- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Akciókamerák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
válasz Borote #33189 üzenetére
No, igazából (ne bántasatok ezért...) egy Medion laptoppal szemeztem, de elolvasva az itteni kommenteket, azért félek tőle, azonban a felszereltsége naggyon szimpatikus, úgyhogy a keret az kb. ennyi.
Valami olyasmire vadászok, amelynek a minősége elismertebb, de teljesítményben és felszereltségebn közel áll ehhez. (DVB-T, 4core CPU, izmos VGA és min. 500GB HDD) És akkor még itt van a kijelző (17,3) és a 8 cellás akksi. W7 64bit, 3 év garival...
Nem flamelni akarok, de nagyon csábít és egyenlőre alternatívát nem találtam... -
GaborGh
őstag
válasz Borote #33179 üzenetére
Egy telefont mindenesetre megér szerintem, hogy hány év a gar és mennyiért bővíthető...
Lenne hozzád egy kérdésem ha már itt vagy, az Y570 alján az egy csavarral rögzített kis retesz alatt mi van, sajnos Pheke sem tudta megmondani a tesztben, hiába szedte le, először a mini pci expressz csatira gondolt, de aztán kiderült, hogy az a nagy retesz alatt található...
[ Szerkesztve ]
-
justaview
senior tag
válasz Borote #33153 üzenetére
Viszont processzorból továbbra is elég egy i3, semmit nem profitál már az ember az i5-ből.
Ezt kifejtenéd? ...de ha lehet, anélkül, hogy még jobban felhúznád magad, mert csak Te gondolod, hogy én vitázom, pedig nem ...csak információkat gyűjtök egy vásárláshoz, amely során bármilyen ész érvet szívesen veszek és megköszönök, az érzelmi alapú kinyilatkoztatások azonban nem győznek meg semmiről.
Könyörgök, EGY felhasználói névvel írj, ha nem esik nehezedre, mert baromi rossz, hogy máshonnan válaszolsz E/1-ben!!
Ezt meg nem értem.
-
justaview
senior tag
válasz Borote #33149 üzenetére
Az A8 a Core i3 szintjét hozza, néhol alatta van. Az említett dv6-ban i5 van. Szóval ez attól függ...melyik és miben erősebb...
A matt kijelző ennyivel jobb lenne, hogy ezért megéri azt választani?
[ Szerkesztve ]
-
justaview
senior tag
válasz Borote #33144 üzenetére
"Amúgy hova a többes szám? Összesen egy hozzászólást linkeltél"
Több helyen is olvastam, csak egyet linkeltem
(#33145) GaborGh: A Dell-ek a legjobb notik közé tartoznak főleg a Latitud-ok, Precision-ok, kivétel a belépő kategóriás inspiron, amiről rosszat hallhattál...
Köszönöm. Akkor ismét helyre állt a rend a fejemben.
-
justaview
senior tag
válasz Borote #33141 üzenetére
Köszönöm szépen. Csak még valami; a DELL-re itt a fórumon sokan "fújnak", illetve nagyon hátra sorolják a megbízhatósági ranglistán. Erre a típusra ez nem igaz?
Egyébként az általad javasolt típus eltűnőben van? Nincs újabb helyettesítője?
-
justaview
senior tag
válasz Borote #33139 üzenetére
Mert jártam már úgy, hogy egy általános munkára messze kiválóan alkalmasnak kikiáltott géppel megnyitottam egy 100 oldalas word dokumentumot, amely tele volt tűzdelve képekkel (png, jpg, gif), aztán ez a csodagép úgy belassult, hogy képtelenség volt benne szerkeszteni. Szóval nekem fontos, hogy akkor is menjen, mint a villám, ha éppen egy 50ezer soros excel táblában dolgozom. Pont ezért is kérdeztem a két gép közül melyik, mert a ProBook jóval gyengébbnek tűnik (CPU-ban és GPU-ban is), mint az adott Pavilon dv6 a core i5-el.
-
elod22
senior tag
válasz Borote #33120 üzenetére
Én ha megvenném ebből a webshopból venném mivel erdélyi vagyok. lyen árban ezzel a konfigurációval a román piacon csak Asus meg Lenovo kapható de Windows licensz és USB 3.0 nélkül. Még a Lenovo Y570a volt nagyon jó árban de az összes üzletből kifogyott a készlet már több mint egy hete és nem úgy néz ki hogy lesz újratöltés, tehát a keretembe nem fér bele a GT 555m, be kell érni az 540-el.
-
mutyi
őstag
válasz Borote #33058 üzenetére
Én két dologban segítenék.
Az egyik, hogy a Lenovo G570-ben B800-as procival jelenleg a laptop.hu oldalon a legolcsóbb 94 990 Ft-ért, ha kérsz bele még 2 gb memóriát, hogy 4 legyen benne, akkor épp 100 felé megy,így viszont ingyen házhoz szállítják.
A másik esetleg számításba jöhető dolog, a Tescoban van a Packard Bell-nek F4081-es szériájából egy P340-es procival rendelkező gépe,viszont a drágább verzióban dedikált ATI vga van. Ok a proci gagyi,de a dedikált vga esetleg játék miatt még jó lehet. Hangszorója viszont igen gagyi. Árban asszem 88000 Ft. Lehet így sem megy vele sokra,de ilyen ársávban nem nagyon lehet ugrálni. -
Teasüti
nagyúr
válasz Borote #33058 üzenetére
És egy Ati 9600 gt-t sem ütnek meg ezek? Mondjuk én csak egy sis mirage 3+-hoz tudom hasonlítani, az pl nem ütötte meg az ati szintjét.
Amúgy G570 alatt ilyet értettél? Ez a GMA HD3000 sem túl acélos? -
xlinux
tag
-
cassius.clay
senior tag
válasz Borote #33048 üzenetére
Imádom a Thinkpad szériát, sosem csalódtam még benne, nem mintha a Z570-el lenne gondom, szép is okos is erős is, de valahogy a szívem a T60 felé húz az az én stílusom
Volt már fent azóta, de még nem szólt a topichoz sem egyáltalán.
Szerintem is korrekt ár, de olyan röhejes ajánlatokat kaptam rá, az emberek jóformán már mindent ingyen akarnak most azonnal, vagy különben sz@r a terméked. Én meg nagyon nem szeretem ezt az üzletpolitikát... Ezért gondoltam, hogy "szakértő" is megvizsgálhatná az árat, ezáltal igazolva, hogy nincs elszállvaPrivát üzenetre illik válaszolni. Aki ezt elmulasztja, automatikusan tiltom
-
cassius.clay
senior tag
válasz Borote #33046 üzenetére
Az én gépem és hardveraprón árulom, mert neke túl soka teljesitménye, nem használom ki. Netezésre bőven elég egy szerényebb konfig is, mondjuk egy Thinkpad T60-T61 személyében. Igazából az árra lennék kiváncsi, szerintetek mennyit ér a gép. A hirdetésem megtaláljátok az oldalon, igaz beáraztam, csak kiváncsi lennék fanatikusok véleményére is, nem mintha nem lennék tisztában a piaci árakkal, de szivesen meghallgatom mások véleményét is
Privát üzenetre illik válaszolni. Aki ezt elmulasztja, automatikusan tiltom
-
polip
addikt
válasz Borote #33012 üzenetére
ez úgy van, hogy mindenki megalkuszik a gyártókkal bizonyos konfigokra, amikből aztán mennyiséget vállal és ezért jó árat kap...
nekünk nem a HP a fő csapásvonal, igazán nem érdekel minket. kinn van ennyiért és vagy viszik vagy nem
másban viszont baromi erősek vagyunk
ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean
-
tothir
tag
-
Koktail
tag
válasz Borote #32981 üzenetére
Nem vagyok ám képben de az SSD ennyire jó?
Igazából azért nehéz döntés a laptop vásárlás mert 210-ig bezárólag nagyon sok típus, nagy sok belső felszereltséggel elérhető...az informatikus pedig elbizonytalanított hogy csak a Dell-t ajánlja a 3 év garanciájával.
Nem tudom de nekem a majd 4 éves Benq gépemmel nem volt ezidáig semmi gond, nem kellett igénybe vennem a garanciát, igaz nincs komoly belseje, de akkor is...
Ezekkel a mostani gépekkel ennyi gond lenne hogy ennyire számít a garancia?
Az mondjuk igaz hogy nem rossz ez a helyszíni garancia mivel nekem szinte a nap 24 órájában kell a gép és nem nagyon tudok 1-2heteket arra várni hogy a szervízben megcsinálják meg persze mire elviszik, visszajön...szóval nem egyszerű
Neked milyen géped van? -
-
polip
addikt
válasz Borote #32862 üzenetére
csak szar dolog, hogy összesen 2-őt láttál ebből a gépből. és nem ajánlod.
nyomós érv....
nem az a baj, hogy 2őt láttál, hanem hogy véleményt alkotsz róla...sőt még ez sem baj...de az már az, hogy ezt meg is osztod mással
csillogó felület????? viccelsz??
egy bösendorfer zongora aztán annyira csillog, mint a salamon töke, mégis a világ egyik legjobb hangszere...ne komolytalankodj már
nekem egy thinkpad x300-am van, ami egy félmilliós gép volt a maga idejében és baszod sima netezés közben is melegszik...de volt szintén hasonló árú x200-am is, az is melegedett
fel kellene fogni, hogy ezekben egy fél centis borda és egy pöcsköszrű venti végzi a hűtést!
bizony ha játszol vele, akkor nem ritka a 85 fokos cpu ill. gpu hőmérséklet, ami teljesen normális!! és hidd el, azt a hűtést baromi hatékonynak tartják, ami egy ilyen ventivel és egy fél centis rézlappal 40 fokosra lehűti a cuccot
de ha te a 37 fokos kezeddel megfogsz egy 40-42 fokos tárgyat, azt k. melegnek érzed
egyetlen n5110-et nem javítottunk azért, mert csillogott a külseje, vagy mert túlmelegedett volna
Mondjuk ahogy nézem, tecsőn is propagáljátok, 'this notebook has a very strong vga' Oszt akkor az erősebbekre mit mondunk? Überultrabrutálanyámkínja mint a rádiumnál? <-- ezzel meg nem is értem mit akarsz mondani...
ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean
-
Draken
őstag
válasz Borote #32849 üzenetére
Nekem nincs sok pozitív véleményem róla, érdeklődtem múltkor nála a dv6 6150 iránt, kértem képet a bill miatt, hezitáltam, hogy most váltsak e vagy majd később..a lényeg h én egy rohadt szemét voltam aki rabolta az idejét a képküldéssel és nem voltam komoly érdeklődő
[ Szerkesztve ]
-
snoopy
aktív tag
válasz Borote #32811 üzenetére
Ha úgy állítom be, tudják már De ezeknek nem kell erő. Anno, még ati 9600xt-vel is simán mentek a dolgok, az pedig már jó sok éves. Proci meg memo kell inkább ezekhez, számolás miatt. Vga, az inkább támogatásból fontos, mint openGl, direct3d és az ilyen marhaságok.
[ Szerkesztve ]
-
Tv
senior tag
-
somasz
addikt
válasz Borote #32779 üzenetére
Billentyűről köszi az infókat, a notikkal kapcsolatban valami?
Megéri esetleg kicsit drágábban ~95k-ért 6930p-t venni?
Nem akarom elsietni a döntést, és mindenképpen valami viszonylag értékállót szeretnék venni, ami megbízható is egyben...
Tudom, ilyen nincsEladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
cut
aktív tag
válasz Borote #32739 üzenetére
ja, nem melora akarom használni... és olyan kell ami elég erős... a cuda magokat akarom használni, ezért kell nvidia kártyás és i7 es és olyan amit lehet még bővíteni ram ügyileg és kb 250-260 körül megáll a vége... (gondolom kb kiderül mire használom)(animácók, videok)
Asztaliba 2600k-m van és egy gtx480 ezt is munkára használom...runner, kedves vagy de nekem ez kevés...
spyduck: pedig még ezt néztem ki :ASUS N53SV-SZ013D
[ Szerkesztve ]
146 piros pötty :)
-
Tim82
félisten
válasz Borote #32723 üzenetére
fHD-t nem próbáltam még, HD-t viszont vinnie kell, ugyan a videokártya ezekben még nem gyorsítja a videólejátszást, de a processzor már elég hozzá
T7200, T7400-zal már 1080p mkv-kal is elboldogul.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
kkrisi
senior tag
-
tothir
tag
válasz Borote #32660 üzenetére
Az Inspiron-ra is helyszíni garancia van? Nem csak a Vostro, Latitude és drágább modelekre?
Jónak tűnik amúgy ez a dell ennyiért, persze hurcolásra biztos megfelelőbb egy vostro, vagy probook. Én azt várom, hogy mikor fognak végre egy hasonló gépet kiadni, 500 Gb hdd helyett 128 GB SSD-vel. Nemsokára elérhető lesz az SSD-knél az 1$=1 GB, igy az árra se lehet hivatkozni. És szerintem nem csak a vékony notikban fog hóditani az ssd.
[ Szerkesztve ]
-
farmer
csendes tag
válasz Borote #32640 üzenetére
Ááááááhhh, nem illik összezavarni a több napon keresztül hsz-ek százait és tesztek tucatjait végigolvasó, és ezek alapján döntő laikust egy új javaslat bedobásával!
Természetesen kössz a javaslatot. Főleg munkára kell, általános irodai, net, film nézés, persze némi játék is. Olyan igazi mindenes, nyúzva egész nap, irodában és otthon is.
Tehát akkor:
[Dell Latitude E5520] fele akkora memóriával, gyengébb videó kártyával, fele akkora vinyóval, de 4 év garanciával, avagy [HP ProBook 4530] erősebb belsővel, de "csak" 3 év garanciával.thx
[ Szerkesztve ]
-
-
tothir
tag
válasz Borote #32605 üzenetére
Szerintetek várható a közeljővőben olyan, hogy egy gépet gyárilag ssd-vel fognak árulni, illetve ssd és hdd hozzá? 64 GB-os már nem olyan sok (25-30e Ft), nem sokkal olcsóbb most egy 500 GB-os hdd. De pl 128-as nekem már midnenre elég lenne ami létszükség.
Olvastam valamelyik cikkben, hogy tavasszal 500$-os amd-s ultrabookok várhatóak, azokban már gondolom ssd van, mivel hdd nagyobb helyet is foglal sokkal. -
runner 125
nagyúr
válasz Borote #32605 üzenetére
Nagyon off, de a Samsung-ból ez a fehér-narancs színkombó, úh, hát nehéz rá szavakat találni.
Viszont a Probook nagyon ott van, manapság szvsz az egyik legszebb noti.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
GaborGh
őstag
válasz Borote #32586 üzenetére
Köszönjük a díjmentes továbbképzést hitelügyintézésből és hiteltanácsadásból
Úgy látom nagyon unatkozol és totál kész vagy...(#32588) Tothgera30
Ennyiért nem fogsz kapni masszívabbat és megbízhatóbbat, garanciát azonban érdemes bővítened, vm. egy SSD beszerzése is lényeges lehet autós használathoz, a HDD helyett, mellett.[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
válasz Borote #32584 üzenetére
Az lehet, de az arres nem biztos (meg ugye vannak meg "kiskapuk" az olcsobb arakra.)
Ezen kivul az se ritka, hogy a legolcsobb helyeken a megrendeles utan nem a termeket kapod meg, hanem egy emailt, hogy az ar eliras, gyengult a forint es 130000ft-ert tudnak hozni, nincs mar raktaron es mar nem is lesz, stb.
Annak nincs A hely aki hitelre tud csak vasarolni keszpenz hianyaban, lepjunk mar tul ezen a dolgon, sot az egeszen mert mar unom igy hajnali 3-hoz kozeledve
Szoval aki tud 0% THM-nek hirdetett akciot a fentebb megnevezett kozerten kivul, az irja meg
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
válasz Borote #32582 üzenetére
Mibol allapitod meg, hogy a hitelert fizetsz ezeknel az akcional, es az arkulonbseg nem a magasabb arres kulonbsege?
Alapbol a "kozertekben" mindig dragabbak a Notebookok 0% THM nelkul is, sot ezek az akciok 0% THM nelkuli arakat is jelentenek. (termesztesen KP-re nem "kozertben" lenne megveve, sot hitelre se ha a teljes osszeg olcsobb lenne szakboltban.)Ez egy ilyen vilag, de mint ebben az esetben is ez nem jelenti azt, hogy az elso olcsobb helyen megveszi ~20%-os kamattal, hanem inkabb megveszi +10%-kal dragabban 0% kamattal (az most teljesen mind, hogy az arres magasabb ennyivel, vagy beepitettek az arba hitel kamatot).
A lenyeg, hogy hitelre valo vasarlasnal a teljes vegosszeg a lenyeg, nem a termek ara olyan boltban ahol hitel sincs[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
válasz Borote #32580 üzenetére
Nem nekem kell a gep, es ez a tipus mar elso korben kiesett, csak peldakent hoztam fel ezt a HP-t
Bi*store-nal nincs hitel. (+1k a kiszallitas BP-re, szemelyesen meg Erd-en lehet atvenni.)
A lenyeg, hogy akinek nincs keszpenze, nem tudja ~111000ft-ert megvenni ezt a gepet, hiaba olcsobb ~19000ft-al.Egyebkent ha mar hasonlitgatni akarunk akkor I*ON jobb alap, mert ott van hitel, de hiaba olcsobb ez a gep bolti aron ~9000ft-al, a vegere a kamattal 144040ft lesz, szemben az Au*han 129989ft-javal. (gari mindkettonel 2 ev alapbol)
-
rocket
nagyúr
válasz Borote #32578 üzenetére
Nem minden esetben igaz ez.
A Hitelek kamata alap esetben 30-40% korul van, amik vannak naluk most 0% THM-el kb. ~5%-kal dragabbak mint Argep legolcsobb helyein, a nevesebb boltokban meg hasonlok az arazasok.Megha a 0% THM es 10%-al dragabb mint a legolcsobb kitudja milyen online boltban (ugye valoszinuleg ki se szallitjak ingyen), akkor is jobb 10% "kamatot" fizetni, mint 30-40%-ot.
Van onresz, de azzal egyutt nem lesz magasabb a termek teljes ara, a 129990ft-os HP G6-1201-EH-nal 12999ft az onresz, es 10x 11699ft amivel osszesen 129989ft-ra jon ki
Ha valakinek nincs keszpenze, de szuksege van egy laptopra akkor nem merlegelheti azt a dolgot, hogy nem erdemes hitelre venni Laptopot.
[ Szerkesztve ]
-
-
Maltheus
csendes tag
válasz Borote #32567 üzenetére
Silány? ezt fejtsd ki kérlek! egyébként az n5110 és az n7110 kb. teljesen ugyanaz csak nagyobb kijelzővel.
Én alapból Dell párti vagyok, de tény hogy ez a Dell belépő kategóriás laptopja ami ugye meglátszik a kivitelezésen..
Megnéztem a G770-et, találtam is egyet jó áron és tetszik a csiszolt álúmíníum belső, de a Lenovót nem ismerem, foggalmam sincs mire lehet számítani. Egy év plusz garit meg remélem lehet venni rá..
Csak hát 2GB-al kevesebb mem, egy picit erősebb Vid.kari.(AMD Radeon HD 6650 2GB) és 500 GB-s HDD
-
-
pokerstar85
csendes tag
-
pokerstar85
csendes tag
-
-
spurika
senior tag
válasz Borote #32504 üzenetére
Egyik hülye idióta haverom beszélt még rá akkor,én barom meg halgattam rá hogy bárkit megkérdeztem volna.Az egész dologban az idegesít a legjobban hogy olyan gusztustalanok voltak a szervízbe is hogy 3 hét miatt hozzám se szóltak.Egy szemüveges gyerek volt bent megnézte a garanciát látta hogy húsz napja lejárt,elhúzta a száját és megkérdezte hogy mit csináljon vele?Úgy felhúztam magam a bunkó gyökér hozzá állásán még a főnök is kijött mikor mondtam neki hogy én mit csináljak vele hozzád basszam?
Symbian For Ever topik:http://prohardver.hu/tema/symbian_for_ever_olvasd_el_az_elso_hozzaszolast/friss.html#msg26
Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Villanyszerelés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Politika
- Horgász topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX G17 17.3
- Ezüst MacBook Pro 16" M4 Pro 14C 20G 24GB, 512GB BRU-TÁ-LIS! Garancia, stb.
- ÚJ Lenovo X1 Nano i7 4,6GHz/16GB RAM/1TBSSD 2K IPS matt LCD/5G modem ultrakönnyű, és ultravékony
- 6 gen i5 Lenovo E51 Laptopi5-6200u/8 gb/240 gb ssd
- 15.6" slim 40pin matt laptop LCD kijelző HD (1366 X 768)