- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Egér probléma
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
poci76
aktív tag
válasz
Frawly #51092 üzenetére
A TLC/QLC egyik fajtája a 3D, nem pedig az utódja. Amiről te beszélsz, az a TLC/QLC másik fajltája, a planár. Nem csak a 840-es Samsungnak, hanem több másik 1x nm-es planár technológiával gyártott TLC NAND-nak is voltak megbízhatósági problémái, mert kevés elektront tudott tárolni a töltéscsapdájuk. A nevesebb gyártók ezt idővel firmware-rel részben elfedték, de igazából a 3D technológia segített, ahol jelentősen lehetett növelni a töltéscsapda méretét anélkül, hogy a gyártási költség ezt jelenősen megérezte volna, így vált a TLC mára azzá, ami: egy megbízható, az MLC-nél alig rosszabb paraméterekkel rendelkező típussá. Elképzelhető, hogy a QLC-nek nem lesznek ilyen jellegű problémái, de a gyártók szeretik a vevőkkel végeztetni a bétatesztet, így én inkább kivárok.
-
joysefke
veterán
válasz
Frawly #51092 üzenetére
és még a korai TLC-s meghajtók is bírják, semmilyen gyerekbetegségük nem volt
Pár hozzászólással feljebb írtam le, hogy nekem három szar Samu 840 (első TLC-s meghajtó) megfordult a kezeim között. Ezzel az összes szar volt amihez közöm volt (kettő darab). Meg még a garanciális csere is amit tovább adtam (egy darab).
Mi ez ha nem gyermekbetegség? Mondhatod, hogy nem a cella halt meg, de a cella meg a vezérlő meg a szoftver összetartozik, az új TLC cellákhoz új TLC képes vezérlőre is szüksége volt a Samu 840-nek...
Hogy pontosan melyikben mi halt meg azt nem tudom (nem is érdekel) de hogy nem volt jó konstrukció az biztos. És szériahiba volt...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Google Pixel topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Linux kezdőknek
- OLED monitor topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Synology NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Western Digital Purple 4TB HA520 - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Toshiba P300 3.5 2TB SATA3 (HDWD320UZSVA) új, 3 év gar
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Több Db újszerű 2280 2242 2230 NVME SSD 0-11 Nap 100/100%
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged