- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
koxminator
senior tag
Én múlt héten vettem kalibrálva, pixelgaranciával Oáziséktól. Szépek a színei, bár nekem kicsit világosnak tűnik, de egyrészt ezen lehet segíteni, másrészt ez az én bajom, hogy kicsit fényérzékeny a szemem A HDR szerintem nem ér sokat, sőt, nem is nagyon működik jól, ha csak a HDR rész érdekel, akkor ne ezt válaszd (nálam ez totál lényegtelen, nem is foglalkozom vele). Kalibrációs végeredménye ezen a képen látható:
Én kb. 1 méterről nézem, 150%-os scaling-gel Win10 alatt, kifejezetten jó már szerintem ekkora méretnél az íveltsége, féltem tőle, de nagyon bejön, szerintem jó lett.
Ja és a 144Hz nagyon odaver, böngészésnél is érezhető bőven a scrollozásnál is.
Nekem még ilyen jó monitorom nem volt, pedig megfordult már 1-2 jó példány nálam korábban.
További technikai részletekről esetleg Brekk-et kérdezd
[ Szerkesztve ]
Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!
-
koxminator
senior tag
Én ma állok neki majd használni és tesztelni az Acer XZ321QU-nak, hétvégén én is tolok majd róla egy kis infót.
-
koxminator
senior tag
na, meglett a "kicsike" kalibrációja, elég jónak tűnik, nem?
-
koxminator
senior tag
válasz Geresics #92559 üzenetére
Annyiban tudok segíteni, hogy:
az LG UM monitorok régebbiek (2-4 év), a WK jelölésűek egyértelműen újabbak, nemrég jelentek meg.
Az UC végű az pedig ívelt monitor. A típusszám utolsó -P, -W, -B pedig a színre utal, ha minden igaz.
Amúgy az LG.hu oldalán össze is tudod hasonlítani a monitorokat, ott kiderül, hogy melyik pontosan mit tud (ezek mindegyik IPS paneles, ha jól tudom, eltérés a képfrissítésben, a panel íveltségében, hangszóró meglétében, kialakításban van).
[ Szerkesztve ]
-
koxminator
senior tag
válasz koxminator #92460 üzenetére
Nos, mivel nem kaptam még választ, ezért tovább kutakodtam és próbálom leszűkíteni a jelölteket.
WQHD esetén úgy nézem, ez az AcerXZ321QU megfelelő lenne. Méretileg is, képességek terén is, ráadásul az az 5 év garancia is eléggé csábító bármelyik másik monitorral szemben, és még a keretbe is beférne.
Kérdéseim: ezzel a monitorral vannak-e már tapasztalatok? Illetve ez az a verzió, amely most jött ki idén nyár végén? Mert találtam ezzel kapcsolatban olyan infót, hogy volt már egy pont ilyen típusszámú monitor tavaly is (nem az XZ321Q-ra gondolok, mert az csak FullHD-s).
Mennyire jól kalibrálható, illetve kalibráció után mennyire számít jónak, jobbnak a többinél?
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
koxminator
senior tag
Sziasztok,
Kicsit hosszú lesz Monitor cserén gondolkodom, szeretnék nagyobbat. Jelenleg egy LG 29UM67P monitort használok (IPS, 21:9, Freesync 75Hz), GTX 1070-nel (CPU: i5-6600K @ 4,3Ghz, 16Gb RAM)..
Elsődleges felhasználás főleg játék, de időnként minimális munkára, egyéb multimédiás dolgokra is használom.
Mivel közeleg a BF, ezért számítok arra (tavaly bejött mosógépnél ), hogy az esélyest meg tudom majd olcsóbban venni. Nagyjából 150-160 ezret szánnék rá, de ha nagyon jót találnék, esetleg mennék picit feljebb is.
Fontos szempont még, hogy 55 cm magasra lehessen állítani, mert úgy férne csak be a jelenlegi helyre. Csak IPS vagy VA panel, TN felejtős. Képfrissítés nem ártana, ha 100 feletti lenne.
Azt még nem döntöttem el, hogy maradjak-e 21:9-nél (2560*1080) vagy menjek WQHD-ra, ezért most a következő típusokról érdeklődnék:
21:9 esetén: LG34UC79G
16:9 WQHD esetén: Acer XZ321QUbmijpphzx ; AOC AGON AG322QC4 ; AOC AGON AG352QCX ; esetleg kicsit drágábban a keretnél: Samsung C32HG70QQU ; ASUS ROG Strix XG32VQ
Még egy ilyet találtam, erről hallottatok-e már esetleg, vagy maga a márka megbízható, jó minőségű?
Egyelőre ez nagyon friss, de IPS, WQHD és 144 Hz, és csak 2 dzsátábos videót találtam csak róla, ahol dícsérik: link és link.
Nagyon köszönöm előre is, bármilyen véleményt, ötletet, javaslatot szívesen veszek, ha már kiadnék ennyi pénzt, szeretném a legjobb döntést meghozni.
Üdv,
Kox[ Szerkesztve ]
-
koxminator
senior tag
válasz CactuS #62085 üzenetére
Igen, 1db HDMI kábelt adtak hozzá. Én vettem egy Delock 3m-es DP1.2a 4k kábelt hozzá.
Egyébként onnan tudod, hogy a DAS be/ki van kapcsolva, hogy megnyomod középen a beállító sticket, és ugye az kirakja a képernyő jobb felső sarkába az aktuális állapotot, vagyis hogy milyen picture mode-ban vagy, DAS mode állapota, Freesync állapota. Namármost én ezzel szenvedtem egy keveset, mert Freesync alatt sehogy sem ment a DAS mode, amint Windowsba léptem. Közvetlen gép elindítás után, még boot közben élt a DAS mode. Egy képernyőfelbontás váltás (asszem) 2560x1080 -> 1920x1080-ra, majd vissza megoldotta. De rejtély számomra. Mindenesetre most már jó, CS:GO alatt is érzem, hogy nincs nagy input laggom. Ráadásul nincs szürke sor sem, meg képernyőeltolás felfelé 2 sorral.
-
koxminator
senior tag
válasz Tsebacsi #62081 üzenetére
Igen, Freesynchez mindenképpen DP kábel kell.
Plexi: az elmúlt 1 oldal hozzászólásaiban olvashatod a 21:9-es képarány tudnivalóit. Viszont Te a 25"-ös LG-t nézted ki. Ha 23"-as monitorról váltanál erre, akkor egy kb. 20"-es monitor magasságú monitorra váltanál. A 29"-es LG monitornak van 23"-os monitor magassága, ezt vedd figyelembe (illetve nézd meg a leírásánál ennek a 25"-ösnek, hogy pontosan milyen magas talppal együtt és azt mérd hozzá a jelenlegihez). Az sem árt, ha élőben megnézed, mielőtt megvennéd.
[ Szerkesztve ]
-
koxminator
senior tag
válasz CactuS #62069 üzenetére
Nálam Freesyncnél nem látok ilyet, viszont nekem is lenne egy kérdésem hozzád: a General menüben, vagy bárhol máshol a menüben van olyan, hogy Dynamic Action Sync (DAS) mode állítási lehetőség? Mert nekem nincs és kicsit ökörködnöm kellett, mire bekapcsolódott (persze kijelezni kijelzi). Az LG ügyfélszolgálat azt javasolta, vigyem szervizbe, de közben rá tudtam szuszakolni, hogy mindig be legyen kapcsolva a Freesync mellett is. Egyébként ezt az 1-2 pixelsor elcsúszást akkor mondják, amikor a Freesync és a DAS mode is be van kapcsolva, de mondom, nálam semmi ilyen nem tapasztalható. Lehet, hogy enyém jó értelemben vett gyári hibás vagy már új firmware-rel rendelkezik.
-
koxminator
senior tag
válasz Tsebacsi #62038 üzenetére
Elsőre fura, főleg azért, mert szélesebb, mint egy hagyományos 16:9, magasságban egy 23"-asnak felel meg a 29"-es Ultrawide.
Win10 és frissebb játékok (már amelyekkel én próbáltam: Witcher 3, CS:GO, WoW, GW2, Elder Scrolls Online, RIFT) már alapból tudják ezt a felbontást. SW Battlefrontot hétvégén tudom megmondani. Fallout 4-nél kellett kicsit berhelni az ini fájlt a notepaddel, de ennyi. Blizzard játékokra szokták mondani, hogy nem mennek, de a Diablo 3 is szépen kirakja magát teljesképernyőre.
Videóknál van olyan, amelyik alapból tudja ezt a felbontást. AMelyik nem, ott mondjuk VLC alatt be kell állítani a 2,39:1-es képarányt és teljes képernyős lesz.
YT videókra böngészőben pedig van egy ingyenes Chrome kiegészítő, amely tökéletesen kirakja teljesre a videót (tegnapelőtt az esti mobilaréna adást már így néztem élőben)
Annyit tudok segíteni Neked és akit még érdekel, hogy 7végén lefotózom mobillal ezeket a játékokat, hogy néznek ki teljes képernyőn, ha ez segít.
Egyébként van egy olyan ingyenes progi, amely a régebbi játékoknál, ahol nincs ilyen felbontás, megoldják ezt a felbontást. Ahogy észrevettem az MMORPG-k igencsak jól támogatják, a felsorolásból is látszik.
Mivel kiszélesíti a látómeződet a játékban, értelemszerűen megéri ez a monitorméret. De majd a fotókból remélem kiderül.Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!
-
koxminator
senior tag
Ezért mondom mindig, hogy el kell menni valahova megnézni, és úgy dönteni..de tudod, ha valaki csak a képek akármi alapján emiatt nem vesz meg egy ilyen monitort, akkor nem lehet vele mit csinálni, az ő pénze, ő tudja, mire akarja költeni..
mindenesetre mi már tudjuk, mennyire jó
-
koxminator
senior tag
válasz BogyóBP #61963 üzenetére
Én már tudom lassan 2 hete Nem is kellene már más. Párosítva ezzel a 21:9-es képaránnyal.... Persze előtte mindenképpen érdemes megnézni élőben.
[ Szerkesztve ]
-
koxminator
senior tag
Csak a nagyobb lett végül, grat. jó sok hosszú boldog évet vele
A "2 szürke sor a képernyő alján Freesync esetén" témához: mivel sehol nem találtam a DAS funkciót (sem monitormenüben, sem leírásban), ezért élő chatben beszéltem az LG-vel. Ők azt mondták, hogy a Custom (Game) picture mode-ot kell aktiválni, és habár nem szerepel ott, az lesz.
Mint kiderült, ez nem így van, ugyanis ha megnyomom a menü gombot a monitoron és felfelé nyomva a joysticket game mode-ot váltok, ott kiírja, hogy DAS disabled, freesync on.
Tovább nyomoztam: ha a monitor összes beállítását resetelem (Windows alatt), akkor egy rövid ideig DAS enabled, működik. Aztán rövidre rá kikapcsol. Gép bekapcsolás után (még boot közben) a DAS enabled, ahogy bejön a Win10 login kép, azonnal disabled-re vált. Úgy látszik, Windows alatt nem akar működni. Felraktam a legújabb béta drivert, ott sincs változás.
Szóval ezért nincs szürke csík alul, mivel az csak bekapcsolt DAS és bekapcsolt freesync egyidejű állapota mellett jön elő. Így viszont ugye nagyobb az input lag. Engem perpill annyira nem érint, mert kevésbé játszok FPS-t mostanában online (CS:GO), meg úgysem prő szinten játszom, de azért ez működhetne jól.
Holnap ismét megkeresem az LG-t és megosztom velük a tapasztalatomat, illetve megkérdezem, mit lehet tenni az ügy további pozitív érdekében...Azért majd ha eljutsz idáig Te is, nézd már meg kérlek, hogy Te mit tapasztalsz, megköszönném. Az érdekelne, hogy Nálad látszódik-e egyáltalán a DAS mode választás valahol a menüben..
-
koxminator
senior tag
válasz GeneraL_XTX #61780 üzenetére
Okés, idézem, amit másnak is már megírtam:
"Igen, én is olvastam erről a problémáról, de megmondom őszintén, én nem tapasztaltam. Megnéztem most mégegyszer Wiitcher 3, ESO és Freesync windmill demo alatt is, de nem látni sehol. Nekem amúgy 15.7.1-es Catalyst-om van, ami nem túl új már. Persze az is lehet, hogy az én monitorom firmwareje már jó, passz.
Az Oáziscomputernél néztem meg a monitort, bár ott nem tudtam még akkor kipróbálni a Freesyncet, viszont úgy hallottam Brekktől, hogy azóta már van ATI kártyájuk, amivel ki lehet próbálni a Freesyncet.Azt mondják, csak akkor jön elő, ha a Freesync mellett a DAS mód is be van kapcsolva. Most én vagyok a hülye vagy vak, de nem látom ezt a DAS mód beállítást sehol "
Közben amúgy még utánanéztem, és azt írták, hogy a monitor beállításait resetelni kell, állítólag utána előjön ez a DAS beállítási lehetőség, majd megnézem holnap, hogy tényleg így van-e. De ettől függetlenül nálam tényleg nincs ilyen szürke csík, tegnap még csináltam pár képet Witcher alól, majd este belinkelhetem, ha érdekel valakit.
-
koxminator
senior tag
Mint 3 napos LG 29UM67 tulaj, a következők a tapasztalataim:
1. Igen, 40-75 Hz között tudja a Freesync-et (én mondjuk ez alapján megbuheráltam (szigorúan csak saját felelősségre!!!), hogy 30 Hz-től tudja és szerintem működik, legalábbis AMD Freesync windmill demó legalacsonyabb 35 fps-es nézetnél, ha csak a Freesync megy, akkor sem esik darabokra a szélmalom csavar.
2. Nekem i5 2500k van 4Ghz-en húzva, és R380 4Gb, de ugye ennél a Te R390-ed gyorsabb, tehát nem hinném, hogy gond lenne vele, sőt, biztos nem lesz. Freesynchez viszont DP kábel kell, csak azzal megy.
3. Én pár játékon próbáltam ki eddig: Witcher 3, Elder Scrolls Online, Diablo3, Guild Wars 2, CS:GO. Ezek közül Witchernél szinte alig kellett visszavennem a minőségi beállításokból, hogy állandóan beférjen a 40-75 fps közé (FRAPS állandóan fut, úgy ellenőrzöm), de ez még a Freesync HZ hack előtt volt. A többinél nincs semmi ilyen gond, de ha valahol meg beesne a hack nélküli 40 fps alá, ott meg egyszerűen Vsync On kell, és nincs probléma.
4. Filmek VLC alatt nem mindig töltik ki a teljes képernyőt ennél a 21:9 képaránynál, én beállítom fixen a 2,39:1 arányt, és ez elég jó. Persze, ha van olyan film, amely natívan tudja, ott nincs gond.
5. Régebbi játékoknál előfordul, hogy nem tudják ezt a felbontást, erre lehet megoldás az ingyenes Flawless Widescreen alkalmazás, ezt lehet használni (feltéve ha ismeri a játékot). Újabbaknál már nincs ilyen gond.
6. Teljesen más feeling ez a monitor a korábbi 16:10-es (de a 16:9-es) monitoromnál, már nem váltanék vissza.
7. Először fura volt a magassága, még úgy is, hogy előtte megnéztem élőben, főleg az előző 24"-es monitoromhoz hasonlítva (ennek olyan 23"-es monitor magassága van), de a szélessége, a kép minősége kárpótol bőven.
8. Nagyon király, hogy natívan kezel másik bemenetre rakott gépet/laptopot, ez a PBP mód, a képernyő felezésével (ez az egyik mód) tudod nézni egyik oldalon az egyik bemenet képét, a másikét a másik oldalon. Itt jön ki a szélességbeli előny.Most már csak kalibrálni kellene...
-
koxminator
senior tag
válasz CactuS #61543 üzenetére
Igazából csak az érdekelt, hogy tényleg mennyire hatásos a Freesync, mint technológia a mindennapokban és nem a tesztprogramokban. Mást különösebben nem kell megnézni, köszönöm.
Brekk Neked is köszönöm, akkor lehet, hogy megvásárlás előtt még benézek hozzátok ezt megnézni. Még egy kérdésem lenne: a nem nálatok vásárolt monitorokat is bekalibráljátok, ha valaki beviszi hozzátok? Ezt célszerű előtte gondolom egyeztetni veletek. Mennyi időt szokott egy ilyen kalibráció igénybe venni, ha éppen nincs nagy várakozási sor és van rá kapacitásotok?
[ Szerkesztve ]
-
koxminator
senior tag
válasz CactuS #61540 üzenetére
Nekem volt szerencsém Oázisnál megtekinteni ezt a 29UM67-et, nagyon tetszett. Már csak az érdekelne, hogy Te kihasználód-e a freesync-et játékoknál, egyáltalán játszottál-e már rajta, úgy mi a tapasztalatod? Nagyon köszönöm. (már gyűjtögetek rá )
-
koxminator
senior tag
Ok, köszönöm, lehet, hogy a napokban benézek.
Semmilyen más ívelt monitor nincs amúgy kiállítva? Még mindig azon filózom, hogy lehet, azt kellene választanom a Freesync helyett. Eddig is megvoltam Freesync nélkül.. de ahhoz látnom kellene mindkettőt.. nem két forint egyik sem, sőt, az íveltek drágábbak is..tanácstalan vagyok[ Szerkesztve ]
-
koxminator
senior tag
Már csak az a kérdés, hogy valójában van-e értelme a Freesyncnek? Nem járnék-e jobban, ha nagyobb képfrissítési frekijű, de Freesync nélküli 21:9-es monitort választanék? Hajlítottnak van értelme? Van itt valaki, akinek hajlított monitora van?
A felbontásnak nem kéne nagyobbnak lenni az adott hardver és VGA miatt...[ Szerkesztve ]
-
koxminator
senior tag
Sziasztok,
R380 topikban már rákérdeztem, de még sok komment nem jött rá, gondoltam itt is megkérdezem a monitor gurukat
Szóval gondolkozom egy monitorcserén, talán még idén, bár nem mindenáron. Adott a gépem (i2500k @ 4Ghz, 8Gb DDR3 1600, Sapphire Nitro R380 4Gb), ezt most jelenleg egy 24"-es LG W2452V (1920x1200) monitorral használom. Kérdés az lenne, ha ezt a monitort lecserélném egy LG 29UM67-re (2560x1080), akkor azt vajon még elvinné-e a játékokat high beállításokon, mindenfajta élsimitás nélkül? Ez a nagyobb felbontás ugye pontosan 1,2x több pixelt jelent, ilyenkor értelemszerűen 1,2x nagyobb teljesítmény is kellene a VGA részéről, hogy ugyanazt a teljesítményt nyújtsa?
Szerintetek megérné-e lecserélni? A procit még lehet, hogy tudnám egy kicsit húzni (talán max 4,4Ghz-ig), ha az számítana..
Felhasználás munka és játék vegyesen lenne. Játékoknál multifps (CS:GO és a majdan megjelenő Overwatch, SW Bfront), D3, MMORPG-k, Fallout4)
Mivel a kártyám tudja a Freesyncet, ezért ennek a monitornak talán már értelme is lenne, ugyanakkor tudom, hogy ezt csak 48-75 Hz között tudja csak biztosítani. TN paneles monitort már nem szeretnék. Vélemény?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bestbuy játékok
- Windows 11
- Gitáros topic
- AliExpress tapasztalatok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Stellar Blade
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- LG Ultragear 27GN950-B - 27" UHD 4K 3840x2160 / NANO IPS 1MS /144Hz (OC 160Hz) / G-Sync - 1 ÉV Gari
- LG 34UM88C-P UW-QHD 21-9 GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Dell Alienware AW2518HF
- SAMSUNG LC32G75TQSRXEN ODESSY G7 GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest