradása minimális. DE érdemes körülnézni és gondolkodni, mert hasonló áron - vagy 43-44k körül - vannak 8800GT-k is, ha jól láttam. Ezek kb. 5-10% sebességbeli előnnyel rendelkeznek, viszont a referencia hűtőjük nem a legjobb, meg nem is a leghallkabb. A 9600GT OC kártyákat meg jobb és halk hűtéssel adják ki. Döntsd el.
-
szasanyi
félisten
válasz birozoli7800 #10768 üzenetére
DE, hogy ne csak a piros gyártótól, hanem a zöld-feketétől is legyen egy alternatíva: 8600GT OC. Véleményem szerint a driver ellátottság egyértelműen az utóbbinál a jobb.
Sajna ez kicsit többe kerül, DE nagyon érdemes megfontolni. Jó kis kártya, a kategória leggyorsabb darabja.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz ricsy888 #10746 üzenetére
Nagyon jó kártya, nekem ilyen van. Bár nem mérvadó, de tájékoztató adatként (konfigommal)
3DMark06: 5931 pont, 3DMakr05 (szintén 1280*1024): 9912 pont. A rendszer alapon megy.
Ennyiért sztem nagyon jó vétel!If someone did not use reason to reach their conclusion in the first place, you cannot use reason to convince them otherwise.
-
szasanyi
félisten
válasz Nyiscsák #10726 üzenetére
Galaxy 7300GT 256MB DDR3 Zalman Jó kis kártya, és ez alatt játszani...
-
szasanyi
félisten
válasz barnam_ #10721 üzenetére
Ja. Utánna meg írkál be a sok zseni tuningbajnok az alaplap topikjába, hogy miért indul újra a gépem, miért lép kilép a játékból (alkalmazásból), esetleg megfagy, stb. Arra utaltam, hogy ha nem tuningpárti az illető, vagy 0 tapasztalattal rendelkezik, akkor nehéz rendesen túlhajtott és stabil rendszert kialakítani.
-
szasanyi
félisten
válasz tuttomobile #10717 üzenetére
Alapon nem. A rendszer CPU limitált lesz, hiába az izom VGA. Vagy szerencséd és hajlamodnak köszönhetően 3Ghz fölé tudod tornázni a CPU órajelét Másik alternatíva, hogy jobb (gyorsabb) CPU választasz a VGA mellé. Ez van. Aki játszani akar az fizet... aki meg nem akar sokat fizetni az konzolt vesz és játszik.
Aktív témák
- Külpolitika
- Interactive Brokers társalgó
- Masszívan lekorlátozza az AI gyorsítók elérhetőségét az USA
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 11
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nintendo Switch 2
- Óra topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mindent a StreamSharkról!
- További aktív témák...