- Milyen TV-t vegyek?
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Ha kimondottan játékra keresel használt notebookot, a gaming notebook topicban érdeklődj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
buci30
addikt
válasz
Khelben #1044 üzenetére
Most szétszedte még egy srác ott voltam én is.
Ránéztem Google és érdekes lett az eredmény:Lényeg egyik oldalon ips másik tn
Ahol ő vette ips volt így úgy tette bele. Persze ő írta rá filccel, hogy ips mivel több van neki és...
Logikus nem az ő hibája részbe persze, mert ha ellenőrizte volna össze szerelés után, akkor mint ti és én is látta volna, hogy valami nem Okes.De így cseréli is persze korrekten.
De szerencse, hogy így utána jártam és nem törődtem bele.
De az gáz, hogy egy oldal úgy hirdet és add el terméket ami nem is az 🤬 -
-
buci30
addikt
válasz
Khelben #1035 üzenetére
Hívtam akitől vettem azt mondta tuti az van benne
Szedjem ki a kijelzo és hátul van a azonosító
Ez a program lehet nem azt mutatja stbVélemény?
Persze nem szeretném a kijelzot megbontani ha más lehetőség van!?
Mert sima hd volt benne én kértem h ips legyen mert itt írtatok az jobb... ő azért cserélte is mondja.Tehát van más app amivel rá lehet nézni hogy mi van?
-
Khelben
nagyúr
válasz
ElGatto #1031 üzenetére
Jövő héttől szerintem leáll minden. A boltok már most is csak a készletet árulják, rendelni alig pár gépet lehet, és finoman fogalmazva nem a legjobbakat. Márciusban ugyanez volt, most majd február környékén fog helyreállni a helyzet. Ha nem sürgős, nyugodtan elhalaszthatod addig. Ha lesz is a piacon gép, eszetlen árakon fogják adni, akár használt, akár új. 7480 jó gép.
-
ElGatto
aktív tag
Bakker mindenről lecsúszok. Illetve sajnos az elképzelésem is folyamatosan változik...
Indultam a hp 840 g3 tól, de elvetettem a kijelzők miatt, aztán gondolkodtam a thikpad t460-ban, de vagy messze van, vagy kopott a kijelzője. Átnyergeltem a dell 7470-re, de egy boltból elvitték, az aprón meg elfogyott abban az ársávban amiben gondolkodtam.
Nagyon felpörgött a biznisz, gondolom az online oktatás és a home office miatt.Következő megállónak jó lehet a dell 7480? Mit gondoltok?
-
monaka
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy egy normál állapotú HP elitebook 840-nek (14" kijelző, AMD Radeon HD 8750M, Intel Core i5-4300U, 2x4 gb DDR4, intel 167 gb ssd, win 10 home oem) mennyi a reális értéke? Magánszemélytől, kipróbálható, garancia nincs, de hibátlanul működik. Laikusként azt hogyan lehet megállapítani, hogy IPS kijelzővel van-e szerelve, ha az eladó sem tudja megmondani?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
buci30
addikt
Nekem ma jön a kiszemelt gépem de közbe egy ismerősömnek kérdés:
Olyan oldal létezik ahol használt gépet lehet venni részletre?
Ha igen link?Koszi
-
ElGatto
aktív tag
Hi,
Srácok képbe került a dell e7470 is a hasonló spec miatt, de két féle "billentyűzettel?" látok eladókat.
Pontosabban a "space" billentyű alatt van amelyiken van +3 gomb és van amelyiken nincs.
Ezeknél mi a különbség? Vagy eggyáltalán miért van több verzió belőle?
Sos help.
Köszi -
Meizubee
tag
Sziasztok,
Használtan szeretnék notebookot venni (ami valójában új, és számlás, legalább 0%áfa)
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Akár azonnal.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Max. 360.000Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Munkára, irodai programok, PS, alap PremierPro (semmi játék)
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
IPS panel, FullHD vagy 4K felbontás, lehetőleg matt (élhető a fényes?)
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Alkalmanként igen.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Jogtiszta Win 10 Pro jó ha van, de ha nincs se gond.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD 512Gb vagy 256gb + HDD. Optikai meghajtó semmi képpen sem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI, USB-C, érintő kijelző, és nagyon jó lenne ceruza, ha használható PS-hez. Min. i7 8.gen proci és 16GB DDR4
HP Spectre x360 2019-ről mi a vélemény? Melyik az az érintős noti ami aktív tollal is megy? Érintős van matt kijelzővel? Köszönöm előre is
-
Ghoosty
őstag
Lenne egy általános kérdésem Dell laptopokkal kapcsolatban.
Alapvetően Latitude-ot szeretnék, de néha látok jó áron precision-okat.
A tervezett használatra teljesen felesleges egy precision képessége, de ha ugyanannyiért megkapom, akkor miért ne?
Nagyobb eséllyel romlik el egy precision? Drágább a javítása/alkatrész? Ha mondjuk csak a dedikált vga döglik meg, van ezekben prociba integrált is? -
Khelben
nagyúr
válasz
freelanced #1017 üzenetére
A 7-es sorozat minőségben ugyanaz. A 7440 és a 7490 között sincs nagy eltérés anyaghasználatban. Az 5-ös műanyag házas, nem olyan minőségi, mint a 7-esek fém háza. De a műanyagok közül a jobbakba tartozik, nem 100k forintos nyeklő-nyakló konzumer gépre kell gondolni.
-
kisskd
tag
válasz
gyuromoj #1014 üzenetére
Az ár miatt nyilván mind erősen kompromisszumos. Ebből csak az E6320 igazán business széria, de a proci miatt én az E5430-at választanám, és esetleg megpróbálnék lecsapni még egy olcsó SSD-re a HDD eladásával.
freelanced: Alapvetően 1 generációval frissebb CPU (itt szerintem többet számít, pontosan melyikkel van szerelve, mint a generáció), az újabban kisebb akksi, illetve hogy a korábbiba egy darab 2.5"-os meghajtót tudsz rakni, ami lehet HDD, vagy SSD, míg utóbbiba már csak egy M.2-es SSD fér bele. Javaslom nézd meg notebookchecken az utóbbi tesztjét, ott van némi összehasonlítás.
Az E5450 egy (jó fél) kategóriával "gagyibb" a kategorizálás szerint, bár még így is sokkal masszívabb szerintem, mint az átlag consumer. -
ElGatto
aktív tag
A minap nézegettem, hogy vajon mekkora különbség van a különböző generációjú processzorok között és igazából ,egdöbbentő volt, hogy nem sok. pl i5 5300u és i5 6300u között van pl 3 pont különbség. Ram méret ugyan akkora, ssd olyan amilyet tesznek bele.
És felmerült bennem, hogy megéri - e a különbség az árat a generációváltások között? Ilyen 100-130K közötti kategóriában.
Vagy inkább számít a kijelző, garancia? -
Khelben
nagyúr
válasz
freelanced #1012 üzenetére
100-ért annyira újat azért nem kapsz. 2 ram slot van bennük, általában 16 gb-ig bővíthetők. CPU már egyik gépben sem cserélhető, akku igen.
-
Khelben
nagyúr
válasz
freelanced #1010 üzenetére
Latitude sorozatból bármi, ami kijön a keretből. Mivel megint roham van, nagyon nincs választék sehol, elkapkodják a jobb gépeket.
-
freelanced
addikt
Üdv Khelben,
Na Thinkpad gépek nem nagyon vannak, Dell szériából mi lenne az amit ajnálanál?Az eredeti kérdésem: [link]
Illetve melyik modellre mennyit érdemes szánni nagy vonalakban mellé tudod írni esetleg? Eléggé változó árakat látni egy egy gépre, nem tudom eldönteni, hogy a piac ilyen megoszló, esetleg tényleg ekkora a minőségbeli, állapotbeli különbség?
-
gyuromoj
veterán
Hali!
Megkértek hogy gyereknek online tanításhoz kellene egy lapos. Zoom, office, net lenne a felhasználás.
40-45k a keret.
Van ajánlott modell ebben a szegmensben?Üdv Gyuri
-
buci30
addikt
Sikerült szűkítenem tehát kettő között lenne döntenem E7440 vagy E5480?
Használtba szinte egy árba vannak.
Akkor melyik lenne jobb? Pro/kontra? -
Khelben
nagyúr
A 8-as Elitebook a 7-es Latitude-dal van egy szinten (fém ház pl.). Az 5-ös Latitude kb. Probook 6xx szint. Viszont 1366x768-as tn panellel semmilyen gépet nem szabad megvenni. Úgyhogy a kettő közül a Dell.
i5-i7 ezen a szinten mindegy. Fotószerkesztéshez, főleg nagy fotóknál, effekteknél a ram és az ssd lesz a fontos. -
buci30
addikt
A G1-2-3 többször láttam, hogy ajánljátok akkor megfelelő lehetne?HP EliteBook 840 G3 vagy Dell Latitude E5480 IPS kijelzővel?
-
buci30
addikt
Használt gépet szeretnék ezekkel a paraméterekkel :
Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 héten belülA gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
max. 150.000 HUFFelhasználás?
irodai programok Word,Excel, PH , fotószerkesztés stb., játék nem leszKijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Minimum 14", azért napsütésbe is lássam, HD+ 1600x900 elégMennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Ritkán 90%-ba otthonOperációs rendszer?
win10Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
128-256 GB SSD, memória 8 GB, optikai meghajtó nem fontosProcival nem tudom elég e egy i5 vagy i7 kellene már és óra kell minimum mennyi legyen?
Böngészés közbe több ablak ne lassítsa be vagy ha kettő program megy...
Pár évig azért jó legyen
Más igény nagyon nincsKöszi előre is!
-
freelanced
addikt
Üdv!
Ezekkel a feltételekkel kerestem gépet, kissé üres a piac vagy épp túl van árazva.
Esetleg Dell vagy Thinkpad modellből valami ami megfelelhet az igényeimnek és ajánlanád?Köszönöm!
-
ElGatto
aktív tag
Sziasztok,
Fentebbi kollégához hasonlóan én is használt üzleti lapost keresek.
Mikor lenne esedékes a vásárlás? Egy hónapon bellül
A gépre szánt összeg forintban? 80-130eFt
Felhasználás? Ms Teams mellett párhuzamosan kell vigyen office programok, PDF, és böngésző.
Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 14" -15") full hd IPS
Mennyit lesz hordozva a gép? Közepesen, suli, munka
Operációs rendszer? WIN10
Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD): Szigorúan SSD.
Memória (RAM) mennyisége: min. 8GB
Optikai meghajtó kell-e? nem
Egyéb kívánság, speciális igények? nem tudomNézegettem aprón és a hp 840 G3 és Thinkpad t460 között vacilálok. Valahol mintha olvaasstam volna, hogy a thinkpadnál valami bios gubancok voltak, a hp meg talán a g3-as gépeibe pont nem rakott fullhd ips panelt?
Ti melyiket ajánlanátok inkább?Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS3 Játékok 2000Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest