Hirdetés
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Játékosoknak szánt, vezeték nélküli headset jött a PowerColor logójával
- Sokoldalú Thunderbolt 5 dokkoló érkezett a Cable Matters színeiben
- Bemutatkozott az In Win legfrissebb, AR szériás kompakt AIO-ja
- Hamarosan megjön a Samsung új, Lunar Lake-es notebookja
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz smallmer #21771 üzenetére
Mondanám hogy igen de nem ennyire fekete meg fehér szerintem.
Modell, vinyo, és használat függő. Nálam a nas nem faktor mint fogyasztás, a hűtőt se kapcsolom ki ha elmegyek, éves szinten marginalis az eltérés valljuk be ezeknél, nem érzem hogy bármilyen racionális döntésben ez szerepet kell kapjon. Ha fogyira mész jobban jársz ha automatán kikapcsolod éjszakára, aztán kész
-
törölt tag
válasz smallmer #21758 üzenetére
Min akarsz nézni távolról? Droidra tutira van -de szerintem ios-re is akad- gyári ds video app. Azzal lehet távolról is csatlakozni a nasra, aztán hajrá.
Travianos scriptelős móka kizárt. Vagyis nem, mert tolhatsz dokkerbe egy nogui ubit akár és onnan okoskodhatsz ezt meg azt, de szerintem onnan se fogsz egyszerűen ilyeneket megcsinálni
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz smallmer #21758 üzenetére
két verzió van, felrakod a Plexet és akkor vagy böngészőből, vagy Plex klienssel, vagy ott a gyári Video Station, az böngészőn keresztül megy. nyilván mindkettőhöz kell megfelelő feltöltési sebesség, mert különben transzkódolni kell, hogy ne szaggasson.
én apóséknál így szoktam filmet nézni a Smart TV-n, egy 1080p mkv még elmegy az 500/200-as Digivel.[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
törölt tag
válasz smallmer #21755 üzenetére
6 ig jah. De indokolatlan, nálam azért sok cucc fut, 2 gigán 17% körül állok általában, 50 fölé ritkán megy...
Igazából nem is a torrentek száma, hanem az engedélyezett maximális szálak száma a kérdés mindig. Lehet 1 millió torrentet is futtatni ha 1 lehet csak aktív 1 letöltővelEzekre a nasokra nem igazán teszel böngészőt... Vagy valahol én maradtam le? Egyébként scripteket lehet futtatni, van a synon dokker tehát azért lehet ezt azt tenni ilyen irányban is. De itt mit szerettél volna?
A hdmi-n egy mégdialejátszó felület, régen kodi most hd station fut. De elvben vissza lehet pakolni rá. Nem dísz, összelököd a tv-vel és távval vezérled. Én nem szeretem ezt a megoldást, mert 1: nem egy tévém van 2: nem szeretek nappaliban/hálóban ilyeneket tárolni, inkább külső lejátszókat használok.
LG tévét nem ismerem. Gondolom ha smart akkor tud hálózati lejátszást, meg dlna-t, meg lehet rá plex is, meg lehet rajta serviio is, meg lehet rá ha synot veszel ds video app is. Nézd meg hogy van e, és mit támogat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz smallmer #21751 üzenetére
Mire?
Jóval erősebb proci, dupla memória, usb copy, ilyesmik. Alapvetően még mindig attól függ mit szeretnél belőle használni... Sok párhuzamos feladatnál, ha futna rajta vírusírtó + sok torrent + kamerák is piszkálják + akármi még, akkor az erősebb jobb.
Ahogy az is igaz, amit írni szoktam/tunk, mivel nem egy-két évre ruházol be, ha nem fáj vegyél erősebbet. Sz@r dolog rájönni később amikor már belerázódtál és a "csak torrentre kell" kifut, majd több gépről mentesz, közben szinkronizálsz cloud fele pl, meg van saját owncloud meg plex szerver, meg photo station is bekerül, de jönne még két kamera mert miért ne, és akkor már fusson rajta a víruskeresés... Meg dokker meg meg meg.
Ha nem fáj a 35k akkor vedd meg. Ha fáj, és nem akarsz mindent -is- egy két év múlva, akkor igazából sok difi nem lesz szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz smallmer #21743 üzenetére
Kozvetlenul lejatszokent is rakotheted a tv-re.
Zyxel, Asustor, Thecus van talan meg. Zyxel, ha olcso kell. Szerintem erdemes a Syno, Qnap vonalon maradni...
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
fogtunder
nagyúr
válasz smallmer #21739 üzenetére
a TS-251 nálam simán megzabált 3-3,5GB RAM-ot, ha ment a HDMI felület, torrent, meg pár extra csomag, az Xpenology szereverem soha, semmilyen körülmények között nem ment el 2GB-ig, de többnyire az egyet se lépi át, itt HDMI kimenetes felület nyilván nincs, ami zabálná, de összességében is sokkal több RAM kell a QTS-nek. szóval szerintem a lehetőség egyben kényszer is, DSM alá elég lesz az 1GB is, ami rajta van gyárilag.
-
Alex91
félisten
Mondhatnam, hogy iOS vs android ... Jol optimalizalt a Syno. A 251 ugye intel procis, ezert itt vannak olyan lehetosegek (otthon imho annyira nem lenyeges), ami a Synokon eleve kiesik a cpu miatt, es ott lenyeges lehet a tobb ram. Szerintem nalad ezen dolgok nem hiszem, hogy relevansak lennenek. Ami neked fontos lesz, hogy minel egyszerubben mukodjon, minel “hulye biztosabb” legyen, a beigert szolgaltatasok tenyleg mukodjenek...
Valoban abbol erdemes kiindulni, hogy Apple vs MS, vagy iOS vs Android...
De szerintem barmelyiket is valasztod, az adott penzugyi keretek kozott, nem fogsz nagyon melle loni!
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
MCGaiwer
addikt
a qnap ts251ben bővíthető a ram. vedd azt. a szoftverben nagy különbség nincs, talán a syno kicsit kényelmesebb, jobban "készre csinált", mint a qnap.
Mint fentebb írtam, a syno olyan mint egy iphone: megkapod, működik, de nagyon buherálni, alakítgatni nem tudod. a Qnap meg egy android/windows: ez is megy alapból, de nincs annyira hülyebiztosra csinálva, cserébe ha akarod, jobban beállítható.
Amazon.co.uk, £50 értékű Gift Card cserélhető/eladó
-
Alex91
félisten
válasz smallmer #21737 üzenetére
Ezekben a Synokban nem.
Hat igen, pont a reszletekben van a kutya elasva . Az alapban nem sok elteres van, de a tobbi dologban... Elviekben tudja mindketto mindet, csak ugye melyik a jobb...
-
Alex91
félisten
válasz smallmer #21733 üzenetére
[link], esetleg ez segit a syno-t beloni...
A 216 es a 216play kozott alapvetoen a cpu es a ram mennyisege ami kulonbozik.
A Synology rendszere talan kifinomultabb, jobban tamogatott. Persze van olyan terulet, amiben meg a qnap a jobb. Itt a kerdes ugye, hogy miket fogsz hasznalni. Alapvetoen talan otthoni feladatokra a Synology a jobb. De szerintem a Qnap is elmegy. Nekem qnap van, igaz a belepo kategoriabol, nekem ez is eleg (meg szerintem a tobbsegnek is otthonra). Syno-t is uzemelek, de azt mas felhasznalasi korben. Mindkettovel elegedett vagyok, mindkettot egyszeru volt beallitani. Qnap supportal meg dolgom is volt, egy firmware frissitest elqrtak. A rossz angolom ellenere is megertettek a problemamat, kovetkezo frissitesnel javitottak is, majd meg visszakerdeztek par het mulva, hogy most mar rendben van-e. Azt fizettem 45k-t a cuccert, es igy is maximalisan kiszolgaltak... De szerintem a Syno is hasonlo, jo a supportja.
Irtam mar, hogy mi miben jobb, vagy rosszabb szerintem. Ezek alapjan meg neked kell donteni, te fogod hasznalni...
-
fogtunder
nagyúr
válasz smallmer #21728 üzenetére
a 4K video transcode már ilyen Ryzen 3 kategória talán, ami tudja simán on the fly. ha direkt megosztásból tud lejátszani a kliens, akkor nem para, mindkettő elég lesz, mert oda csak sávszél kell.
tekem TS-251 volt, ár/érték arányban nem rossz, de Synology után pár helyen ordítóan gyengébb a QNAP OS-e, összességében pedig nem rossz rendszer, de a közösség érezhetően nagyobb a DSM mögött. de most én DS218+-t vennék, de még inkább azt, ami most van, HP Gen 8 és Xpenology.
-
Alex91
félisten
válasz smallmer #21728 üzenetére
A Synology is csak bizonyos kodolast fog hardveresen tamogatni, azt is a video stationben. Szerintem ezen az arszinten a transcodolast el kell engedni...
A Qnap olcsobb, erosebb a hardvere es talan kicsit gyengebb a szoftvere, a Syno meg dragabb, gyengebb hardver, de talan jobb szoftver.
-
Biga123
addikt
válasz smallmer #21723 üzenetére
Felejsd el hogy ezekkel te 4K videót fogsz transcodeolni.
A 251+ még egy magasabb bitrátájú FHD ba is beledöcög, persze SW transcode mellett (PLEX).
A gyári (HW transcode) szinte használhatatlan, pl ac3 as hangot egyáltalán nem visz.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Alex91
félisten
válasz smallmer #21715 üzenetére
Synology ds216Play vagy Qnap modellbol ami az arba belefer. 4 lemezes ennyibol nem igazan jon ki, esetleg a Zyxel nas 542. Vagy epitesz egyet...
-
czanga
őstag
válasz smallmer #21715 üzenetére
Én is azt hittem, amíg szüleimnek nem vettünk egy Zyxel NSA326-ot. Azóta senkinek sem ajánlanám, mióta közelebbi kapcsolatba léptem vele. Az elcseszett pulzáló venti hangja elviselhetetlen. Konkrétan kénytelen voltam venni bele egy másik légkavarót, bár azóta még nem osztottam meg véleményt itt. Inkább a QNAP TS-228.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz smallmer #16164 üzenetére
szintén ZyXel NSA 325v2. nem tudom, hozni fogja-e a 6-8 MB sebességet, de erősebb vasat nem nagyon fogsz 30K alatt kapni. amúgy elvileg kellene neki, 5-6MB-t elvileg a 20-25 körüli routerek is tudnak és azok gyengébbek.
-
Cselo
csendes tag
-
krealon
veterán
válasz smallmer #13309 üzenetére
http://prohardver.hu/tema/milyen_nas-t_vegyek/hsz_13300-13300.html
Illetve az 1 lemezes Zyxel NSA310s is jo, ha el tudod viselni a 4 cm-es vetillator zajat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest