- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Remekül felszerelt, fürge 5K2K monitorral jelentkezett az LG
- E-book olvasók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Monitor hiba topik
- OLED monitor topik
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
nagyúr
válasz
tranceplanet #189878 üzenetére
Kontextus a válaszhoz?
Vagy csak kiegészíted amit mondtam? -
Busterftw
nagyúr
válasz
ollie #189859 üzenetére
Csak ugye ott voltak nagyobb ugrasok gyartastechnologiaban:
TSMC 16nm -> 12nm
TSMC 12nm -> Samsung 8N
Samsung 8N -> TSMC 4NItt meg maradtak ugyanazon a node-n kb.
TSMC 4N > TSMC 4NP.Ertem, hogy minket usereket ez nem erdekli, mert oldjak meg, de szerintem szamit a kontextus.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
deathcrow42 #189851 üzenetére
Ezzel nincs amugy gond, de en 1 eve mar leiratkoztam, mert ez az allando, dramas, kihaennem internetes oknyomozo stilus ami ujabban megy, nagyon taszito, az objektivitas karara megy.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
parandroid #189794 üzenetére
Ezt a "kínálat alját" el kell engedni, mert a nagyra tervezett hűtések miatt ez már a 4000 szériában sem volt (többségében) igaz.
Nem tudom Radeonnál mekkora a szórás, de már Ada-nál is kb az volt a topik konklúzió - amikor kérdezték melyiket vegye az userek - hogy amelyik olcsóbb.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
F-ECT$ #189790 üzenetére
Ez oké, de kb ez volt a felállás előző generációkban.
A 20% különbség árban viszont csak akkor előny, ha minden másban van feature/minőség paritás. (raszter/upsclaing/RT/perf-watt stb).Mert ha nincs, akkor a többség simán kifizeti azt a 40-50-60-70k különbséget.
Tehát vagy 1:1 paritást kell elérni, vagy agresszívabban árazni. -
Busterftw
nagyúr
válasz
Héraklész #189787 üzenetére
Overall AMD margin azért nem rossz ám. Illetve miután beálltak az Nvidia mögé árazásban pár generáció óta, azért is több a margin.
Szimplán prioritás kérdése.
(azt meg csak halkan jegyzem meg, hogy pl Abu mindig azzal érvel itt ph-n, hogy a Radeonokat milyen szuper olcsó gyártatni, az Nvidiakat meg drágán)
-
Busterftw
nagyúr
válasz
zsoltnyiri #189618 üzenetére
5070ti meg hasznaltan (garanciaval) is jo alternativa, hosszutavon jobban fog oregedni. Az RT egyre tobb jatekban default, a DLSS pedig jobb minoseget ad emelle.
Az uj DLSS modellt ez is megfogja kapni, pl AMD-nel az FSR4 9070(XT) exkluziv lett.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Hegyirabló #189692 üzenetére
A specifikaciot tudja mindegyik, a tenyleges elteres a power limit es a hutes. A tesztek alapjan marpedig az a konkluzio, csakugy mint a 4000 szeria eseteben, hogy a "ROG logoert" fizetesz vaskos felarat.
Nezz be a topikba, vannak meresek, rengeteg usernek van Zotac (5ev garancia helo), Palit, PNY, Gainward kartyaja, mikozben a Gigabyte/MSI/Asus kartyak nem jobbak tenylegesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Alig látni, olyan vékony lesz a Fold
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Medence topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Remekül felszerelt, fürge 5K2K monitorral jelentkezett az LG
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- MOST NAPONTA -1000 FT: Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest