- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asztrofotózás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
Ha szobai hangszóró, akkor kocsiba nem szabad berakni. Ha autóba való, akkor a típusát jó lenne tudni, de általában a Piok nem rosszak. Amúgy ha azt akarod, hogy iszonyat nagyot szóljon és üssön, akkor én mindenképp egy 30-as DLD-t raknék a kocsiba reflex ládában. Hangnyomásban árkategóriájában nemigen verhető. Az már nincs meg, vagy mért keresel másikat? Ha a hangzás minőségére mennék (én arra is megyek
), akkor lehetőleg egy 25-ös mélyet raknék be zárt ládában, személy szerint Audio Systemet. Ha van rá pénz, akkor 2-őt.
Én pl. tegnap vettem egy ismerőstől használtan egy Audio System X-Ion 10-est. Ez egy 25 centis kimondottan zárt ládába való mély. Volt lehetőségem kocsiban meghallgatni mielőtt vettem, és brutál mit tud, már kis RMS-sel is! Mondjuk 6kg, ritka nagy érzékenység (94dB), öntvény alu kosara van, és a mágnes majdnem akkora mint a membrán!
A lényeg, h én a DLD-d helyett nemigen keresnék másikat. -
Louies
aktív tag
hát a kenwood oylan 10k, de szerintem is a designre van kihegyezve.
Van egy pioneer 350watt szobai hangfalban volt. 30cm. azzal szerinted érdemes foglalkozni?
mivel meg kellene a membránját körbe csináltatni.
van ismerös a Sándor János(anno Sándor &Suda KFt) Richie disco center. na ő szokot hangfalakat épiteni iszony nagyokat.
Hangositást is válal! Ez a fő kenyere.
ja és egy picit reklámkodtam is, de az nem baj ha jó tanácsnak szántam igaz! -
Bazsee71
őstag
Egy jó éve komolyabban hajtom a témát, fórumozok, ahova tudok eljárok, és meghallgatok 1-2 rendszert. Amiket linkeltem tuti jobbak mint magnat és kenwood, mérföldekkel!!
Amit küldtél nem tudom mennyiért vennéd, de eléggé a dizájn fele ment el. A műanyag membrán nem sejtet jókat. A DLD-d tuti mérföldekkel jobb!!! Nekem ma hozzák az Audio System X-Ion 25-ösömet. Én ismerőstől veszem 20-ért. 25 centis mély, 94dB valós(!!!) érzékenység, és nagyon gyönyörűen szól. Az adatokra nem mindig szabad adni, mert sok minden nincs szabványosítva. Egy hangszórót leginkább a Thiele-Small paraméterek határoznak meg. Ez az amit még nekem is tanulmányozni kell többek közt.
A lényeg, h sztem a DLD-t ne cseréld, az egy igen jó mély! -
Surányihihi csinál most ilyen 10 hírleveles hogyan építsünk autó hifit témát. forwardolom neked ha kell, csak küldj egy mailt vipmailes címemre
-
Bazsee71
őstag
Mélyet vagy 3 utast?
Amúgy nem az számít, h hány hangszóród van, hanem hogy milyen minőségűek és hogy vannak beszerelve. Sztem a 2 pár 3 utast hanyagold, inkább vegyél egy komolyabb komponens szettet! A profi rendszerek nagyrésze is egy pár komponens szettből és egy mélyből állnak. Én például a kivenném a piot is a kalaptartóból.Általában ezek az egybeintegrált 3 utas cuccok csak marketingnek jók, de nagyon gyérül szólnak. Főleg ha azt nézzük, hogy egy jobb 3 utas komponens szett is 100e-től kezdődik.
Amúgy miről fogod hajtani a hangszórókat? Nem tudom mennyit szánnál rá, de ezeket tudom ajánlani:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Ezek minőségi cuccok, nem emencé, sal és mekkaudió kategória!
(Gyorsabb ha a mailemre írsz: bazsee@citromail.hu)
-
Bazsee71
őstag
válasz
Jim Tonic #36 üzenetére
Hát elég érdekes dolgokat írtál. Először is a mac nem satnya, hanem...hmm...szar. Azt, hogy az 500W-ot leadja, nyugodtan el lehet felejteni. Azt olyan 15V körül mérhették igen magas frekvenciatartományban. Meg nem tolja a magasakat, mélyeket...többet nem is írok, remélem értitek.
Másodszor: a mac ládát is messziről kerüld el. Meg hasonló társait, mint pl. MNC, SAL, Shark...és még sorolhatnám. A DLD jó választás volt, én még az Audio Systemeket ajánlottam volna.
Harmadszor: az sem feltétlenül igaz, h jobb a 30-as mély. A 25-ös sokkal dinamikusabb, pörgősebb. Az meg a másik, h pl. akármelyik 30-as mac-et leszólja egy jóval olcsóbb Audio System, mivel piszkosul érzékeny mélyek, míg a mac...értitek.
[Szerkesztve] -
Semmi baj az erősítővel, bőven elég. 500W semmiképpen sem satnya, nem kell elhinni. Vegyél mellé egy Mac mélyládát, 30 rongyért már kapsz jót. Pl. az Ice Storm 130-as nagyon durva. Az a lényeg, hogy 30cm alatt ne vegyél tányért. Egy 30-as sokkal többet ad egy 25-ösnél.
[Szerkesztve] -
Louies
aktív tag
up!
-
Louies
aktív tag
up!
-
Louies
aktív tag
up!
-
Louies
aktív tag
up! haldoklik a topic...
-
Louies
aktív tag
DLD 9130 bezserezve nagyon jó, majd leszedi a fejem olyat szól.
De igy rájöttem a csipogokat ki kel cserélni mert csak gyári van. Az meg ilyen mély mellett igen ám csak satnya?
Valami tanácsot esetleg? Én néztem a SAL-ost 2500ért az jó? vagy érdemesebb a Hertz-et venni 7000-ért. -
szab.tam
nagyúr
Amiről kérdeznék, az nem mélyláda, nem is autóba való. A Westend Hiltonban az utolsó házimozi show -n láttam (és éreztem!) egy fotelbe, ülőgarnitúrába szerelhető, mély kimenetre köthető vibrátort. (nem a banán alakúra gondolok
) Hangot nem ad ki, de a fotel az ember alatt, mint földrengés! Az ára kb 30k volt. A leírást, amit elhoztam, nem találom. Valaki tudja, hol lehet ilyet kapni?
-
Padawan33
tag
Sziasztok.
Bocsi lehet hogy rossz helyre írok,de nem tud valaki egy rajzot v. leírást szerzni exponenciális mélyládáról?Egyszer építettem egyet de már nincsenek meg a méretek...
Nem tud vki segíteni? -
LittleG
tag
Újonnan ládástul 24000-25000 környékén van asszem. Használtat meg nem éri meg megvenni.
Ha pesti vagy akkor érdemes rögtön a Pitonhoz fordulni:
Cím: Budapest, Üllői út. 363
Telefonszám: 06/1-358-1888, 0670-311-6888
Fax: 06/1-358-1889
Szerintem hagyni fogják, hogy kipróbáld a kocsiban a ládát. Ha nem tetszik a hangja, akkor meg tudnak ajánlani helyette mást. -
Louies
aktív tag
Az autó egy Renult Clio.
Kb 30.000szánok rá, mivel az erössitőmet is most vettem és az is 20.000 alatt volt.
Leggyakrabban 80'-90' évek Disco zenéit & RnB , Hip-hop, Rap hallgatok. De valamikor Metál, Rock is szoba van. ''Mindenevő vagyok''
Mindenkinek Köszi a válaszokat!
u.i.:Ja és DLD böl melyiket válaszam ami jó ár érték arányban. Gondolom abból is van több.
[Szerkesztve] -
LittleG
tag
Nemigen tudok ehhez mást hozzáfűzni. Esetleg még Ground Zero jöhet szóba nagyon szép mélyei vannak, de mindenképp meg kéne hallgatnod a kocsiba egy ilyet, hogy tetszik e.
Persze magasabb árkategóriába tudnék mást is ajánlani, de gondolom nem akarsz 70.000+ Huf-ot rákölteni a mélynyomóra.
Volna három kérdés ami nélkül nemigen lehet ajánlani semmit:
Mennyit szánnál a dologra?
Milyen zenéket hallgatsz?
Milyen kocsiba lesz?
Ha igazi előrelépést szeretnél tapasztalni, akkor kéne jobb erősítő. Relatíve olcsón lehet manapság digit erősítőt venni. Amikor utóljára kérdeztem a Pitont, akkor a legkisebb Solid Audio valamivel 80.000 alatt volt asszem. Ez volt egy éve. De Impulse, vagy Monacor is ekörül lehet. Kicsi fogyasztás nagy teljesítmény. Ehhez egy Dld La-t, vagy megintcsak egy komolyabb Ground Zero-t(bár nemtudom a Sal milyen típusokat forgalmaz, a honlapjuk meg nem elérhető). -
Louies
aktív tag
Azt gondoltam népszerübb lesz a topic
-
Louies
aktív tag
up!
-
Louies
aktív tag
Szeretnék ötleteket, tapasztalatokat, esetleg jó tanácsokat mélyládával kapcsolatban.
van már egy 250-es Magnatom és nem vagyok vele megelégedve, tehát val.szeg nagyobbra cserélném.
Csak nem tudom milyenre?!
Az erössitőm hozzá:[link] mac audio mp2000
elöre is kösszönöm a válaszokat!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ömlenek a felhasználók a reklámos Netflixre
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SONY LCD és LED TV-k
- OTP Bank topic
- Brave
- További aktív témák...
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/MX 250
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- DELL G15 5515 Gamer Laptop /Ryzen 7- 5800H/16GB 512 SSD/ Nvidia RTX 3060 6GB/120Hz/
- Szuper áron dobozos új Asus Vivobook Pro /i5-11300H/16 GB/512SSD/3K OLED
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Meta Quest 3 128GB Virtuális valóság szemüveg!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest