Hirdetés
- Lefőtt a szombati hardverpárlat
- Blu-ray lejátszók
- Kína nagyon pályázik az összes GeForce RTX 5090-re
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- SSD kibeszélő
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fujifilm X
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
-
PROHARDVER!
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carasc0
őstag
válasz
prokxy #27884 üzenetére
Én G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3000MHz CL15 KIT F4-3000C15D-16GVR RAMOT vettem. Sztem ugyanolyan jó mint a TridentZ. A TridentZ sztem picivel drágább széria meg dizájnosabb. Más különbséget én sem tapasztalatok. G.skillel nem lehet mellé lőni sztem. Sokan azt mondják hogy 3000mhz és CL15-nél lejjebb nem érdemes adni, ha a lap viszi. Viszont >3000mhz és <CL esetén drágábbak a modulok. Tuningosoknak ajánlottak főleg.
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Na a RAMBAZAR teljesen off szóval muszáj volt máshonnan rendelnem RAM-okat.
Remélem ezzel a RAM-al nem lőttem mellé: G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3000MHz CL15 KIT F4-3000C15D-16GVR
ASUS Z270E lapba megy.
-
Carasc0
őstag
válasz
koko52 #27823 üzenetére
Akkor a következő lenne a kérdés! Venne ő komolyabb RAM-okat is, de nem tudja hogy mikor megy lejjebb a RAM ára és hát nem akar nagyot bukni. 90K-100K körül mozognak a komolyabb 32GB RAM-ok..
Ekkora difi lenne 2400mhz meg mondjuk 3000mhz között?
Tudsz ajánlani korrekt időzítésű nem LED-es meg egyéb csicsás, jó ár/érték arányú RAM-ot?
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm szintén platformot cserélt és ugye hát DDR4 kellene. Azonban neki eleve 32GB RAM-ja volt, és DDR4 esetén is annyi kellene neki. Nem nagyon játszik, azonban a tervező munka és multimédia annál inkább. No most tudja hogy drágulnak a ramok, és hogy sosem fog tuningolni. Ezek tudatában az alábbi RAM jó vételnek számít?
32GB 2400MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Savage Black CL14 (2x16GB) (HX424C14SBK2/32)
Sztem nem rossz. Ár/értékben is oké. (82 000Ft)
Vagy esetleg sokat bukna idővel ha ezt venné?
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Lehet még a RAMBAZAR-tól rendelni? Van készleten egy jó RAM-juk. Most rendeltem meg. Él még az üzlet?
-
-
Carasc0
őstag
válasz
Formaster #27681 üzenetére
Nos, becsületesen beismerem hogy nem értek hozzá. De a legjobb szót leginkább a G.skill TridentX-re mondják. Még a teszterek és a tuningosok is ezt használják. Ezért is nem értem mi a gond a TridentZ-vel amire azt mondtad hogy az is csak C15-C16 meg mi egyéb. Tudom hogy a GTZ sorozatszámú változata jobb, de az nem kapható. A C14-es változat meg 55k. Tehát még mindig nem értelek egy picit.
OK hogy Corsair RAM-ot ajánlod, de nem értem mi a baj a TridentZ-vel.
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Kaby Lake platformot építek (Asus ROG STRIX Z270E + i7 7700k).
Pénzt szeretnék kicsit spórolni, mert kicsit sokallom 55k-ért a TridentZ ramokat. 11k-val olcsóbban viszont kinéztem ezt a Kingston HyperX Savage ramot.
Eléggé alacsony a CL értéke, ami sztem pozitív. Korrekt RAM-ok ezek?
-
Carasc0
őstag
válasz
Carasc0 #23875 üzenetére
Eldöntve. PC LAND! 4 terméket rendeltem tőlük, már ismerem és az élettartam gari nem kamu! Tudom lehet nem a legjobb döntés volt, de a lelkem megnyugodott. Nem beszélve arról, hogy 34e Ft helyett 29e-t költök csak RAM-ra ami már önmagában szempont.
Igen... az elég kecsegtető...Sebaj... A RAM nem éppen a gyakran tönkremenő eszközök egyike. A mostani Corsair-t is a BlueChiptől rendeltem és hibátlan. Nem szeretnék gariztatni nyilván csak a tudat vezérelt... A lényeg hogy megjöjjön. Mondjuk a lejár a gari akkor sajnos kuka a háztól házig gari...
-
Carasc0
őstag
Bocsánat de még mindig itt ülök és nem tudok dönteni. Nem vagyok kriminális tényleg, de félek. Szóval az adott 3 szitu közül melyik a legjobb választás?
1. PC LAND 29300Ft (Ingyen PICK-PACK-re hozza, élettartam gari, de a gari intézéshez nekem kell feljuttatni a cuccot, a boltot ismerem megbízom benne)
2. PCX 27300Ft (Ingyen PostaCsomagAutomata, 12+24hó gari (bár ezt nem értem), gariztatáshoz nekem kell felküldenem, de lehet kérni extrákat ha megéri,, boltot nem ismerem kritikákat olvastam róla, de ez még nem mérvadó)
3. Ipon 29400Ft (Ebbe benne a PICK-PACK szállítási ár, 5 év gari, ismerem, rendeltem már tőlük, gariztatáshoz nekem kell felküldenem)
Gondolom a dilemma érthető...
-
Carasc0
őstag
válasz
MK VII #23870 üzenetére
Nos 34K+szállítási kts 35K lenne a RAM. Megmondom őszintén ennyit nem szeretnék rákölteni. A valódi ok: Igen nem volt raktáron és mondták hogy sajnos hosszú folyamat míg megjön... Valahol nem is bánom. Tényleg hatalmas elismerés a RAM-nak, de ismétlem a mennyiség a legfőbb szempont. A sebesség meg hát olyan amilyen. Hétvégén vagy 10 féle RAM tesztet néztem. A sebesség növekedés másodpercekben esetleg némi percekben mutatkozik meg. Ennyi felárat egy DDR3-as platformba már nem érdemes beleölni. Ismétlem évekig 1333mhz-en használtam a RAMOT tehát nekem nyilván jelent valamit akár egy 1866mhz is CL9-ben.
A PCX-et meg azért kérdeztem mert ugyan 36 hó garit ad, most best buy ez a RAM itt.
PC land ingyen Pick-Pack-re hozza, de örök garit ad, viszont az 29K...
Ezért is kérdezem hogy ez megbízható bolt? Vagy inkább PC land?
Ja és Qru említése alapján a szóban forgó ram megy CL10-ben 2133-n, bár ott manuális tuning kell mert nincs XMP profilra arra az értékre.
A pénz spórolás meg lenne vagy 5-6e Ft ami azért számít...
G.skill ramot meg majd megtisztelem az évek múlva vásárolandó DDR4-es platformban...
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Tudom nem ide tartozik! De érdemes a PCX boltból venni Ram-ot (esetleg más terméket is?) Jó áron adják ahogy elnéztem a dolgokat.
-
Carasc0
őstag
válasz
MK VII #23859 üzenetére
Üdvözlet!
Hálás vagyok még mindig a segítségedért, de sajnos Murphy beleszólt a dolgokba. Jelezték hogy szállítják a RAMOT de a gyártó, az ünnepekre való tekintettel csak később szállítja. Kb december 11.én jönne meg. Na addig én nem várok, nekem annál sürgősebb a ram. Szumma: A rendelés lemondva, más ramot választanék. Milyet ajánlasz? Mondjuk én néztem egy HyperX Savage 1866mhz CL9-es ramot. 4-5e Ft-al olcsóbb és 2 nap alatt itt van. Sztem a 2133 és az 1866 között eget verengető különbség nincs. Korrekt?
Ő lenne a kiszemelt. Amúgy is a mennyiség kell nekem. A Jelenlegi corsair-nél meg úgy sem lassabb, és még így is 1866-os ami jobb mint az 1333 vagy 1600 és gondolom ez sem minőségtelen ram.
-
Carasc0
őstag
válasz
Livius #23826 üzenetére
Szerintem igen. Mármint nem érdemes várni. Már csak azért is mert:
- 15K az a 2*4GB Corsair ram amiket én 3 éve vettem 21K-ért. Elég jól lement az ára.
- Ha még vársz mondjuk 1-2 évet, akkor meg lehet érdemesebb lesz DDR4 platformra váltani, mert addigra szintén 15-18K lesz 8GB ram ami meg alapból 2133-asok...Én így gondolkodok. Én most veszek TridentX-et amit saccper 3 évig fogok használni vagy 4, utána meg váltok DDR4-re. Addigra nem lesz már drága platform mint most.
15K-ért a Corsair simán megéri...
-
Carasc0
őstag
válasz
MK VII #23824 üzenetére
Szia!
Megnyugtattál. Tegnap adtam le a rendelést a RAMBAZAR-nál. Van esély rá hogy kedden megjön? Már csak onnan gondolom, hogy hétfőn felfogják, hogy rendeltem, aztán kedden ideszállítják. Nem sürgős végülis csak kérdem. Addig nem telepítem újra a gépem az biztos, főleg hogy még a leendő új szoftverbázisomat építem ki. Ezért is kell a ram mert innentől kezdve ez a mostani masinám tömény multimédiára lesz használva (PS, LightRoom, virtualizálás hegyek, pici game)
-
Carasc0
őstag
válasz
MK VII #23734 üzenetére
Szia!
Hosszas okoskodás meg a te segítséged alapján megszületett a döntés. Rendelés leadva a TridentX-re.
Megnéztem néhány tesztet róla, hát azért egy 1600mhz-es ramhoz képest látszik a különbség, sőt sztem érezni is fogom mert eddig (3 éve már lassan) 1333mhz-en használom ezt a Vengeance-t.
-
Carasc0
őstag
-
Carasc0
őstag
válasz
MK VII #23723 üzenetére
Kezd összeállni a kép. Mivel talán ez az utolsó DDR3 ram amit veszek (a következő tuti DDR4 lesz teljes platform cserével nyilván), ezért úgy döntöttem kihasználom a meglévő gépem képességeit. Lássuk csak. A lapom Oc-vel bírja 2200mhz-ig. Ezt az értéket nem feszegetem, de ha már képes rá (s te is írtad hogy miért ne) így mondjuk meglőnék egy 1866-ot vagy 2133-at. Persze ha tényleg érdemes használni és mondjul valamicskét gyorsulna bármi is. Ha csak a HDD + RAM közötti sebesség is, már jelent valamit.
Ezt a nyuszit kéne meglőni mondjuk. Fogom belerakom, XMP 1866mhz beállítva és megy is?
A 2133mhz-et már csak 1.6V-n tudná. Ez baj lenne? Meg itt már ahogy elnézem ne álmodjak CL9-ről. Itt már CL10 és 11 a divat. Ez sem gáz?
(Amennyiben nem gáz, akkor a 2133-as tesóját venném!)
-
Carasc0
őstag
Beast a nyerő! Ugyanis a Savage 1333mhz-en csak CL11-et tud...Már pedig a Sandy csak azt támogatja, így ha valaki nem figyel és nem kapcsol XMP-t akkor sztem nem jár jól... Beast viszont 1333-n löki a CL9-et, és 1 profilja van ami 1600mhz és ott is CL9 megy. Nos a Z68+Sandy páros értelmében sztem a Beast a legjobb megoldás...
Ha jól néztem akkor a Beast is high profile ram, de alacsonyabb mint a jelenlegi Vengeance ramom...
-
Carasc0
őstag
Bogarásztam a Kingston oldalát...Beast elvileg magasabb kategória mint a Savage... Ha alapon használom akkor Savage vagy Beast? Már csak azért kérdezem mert egyárban vannak. Annyi hogy a Beast 1600-as és nem 1866-os...
-
Carasc0
őstag
Melyik jobb minőségű memória? Corsair Vengeance vagy Kingston HyperX Savage!
Mert most jó áron találom 28K-ért a CL9-es 1866mhz-es Savage-t 2x8GB! (Amúgy ez jó a Z68 chipsetű alaplaphoz?)
-
Carasc0
őstag
válasz
Carasc0 #23694 üzenetére
Szerintem árban most ez a Bestbuy....Ez is klassz ram? Ezt nem ismerem...Fury-hoz képest.
-
Carasc0
őstag
Mivel nem kapkodom el a vásárlást, bár tudom, nagyon nem lehet a memóriákkal mellényúlni, de mikor lefoglaltam magamnak a G.Skill TridentX ramot, akkor örültem hogy ez a tökéletes RAM. Végülis az is. Átalakítható, CL7 és 1866 ezt most szállítással 34K-ért megvehetem.
Ez szerintem vetélytársa lehet: Crucial Ballistix Tactical 2*8GB 1600Mhz CL8 ~31K (3e Ft-ért oda a CL7, a magasabb FSB és a szerelhetőség)
Szerintetek?
Döntésképtelen vagyok...
-
Carasc0
őstag
-
Carasc0
őstag
válasz
MK VII #23619 üzenetére
Nos akkor a lila ködöt távolítsd el a szemem elöl. Évekig abban a hitben éltem, hogy ha van egy CPU amelynek memó frekije 1333mhz és nem tuningolom, akkor én hiába kapcsolom meg az XMP-t a memón hogy mondjuk 1866-on ketyegjen, a sávszél 1333mhz marad, mert a CPU-val csak annyival képes fogadni az adatokat.
Tehát ahhoz hogy 1866mhz-t ki is használjam egy memónál, ahhoz a CPU-t is tuningolnom kell...
Rosszul tudom?
Ez úgy lenne jó, hogy 1866mhz-re felemelem a memót és annyin megy, CPU tuning nélkül....
-
Carasc0
őstag
Sok sok oldal bogarászás után én ezt találtam a legjobb ár/érték/minőség aspektuásból a legjobb választásnak. Vélemény? ~30K
-
Carasc0
őstag
Imádom mikor dillemába kerülök. Ha nem a pénz számít, akkor az alábbiak közül ti melyikhez nyúlnátok?
Kingston 16GB/1600MHz DDR-3 HyperX Beast XMP (Kit! 2db 8GB) 28.000Ft
CORSAIR 16GB Kit (2x8GB) DDR3, 1866Mhz, 9-10-9-27, Vengeance Pro Silver - 1.5V 32.000Ft
CORSAIR DDR3 1600MHZ 16GB 2X240 DIMM UNBUFF 9-9-9-24 VENG HEATSPR 30.000Ft (Bár erre csak 5 év garit adnak)
-
Carasc0
őstag
Köszi!
Még azért egy olyan kérdéssel hadd forduljak hozzád, hogy megéri-e az általam kinzéett RAM az árát, vagy ajánlasz-e más márkát ami esetleg olcsóbb, és a jelenlegi RAM-nál nem rosszabb illetve a céljaimnak megfelel?! Lényeg hogy nálam a tuning az 0 potenciállal bír, illetve nem játszom, hanem a multimédia a cél (film és fotó), illetve virtualizálni szeretnék sokat!
mod: Akkor az általam kinézett Corsair nekem felesleges?
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Az adatlapomon olvasható konfigba ez a RAM beleillik? Szerintem most ez elég olcsó! Virtualbox-ra és multimédiára használom már a gépet s félek hogy itt a 8GB ram kevéske lehet.
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Rendelkezem az adatlapomon olvasható konfiggal. Mivel a konfig RAM terén nem elég pontos, így leírom hogy ezzel a memória kittel rendelkezem.
Mivel,
- láthatóan a memória árak egész jók,
- még 2-3 évig biztos megtartom a konfigom tehát DDR4-ben még nem gondolok,
- erősen csökken a játékok iránti érdeklődésem, viszont helyébe bejönnek új, erőforrásigényesebb szoftverek használata pl. (PS, Virtualbox),
- tuning nem játszik!A kérdés az lenne hogy érdemes-e akkor beruházni a jelenlegi 2*4GB helyett 2*8GB-ra és ha igen, a fésüs corsairt valami másra cserélni? Vagy maradhat a fésüs (mert megbízható pl.) csak abból venni a nagyob kitet. igazándiból ezzel a fésüs rammal sosem volt bajom, egyedül annyi hogy mivel magas, így a Ninja 3 hűtő miatt nem tudnám minden slot-ot feltölteni vele. De 2*8GB kit miatt ez a probléma nem áll fenn, így tehát csak a kérdés hogy megéri-e más típusú ramra cserélni és abból a nagyobb kitet venni!
Előre is köszönöm szépen!
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy épp platform csere előtt állok és a drága (elvileg) leendő alaplapomban egy Asus P8Z68-V/GEN3-ba menne a következő memória modul kit:
Corsair Vengeance DDR3-RAM 8GB PC3-12800 Kit (CMZ8GX3M2A1600C9)
Mennyire jó/megbízható ez a RAM? Nem akarom tuningolni csak 1333mhz-en használni.
Vagy esetleg mást ajánlotok? Amennyiben igen, akkor olyan 10-15e között!
-
Carasc0
őstag
Tiszteletem mindenkinek!
Beüzemeltem az új gépem amely egy Gigabyte X58A-UD3R alaplapon fekszik. CPU: I7 940 (2.93Ghz). Memória pedig G.Skill 1600Mhz 2x3 GB Tri Kit.
Mikor beizzítottam a gépet, akkor a RAMOK standard órajele 1066mhz volt. Olvastam hogy Minden 960-asnál korábbi I7-ek ezen órajelen használják a ramokat.
Nos én elvégeztem a szükséges memóriabeállításokat: Cl9-9-9-24 (SPD beállítások)
Továbbá a BIOS System Memory Multiplier (SPD) értékét 8.00-ról 12-re tettem. Így újraindítva a következőket tapasztaltam:- A memóriák 1600hz-en ketyegnek.
- A CPU alap hőmérséklete (Ami alapvetően a BIOS-ba figyelve 40fok volt) 43 fokra emelkedett.
- A RAM fesz értéke:1.624VKözbe rájöttem hogy a RAM támogatja az XMP-t. Aktiváltam. Most a fesz visszaállt 1.5V-re és mégis 1600Mhz-en megy.
Viszont az XMP beállításának hatására a CPU most 3065mhz/core megy. Aida64 szerint ez 4% overclock. Ez nem baj hogy a CPU az XMP miatt így megy?
Előre is köszönöm
-
Carasc0
őstag
Üdvözlet!
Na végül G-Skill 1600 3x2Gb kit-et vettem. Remélem ez kiszolgál egy jó ideig.
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
GA-X58A-UD3R 1366 foglalatú alaplapba keresek 6GB (3x2GB) Triple channel kit ramot. 15e-ig gondolkodván melyiket ajánljátok?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest