- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bger8
csendes tag
Szia,
Hát az igaz hogy a Voltot nem néztem.
"simán a 8gb sem megy a gépeddel?" neten azt találtam mindenhol hogy a 8-at még tudja kezelni. Az eredeti hozzászólásomban szereplő linkben is az van. De azt mondod, hogy a Volt eltéréstől még menni kell, akkor nem értem hol csúszik el -
Blac1
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy ilyen RAM-om van: SK hynix HMT451U6AFR8A-PB
Szeretném megkérdezni hogy vajon vehetek-e mellé egy ilyet: SK hynx HMT351U6EFR8C - PB
Előre is köszönöm a segítséget. -
Bger8
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni RAM bővítéssel kapcsolatban, hogy milyet kéne vennem?
A gép egy [Acer aspire v3-112p] aminél mindenhol azt találtam, hogy 8 GB a max bővithetőség (1 slot van). Emaitt vettem egy ilyet:
de sajnos nem akar vele működni.
Ez van benne most:
Mit rontottam el, mármint mi nem stimmel? Illetve ha valamit elnéztem, akkor tudtok olyat ajánlani ami jó lenne?
Nagyon köszönöm a segítséget! -
Amerigo57
őstag
Sziasztok .
A Crucial Ballistix 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz BL2K16G36C16U4BL/RL/WL memóriával,
van valakinek tapasztalata ?
Link: -
jeni
félisten
válasz
zoltan0829 #38142 üzenetére
G. SKILL AEGIS (hűtőborda nélküli)
Crucial Ballistix
Corsair Vengeance
Van több is, de a fentiek tutira alacsonyak, a frekit illetően 3000 től felfelé bármi CL16 (CL14 jobb de drágább is) -
zoltan0829
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Tervbe van egy ASUS PRIME Z 490 P. alaplap. Ebbe menne egy i7 10700k proci. 32 gb ramot szeretnék . Olyan ram kellene ami alacsonyabb bordás. Kérdezném, hogy melyik márkák jöhetnének szóba, és milyen órajellel.Köszönöm szépen ,ha segítetek! -
Mennyit fejlődik a technika. Nemrég még az edo ramokkal játszottam. Most meg már lassan a ddr5 lesz a favorit
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
ChrisB17 #38138 üzenetére
Először is én 4x8 felállásban nem vennék ryzenhez ramot, vélhetően nem fog menni 3800-at, ha mégis vért fogsz izzadni velük. 4 modult nem komázza, és tudtommal a dark hero daisy chaine top lap, szóval 2 modul. 2x16 dual rank bdie-t keress. 3600cl16 pl vagy 3200cl14. Kérdezd meg itt mielőtt konkrét típust nézel, hogy valóban bdie-e.
-
Staradder
tag
Hello
Adott egy Lenovo ideapad 330 (i5-8250u). Az ebben lévő 4gb Samsung 2666 Cl19 ramot cserélném 8gb-ra.
Milyen ramot lenne érdemes venni hogy ne legyen kompatibilitási gond?
köszi -
ChrisB17
csendes tag
AMD Ryzen 9 5950X-hez melyik ramot lenne célszerű megvenni?
Alaplap majd ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero lesz, ha sikerül valahonnét beszereznem.
Ha lehet akkor IF 2000-et el szeretném érni, de a stabilitás a legfontosabb.G.SKILL F4-4000C15Q-32GTZR
G.SKILL F4-3800C14Q-32GTZN (Úgy tudom, hogy a Neo verzió jó vagy jobb az AMD-hez)Vagy a 3800-as ramot fel tudom húzni 4000 cl15-re vagy cl16-ra, hogy stabil legyen?
Ezek a ramok single rankosak nem? -
geckowize
őstag
Ja, értem. Viszont én úgy láttam, hogy az RGB és RGB Pro külön széria:
RGB part number kezdés: CMR... (pl CMR16GX4M2C3200C16W)
RGB Pro Part number kezdés: CMW (pl CMW16GX4M2C3200C16W) -
geckowize
őstag
válasz
KAMELOT #38128 üzenetére
Szia,
RAM méret (AIO ajánlás):
Tettem egy gyors kitekintést az AIO hűtés világába és úgy látom elég húzós ára van újonnan a kompakt vízhűtéses topic téma összefoglalójában lévő ajánlott daraboknak (már amelyik elérhető), a legolcsóbb (Enermax Liqmax II 240) 36.000 Ft.RAM órajel:
Tehát ha nem tervezek tuningot később sem, akkor jó lesz a 3000 MHz-es modul a B-s lapban, mert úgy 2933 MHz-en fog menni. Megfelelő XMP profil gondolom lesz mind 2666 MHz-hez (i5-10400F), mind 2933 MHz-hez (i7-10xxx) is , ugye?CAS Latency:
Köszi a választ, mérlegelni fogom ezt vásárlásnál.#38129
jeni:
"Az Alzánál elvileg rendelésre meghozzák."
Bocsi, de mit is?Fabrikálást hanyagolnám, köszi.
Scythe Mugen 5 Rev B (SCMG-5100) - 21.000 Ft körül van, még gondolkozom rajta.Mimimum kiadás workaround:
Közben eszembejutott, hogy az is járható út lenne, ha először az új procit és alaplapot rendelném még új RAM nélkül, beraknám procit, rá a Matterhornomat és kiderülne, hogy milyen távol van a borda a DIMM slottól. A jelenlegi Ballistix Sport LT-met is beleraknám ami 33 mm és megmérném mennyi hely van még.Ennek szerintetek lenne buktatója?
Én csak annyit látok benne, hogy két külön díjat kellene majd házhozszállításra fizetnem. -
h1ght3chzor
őstag
Ezek közül mit ajánlotok? Vagy esetleg más ár/érték bajnok jó memóriát?
-
jeni
félisten
válasz
geckowize #38127 üzenetére
Az Alzánál elvileg rendelésre meghozzák.
Van az aprón Bequiet Dark Rock Pro 3 hűtő ami kis ügyeséggel fabrikálással megoldható,hogy bármely hűtő mellett elférjen az 1 és a 2 slotban is a memória modulok.
Esetleg a boltban veszel egy Mugen Rev B 5 hűtőt. E mellett garantáltan fabrikálás nélkül bármi elfér mellette -
geckowize
őstag
válasz
KAMELOT #38124 üzenetére
Szia,
RAM méret:
A következőknél nem találtam infót, hogy milyen magas a modul:-Corsair Vengeance RGB(oh, úgy látom ezt már nem forgalmazzák)
- G.SkillTrident Z RGB (3600 MHz-es teszt szerint 44 mm, nem tudom ez mennyire megbízható)Abban esetleg tudnál segíteni, hogy honnan tudhatom meg előre, milyen távol lesz egymástól az alaplapon a CPU Cooler bordája és a DIMM slot? Vagy erről nem lehet előre megbizonyosodni, úgyhogy inkább a CPU Cooler bordájának magasságát, a 37 mm-t tekintsem itt limitnek és kizárólag attól kisebb magasságú modulban gondolkodjak? Mert ahogy összeválogattam az itt ajánlott márkákból a ramokat, így csak RGB nélküli modulok jöhetnek szóba és abból is az ajánlottak közül a Kingston HyperX Fury (34.10 mm) és Corsair Vengeance LPX (33.53 mm).
RAM órajel:
Elsősorban azért nézegettem 2666 MHz-től felfelé, mert árban eléggé együtt mozognak a 2666, 3000 és 3200 MHz-es modulok és ha már elhanyagolható a különbség árban, időtállóbbat vennék. Nem csak akkor kell Z-s lap, ha szorzózármentes i7-et szeretnék majd? Vagy szorzózáras i7-re váltásnak nem is lenne értelme, ezért mondod, hogy akkor már Z-s lap 4000+ MHz-es rammal?CAS Latency:
Arra esetleg valaki tudna válaszolni, hogy mennyire is számít a CAS Latency, CL15 mennyire érezhetőbb, hogy gyorsabb, mint a CL16?A válaszokat előre is köszi!
-
KAMELOT
titán
válasz
h1ght3chzor #38125 üzenetére
Amilyet akarsz és tetszik!
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
h1ght3chzor #38113 üzenetére
Valaki tud ajánlani?
-
geckowize
őstag
Sziasztok,
AuraSync kompatbilis RGB-s DDR4 ramot szeretnék venni a következő konfigba:
Alaplap: Asus TUF Gaming B460-Plus
CPU: Intel Core i5-10400F
CPU Cooler: Alpenföhn Matterhorn Rev. C White Edition / (37 mm magasságtól kezdődik a borda)A későbbi i7-re váltás lehetősége miatt (ami 2933 MHz-ig támogat) szeretnék 2666 MHz-nél gyorsabbat, ezt néztem ki:
G.Skill Trident Z RGB 2x8GB DDR4-3000 CL16Néhány kérdésben azonban tanácstalan vagyok:
1) Mennyire is számít a CAS Latency, CL15 mennyire érezhetőbb, hogy gyorsabb, mint a CL16?
2) Ha majd i7-re váltanék az úgyis csak max 2933 MHz-et fog támogatni (alaplap is annyit tud max), tehát akkor teljesen felesleges 3200 MHz-eseket néznem, igaz?
3) Elérhető lesz olyan XMP profil is i5-tel, ami a 2666 MHz-et támogatja, igaz? És i7-tel olyan ami 2933 MHz-et?
+1: Nem csak a Trident Z-re vonatkozóan, hanem általában a RAM-okra, ha a gyártó oldalán, sem a gyártó által kínált data sheet-en sem találok semmit arról, hogy milyen magas egy modul, akkor hogyan lehet vásárlás előtt megbizonyosodni arról, hogy be fog-e férni a CPU Cooler alá a modul?
-
MaddeNNNN
addikt
Sziasztok
Munkatársam öccsének a gépébe szeretne RAM-it bővíteni. A gép valami ősrégi Dell irodai gép. Annyit sikerült megtudni, hogy egy core i3-2120-as proci van benne és jelenleg 1 db Hynix 4gb 2rx8 Pc3-10600u-9-11-b1 1333 MHz DDR3-as ram.
Találtam aprón egy Hynix 4GB 1333Mhz DDR3 (2Rx8 PC3L-10600E-9-10-E0) modult, ez menne vele? Vagy inkább keressek 2x4 GB-ot azonos modulokból?Válaszokat köszi előre is!
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
16GB-ra gondoltam első sorban, és nem tuningolnek.
-
Biga123
addikt
válasz
Honnan szerzel RTX et ??
-
h1ght3chzor
őstag
Az alábbi configom lesz hamarosan, milyen memóriát ajánlotok? Csak FPS játékokra lesz használva a gép, elég 16GB.
RTX3070
I7-10700F
MSI Z490 A-PRO -
-
arabus
addikt
válasz
jeffreybboy #38100 üzenetére
Pl ez: [link]
-
Üdv!
Amennyiben valaki találkozott már ezzel RAM-al, akkor megköszönném a véleményét róla: [link] Az alaplapom, egy Asus Prime Z390-A-s lap támogatott, a gyártói oldal QVL-ben, de nekem kételyeim vannak, hogy CL15-ös időzítés mellett, képes e stabilan 4000 MHz-et.
Még annyit, hogy tervezem egy i9 -9900-es proci beszerzését, tehát azzal kellene működnie normálisan. -
Relax5
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni az alábbi konfigba milyen RAM-ot ajánlanátok a legjobb ár/érték arányba?
Alaplap: ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO
Processzor: AMD Ryzen 5 1600X Hexa-Core 3.6GHz AM4
Kártya: EVGA GeForce GTX 1070 SC GAMING ACX 3.0 8GB GDDR5 256bit (08G-P4-6173-KR)Ui: Az előző hozászólásomból ki hagytam hogy jelenleg egy Patriot 8GB KIT DDR4 2666MHz CL19 Signature Premium -es ram található a gépben, ez mellé vagy ez helyett keresek ramot? Illetve az alaplaphoz RAM: 4x DDR4 (2,666 MHz) Dual-Channel max. 64 GB -ezt írták, akkor tők felesleges 3000-es 3200-es ramot bele tenni?
-
jeni
félisten
válasz
jeffreybboy #38100 üzenetére
3200mhz -ig bármit lehet a 3000Mhz de árban a nagyobbakat éri meg.
A másik fele hogy sem árat sem GB mennyiseget nem írtál. -
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Adott egy Dell G5 laptop, benne egy Hynix 8gb memória (HMA81GS6CJR8N). Ha veszek mellé még egy ugyan ilyet akkor el fog szépen működni dual-ban, vagy el kéne adnom és valami kitet tenni bele?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple TV eladó
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest