-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balika00001
lelkes újonc
-
se000
tag
Sziasztok. 55" -ban VA panel, focit nézve töbnyire 250 e Ft ig melyik az ajánlott? Köszönöm
-
Redlight2
tag
Szia. TCL MiniLed 55C805
-
athlasz
csendes tag
Sziasztok!
Sony XR-65X90L-t és TCL 65C805-öt összehasonlítva mi a különbség (az áron kívül), melyik a nyerő?
Köszönöm! -
Tibor77i
kezdő
válasz Balika00001 #87101 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget!
-
rainman72
Topikgazda
válasz athlasz #87104 üzenetére
Duplája majdnem a Sony!
Nagyon rossz ára van.
És kisebb tudású is,nem Mini led csak normál,ami lényeges még hogy a blooming kezelése se tökéletes.
Szóval még azonos áron se lenne ajánlható így meg főleg
Manapság az vesz Sony-t akit nem lehet róla lebeszélni és sok pénze van.
Megnézve az [összehasonlítást] az X90K is hasonló de legalább olcsóbb.
De egy C805 vagy C845 jobb választás 5 év garival.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
athlasz
csendes tag
válasz rainman72 #87106 üzenetére
Köszi!
Osztrák Mediamarktban ma 1169 euro szállítással, ami még mindig vagy 100 ezerrel több, de én Ausztriában élek és nekem egyszerűbb lett volna megrendelni. Persze vhogy meg tudom oldani az Emagot is amikor hazamegyek, csak érdekelt tudásban mi a különbség...
Egyébként azt hittem a full array az mini led, de akkor mégsem, jó tudni...[ Szerkesztve ]
-
PuffyDog
tag
Szép napot!
Egy Samsung QE43Q60CAU 135e Ft-ért mennyire számít jó vételének, ha maximum 40-43" lenne az ideális és 150e Ft a keret?=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
dm1970
tag
válasz nemeth989 #87094 üzenetére
Szia!
Már a garit írták. Én úgy jártam a euronics-l, hogy használt TCL-t akartak rám sózni. Se fólia rajta, se oldalt a 2 műanyag, ami a dobozból való kivételt segíti. Szerencse, hogy üzletbe rendeltem, így ott maradt, csak feleslegesen kocsikáztam. Nem tudom, azt hogy kezelték volna le, ha házhoz rendelem. Ha elállok, nekem kell visszajuttatnom, ha hibás teljesítés, hogy bizonyítom be, hogy nem én szedtem le róla a cuccokat? Írtam egy levelet, kíváncsi leszek mit válaszolnak.
Sajnos 50C805 már alig kapható, így nem merem még egyszer megkockáztatni, lehet 55-re kell váltanom. Viszont egyre több helyen olvasom, hogy a felskálázása nem túl jó a TCLnek. Legtöbbször SAT TV megy, így hogy egyelőre nincs új TV csak elindulok ebbe az irányba is. 50-55 méretben mennyiről indulnak azok a TV-k, amiknek jobb a felskálázása?
Ja és középtalpas, mint a c805.Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
szerintetek érdemes kihúzgálni a konnektorból a tv-t ha nem használom?
szinte mindennaposak az áramszünetek errefelé.
félek hogy egyszer kap egy túlfeszt és elviszi a tv-t.
esetleg tudtok-e ajánlani valami jó túlfeszvédős elosztót ami nem egyszer működős hanem akár 100x is tud védeni?LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
veterán
válasz Djuree #87114 üzenetére
Azt nem mondhatom hogy érdemes vagy nem, de amikor mi elmegyünk itthonról, a TV alatt egy kattintással kilőjük TV-t és a parabolát, az ajtó mellett meg kihúzzuk a wifi routert.
(Nagyritkán előfordul hogy a tv nem megy, de a router akkor is kell, ezért van külön)
[kép]Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
pècsimunkás
addikt
-
Vhiktor
veterán
válasz yvsmad #87116 üzenetére
Igen.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Thalmore
friss újonc
Sziasztok!
65" tv-t keresek max 320k árban, és egy számomra fontos funkcióról nem találok megbízható adatot a forgalmazóknál. szükségem lenne a Timeshift, illetve PVR funkciókra! Kérlek, Írjátok meg, ha valamelyik készüléken működik ez!
Előre is köszönöm!
-
zolko74
tag
Sharp 65FQ5EG-t paneljét vajon ki gyárthatja?
-
classic B
senior tag
Sziasztok!
50-55"-os Samsung TV-t keresek 200k körül. Mi most ebben az árban az ajánlás?
Köszi! -
sutyerák007
senior tag
válasz Quadgame94 #87091 üzenetére
koszonom tovabbitom neki
-
rainman72
Topikgazda
55C805 jó áron
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
dm1970
tag
válasz Quadgame94 #87128 üzenetére
Nincsenek túl nagy elvárásaim, egy olyan helyiségbe keresek TV-t, ahol elégedetten néztem a 42LA620-at, majd a 48H6400-at is. Azt nem szeretném, hogy az áltatok említett hazai alapból xar SD adásokat legalább ilyen minőségben ne tudjam nézni, úgy, hogy beleölök 300e FT-t. Visszaolvasva kiderül, hogy "vettem" egy 50c805-t, de át akartak verni, így nem hoztam azt el az Euronics-tól. Nagyon jó véleményeket olvastam a TCL-ről, de a felskálázására mindenhol panaszkodnak. Ha megy a TV, akkor kb 90-ban SAT TV megy a többi pedig külső vagy netes tartalom, így elsődleges szempont a felskálázás. Netflix stb. nem érdekelnek, mert nem TV-zünk annyit, hogy megérje az előfizut, de a sugárzott minőségre ezeknél is panaszkodnak.
Összefoglalva azt szeretném megvalósítani, hogyha elérhető minőségibb tartalom, azt kitudjam használni, de legalább ugyanolyan minőségben nézhessem a SAT-on elérhető SD, HD tartalmakat, mint eddig.
Igazából az lenne a jó, ha valahol láthatnék élőben egy T-SAT TV+TCL kombót, hogy milyen minőségű a kép.
Remélem megértitek a dilemmámat.Köszi, hogy foglalkoztok velem.
Még annyit gyorsan, hogy amikor megvásároltam az 50C805-öt 2 áruházban volt elérhető, s ott nem ahol átvettem. Most ránéztem, már 3-ban elérhető, bekerült a rendszerbe, amit nem vettem át.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz dm1970 #87134 üzenetére
Nekem 55 colos H6400 mellett van egy 65 colos TCL C835 is. Semmivel sem rosszabb a felkálázása mint a samsungnak, még jobb is.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
QG
tag
Nemrég vettem a fórum hatására egy TCL 50C805-öt.
A képpel elégedett vagyok, de a régi Samsungon, ha HDMI bemenetet néztem utoljára, akkor bekapcsolás után ugyanaz nyílt meg. Most 5 perc kikapcsolás után a főképernyőn kezd, de ez nagyon zavaró, HDMI (a NASról) az egyetlen, amit nézek.
Lehet valahogy gyorsbillentyűt beállítani? Jelenleg 6 gombnyomás:
1) bekapcsolás
2) input
3) jobbra
4) jobbra
5) jobbra
6) OK“Anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that 'my ignorance is just as good as your knowledge.'” ― Isaac Asimov
-
Djuree
félisten
C805-ön hogy lehetne a leggyorsabban elindítani a plexet?
most elég sok, bemenni az alkalmazásokba és ott legalul van a plex.
valami kedvencek nincs vagy ilyesmi?LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Oraculus
tag
válasz Tibor77i #87100 üzenetére
Szia.
Sajnos nincs garancia, hogy X2-es lesz.
Én kb. 2 héttel ezelőtt rendeltem egy TCL 75C845 és sajnos az X1-es verzió volt, így nem is vettem át a futártól. Az összeget már vissza is kaptam."This is usually the part when people start screaming." - Gabriel Gray (Sylar)
-
Gino20
őstag
Mi ez a TCL X1, X2 mizéria? Van köztük bármi érdemi különbség?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Valorant
- További aktív témák...