- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Androidos tablet topic
- Skálázhatóvá tenné a ferroelektromos memóriákat az FMC és a Neumonda
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- DUNE médialejátszók topicja
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geresics
addikt
Hali!
Az Azonnali VGA-s kérdések órája topicban már feltettem a kérdést, de oda nem érkezett válasz, gondoltam megpróbálom itt is!Lenne egy "fontos" kérdésem!
Ha van nekem egy videokártyám, amin van 1 HDMI, 1 DisplayPort, és 2 DVI kimenetem. (Enek kívül az alaplapomon is van - és működik is -, de az most mindegy...)
Eddig 1 FullHD (1920x1080) kijelző volt rákötve, ami 2MPixel. Az egyszerűség kedvéért vegyük példának, hogy játszom, és ez 1 egységnyi terhelést eredményez a VGA-n.1. Ha 2 monitort kötök erre a VGA-ra, az asztalt úgy állítom be, hogy "E képernyő kiterjesztése", akkor a VGA-nak 2x1920x1080 pixelt kell számolnia, ez tiszta sor. Játék alatt (mindkét képernyőt használva) ez 2 egységnyi terhelést okoz? Tehát pont 2x akkora számítási kapacitást kell biztosítani, ha az FPS-ből nem akarok veszteni?
2. Ha a 2 monitort úgy kötöm be, hogy "E képernyő tartalmának másolása", akkor a VGA hány egységnyi terhelést kap? Elvégre nem kell neki 2x1920x1080 pixelt kiszámítani, viszont azt meg kell jelenítenie!
3. Ha az egyik kijelzőt HDMI-n, a másikat DP-on csatlakoztatom, az vajon mit jelent terhelés szempontjából? Elvégre ez két különböző kódolás. Még ha ugyan azt a jelet küldi is ki mindkét kijelzőre, akkor is kétféleképp kell is kódolnia!
Tudom, hogy ezek elsőre nem tűnnek lényeges kérdésnek, de épp monitorvásárlás előtt állok (egy Dell P2414H-t néztem ki magamnak), és van egy FullHD TV-m. Jelenleg a TV-t HDMI-vel csak olyankor csatlakoztatom a gépre, ha azon akarok valamit megnézni. Azt tervezem, hogy (kényelmi okokból) a HDMI-t is folyamatosan bedugva hagynám, az asztalt "másolnám". Szeretek viszont játszani, de a teljesítményből nem kívánok veszteni, ezért, ha pl. 30% erőforrást venne ez igénybe, akkor inkább kihúzom...
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Autós topik
- Elektromos autók - motorok
- Mazda topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vicces képek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- Gigabyte GTX 1050 TI 4GB
- Asus RTX 2060 (Super) 8GB EVO V2 Advanced Edition + ARCTIC Accelero Xtreme IV
- Gainward GeForce GTX 1660 Ti Pegasus OC 6GB GDDR6 + egyéb alkatrészek
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Sapphire / Gigabyte RX 7700 XT / RX 7800XT 16GB / 7900XTX 24GB videokártyák 3 év 27%
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest