- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
Új hozzászólás Aktív témák
-
Comic
aktív tag
Sziasztok!
mATX házat keresek, az alábbi feltételekkel:
- Kocka forma (Thermaltake Core v1-féle)
- Ablakos
- Szellős
- Ki is néz valahogy
- Max 25eElőre is köszönöm!
-
creation
senior tag
Kissé mintha megállt volna a csoport
Haladt valaki tovább elméleti szinten? Ez a Segotep igencsak jónak látszott, de már sehol sem elérhető... :/
-
jonhy86
csendes tag
valakinek van eröl véleménye?
Segotep PI-Cube
[/L]
-
maniacc93
tag
En most fogom epiteni elso M-ATX gepemet. Meg varok a hazra, hogy jojjon. Parvumtol rendeltem egy Parvum S2.5 hazat. Majd ha elkezdtem epiteni rakok fel par kepet
A terv nekem is ITX volt, de sajnos nem talaltam minosegi ITX lapot Z97-hez mar, es nem akarom lecserelni meg az egesz rendszert, igy egy Asus Z97 GRYPHON armor edition lap mellett dontottem a fent emlitett hazzal. Ha ITX-hez sikerul talalnom lapot akkor pedig egy NZXT Manta lett volna.
-
bambano
titán
él ez a topic?
-
nrb263
tag
Sziasztok! Ehhez mielyiket ajanlanatok?
*Gigabyte B85M-D3H-A
*Intel i5 4460
*Samsung 850evo 120gb
*2x4gb corsair vengeance 1600mhz
*Alpenföhn Ben navis cpucooler
*be quiet pure 300w l8
Vga nincs tervben
Ár kb 15 legyen. -
Valtozott a project, melyik a legkisebb mATX haz?
Konfig: Gigabyte B85M-D2V
Proci: G3258
Memoria: 8Gb
32gb SSD
1tb 3,5-es HDD
Normál vagy TFX táp.Meg egy Asetek LcLc kompakt viz.
-
MésziGab
tag
Hali
Új gépet szeretnék összerakni!
Milyen házat és tápot ajánlanátok az alábbi konfighoz?
Asrock H97M-ITX/ac alaplap
Intel i7 4970
Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Black HX316C10FBK2/8 memória
Gigabyte GTX970 4GB DDR5 GV-N960IXOC-2GD videokártya
Ocz 120GB Trion 100 TRN100-25SAT3-120G SSD meghajtó -
Xmodule
őstag
Hali.
Van egy GA-AM1M-S2H lapom. VGA nelkul szeretnem hasznalni (csak az APU). Sentey Ss1-2428 ezt a hazat neztem ki. Ugye ennek a merete Magasság:32,5cm x Mélység(hosszuság):43,5cm x Szélesség:10,5cm. Az lenne a kerdesem ettöl kisebb házat tudtok -e? Marmint amibe bele fér a fentebb emlitett lap. HDD 1 lesz de lehet inkabb SSD. Nalam FD Core1000 jön méretben, de hátha ti tudtok mást. Kocka nem nagyon érdekel.
-
Darkness
aktív tag
válasz
mcloud76 #148 üzenetére
csak körbe kell nézni rendesen... 775 -höz még voltak szépek...
s neked mi a normális, amit nem kell a szekrény mögé rakni?
m-atx -ből nem rég adtam el, szvsz egy elég pofás darabot. aopen 325G.
hogy kinek mi a szép... relatív. végignéztem az eddigi kínálatot amit a gugli kidobott, de használhatót én sem találtam már 1155 -ös laphoz.
a kisebbhez viszont dögivel.... ilyen ez a dolog....
-
mcloud76
tag
Magyarorszagon normalis kicsi m-atx hazat, olyat amit nem kell betolni a szekreny moge, normalis aron nem lehet kapni.
Van nagy ronda olcson meg kicsi ronda, esetleg kicsi, de meg elfogadhato kinezetu dragan.
Esetleg nem tul draga es meg jol is nez ki de vagy rohadtul nagy annak ellenere hogy matx es vagy 3pc is beleferne vagy lowprofil esetleg.
De a lenyeg alig van desktop haz a valasztekban.
Szetnezve a neten olyan hazakat lehet kapni potom penzekert kulfoldon (meg olyan helyeken mint romania) hogy a pofam leszakad.
Itt meg semmi.
Itt vagy nincs izlese az embereknek vagy a 10millio burzsuj orszaga vagyunk es csak 50plusszos silverstone-ra meg lianli-re van igeny.
Johet a 35 %os afa
Ez kesz ... -
KreeZonas
csendes tag
Sziasztok!
Megerősítést szeretnék kérni, hogy amit kinéztem házat, jó lesz-e a gépemhez, illetve az igényeimhez.
A ház az Enermax Ostrog, a gép pedig ami bele kéne hogy férjen, az alaplap: gigabyte 870a-ud3 (proci hűtő nem különösebben hatalmas), a videókártya pedig Sapphire HD7770 Vapor-X. A tápegység is szabványos méretügyileg: FSP SAGA II 500W, de lehet a régi gépház tápját teszem bele, mert elég az is a gépemnek. 2 hdd-m van még, ami bele megy, meg persze a dvd író.A kérdés, hogy tuti bele fog-e férni? Még nem bütyköltem olyan gépházat, aminek az aljába megy a táp, de ugye oda is ugyanolyan kell? A méretszabvány szerint ATX minden, de nem szeretnék meglepődni.
Mellesleg mi a véleményetek erről a házról? Nem vagyok egy tuning-mester, gondolom a konfigomból látszik is
Szóval nincsenek rendkívüli igényeim, csak egy kényelmes házat szeretnék. Ennél tetszik, hogy a kezelő szervek felül vannak, mert alsó polcon tartom a gépem.
-
De ezt nem mondom biztosra, majd otthon meglesem.
-
_Sevi_
tag
Egy két videót nézegettem és ott az egyiknél írják ,hogy nincs az elejébe szűrő a másik meg azt mondta ,hogy van valami de azt nem nevezné szűrőnek. Én is csak a ház aljába ahová a táp kerül láttam szűrőt.
Lehet hogy van valami csak az anyaga nem olyan mint a táp alatti szűrő ?
Köszi -
A minap költöztem be egy N200-ba, és egyenlőre meg vagyok elégedve vele. A kábeleket rendesen el tudtam vezetni hátul, nem rezonál, és még szép is (legalábbis nekem).
A HDD keret lehetne jobb, de több irányba is pozicionálható. A két gyári venti halknak tűnik, a hatékonyságáról még nincs tapasztalat. Az alap hőfokok rendben vannak, terhelve még nem néztem, dedikált VGA hiányában nincs is értelme.
Összességében jónak tűnik, az árához képest meg pláne. -
_Sevi_
tag
Sziasztok!
Ház vásárlás előtt állok és nem tudom hogy melyiket érdemes meg venni, esetleg ha valakinek van tapasztalata az segíthetne. Számomra fontos hogy viszonylag kicsi legyen a ház és halk is mert asztalon lesz. Következő két házat néztem ( néztem a Cooler Master Silencio 352-es házat is de erről sok negatívumot írtak többek között hogy hangos Link)
Amit néztem az egy Cooler Master N200 202 x 378 x 445 mm paraméterekkel Link . A másik pedig Fractal Design Core 1000 175 x 355 x 420 mm paraméterekkel.
Ezek a házak 400 mm alatti magassággal rendelkeznek(az se baj ha alacsonyabb) és 10-en ezer Ft körül mozognak.
Ebbe a házba kerülne bele egy matx-es B75M-DGS illetve egy Gigabyt GTX 660-as videokártya, amit egy i5 3550 proci hajt.
Köszi előre is a válaszokat. -
adamka16
őstag
Sziasztok!
Keresek egy házat, amibe elfér egy szabvány méretű tápegység, egy microATX alaplap, 1 hdd+1 odd és usb3 legyen az előlapon, ha nincs, az se baj.
Tudtok nekem ajánlani egyet 10e ft környékén? Nem kell semmi csicsa, minél egyszerűbb, letisztultabb legyen, és az se baj ha a 14-es Alpenföhn ventim bele tudom dobni -
törölt tag
Üdv! Én érdeklődnék, hogy van-e olyan mATX ház, ami nem annyira mély befelé? 10-ből 9 mélyebb, mint amilyen magas.
-
W1
senior tag
Sziasztok!
mATX-es házat keresek.Kritériumok:
-Lehetőleg fekete legyen kívül, belül.
-Szép, letisztult, minimalista ház legyen.
-Jó legyen a szellőzése, gyárilag halk venti előny.
-Lehetőleg alsó táp, felül ventihellyel.
-Kábelmenedzsment.7870 kaliberű VGA menne bele. Árban jó lenne, ha 20k-ból max megállna.
FRACTAL DESIGN Arc Mini-t és CORSAIR Obsidian Series 350D-t is néztem, de meghallgatnék mást is, mivel ezek +3-4ezer forinttal többe kerülnek. -
Darkness
aktív tag
válasz
universum #123 üzenetére
"Akkor ha maradnék DDR2 memóriánál?Olyan jobban létezik,hogy kezeli az ATA cuccokat?"
igen. azokon volt SATA és PATA csatlakozás is. (nem tudom, hogy lehet -e még kapni 775 -os lapot újonnan, de használtan itt, biztosan van)
hogy miket ajánlanék? én inkább kihagyom ezt, mivel biztosan sokan hurrognának. (eddig intel alaplapjaim voltak s nagyon meg voltam elégedve velük. a legutolsót tavaj adtam el egy intel d965ot -t, C2D E6300 CPU, 4 GB RAM társaságában, egy 200GB hdd és PVR 2000 global karival 25K ért)
szerintem néz körül itt a hardver aprón, sok 775 ös lapot fogsz találni, CPU és RAM társaságában.
-
universum
csendes tag
válasz
Darkness #122 üzenetére
Akkor ha maradnék DDR2 memóriánál?Olyan jobban létezik,hogy kezeli az ATA cuccokat?Az lenne a lényeg nekem,hogy a 10 éves ABIT BH7-E gépem kissé ujabbra cserélni,ha a belsőt is ki kell cserélni a Acer Power M6 ba de a ház nagyon tetszik nem tudom miért,akkor is ahhoz ragaszkodnék.DDR2 memória 2GB mATX alaplap[nem tudom milyen ajánljatok légyszi] IDE csatlakozás PCI A TV tunernek PVR 2000 Leadtek SATA mervelemez 160GB Dual Core proci.Menyiből lehetne kihozni?Plussz milyen Cuccokat ajánlotok hozzá mármint tipusra amit leritam elképzelésem?Kissé amatőr vagyok ezekben ezért érdeklödöm.
Többen többet ki lehet gondolni.
-
-
universum
csendes tag
válasz
Darkness #120 üzenetére
Köszönöm a választ.Igen ugy nézem én is ,hogy mATX lap az belemegy 244X244 mérettel.Vagy tévednék?Van most jelenleg egy ajánlatom 6000 FT és két ilyen gépet adnának asz egyikben HDD hiba van csak a másik müködö.Ha ennyit befektetetek és aztán {felujitom} a 21 századi technikára akár jó gép is lehet belőle nem?Véleményetek?
-
Darkness
aktív tag
válasz
universum #119 üzenetére
szia!
ha a guglit nagyon használnád sok érdekeset megtudnál róla.
power m6 t. vagy rákeresel a acer power m6 case -re.
elméletileg mATX lap megy bele. ha van benne akkor egy ősrégi, DDR RAM -ot kezelő AMD CPU -t támogató fosszília...
elméletileg, mivel még eme házzal nem találkoztam, valószínűleg bármely mATX -es lapot belevarázsolhatod amit szeretnél...
de ez csak az én elméletem... úgy is lesznek....
-
universum
csendes tag
Sziasztok.
Gép vásárláson gondolkozok és kinéztem magamnak ami nagyon megtetszett egy ACER POWER M6 tipusú házat.Arra lennék kiváncsi,hogy ebbe milyen méretü alaplap megy bele és mennyire jól fejleszthető ebben a házban a cucc?Olvastam olyat is,hogy nem cserélhető benne az alaplap.Világositsatok már fel,ebben a kérdésebn amatőr vagyok.Szeretnék egy Ilyen házat olyan alaplappal ami 2 magos a memória legalább DDR 3 fogalatú,PCI a Tv tuneremnek,és ATA ÉS SATA cucokat kezeljen mivel van még 2 ATA vinyóm is.
Ebben kérnék véleményt.
-
Sziasztok!
mATX házat szeretnék venni, méghozzá fekvőt. Méretre nézve nincs megkötés.
HTPC-t költöztetnék bele. 99%, hogy egy csúcs Kabini APU-val szerelt lap lesz, majd ha lesz belőle választék.
Minőségi házat szeretnék, de nem túl drágán, és tápot is vennék.
Számításaim szerint 50W-ból ki kell jönnie mindennek.Olyat szeretnék, amibe lehet tenni 2db 5,25" meghajtót (DVD író + kártyaolvasó), és 2db 3,5 meghajtót (HDD + SSD).
Mindezt úgy szertném kivitelezni, hogy a procira ráférjen egy Scythe Ninja, és a HDD alá/köré valami zajcsillapítás. Az egész gépben max a tápventi lehet a légkavaró, így olyan elrendezésű házat szeretnék, ahol a tápventi szívja a hűtőről a levegőt.
Másik lehetőség a PicoPSU, és akkor elfér egy nagyon halk venti talán.Van tipp ilyen házra? Olcsón szeretnék jót.
-
Darkness
aktív tag
ha elfekteted, és oly' módon, hogy az alaplap van alul (
) akkor nincsen probléma... max kicsit nehézkesebb az optikai meghajtót etetni.
vagy ha már olyanban gondolkozol, van régi Zenith házam.
az alapból fekvőben vannak a dolgok... hasonlóan néz ki az elrendezése. esetleg egy mATX es házikóm eladó....
-
DanielK
addikt
Itt is felteszem, hátha...
[link] -
Lipton
őstag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy házra ami:
- maximum 40cm magas
- maximum 30cm mély
- mATX lapot fogadTudtok nekem ajánlani valamit?
-
tajati
aktív tag
Üdv!
muteréknak akarok össze rakni egy irodai gépet. Valami kisebb ház kéne legyen, ami letisztult és csendes. keret 10-15k. Mit ajánlotok?
köszönöm üdv t.
-
dudi
senior tag
sziasztok,
olyan házat keresek, amibe nyugodtan tehetek legalább 2db 5400rpm-es vinyót, de nem fog tőle berezonálni és nem is hallatszik ki a házból. Szeretném nagyjából éjjel-nappal bekapcsolva hagyni a gépet.
Emellett jó volna, ha 15 ezernél olcsóbb volna. Többi szempont egyelőre másodlagos.köszi,
dudi -
Darkness
aktív tag
Üdv!
Szeretném segítségeteket kérni. Szeretnék gépet építeni, de sajnos az általam kiválasztott alkatrészek nem éppen barátkoznak azzal a házzal amim van, Aopen G325. Az alkatrészek intel h77eb alaplap és egy Alpenföhn Brocken CPU hűtő. Kérdésem pedig, van olyan mATX -es házikó amiben eme alkatrészek gond nélkül elférnek? (az alaplap mindenféleképpen feküdnie kell a hűtő mérete miatt).
Segítséget előre is köszönöm....
-
_ak_
addikt
válasz
Samanbacsii #108 üzenetére
Szia,
külön topik van a miniaTX-nek. [link]
-
Samanbacsii
őstag
Hali épp háznézőben vagyok én is. Cél: legkissebb miniATX ház, dual slotos vga-t fogadjon, szabvány atx táp beleférjen. Persze "modern" kivezetésekkel elől v. oldalt.
Eddig ezeket találtam:
Cooler Master Elite 120 Advanced
DaBox 100
LianLi PC-Q8Ha más tud még ilyeneket szívesen venném!
-
_ak_
addikt
Basszus, jól látom h a CM 120-as nem fogad be mATX lapot?
Asus F1A75-M PRO-nak kéne és ez minden szempontból megfelelne, ha beférne a lap.
Nincs vmi jó alternatívája? -
_ak_
addikt
Sziasztok!
Nem tudtok esetleg ajánlani egy oldalt, ahol össze van szedve pár mATX ház? Egyesével elég nehézkes válogatni mindenhol.
Annyira nem számít a méret, legyen benne hely pár vinyónak, meg egy optikainak és legyen rajta előlapi USB 3.0 csati. Amúgy minél minimalistább, annál jobb.
(Llano A8-as konfigot szeretnék mATX lappal.)
-
coolpet
senior tag
Sziasztok!
Keresek 10-15k Huf kornyeken microATX hazat kb 150-200W-os csendes tappal, ami HTPC-nek lenne jo.
Ilyen kis allo/fekvo hazakban gondolkozom, mint a Cooler Master Elite 100.
Tudnatok nekem hazai kinalatot mondani?
Koszi!
-
oneiros
tag
1.Talált-süllyedt. Az alaplap kicsit keskenyebb mint a hagyományos matx szabvány(240mmx240mm)
2.Felsőtápos házról van szó, igen, és nincs kialakírva a ház tetején szellőzés sem, ezért a CPU-ról fogja szívni a hő egy részét.BoomHeadshot:Mindegyik nagyon hasonló felépítésű, esetleg még LCPOWER LC-1400mi .
-
XLazyMonkeyX
csendes tag
Hali. Nemrég kinéztem magamnak 2 mATX házat, de nem tudok dönteni
Szerintetek melyik jobb?
1: [Advance Thinkbook 6716v6] vagy
2: [Micro ATX Case (JNP-206)]Köszi előre is.
-
tlac
nagyúr
nem csak a lian li-t, hanem még rengeteg márkának átnéztem a mini itx, matx-es házait valami letisztult, klasszikusat keresve
szerintem az a beépítőkeret csak arra van, hogy hátulról be tudd rakni a tápot a helyére, de egyébként szerintem ugyanúgy 4 csavar fogja a tápot a helyén tartani, mint a többi házakban
-
oneiros
tag
Ez a fura elrendezés "design", más mint a hagyományos, ezért drágábban lehet adni.
A Lianli egyébként sem a hagyományos házairól ismert.
Az általad linkelt ház tényleg szép, azonban egy furcsát találtam: mi tartja a tápot?Oké adnak hozzá egy beépítőkeretet, de azon kívül? Szerintem az elég gyenge, mert a táp majnem olyan nehéz mint a ház. -
tlac
nagyúr
ez a cm elite 120 egész jó lenne, csak ronda az eleje
rengeteg házat átnéztem, viszonylag sok van, ami fogad rendes tápot is, de én olyat kerestem, amibe belemegy egy nagy kártya is, na ezekből már mind olyan, hogy elég fura elrendezésük van
az egyik legkulturáltabb az a PC-Q11
ami érdekes, hogy nem találtam egyet sem, aminek olyan lenne az elrendezése, mint egy klasszikus atx-es ház, de alacsonyabb és csak mini itx menne bele
-
oneiros
tag
Mini-itx is egy jó alternatíva, csak nekem az a bajom mini-itx házakkal, hogy áltatában nem fogadnak ATX tápot, amik meg fogadnak azt a gyártók horror áron adják mert az már "gamer".pl:SilverStone Sugo SG07, igaz ebben már benne van egy 600w-os táp is, de az meg felesleges egy ilyen kis konfighoz.
Az egyetlen normális mini-itx ház amit eddig láttam, az a CM Elite120, de az csak a harmadik negyedévben jön 49€-s áron. -
tlac
nagyúr
egy ideje nézegetem a defini mini házat, és csak most szembesültem vele, hogy ez hatalmas, kb akkora, mint egy egyszerű atx-es ház pl. gigabyte GZ-X3
szélesség x magasság x mélység
gigabyte GZ-X3 185 x 410 x 480 mm
defini mini 210 x 395 x 490 mmde pl. a gigabyte GZ-M3 matx-es ház csak:
180 x 352 x 400 mm
-
sasa134
addikt
szia,
én egy bitang nagy Chieftec házból költöztem mATX házikóba.
Nézd meg a Fractal Design Define Mini-t, nekem ilyen van és simán elférek benne. Nem olcsó, cserébe nagyon minőségi, szép, elegáns, jól szellőző és CSENDES ház. Én nagyon szeretem és nem bántam meg, hogy lian Li helyett ezt vettem.
A 6870-et mérd azért le, bár 40 centis VGA belefér ha a felső 3db-os vinyókeretet kiszereled. Íme: Define Mini -
Cossyc
csendes tag
Sziasztok!
meguntam a rohadt nagy desktop házamat, ezért a következő paraméterekhez keresem a kabátot:
egy darab gigabyte mATX alaplap,
egy darab i3-2100
egy darab Chieftec CTG-400-80P táp
két vinyó és egy DVDíró
VGA-ban valami 6870-hez hasonló nagyságrendű eszközre gondolok (beszerzés alatt)Szerintetek lehet ilyesmihez mATX házat keresni?
-
oneiros
tag
Ezeket a paramétereket figyelembe véve ilyen mATX ház nincs a piacon.
ATX-ben van 375mm magas 4x5.25 helyes Lian Li PC-A06FB, de itthon nemigen kapni.
Egy kis moddal viszont meg lehetne oldani a Fractal Design Core 1000 átalakítását 4x5.25-össé, mivel full mesh az eleje és méretileg is megfelelő lenne.De ehhez kell egy kis moddingismeret.sasa134 A Define mini hol 4x5.25-ös?
-
akom
őstag
Sziasztok!
Olyan mATX házat keresek amely:
- Maximum 38cm magas.
- min 4db 5,25"
- min 1db 3,5" hely
Táp nem szükséges.Létezik ilyen mATX ház?
-
sasa134
addikt
Sziasztok,
lenne egy hüle kérdésem: mATX házba belefér ATX táp ? (Chieftec 450-eset szeretnék belerakni a jövendőbeli mATX házikóba).
köszönöm -
Matt-OPT
aktív tag
Sziasztok!
Gigabyte GZ-MK01 házikóról van valakinek személyes tapasztalata?
-
törölt tag
Sziasztok "házasok"
Router projekt indul nálam. Gondolkodtam eddig WiFi router-en vmi komolyabban, ami tud töltögetni HDD-re, megosztani azt, stb, aztán amilyen árakat láttam és amennyit ehhez képest tudnak, úgy döntöttem, építek egy saját router-t, Debian-nal. Kérdés csak a vas.
1. opció egy kész Intel Atom procis kütyü, például ez: [link] - úgy 43 körül van. Bajom csak annyi vele, hogy nem tudom, mennyire zümmög. Pici venti benne ha beindul, ajjaj. És bizony aludnék mellette.
2. opció tehát egy olyan ház, aminek egy szem 12 centis ventije van, és mATX-et fogad, akár még mini ITX-et is (a fogyi se mindegy 24/7 üzemben).
Erre a 2-ik megoldásra szeretnék Tőletek javaslatot, hátha tudtok segíteni. Pici legyen, nagyon nagyon nagyon pici, ODD sem kell, HDD-ből 2.5"-os elég bele, ennyi. És ne pici ventis legyen, ami forog 6000-et és kiszúrja a fülem.
Remélem nem kérek lehetetlent..
-
klepto
addikt
Köszönöm a tippet, ezt a házat nem láttam még, de nem is tetszik igazán
Esetleg más tipp?
A 330R-t nézegettem már régebben, de nekem az is aránytalan; keskeny, és magas. Nekem kissé bumfordinak hat, bár komolyan elgondolkoztam rajta az elején
Tápom van, az nem lényeg, és házból is bőven elég ha csak micro ATX-et fogad. Lassan 10 éve nem volt normál ATX-es lapom, és nem is érzem a hiányát
Szóval csak házat keresek, szépet, picit, de mégis tágasat -
oneiros
tag
Szia!
A DTK házról nem tudok nyilatkozni, mert nem ismerem, de nekem egy régebbi Chieftec utánzatnak tűnik. A súlya alapján van benne anyag.
A tápos topikban a DTK-ról nem sokat írnak( valamelyik Macron beles), de a nem ajánlott tápok listáján szerepel, szóval veszélyes lehet a gépedre.Minőségben talán a CM Elite RC-360 lenne a legjobb, ATX-es lapot is fogad, a tápot pedig a ház elejébe rakták, csak az a baj, hogy kevés helyen kapni.
Esetleg még nézd meg3R Systems R330-at, de itt már kompromisszumokat kell kötni, mert csak Micro-ATX táp megy bele.[link]
[link]
Tápból a Be Quiet gyárt ilyen típusokat, melyek FSP belesek, megbízhatóak.[link] -
klepto
addikt
Sziasztok!
Szeretnék venni egy szép fekvő házat mikro ATX alaplaphoz, amibe legalább 2db HDD belefér.
Találtam is egy DTK házat ami tetszene, és bár régi, a tápja használhatatlan, de a megjelenése tetszetős. Viszont aggaszt a benne lévő táp, mert nem egyértelmű, hogy teljes értékű ATX tápegység van-e benne, vagy valami speciális…
Sajnos a kép, amin a táp látható közelről, elég csalóka, és nem szabványos ATX-nek látszik a táp rajta
Ha valaki ismeri ezt a házat, vagy a szóban forgó TDK PTP-3007PDES tápegységet, az kérem, árulja el, hogy milyen méretű táp van a házban.
Esetleg tudnátok ajánlani más, csinos, tágas, normál magasságú VGA-t, és 2DB HDD-t fogadó fekvő házat?
A segítségeteket előre is köszönöm -
-
mrbig25
őstag
Sajnos Elite 341-et se nagyon lehet már kapni, pedig jó kis kuckó [saját tapasztalat].
342-őt lehet kapni elég sok helyen, olcsón, viszont ez egy picivel keskenyebb, így nem férnek be csak 92mm-es ventivel szerelt [álló] cpu hűtők...és mintha egy hajszállal vékonyabb lemezekből lenne összerakva [de ebben nem vagyok biztos, mert már elég régen volt meg a 341-es, így igazából csak emlékezetből próbáltam összehasonlítani], viszont hosszabb, ami jól jöhet hosszabb VGA kártyáknál [jelenleg ilyet használok, teljes megelégedéssel].
Bár ezért az árért teljesen korrekt ez is
[ha időm engedi, akkor majd összedobok róla egy kis ismertetőt logout-ra] -
_AnTi_
tag
válasz
Tothgera30 #68 üzenetére
Köszi!
A listából olyan 10-et tuti kérdeztem, de lehet végigmegyek előlről minden... -
-
_AnTi_
tag
Sziasztok!
Nem tudjátok hol lehet venni Aerocool QS-200-at? Már egy tucat boltot megkerestem, de sehol sem tudják beszerezni...
Ha esetleg valakinek van vele tapasztalata, ossza meg bátran!Köszönöm!
-
most már csak a belevalót kell megvenni hozzá...
-
oneiros
tag
-
Sziasztok!
Szeretnék a feleségemnek venni egy mATX házat, lehetőleg fehér színben, vagy valami hasonló csajos megoldást keresek és ehhez szeretném a segítségeteket kérni, hogy milyen házak vannak ilyen téren? Tudtok ajánlani valamit? Én erre gondoltam, csak sehol nem lehet kapni Budapesten...
Üdv,
Vik -
oneiros
tag
Szia!
Kockaházból szerintem az Aerocool QX-2000 lenne a legjobb választás, mert elöl-hátul szellőzik(elöl 12-es, hátil 2x8-as venti), és ez rendesen kapja a levegőt, mert nem takarják el az elejét műanyag meg aluminium borítással, mint a többi kocka háznál, ahol a ventihely megvan, de nem tudja honnan szívni a levegőt.
[link]
Ha ezt a házat választod lehet, hogy a Hyper TX2-t le kell cseréni kisebbre, mert nem biztos hogy elfér, mivel kétkamrás felépítésű a ház. Tápból a honlapon max 140mm hosszút írnak, ami elfér.VGA-ból 330mm a max.Minitoronyból Aerocool QS-200(CM Elite koppintás). Itt a vinyók rögzítése problémás lehet, meg szokatlan a hagyományoshoz képest. VGA 340mm-es max.
[link]Esetleg még Nzxt Vulcan a Pcgear-tól 18k-ért.(inkább egy szitára hasonlít,mint házhoz.)
Láttam, hogy írtál a GMC topicba, a Toast és a Corona is jó alternatíva lehet, mert kis helyet foglal, és belemegy ATX lap is, de a vinyórögzítés ott is egy kalap...
+1 CM Elite 360
[link]
Ebbe is belemegy ATX lap, és a táp is "érdekes" helyen van.Lap( hasraütésre):
775-Gigabyte GA-EG41MFT-US2H
AM3-ASRock 880GMH/USB3
1156-ASRock H55M Pro -
vfeco
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
A jelenlegi cuccom mATX-re szeretném alakítani! Szeretem a kis méretű PC-ket, mióta építettem egy mini ITX forma vasat.Amim most van, az egy ATX lapban üzemelő E8400 rendszer HD5850 1GB VGA-val.
A tápom normál ATX Chieftec, amit nem szeretnék cserélni, ugyancsak költözne a HD5850 is.A tervem, hogy vennék egy mATX lapot és egy olyan forma házikót, mint a fentebb említett Aspire X-QPACK. (sajnos már nem kapható)
Tudnátok nekem lapot és házikót ajánlani elfogadható ár/érték arányban a fentiek figyelembevételével?
Köszi,
Fecó -
Osibaa
senior tag
A Silverstone SG02 lemaradt a listáról, pedig minőségben és árban is jó. [link]
A Sharkoon Temptationt viszont nem ajánlom senkinek, elcseszett egy ház. Brutálisan és feleslegesen nagy, rossz az anyagminősége és az elrendezése is (pl. 5 merevlemez hely van elől, de venti nincsen, hátul pedig van 2 db 12 cm-es venti + a táp, csak tudnám minek).
-
Mag__
tag
Köszönöm szépen mindkettötöknek a linkeket!
-
oneiros
tag
Hi!
Van ettől kisebb microATX ház , de tényleg nagyon kell keresni.
Amiket külföldi olalon találtam:
3Rsystem R330[link]
[link]
Antec NSK 1300 vagy 1380[link]
Hardveraprón van is egy.[link]
Kb. ennyi.
Igazából, ami még alternatíva lehet, azok a fentebb írt cube-ok/kockák, de itt a kisebb alapterületnek nagyobb magasság az ára. -
Mag__
tag
Hi!
Antec NS-hez irják a leirásban hogy:
Compatible Motherboards: Mini-ITX, microATX, Standard ATXSzoval ez a méret: - 35cm (H) x 20cm (W) x 36cm (D) , ez nem igazán microATX.
Nekem olyan kéne,amelyikbe nem megy bele a sima ATX,és értelem szerüen ennél is kisebb.
Tud vki ilyet? -
oneiros
tag
-
gyiku
nagyúr
hi, kocka alaku hazat keresek. igazibol az aerocool m40 az etalon, csak tappal egyutt mar nagyon draga
-
oneiros
tag
Üdv!
Az Aerocool QS-200-on kívül:
Cm Elite 341
[link]
[link]
Thermaltake Strike MX
[link]
Pixmania-t nem ajánlom,Francia cég, onnan szállít, garancia problémás.
Drágábban Antec P180 Mini
[link]
Még drágábban Silverstone TJ08
[link]
Ezek elől-hátul 12-esek.+1: NZXT Vulcan: elől 12-es, hátul 9,2-es:
[link]Remélem segített!
-
vegyszer
addikt
válasz
eladohardver #41 üzenetére
esetleg azóta újabb ötlet:
elől hátul 12-es ventivel megtámogatott mATX házra??? -
eladohardver
őstag
válasz
eladohardver #40 üzenetére
tárgytalan%
-
eladohardver
őstag
Hi!
Keresek matx házat, lehetőleg legolcóbb kivitel legyen illetve minél zártabb legyen... poros helyen lenne a cucc.... pls help danke!
-
Ryck
csendes tag
Végülis nem rossz ötlet, bár alapból a wincsi rögzítés nem tökéletes, és kicsit nyitottabb a kelleténél, mivel inkább tuning gépekhez, mint halk működésre tervezték.
A 4 wincsi csak úgy férne el, hogy 2 az oldalsó wincsi panelre, 1 a külső 3,5" helyre és 1 beépítőkerettel az 5,25" helyre (vagy mindkét winyó két kerettel ugyanide). Sajna ez utóbbiaknál a rezgésmentes rögzítés nem lehetséges.
-
vegyszer
addikt
a QS-200 is izgalmas alternetíva nem?
-
Ryck
csendes tag
Hello mindenkinek!
Egy halk, alacsony fogyasztású Core i3-as home server-hez keresnék egy jó mATX házat.
A követelmények:
- 12 cm-es hátsó hűtőventi (800rpm-es Scythe S-Flex + a táp ventije tökéletesen elég lenne a gép hűtésére)
- hely 3-4db normál 3,5” HDD-nek
- elég masszív legyen (az olcsó, konzervdoboz anyagból készült házak még 1 wincsivel is borzalmasan rezonálnak)
- egyszerű megjelenés, elfogadható árfekvés, mivel úgyis csak az asztal alatt fog heverészni, teljesen mindegy, hogy néz ki, semmi szükség plexi oldallapra és kék LED-es ventikreSokat keresgéltem, nézegettem tesztetek hazai és külföldi oldalakon egyaránt, de még nem találtam meg az igazit. Úgy tűnik, hogy a sok ATX-es gamer/tuning házikó és az egyre divatosabb HTPC mini-ITX házak mellett a hagyományos mATX-et egyre inkább hanyagolják a gyártók.
Eddig 4 jelölt van:
CM Elite 341 [link]
Egyetlen előnye, hogy olcsó.
Sajnos a 4 wincsi épphogy elfér benne, ráadásul ezeknél az alap CM házaknál nagyon vékony lemezeket használnak, ami miatt rettenetesen tud rezonálni. Tisztára olyan, mint a régi Codegen házak voltak (6000 Ft táppal, khm…) Emlékeim szerint pár évvel ezelőtt az Elite 3xx széria olcsó és az árához jó minőségű háznak számított, úgy látszik az „olcsósítás” ide vezetett.CM Elite 342 [link]
Ez jobb lenne a 341-nél, van benne rendes wincsi keret, de Mo.-on még nem találtam. A konzervdoboz anyag valószínűleg erre is vonatkozik…
Antec NSK3480 [link]
Ez már teljesen más liga
Emiatt az árát is megkérik, és sajnos csak táppal kapható, amire nekem nincs szükség. A winyókat itt is csak trükközve lehet beépíteni: 1 a floppy helyére, 1 a ház aljára, itt legalább a szokásos Antec szilikongumi alátétek vannak, és 2 db az 5,25” helyre 3,5”-os adapterrel.
Mindazonáltal egy kicsit, de minőségi ház, szerintem inkább halk irodai gépnek való és nem szervernek. A SPRC fórumán láttam pár moddoltat, amiket sikerült teletömni wincsivel, de ha lehetséges én inkább nem fúrnék és fűrészelnék szét egy vadi új drága házatAntec Mini P180 [link]
Az abszolút csúcskategória, ebbe az árán kívül nem tudok belekötni.
Viszont nekem „total overkill” semmi szükség nincs ilyen drága, mindent tudó házra.Hú ebből jó hosszú hsz. kerekedett, remélem azért lesz aki elolvassa
Bármi ötletet és tanácsot szívesen fogadok -
mrbig25
őstag
Belső felépítés tekintetében az In Win talán szimpatikusabb, de ezek az előlapok, ejj.
Egyébként HAF 922-esem van és tetszikde az In Win nem...(sajnos) nagyon minimális a hasonlóság.
Egyébként lehet, hogy egy NZXT lesz (majd) belőle, mert annál könnyebben át lehetne alakítani az előlapot a saját ízlésemre, amíg az In Win-nél erre nem sok lehetőséget látok... -
mrbig25
őstag
Miért van az, hogy a számomra szinte tökéletes belső felépítéssel rendelkező mATX-es kuckók (pontosabban az általad linkelt két házra gondolok) ilyen elbaltázott külsővel rendelkeznek?
Legalábbis nekem egyik sem tetszik külsőre...pontosabban az előlapja. Bár élőben lehet, hogy pozitívabb lenne a véleményem róluk.
Egyébként van már valami infó, hogy nálunk mikor jelennek meg?
-
oneiros
tag
Megérkeztek az első tesztek a gamer házakról.
[NZXT Vulcan]
[Inwin Dragon Slayer]
Az Inwin már USB 3.0-át is tudja. -
fero02
nagyúr
-
vegyszer
addikt
nagy kár, hogy az egyiket nem is forgalmazzák itthon, a másik meg csak szimplán kifutott termék.
én az Elite 34-et kergetem, de eddig nem sok jót tudok a találatokról mondani.
sajnos a 342 itthon nincs forgalomban.
pedig ezen kívűl nem tudok olyan mATX házakat, amiben elől-hátúl 12-es ventik lennének.
nagy kár értük... -
oneiros
tag
Üdv!
Találtam két közeljövőben megjelenő mATX házat. Akit eselteg érdekel...
NZXT Vulcan
Inwin Dragon Slayer
Az NZXT már kapható kb. 60 eruróért. Elvileg nálunk is kaphatóak lesznek.
Nekem az Inwin jobban bejön. -
Márton
nagyúr
üdv,
itthon van normál midi méretes gépem, de most szeretnék építeni egyet
kifejezetten hurcolászásra, projektoros vetítéshez.
A keret nem nagy, tehát valami olcsó és könnyű ház kéne
Ha jól olvasom, akkor normál tápok nem férnek ezekbe a házakba,
tehát beépített tápost néznék, olyan 300W sztem elég.
Nem lesz benne optikai cucc, vinyóból is csak egy ssd-re gondoltam.
Valamilyen C2D proci lenne tuning nélkül, és vagy dual
dvi/hdmi kimenetes integrált lapot néznék (ha van ilyen),
vagy egy 7600 körüli pcix-es kártya lenne benne.köszönöm a tippet!
-
-
Gorneck
legenda
válasz
Dark Archon #22 üzenetére
-
Nálam most vált aktuálissá
Kellene egy olcsóbb (10k alatti), akár álló, akár fekvő, de mATX ház. Férjen bele viszont a normál ATX táp (tehát nem kell tápos), de ne legyen olyan mély, mint a midi tornyok... köszi
-
xabolcs
őstag
itt van egz foxconn haz: dh-154.
jo kis haz, tetszene, csak eppen van benne 2db 4cm-es legkavaro ... azoktol szeretnek valamilyen modon megszabadulni.google adott egy jo otletet, [itt].
szerintetek erdemes takolni egy hasonlot s beletenni a fenti hazba? a linken szereplo kepeket nezve, meg akar el is ferhetne egy 8 cm-es.
ize, mert akkor az emlitett hazat veszem meg.
-
Dealer
tag
Szóval a kérdés még adott 13,5 cm széles házba befér egy radeon 4830?
-
Dealer
tag
Üdv! A véleményetekre lennék kiváncsi pár m-atx tipusú házzal kapcsolatban. Szeretnék 1 új gépet épiteni 1 ilyen pici dobozban, már csak a tapasztalatokra lennék kiváncsi hogy ilyen méretekkel mekkora kompomisszumokat kéne kötnöm, pl VGA terén... a cél az hogy egy HD4830, vagy 4770 beférjen. A proci egy E5200 lenne alap hűtéssel.
A jelöltek a következők:
HKC 450w táppal
[link]
Ez a legkisebb, öszvissz 13.5 cm széles, és félek hogy nem fér bele a VGA, meg nem is lehet mit kezdeni vele szereléskor.CODEGEN 1017-CA 400W táp
[link]
Ez valamivel nagyobb, nehezebb lenne hurcolászni is meg ilyesmiAerocube, vagy SharkoonRush?
[link]
[link]
Ez utóbbiak a tágasabb, és szerintem a legjobb elrendezésű matx-ház kategória. De sajna árukban is kétszer annnnyiba kerülnek.
Szóval a számomra legszimpatikusabb a HKC lenne de az igencsak picike. Kérdés hogy elfogadható VGA-t is lehet bele pakolni vagy alternatíva után kellene néznem.
-
2rok
csendes tag
Aktuálissá vált nálam is a téma. Kellene valami kis mérető (lehetőleg fekvő) ház amibe normális méretű tápegység fér bele és olcsó. (táp nélkül 6k max) Egyelőre egy megfelelő méretű műszerdoboz van kinézva a célra csak ahhoz sokat kellene farigcsálni. CD/DVD/Floppy nem lesz a gépben. Ha valaki tud ilyet akkor szívesen veszem a segítséget ;)
-
kem
addikt
Sziasztok!
Ilyen lap kőré építenék gépet egy kávézónak.
Milyen házat ajánlanátok? legyen olcsó, mivel maga a gép is 30körül áll meg, leírom mi lesz benne:P4M80-M7+35W-ot evő LGA775 Celeron
WD6400AAKS vagy legalább 320Gb
Integrált VGA, de később jön bele valami+, csak hogy projectort is tudjanak rákötni.
ha a házban nincs táp, vagy olyan, akkor 300-as FSP .
Pio DVD pörkölő.
szépen szóló hangkártya(majd ha meglessz a hangcucc kiderül mit tud élesben az alaplapi)Az se baj ha csúnya szinü a ház, majd átfestik a tulajék
-
Stafni
aktív tag
Engem is érdekelnének mATX-es házak. Itt megy a gép deszkamodelként majd 2 hete.
Nézelődtem, de nem sikerült szépet találnom eddig.
Gondolkodtam, a fekvőben is, de jobb lenne az álló a YY tetszik amit az egyik forumtárs linkelt. Ki forgalmazza a YY? -
parandroid
félisten
Nos, végre sikerült szereznem egy mATX Chieftec BK-01B-SL-B házat, estére bele is költöztem. Mit mondjak róla? Egy szóval: pazar.
Beszéljenek helyettem a képek: [link].
Én csak annyit szeretnék elmondani, hogy minőségi, kicsi, de mérete ellenére jól szerelhető, minden a helyén, minden kézreáll, minden jó minőségű, szép az élet, csuhajja.
A 300W-os Delta táp halk, bár egy 8cm-es venti pörög benne. A házon 3 db 9cm-es ventihely van, egy elöl, egy a processzor felett, egy pedig a táp és a HDD-keret között az oldallapon.
Sok minden mást nemigen tudok elmondani róla, határozottan jó választásnak tűnik, ajánlom bárkinek, aki mATX alapon gondolkozik.
p -
parandroid
félisten
Szép nagyon, de az ára a többhez képest meglehetősen borsos. A kialakítását viszont tanítani lehetne, elsőrangú ötleteket tartalmaz. Viszont egy teljes méretű táppal ahogy elnézem ez sem boldogulni - más kérdés, hogy egy márkás 420W-os bőven sok is egy átlagos mATX konfighoz.
p -
okiDoki
aktív tag
Gabát még véletlenül se!
-
parandroid
félisten
Köszönjük a tapasztalatokat, örülök, hogy végre akadt valaki, aki használ ilyet.
Mint írtam, a processzor nem fog sokat fogyasztani, a Pentium M-nél energia-takarékosabbat nemigen lehet elképzelni. A már meglévő komponensek még egy Pioneer DVR111, ami szerencsére egy elég rövid darab, és egy 250G-os Samsung HDD. Viszont VGA-ból tervezek egy 6600GT szintűt, hiszen jórészt lightos játékra is rakom össze a gépet. Fontos ugyanakkor, hogy csendes is legyen, hiszen amolyan háziszerverként is üzemelni fog - alkalmanként 24/7-ben. A processzor hűtése szerencsére nem téma, és VGA-ból is valami passzív hűtésűt szeretnék, ez pedig jó házhűtést igényel. Erről valami tapasztalat? Végső esetben marad az oldalkivágás, és egy 12cm-es hűtő nyílásba applikálása.
p -
Bohus
aktív tag
Valóban van igény microATX méretű házakra, a kínálat azonban nálunk elég szűkös. Ez már csak azért is fura, mert ebben a méretben szinte bármely gyártó, bármely alaplapja hozzáférhető itthon is, ám mivel ezeket kényelmesen be lehet szerelni egy normál MIDI házba, az importőrök nem kényeztetnek minket hozzájuk passzoló házakkal.
Kb. egy évvel ezelőtt azért álltam rá erre a platformra, mert otthoni számítógépasztalom PC fogadó része 42cm magas, a MIDI ház nem fért bele. Választanom kellett: asztalosmunka v. microATX ház. Bepillantva gépem belsejébe úgy láttam, hogy ez a hardware-kupac elfér egy kisebb helyen is, ezért az utóbbi mellett döntöttem.
A már említett Chieftec házat vásároltam meg, fekete-ezüst színben. Pofás darab, a floppy-t és az alatta levő takarólapot szintén ezüstre fújtam, 5.1/4-es részben a DVD író ill. egy Vipowerer keret. A gyári fekete szín inkább sötét antracitszürke, bár színtévesztő vagyok, ám a barátom szerint is az. Amire vigyázzatok: a ház rövid, 355mm hosszú! Ez akkor lehet probléma, ha valami nagyobb optikai egységetek van, v. hozzám hasonlóan mobile rack keretet is szeretnétek beépíteni. Ezek után a tápegységig mindössze 3-4cm hely marad, itt kell levezetni a tápköteget, bekötni az IDE kábelt, ill. a molex csatikat. Mindezt annak ellenére, hogy a tápegység rövidített (10cm) hosszú változat! Kemény dió, de ha nem vagy hardverbolond, akkor szerencsére csak egyszer kell eljátszani. Szerintem a ház méreténél kár volt spórolni a hosszúságon, a 3.1/4-es fémboxot sem egyszerű a helyére rakni, az ATX csati vezetkkötegét élesen meg kell törni, hogy aláférjen (laptól függ). Új ház vásárlásánál ([link] ) feltétlenül járjatok utána a méreteknek! A tápegységre egyébként csak jót tudok mondani, kis terhelésen szinte hangtalan (1200 rpm), nagyobb terhelésnél ezt megduplázza (nincs lineáris átmenet), de még így is halk. Mióta alaplapi VGA-t használok, állandóan a kisebb fordulaton megy, vagyis egy irodai konfignak még a szerény 270W-os tápteljesítmény is bőven elegendő.
A ház egyébként átalakítás alatt áll, egy FSP passzív táp kerül bele (mögé), így fogom megszüntetni a táp és az 5.1/4-es meghajtók közötti kábeldzsungelt, az eredményről küldök fotót is. -
ftc
nagyúr
válasz
parandroid #7 üzenetére
Lehet made in Közép EU
...
Bár amógíis a Yeng Yang jobban bejön külsőre... -
ftc
nagyúr
Nem rossz elképzelés ez a topik mivel az én házam is egy Chieftec LBX02-s talán s miota megvettem a házat azóta csak microATX-es lapok vannak benne s igy fölössen foglalja a helyet.
Amiket így nézegettem házak közül:
Nem gyártói oldalak szal előrre bocs
MicroTower STEP 203 Black
[link]
YEONG YANG:
[link]
Így egyenlőre ennyit találtam elfogadható árban... -
parandroid
félisten
Igen, láttam, de szeretném a tapasztalatokat összegyűjteni. És jellemzően itt most nem a használt megoldások érdekelnének. Illetve vásárlás szempontjából azok is (sőt, lehet, hogy találtam is egy megfelelőt), de most arra lennék kíváncsi, hogy az új házakkal kapcsolatban mi a piaci helyzet. Már csak azért is, mert hátha nem csak én járok ebben a cipőben.
Úgy gondolom, a téma megér annyit, hogy kilépjen a hardver piacról, és van potenciál az új termékekben is.
p -
Rover623
félisten
válasz
parandroid #1 üzenetére
Egy csomó ilyen topic van a hardverpiacon...
-
parandroid
félisten
Ha visszakapom gariból, akkor egy Asus P4P800-VM megy bele egy CT-479-es átalakítóval és egy Pentium M 760-nal.
A modecom táp nélküli, de ez nem gond, sztenderd ATX táp megy bele, gondolom. Kap egy 36W-os 12cm-es Chieftecet, és kész - még mindig olcsóbb, mint a Chieftec ház a hozzáadott 270w-os 8cm-es ventis táppal.
p -
Ganger
aktív tag
válasz
parandroid #1 üzenetére
Hali!
De ez a modecom táp nélküli nem? Amugy en chieftecet favorizalom. De igazabol milyen alaphoz kellene?
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
Csendes, de mégis elfogadható teljesítményű asztali gép összeállításakor gondolom már másnak is eszébe jutott, hogy ha az embernek nincs szüksége 4-5 merevlemzre és több optikai meghajtóra, úgysem használ high-end VGA-t, és a processzora is energiatakarékos, miért tartson egy szép nagy dobozt az asztal alatt.
A HTPC és a barebone számítógépek elég speciális terület, ezek és a normál asztali gépek között lehet kellemes kompromisszum egy mATX számítógépház.
Személy szerint kérdéssel szeretném nyitni a topikot, eddig két házat találtam, ami az igényeimnek megfelelne.
Az egyik a Chieftec BS-01 ([link]), ami 270W-os táppal kapható 16e forint körüli áron.
A másik példány a Modecom BluSky ([link]), ezt egyelőre 'érkezik' státuszban találtam csak meg egy hazai keerskedőnél, viszont roppant kedvező 6e forint alatti bruttó áron.
Az elsőt szívesen megvenném táp nélkül, viszont így nem találkoztam vele, a benne lévő táppal kapcsolatban viszont az egy darab 8 cm-es venti miatt fenntartásaim vannak, szívesebben vennék egy 360W-os 12cm-es ventijű Chieftec tápegységet, mert ilyenem már volt, ezt ismerem, számomra minden szempontból megfelelne.
Ami követelményt én személy szerint támasztanék a házzal kapcsolatban: a táp vízszintes helyzetben helyezkedjen el az alaplap fölött (mint a nagyobb midi tornyokban), azaz ne lógjon be az alaplap elé, illetve legyen mód elöl-hátul, esetleg oldalt is egy nagyobb (legalább 9cm-es) házhűtő venti beszerelésére.
Szívesen várom a beszámolókat, tapasztalatokat, javaslatokat mindenkitől, a tervem az, hogy jelen hozzászólásban összefoglalom azokat a jelölteket (név, link egy bemutató oldalra), amiket ajánlatok, és ami jó vétel lehet mATX alapon.
Előre is köszönöm mindenki segítségét,
p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Filmvilág
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Újszerű iCUE H100i ELITE CAPELLIX RGB - Corsair iCUE H115i ELITE CAPELLIX RGB Processzor Vízhűtés
- Fractal Design Torrent Compact White RGB TG Clear Tint
- Kolink continuum 1500 w 80 plus platinum
- Darkflash twister DX360 v2.6 Aio vízhűtés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest