- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
A Paragon's premium BACKUP 3 napig ingyene elérhető, feltéve ha lájkolod öket.
Az akció április 19-22 között él. -
törölt tag
Sziasztok!
Légyszíves mondjatok egy normális backup programot, ami képes neten keresztül menteni távoli gépre ssh-n keresztül, és bírja kezelni a publikus RSA kulcsokat. Köszönöm! -
cigam
titán
Nemtudom hallottátok-e, de március 31 volt a a “world backup day”, vagyis a mentés világnapja. Ennek alkalmából a Genie9 ingyenesen beregisztrálhatóvá tette a a Genie Timeline 1.5 programját. Az alábbi linken kérhettek regisztrációs kódot a programhoz:
[link] -
sfdrakex
nagyúr
-
cigam
titán
Promó keretében ingyen beregisztrálható az Ocster Backup Business 6.07
Itt elérhető egy összehasonlító táblázat.
Röviden, a busines verzió támogatja a
- Thunderbird mentését
- IE/FireFox könyvjelzők mentését
- Windows címjegyzék mentését
- mentés távoli felügyeletét
- 1:1 fájlmásolás (akkor is mentésre kerül, ha írásra van megnyitva, ezért zárolva van)
- a mentés sebességének gyorsítása ( akár 600% az ingyenes verzióhoz képest) -
válasz
alias_bobo #16093 üzenetére
1. EASEUS Todo Backup - Ingyenes
2. EasyBCD
Mindkét program a lehető legjobban felhasználóbarát, de alapvető szakmai ismeretek hiányában károkat is lehet velük okozni.
-
válasz
cellpeti #15982 üzenetére
Egy hátrányt lehet neki felróni(amellett, hogy nem ingyenes), hogy valami rejtélyes okból, nem tud partíciót klónozni, csak egész HDD-t és ez a hiányosság legújabb változatban is megtalálható...
Én mindenképp javaslom kipróbálásra ezt: EASEUS Todo Backup Home
(Ingyenes, W7 x64 is támogatott, rengeteg funkcióval, köztük a partíció klónozás) -
válasz
kuzika #15937 üzenetére
"hogy a kijelölt könyvtárakat kiválasztottam, megadtam az utolsó nagy mentés dátumát, és minden későbbi módosítású vagy keltezésű fájlt kiírt minden nap egy újraírható DVD-re,"
Ebből arra gondoltam, hogy 1x elmentetted fullban, és utána meg csak a változásokat...
Nem tudok más megoldást(mellesleg a Nero Backup is így működik, ha azzal meg tudtad oldani, akkor az EASEUS-al is kivitelezhető) -
válasz
kuzika #15932 üzenetére
EASEUS Todo Backup Home
Ingyenes progi, ami tud fájlokat és mappákat is menteni, az a funkció, amire szükséged van(hogy csak a változásokat mentse), azt Incremental Backup-nak nevezik, amit ez a progi szintén tud. -
kircipeti
senior tag
válasz
kételkedem #15785 üzenetére
Nagyon koszi! Nem gondoltam, hogy van kulon topik. Meg is talaltam ott az ingyenes EASEUS Todo Backup-ot. Remelem jo lesz.
-
cigam topic-társsal lelkesen linkelgetünk hasznos(legalábbis szerintünk hasznos) progik promoját, remélem még nem unjátok...Íme 2 újabb
Ocster Backup Pro 6 Promo
Infó | LetöltésWise Registry Cleaner Pro Promo
Infó és letöltés(Lehetőleg ne használjatok 10 perces mailt, mert van amelyikhez 24 órán belül küldik a kulcsot)
-
cigam
titán
válasz
Fire/SOUL/CD #14885 üzenetére
Most lebuktam
Soha nem írtam ki CD-re.
Ugyanis egy programot próbálgattam (MultiBootISO, ami hasonló mint az unetbootin, csak jobb.
Indítása után kiválasztjuk miket akarunk a pendrive-ra, (oprendszer/segédprogram), és letölti a hozzá tartozó image fájlt, felmásolja a pendrive-ra, és amikor a pendrive-ról indul a gép egy menüből indíthatjuk az adott rendszert. Ennek a proginak a lehetőségei között volt a redo backup is. Így "találkoztunk", és azóta is pendrive-ról indítom. Most kipróbáltam qemu-val, ott rendben bootolt.
Majd kipróbálom CD-ől is mert kíváncsi lettem... -
scope2007
addikt
hali!
milyen progit ajánlanátok egy rendszer backupoláshoz?
frissen feltelepített win7 + összes driver ami kell a géphez + 1-2progi ami állandó...
amihez van leírás is az lenne a legjobb -
-
válasz
fatal` #14042 üzenetére
Hali!
brd javaslatát annyival kiegészítve, hogy létezik ingyenes változat is Paragon-ból:
Backup & Recovery Free Edition (W7 x86/x64 is támogatott)
Segítség a használatáhozIgaz, nem olyan gyors, mint pl az Acronis, de ingyenessége ellenére mindent tud(vagy még többet), amire egy home user-nek szüksége van/lehet...
Fire.
-
pr05p3c
tag
válasz
pr05p3c #13891 üzenetére
Ez a kérdés már lehet, hogy nem ebbe a topikba tartozik, de megcsináltam a backupot, visszaállítottam egy másik hdd-re, ha windows alatt megnyitom akkor látszik is minden, de nem bootol róla a gép(biosban átállítottam amit kellett).
Erre valami megoldás, vagy esetleg egy megfelelő topic?
-
válasz
Koczka #13870 üzenetére
Hali!
Erre is jó, ha használsz partíciómentő alkalmazást, amikor mindent feltelepítettél és frissítettél, akkor elmented a rendszerpartíciót. Ha valamiért bedől a rendszer/fertőzés éri stb, akkor az egészet 10 perc alatt(persze ha nem egybe van a HDD, 200G adattal) vissza lehet állítani, minden progival együtt...
Paragon Backup & Recovery Free Edition
Segítség a használatáhozFire.
-
válasz
RootRulez #12971 üzenetére
Hali!
Már privben is kérdezték, ezért beírom ide is.
Letöltöd, elindítod, elkezdi magát kipakolni a telepítő és egyből az arcodba figyel az ablakban a regisztráció: [link]
Felmegy a netre, megadod az adataid és egy létező mail címet és pár perc múlva meg is kapod. A serial birtokában elindítod a telepítést(bal oldalt Drive backup 9.5 ....) kiválasztod hogy x86 vagy x64, aztán amikor kéri, akkor megadod a serialtFire.
-
Hali!
Ide is beírom, hátha valaki pont ilyen progi után kutat. Szóval ingyen osztogatják a Paragon Drive Backup 9.5 Pro-t. Ez egy kifutó termék, május 4.-ig lehet élni a lehetőséggel. (Partíció mentés/visszaállítás, lemez vagy partíció másolása(klónozás), boot-os eszköz létrehozása(akár pendrive is), lemezeditor, stb stb) Hivatalosan nem támogatja a W7-et a 9-es sorozat , de kipróbáltam W7 x64 alatt és semmi problémát nem tapasztaltam(letöltött csomag tartalmazza az x64-es telepítőt is) Ingyenesen lehet regisztrálni, pár perc alatt megküldik a serial-t.
Szóval akit érdekel, annak hajrá: [link]
Fire.
-
válasz
qantum #12806 üzenetére
Hali!
Ezt HDD/partíció másolásnak, klónozásnak nevezik, néhány progi ami tudja
Paragon - Az ingyenes változat nem tudja
Acronis - nem ingyenes
EASUS - ingyenes, tudja, de csak x86 alatt használhatóItt egy kis segítség, ha netalán a Paragon Backup & Recovery-t választanád
Fire.
-
kételkedem
addikt
Winrar.
Vagy próbáld ki a Cobian Backup v8.4.0.202-ot, emlékaim szerint az is tud növekményes backupot és a világon minden beállítható benne. -
atesss
addikt
Köszi, ez úgytűnik elég sokat tud, csak tudni kell használni.
Ugye ehhez elég a Free verzió is ? Egyáltalán miben tud többet a fizetős, mert nem igazán tudtam kitalálni a leírásból ?Az elején a help ezeket a parancsokat írja ki:
XXCOPY == Freeware == Ver 3.00.0i (c)1995-2010 Pixelab, Inc.
XXCOPY src [ dst ] [ options... ]
src specifies the source file(s) or directory to copy
dst specifies the destination directory (no file names)
Option switches start with a slash (/) immediately followed by letter(s).
XXCOPY supports most XCOPY switches (/A/M/P/S/E/T/W/C/I/F/L/H/R/U/K/Y/N).
/S Copies subdirectories /K Keeps file attibutes as in src
/H Copies hidden files also /U Updates files that exist in dst
/CLONE Duplicates a directory (or entire volume) as incremental backup.
/BACKUP Backs up the directory without deleting extra files.
/SG Gathers files from subdirectories into one directory.
/SX Flattens subdirectories into a one-level directory.
/SZ:-<n> Copies files whose size is <n> bytes or less.
/Z Deletes extra files/dirs in the destination (/ZY, without prompt).
/DA:<date> (/DB:<date>) Copies files made on/after (before) the date.
/X<fspec> Excludes file(s) which match <fspec> pattern (wildcard OK).
/Y No prompt on file overwrite (/YY Suppreses nearly all prompts).
/HELP Displays a full help text, (/HELPA in alphabetical order).
/? Displays a focused help text with the switch(es) you specify.
Over 160 switches in all (visit http://www.xxcopy.com for details)./S Copies subdirectories /K Keeps file attibutes as in src
/H Copies hidden files also /U Updates files that exist in dst
Ezek közül ha kellenek a rejtett fájlok is, akkor mindenképp kell használnom a /H-t is ?
Mert szerintem több értelme lenne, ha az lenne az alapbeállítás, hogy másolja a rejtetteket is...
Az attribútumokkal is kell foglalkoznom, ha pl. a rejtettséget a célnál is meg akarom tartani; vagy milyen attributum van amit még kellhet, hogy megtartsak ?Beírtam a méret alapján való másolás helpjét:
C:\Program Files\XXCOPY>xxcopy /SZ/?
XXCOPY == Freeware == Ver 3.00.0i (c)1995-2010 Pixelab, Inc.
--------------------------------------------------------------------------
Detailed Switch Parameters
Truncate (limit dst filesize) -------------
[ ] /TR00 Disables truncation, copies full length (default)
[x] /TR0 Copies a zero-byte file into the destination
[ ] /TRn Limits file size to n bytes in destination file (e.g., /TR128)
------------------------------------------------------------
Warning: The filesize truncation switch, /SZ<n> is now obsolete and
was replaced by /TR<n> without change in how it works.
This is not be confused with the distinct switch /SZ:<n>
(with a colon) which performs file-selection by filesize.
(To suppress this warning, replace /SZ with /TR.)
Press any key to continue . . .Most akkor ebből nekem mi kellene, ha csak szelektálni akarok, nem levágni belőle ?
/SZ:<n> vagy a /SZ:-<n> (az elején a másodikat írták, egy plusz kötőjellel), vagy nem ezek ?És másolás helyett áthelyezést tud egyáltalán a program ?
(Ki tudom végülis utólag is törölni, de azért jobb lenne, ha egybe megcsinálná, átláthatóbb) -
válasz
mokus1 #11677 üzenetére
Hali!
Minden olyan backup/partíciómentő alkalmazás amiben van Copy/Clone partition funkció, sőt vannak olyan változataik is, amik egy alaplapcsere esetén is simán költöztetnek rendszert. Amiket én ismerek/használok azok [link] [link]
Bővebb infóért pedig látogass el a "Ghost-olás, de hogyan" topic-ba...[link]Fire.
-
Flow
senior tag
Hi! Olyan programot keresek, ami a következőt csinálja:
Adott a rendszervinyón egy mappa. Néha belemásolok dolgokat. Egy program ezt észleli, és automatikusan, azonnal egy backup mappával szinkronizálja a változásokat, ami egy külső merevlemezen található.Kerestem, hátha a windowsban van valami beépített szolgáltatás, de nem találtam... csak hálózati szinkronizációt.
Tud valaki segíteni? Vagy van valami ajánlott programa témában?
Köszi! Flow
-
atesz117
aktív tag
válasz
sanzi89 #10945 üzenetére
Hi!
Az Areca Backup-al lehet növekményes mentést csinálni, szerintem nézd meg. -
joe2005
senior tag
válasz
sbazsi #10902 üzenetére
Én ezt használom heti backupra hálózatról megosztott mappák, központi fájl-szerverről készít egy megadott mappába mentést.
-
[HUN]Tyson
senior tag
válasz
kraftxld #10862 üzenetére
Router dobja szét az ADSL-t, sima XP SP2 gépek a hálózaton. Egy régebbi vasat (szintén XP-vel) használunk fájlmegosztásra központi gép gyanánt, mindenkinek van joga írni a megosztásba. Ez megy a raktárban 24/7-ben.
Backup-nak van egy NASunk, de mindennapi munkára alkalmatlan, mert rohadt lassú.
A feladat az lenne, hogy otthonról vagy ügyféltől úgy el lehessen érni ezt a megosztást, mintha a LAN-ban lennénk. FTP nem jó, mert ha bele akarok módosítani egy fájlba, akkor csatlakozni kell, le kell tölteni, módosítani, visszatölteni, szétkapcsolni, és az 1bites kollegáknak ez bonyolult.A Hamachi erre tökéletes, de az egyik notinkon az XP igencsak instabil lett mostanában, és szerintem a Hamachinak is lehet köze ehhez (fagyás, csak tálca fagyás, belassulás, stb), ezért szeretnék más hasonló programot kipróbálni.
sfdrakex: feltettem az Opera 10.10 + Unite kombinációt, de az a baj, hogy az csak file megosztásra való, tehát a fájlokba belemókolni, feltölteni, stb nem tudok.
-
Atis707
tag
Jó estét!
Milyen program, az ami tud playstation 1 CD-t írni és olvasni? Nem baj, ha trial 1x kell csak. Egyébként nem eredetit akarok másolni, backupot szeretnék készíteni.
Halvány emlékeim szerint az egyik Nero tudja, bár sose próbáltam ki. -
Jarod1
veterán
Tudtok valami backup progit pendrive-ra portable- amivel le tudok menteni file-kat
-
Jarod1
veterán
Tudtok valami backup progit portable pendrive amivel le tudok menteni file-kat
-
sto1911
veterán
Olyan programot keresek, amivel rendszermentest tudok kesziteni PARTICIOROL, es le tudja menteni az MBR-t is a backup melle.
-
Hydra SR
addikt
Üdv
Tudtok olyan programot, amivel meg lehet csinálni azt, hogy az Outlook PST-ket futás közben a háttérben mentse? Lehetőleg ingyenes kéne ilyenből. A Symantec Backup Execben van valami hasonló asszem de az fizetős. -
kételkedem
addikt
válasz
Hujikolp #6867 üzenetére
Acronis True Image- ez fizetős, vagy Cobian Backup 9.5.0.201- ez ingyenes. Az Acronis tud bit szinten másolatot készíteni, a Cobian inkább biztonsági mentések készítésére való.
-
Worker
aktív tag
Sziasztok!
Egy norton ghost-jellegu program kellene, amivel a jelenlegi rendszerparticiomat szeretnem teljesen lementeni, es attenni egy masik vinyo 15 gigas particiojara (ezentul arrol is bootolnek).
Acronis True managert probaltam eddig, de annak a backupjaval ha system mentest csinaltam, pont a lenyegrol nem csinalt mentest (vmi 130 megas lett a backup, es alig van benne vmi). Ezenkivul meg csak teljes merevlemez mentest ajanlott fel, ami szinten nem jo... -
kraftxld
félisten
válasz
Dr. Romano #5570 üzenetére
A windowsba épített backup miért nem jó?
Ha nem jó akkor cobian backup.
-
FireShadow
senior tag
egy olyan programra van szükségem ami adott fileokról, mappákról állando figyeléssel biztonsagi masolatot keszit egy masik vinyora. mint a raid, csak nem egész vinyot akarom tükrözni csak pár dolgot és viszonylag realtime updatelni a backupot.
-
FireShadow
senior tag
...ingyenes vagy könnyedén beszerezhető és a directory treet (fileok mappák nevei esetleg méretei is) lementi egy TXT vagy valami hasonlo szöveges vagy tablazat vagy kép fileba? kb mintha totalcommandert printscreenelgetném. mert egyik vinyom haldoklik es elég ilyen backup róla hogy tudjam milyen fileok voltak meg.
-
sekli
addikt
Helo,
Egy olyan ingyenes (es ha lehet standalone (ezt mostansag portablenek hivjak talan...)
) programra lene szuksegem, amivel ugy tudnek backupolni, hogy csak megnezi, hogy a kijelolt mappak kozott mi a kulonbseg, ami mar ott van a biztonsagi menteseket tartalmazo hdd-n, azt nem masolna at ujra..., (ezzel maganak tobb 100GB masolast megsporolva, nekem meg egy csomo idot...)
-
törölt tag
válasz
zvaragabor #2961 üzenetére
Start menü -> Programok -> Kellékek -> Rendszereszközök -> Backup (ha így hívják magyarul).
Esetleg: Start menü -> Futtatás... -> ntbackup (röviden Winkey + R -> ntbackup) -
törölt tag
válasz
zvaragabor #2959 üzenetére
NT Backup, beépítve a Win-be.
-
DeusHun
őstag
válasz
gyurman #2491 üzenetére
Olyan progit hol találok, ami nem teljes particiót, hanem csak a rendszert menti le?
Próbálkoztam Documents & Setting
Program files
Windows
és a györkér könyvtár lementésével backup-ba.
Ezeket törültem, és a visszaállításukkor nem indult a gép.
mit tegyek?
Valaki tapasztalt ilyet?
Acronis TrueImage. Van olyan opciója, hogy file-okat és könyvtárakat mentesz le vele, nem kell az egész partíciót.
Azt viszont nem hiszem, hogy ezeket visszaállítva müködő rendszert kapnál.
Ezzel viszont van rá esély, hogy indítható leygen: [link] (De ígérni nem tudom! Ez egy live linux, Recovery Is Possible, pont arra van, hogy elveszett adatot nyerj vissza). -
gyurman
tag
válasz
DeusHun #2488 üzenetére
Olyan progit hol találok, ami nem teljes particiót, hanem csak a rendszert menti le?
Próbálkoztam Documents & Setting
Program files
Windows
és a györkér könyvtár lementésével backup-ba.
Ezeket törültem, és a visszaállításukkor nem indult a gép.
mit tegyek?
Valaki tapasztalt ilyet? -
doc
nagyúr
ja, értem
változatlanul a megosztást látom jó megoldásnak, például egy olyan helyzetben, mikor a két gépen ugyanazt a file-t két különböző user használja és menti le a két külön verziót, könnyen ki lehet nyírni az egyikük több órás melóját egy szinkronizálós megoldással...
ha már adatbiztonság akkor mondjuk raid és/vagy rendszeres backup
most már értem a kérdést
Linux alatt két ` közé zárt, tetszőlegesen paraméterezett date parancs tökéletes, én is így csinálom a tunerkártyás tv-felvételeket, vindóz alatt a csökevény parancssor miatt már macerás a dolog... séróból nem tudom, hogy van-e olyan tömörítő ami tud dátum alapján filenevezni, de ha nincs, könnyen össze lehet csapni egy pársoros programocskát ami megoldja -
föccer
nagyúr
válasz
Doviziozo #118 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy ha az oprenszer tárolja az adatokat { pl regsztri }, akkor az első reinstallnál, vagy backup-nál fals eredményt ad. Úgy tartom elképzelhetőnek, hogy ha a meghajtó firmware-je tárolná, és abbol lehetne visszaolvasni. Persze ez az adat is elvász egy ''frissítéssél''. Egyépként nem hallottam, és nem is találtam hirtelen ilye progit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mobilhasználat külföldön
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Iqos cigaretta
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest