-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tetrcrock
csendes tag
Sziasztok! Holnap rakom be az ssd-t a gépbe (remélhetőleg) és olvastam, hogy AHCI módban használjuk (a lapom is támogatja ezt) meg ellenőrizni kell a TRIM-et is. Ezekre feltétlenül szükség van? (ha igen miért?)
Egy havernak 1 éve van ssd a gépben, ő azt mondta, hogy csak rádugta az alaplapra meg a tápra, telepítette rá a windowst és használja, nem állított semmit.Ezt nem ide akartam írni...
-
tetrcrock
csendes tag
Nos, mivel senki sem válaszolt az enyémre, így ezt venném meg holnap:
SanDisk 128GB SSD Z400S (3 év gar.) 13.780 Ft -
tetrcrock
csendes tag
Ebben tudna valaki segíteni? [link]
Mert holnap mindenképp meg akarom rendelni!!!
Annyiban változott, hogy ezekből lehet csak választani:
I.
legolcsóbb, 128-as, szívem szerint ezt venném, de nem tudom mennyire ajánlott, vagy épp mennyire nem..
SanDisk 128GB SSD Z400S (3 év gar.)
13.780 FtII.
Kingston HyperX FURY 120GB 2,5" SATA3 SSD ( SHFS37A/120G) (ez tudom, hogy 120-as csak, de ezt is az ajánlottak között láttam, így számításba vettem) (3 év gar.)
15.000 FtIII.
Adata 128GB SATA3 2,5" (ASP900S3-128GM-C) SSD (ezt láttam az ajánlottak között, azért vettem be, no meg azért, mert ehhez adnak 3.5-es beépítő keretet is gyárilag) (3 év gar.)
15.500 Ft (talán ez lenne az arany középút, de vajon megéri-e ennyire a fogamhoz verni a garast az SP920-al szemben?)IV.
A-Data 128GB SSD Premier Pro SP920 (ez talán a legajánlottabb ebben az árban) (3 év gar.)
16.090 Ft -
tetrcrock
csendes tag
Sziasztok!
SSD vásárlás előtt állok, átolvastam az összefoglalót, mégis leírnám ide az igényeimet és várom, hogy egy konkrét típust emeljetek ki azokból, amiket összeszedtem.1. Nagyon max. 20 ezer forintot szánnék rá, ennyi van eltéve SSD-re, de ettől kevesebből szeretném megúszni. Csak akkor költenék rá ennyit, ha azt mondjátok, hogy mindenképp megéri a nagyobbat megvenni.
2. Mire kell? Teljesen átlagos használatra kell, Win 10 alá, rendszer gyorsítására. Asztali gép, SATA2 csatlakozó. Nem tudom fontos e megemlíteni, de mellette lesz 4GB RAM és egy 2 magos AMD processzor.
3. Garancia: jó lenne, ha 5 év lenne rá, de ezek közül mindegyik csak 3 éves, így az is megteszi.
4. Kérdés: SATA2 csatlakozós az alaplapom, olvastam, hogy kezeli a SATA3 csatlakozós SSD-t, de inkább rákérdezek, hogy milyen kábelt vegyek hozzá, egyáltalán vegyek-? (úgy tudom nem adnak hozzá kábelt) SATA2 vagy SATA3 kábelt vegyek? Továbbá: nézegettem beszerelési videókat, a képen jól gondolom, hogy az egyik kábel a sata kábel, a másik meg a tápkábel? kép
Megnéztem a gépemet is, egy ilyen kábel lóg még szabadon a tápról: kép erről fogja tudni kapni az áramot az SSD?És akkor jöjjön a lista az SSD-kről amiket kinéztem:
/az árakat úgy írom, hogy én ennyit fogok fizetni a futárnak, ebben benne van a szállítás költsége is nekem!! továbbá SATA kábelt és beépítő keretet is veszek hozzá, ezeknek az ára összesen: 1240 Ft, ezt nem írtam bele az árba!!/I.
legolcsóbb, 128-as
SanDisk 128GB SSD Z400S (3 év gar.)
13.780 FtII.
Kingston HyperX FURY 120GB 2,5" SATA3 SSD ( SHFS37A/120G) (ez tudom, hogy 120-as csak, de ezt is az ajánlottak között láttam, így számításba vettem) (3 év gar.)
15.000 FtIII.
Adata 128GB SATA3 2,5" (ASP900S3-128GM-C) SSD (ezt láttam az ajánlottak között, azért vettem be, no meg azért, mert ehhez adnak 3.5-es beépítő keretet is gyárilag) (3 év gar.)
15.500 FtIV.
A-Data 128GB SSD Premier Pro SP920 (ez talán a legajánlottabb ebben az árban) (3 év gar.)
16.090 FtVI:
Sandisk 240GB 2,5" SATA3 SSD Plus SDSSDA-240G-G25 (ez már egy nagyobb tárhelyű, de igazából csak akkor venném számításba, ha azt mondjátok, hogy ezzel jobban járok) (3 év gar.)
20.000 FtV.
SanDisk 256GB SSD Z400S (erre is a IV-esre leírtak vonatkoznak) (3 év gar.)
21.100 Ft
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Formula-1
- Milyen videókártyát?
- Xbox Series X|S
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Villanyszerelés
- Assetto Corsa EVO
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest