- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SSD kibeszélő
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
Új hozzászólás Aktív témák
-
takacsbotond
őstag
Értem.Akkor forrásnak melyiket ajánlanád az alábbiak közül?
-Asus Xonar hdav 1.3 Delux (27000Ft, használt)
-Asus Xonar Phoebus Solo (25000Ft, használt)
Asus Xonar U7 (22000Ft, új)
-Asus Xonar U5 (15000Ft, használt)
Az U5 és U7 között hangminőségben mekkora különbség van?
Amíg nincs meg a fejhallgató erősítő erről használnám. -
Bodz
nagyúr
válasz
takacsbotond #18185 üzenetére
Nem. Hogy a K701 igazán jól szóljon, kell egy normális erősítő + dac. De legalább kezdetnek az erősítő.
Ezt a koax, rca dolgot nem értem.(#18187) KnockOut87: Csak belső kártya lehet?
(#18188) joker91: Grat! Örülök hogy tetszik.
-
mettek
addikt
Sziasztok. Játékok alá elsősorban de néha egy kis apple musicos zenehallgatásra (pc-n) is keresek hangkártyát. Asus xonar stx, stx2-re gondoltam. Akg k550 a fejes. Mit vagy melyiket javasolnátok? Mi köztük a lényegi különbség. Köszi
-
pulutodurumo
őstag
válasz
takacsbotond #18185 üzenetére
Szerintem elsősorban egy hozzá illő fejes erősítő lendítene sokat az ügyön. Persze egy jó forrás így is kell elé.
-
Bodz
nagyúr
válasz
takacsbotond #18183 üzenetére
Nem eleg. Igy hirtelen nem is jut eszembe semmi 25-ert. A K701 nehez eset.
-
takacsbotond
őstag
Sziasztok!
Egy Xonar U7 elég arra,hogy szépen megszólaltasson egy AKG K701-et?
Vagy van jobb is ennyiért?A lényeg, hogy legyen rajta optikai, koax, és fejhallgató erősítő, viszont belső hangkártya is megfelel.
Max 25000Ft-ot akarod rászánni. -
Bodz
nagyúr
válasz
windlord #18174 üzenetére
Analóg vagy digitális módon kötnéd rá?
(#18176) Toto2000: Ha jól értem akkor megvan a lap is, U5 is, tehát nincs más dolgod, mint meghallgatni mindkettőt és eldönteni, hogy melyik tetszik jobban.
(#18179) Deer76: Igazából ezek az olcsó 2.1-ek soha nem szólnak jól. Ha mondhatom így, akkor az első lépés a normálisabb hangminőség felé ennek felismerése.
Szokták mondani, hogy míg nem hallasz jobbat, nem tudod mennyire szar a mostani (hiába szereted).
Itt érdeklődj, bár ugyanazt fogják javasolni, mint én, tehát a Genius vagy a T&V. -
Fury10
újonc
sziasztok. kéne egy kis segitség. melyik hangkártya szol szebben?
Sound Blaster Cinema 2 (MSI H97 Gaming 3 alaplapba integrált)
CREATIVE Sound Blaster Audigy SE OEM (dedikált)
-
kaszas19
senior tag
"Sziasztok.
Szeretném kikérni a véleményeteket.
Párnapja elkezdett recsegni pattogni az alaplapi hangkártyám.(Realtek ALC887)
Akármit is csinálok vele nem lehet megoldani,így úgy gondoltam hogy veszek egy hangkártyát ebbe kellene segítség.
Kinéztem egyet de nem tudom mennyire jó választás az alaplapi kiváltására.
Sound Blaster Audigy 2 ZS ő lenne az.
Szerintetek jó vétel? használtan venném persze."Na végül is szerencsém volt
délután mikor néztem az eMAG oldalán az Asus XONAR_DG kártyát nem volt raktáron,most felnéztem megint és lás csodát korlátozott darabszámot írt ami 6900ft ingyenes szállítással.
Meg is rendeltem gyorsan.
Sok jót olvastam erről a kártyáról de valahogy sajnáltam 10 rugót kidobni érte,bár még nem volt igazán jó hangkártyám soha mindig az alaplapit használtam. -
kaszas19
senior tag
Sziasztok.
Szeretném kikérni a véleményeteket.
Párnapja elkezdett recsegni pattogni az alaplapi hangkártyám.(Realtek ALC887)
Akármit is csinálok vele nem lehet megoldani,így úgy gondoltam hogy veszek egy hangkártyát ebbe kellene segítség.
Kinéztem egyet de nem tudom mennyire jó választás az alaplapi kiváltására.
Sound Blaster Audigy 2 ZS ő lenne az.
Szerintetek jó vétel? használtan venném persze. -
Toto2000
tag
Sziasztok!
A korábbi alaplapom integrált hangkártyáját nem szerettem, mert nagyon zajos volt, főleg amikor tuningoltam a gépet (Gigabyte X48-DS5 volt a lap). Ezért anno vettem vettem egy Xonar U5-öt (azért nem U7-et mert csak 5.-1-es hangrendszerem van, egy közepes Logitech, ezen kívül egy Razer Tiamat 2.2-vel használtam még). Most viszont lecseréltem egy gépet, az újban egy MSI Z170A Gaming M5 alaplap van, rajta fene hangzatos integrált hangkártyával.Nahimic Sound, golden jack, dual headphone amp, chemi-con audio cap stb. Ilyen mélyen már nem értek hozzá.... A kérdésem az volna, hogy érdemes az alaplapival foglalkozni vagy egyértelműen jobb az U5?
Köszi előre is!
Üdv:
Totó -
demmer123
őstag
Melyik alaplapi hangkártya jobb?Fejhallgatóm egy Takstar hi 2050 60 Ohmos.
alc1150
supremefx 2015Vagy egyforma?Úgy tudom alc-be van erősítő is.
Azért kérdezem mert akarok cserélni procit és ahhoz kell másik alaplap is jelenleg Asrock z97 Extreme 4-es van alc1150 teljesen megvagyok vele elégedve jól szól zene is minden.
Új alaplapot amit kinéztem az pont Supremefx 2015 hangkártyát használ sokkal rosszabbul fog szólni a fejhallgatóm mint a jelenlegi alc1150-el?
Az új alaplap
Bocsi hogy ide írtam gondolom itt jobban tudtok segíteni mint a többi fórumon ez ügyben.
-
windlord
őstag
Htpc -be szeretnek hangkartyat az alaplapi helyere.
Avr -re lenne kotve a pc, es 5.1 -ben dd, dts, hd hangokkal kellene birkoznia.Tudnatok adni tampontokat?
-
Bodz
nagyúr
-
Bodz
nagyúr
Hm, mit szólnál külföldről Musiland 04 MX-hez vagy 01 US Mark 2-höz? Itthonról meg X-Fi HD USB, esetleg Fiio E10K, az a HD681 Evoval igen jól szól.
(#18163) Deer76: Nagyon olcsón A Genius 1250/1255 szokott ajánlott lenni. Általában ezek mindenkinek tetszenek a silány 2.1-ek után. 30-ért Thonet & Vander Kürbis.
(#18166) killergyuszi: A Strix Soar kifejezetten jól sikerült kártya.
(#18169) Epiph: Szerintem igen, szólnak olyan jól, csak más megközelítésben. Árukhoz képest tisztán, de kissé unalmasan. Gondolom ebben benne van az eltérő felhasználói kör is, az alap studió interészeknek sem az a dolguk, hogy fogós, dögös, erősen színezett hangjuk legyen.
A Solo füles kimenetével egy gond van (amit lehet én kicsit talán túlreagálok amúgy), mint már mondtam párszor az elmúlt pár napban. Mélyben elég visszafogott. Mondjuk azt tegyük hozzá, hogy fejhallgatótól is függ, hogy ezt miként éled (hallod) meg. Egy próbát még így is megér, ott az elállási jogod (ha webshopból veszed), ha mégsem tetszene.Néhány havonta engedélyezem az ALC892-t, de mindig megrémülök a hangjától.
-
válasz
Tomacko #18164 üzenetére
Most próbáltam ki egy ALC888- at, az alaplap amin van, már megvan egy ideje de Audigy- t használok benne, az integráltat meg sem hallgattam, most kíváncsiságból megvizslattam - a 887- esről írt véleményed miatt. Ennek már tényleg viszonylag kultúrált hangja van, középsáv jó de a sávszéleken elvérzik az Audigy ellen, az Audigy jobban érzékelteti a frekvenciasáv szélsőségeit és a mély is jobban kottázható. Az ALC- n még mindíg vergődik a mély, nincsenek megfogva rendesen a 30 cm- es mélyhangszóróim, az Audigy ezt könnyedébben teljesíti, az X-Fi meg már egészen jól utánoz egy audiofil basszust, és csak 17-18K az ára, tehát nem sokkal megy az említett 15K fölé. Szerintem - mivel minden ilyen vélemény szubjektív is.
-
Epiph
tag
Tehát akkor az UR22 és Solo közül akkor az utóbbi a nyerő? (ár/érték arányát tekintve, mivel mind2 kb ugyanazt tudja). A hangja amúgy van olyan jó mint egy Ausu xonar, vagy SB ilyen ár kategóriás kimondottan hangkártyáé (fülhallgató kimenet is érdekelne)? Sajnos a Spartan már kiesik a költségvetésen
.
-
Az X-Fi Surround 5.1 Pro pld valamivel szebben szól az Audigy2ZS Platinum Pro- nál ( mindkettőt használom ), az X-Fi most 20K alatt van. Azt mondják hogy a Xonar U7 és az X-Fi HD pedig még jobb, azok pedig 20 és 30K között vannak. Annyi hogy az X-Fi HD csak stereo, a másik kettő 5.1 és 7.1, kérdés melyikre van igény.
-
zsoika
addikt
válasz
killergyuszi #18158 üzenetére
A xonar DGX-ben van füles erősítés, de az pci-e csatlakozású ami jobb is mert az új alaplapokon nem lesz pci foglalat.
Nekem játéknál sem tetszik a DGX (így a DG is lényegében ua.)nem hogy komolyzenénél.
Szvsz drágább hangkártyát nézzél. -
Tomacko
őstag
válasz
Deer76 #18159 üzenetére
Én is inkább valami használható nem PC-s márkájú hangdobozokat (sztereó) vennék. Amúgy ALC 887 egy meglepően jó hanggal rendelkező alaplapi cucc, bár ugye mindennek a sját környezete a mérvadó, minden lapon lehet más-más akár. Szóval nálam ugyanez van a lapon, és azt kell mondjam, hogy hozza a 15ezres kártyák szintjét. Ha nem lényeges egy esetleges fejeserősítő rész a hangkártyán akkor én előbb bizony tényleg hangdobozokat vennék.
-
Bodz
nagyúr
válasz
#46203904 #18154 üzenetére
Lecserélném a fülest is.
Azt hiszem hallottam már. Na de ennek se tenne jót a Solo szerény mélyekkel megáldott füles kimenete. Ha maradunk az eredeti listádnál, akkor inkább a Maya22.
(#18155) Epiph: Persze, tudnád zenehallgatásra is használni.
Az UR12-n is ott figyel a HI-Z bemenet. A 96 és 192KHz így önmagában szerintem nem igazán számít, én nem foglalkoznék ezzel.
Felvétellel kapcsolatos dolgokról nem sokat tudok nyilatkozni. Próbáltam ugyan mindkét eszközt (UR12 most is van nálam), de mivel se mikrofonom, se gitárom...
Hangminőségre egy kategória a kettő, nem mondanám, hogy bármelyik kifejezetten jobb lenne.
Ezeket érdemes még nézegetni: Presonus Audiobox iOne, Audioprobe Spartan A. Utóbbiból van sajátom, hangra már érezhetően jobb az eddigieknél, persze drágább is.(#18159) Deer76: Valószínűleg az FX jobban szól, mint az alaplapi, de többet nyernél egy hangfal cserével.
(#18160) biega: Mennyit költenél?
(#18158) killergyuszi: A DX-ben nincs füles erősítő.
-
biega
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Asztali gépemhez szeretnék vásárolni egy USB-s hangkártyát, hogy sztereó erősítőre tudjam kötni, néhanapján notival is használnám, ezért is szempont az USB.
Erősítő: Technics SU-A800MK2 erősítő
Hangfalak: Jamo Studio 180
Fejhallgató: Superlux HD681EvoWindows 10 és Linux alatt használnám, de alapvetően a Windows driver is elég lenne, ha csak az van.
Fontos szempont még a fejhallgató erősítő is, kicsit süket vagyok
-
Deer76
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az alaplap (Asus H61M-K) Realtek® ALC887 8 csatornás hangkeltőt érdemes-e lecserélni egy Creative Audigy FX-re vagy hasonlóra?
Hangfal: Altec Lansing 221 [link]Van egy Creative Audigy 4-em, csak sajnos ezen az alaplapon nincs PCI csatlakozó.
-
killergyuszi
tag
Sziasztok!
Hangkártya vásárlásán gondolkodom és szeretném az eddigi alaplapi alc892-t leváltani valamire ami hallhatóan szebben és tisztábban szól.
Egy fejhallgatónak (Superlux HD681 Evo) és egy sztereó rendszernek biztosítaná a jelforrást, így a fejhallgató erősítő része is kellene.
Általában fejhallgatón komolyzenét szoktam hallgatni, a hangfalakon pedig mai divatzenék szólnak. A lényeg, hogy minden zenei stílusban megállja a helyét és jobb legyen, mint az alaplapi.
Az, hogy külső vagy belső hangkártya az mindegy. Újban nem gondolkodom, csak használtban. Árban pedig maximum 15 ezerig mennék el. Amit én kinéztem az az Asus Xonar DX/XD.
Előre is köszönöm a segítséget és kellemes ünnepeket. -
emperorka
tag
Sziasztok, egy kis segítség kellene. 1 hónapja vettem egy asus xonar u5 hangkártyát. Eddig minden tökéletesen működött, feltelepítettem a hozzá kapott szoftvert, mindent tudtam rajta állítani az equalizeren keresztül a virtual surroundig, de tegnap óta a hangerőn kívül semmire nem reagál. Pl. hiába kapcsolom be a virtual surroundot vagy állítom át a hangszínt jazzről rockra nem történik változás. Ez mitől lehet? Újratelepítettem a szoftvert is de ugyan úgy maradt minden.
-
scope2007
addikt
üdv!
ilyen 10ezer forintig milyen hangkártya ajánlott?
Sound Blaster Audigy 4 7.1
Sound Blaster Audigy 2 ZS 7.1
vagy inkább más?egyelőre egy sony stereo hifi lenne rákötve, és egy skullcandy crusher fejhallgató
idővel jönne 7.1 hozzá -
Epiph
tag
Köszönöm! Akkor ezt (ezeket) tudnám használni "minőségi" zenehallgatáshoz is? Először azon gondolkodtam, hogy valami Sonar hangkártya + alesis core1 interfész kombinációt választok. Amúgy mi lenne az ajánlott? A Solo -nál ezt olvastam : 24-bit/96kHz hangminőség, a Steinberg nél: 192kHz/24bit, D-PRE (Yamaha) előfok. Akkor a Steinberg ennyivel jobb lenne? ez az árkategória még belefér (hiszen a hangkártya + interfész kombó sem lett volna olcsóbb) Melyik lenne az ajánlott? Ahogy látom gitár miatt a Solo a nyerő azon látok gitár szintű ( nagy impedencia) bemenetet. Írtad, hogy ..stb, mik a lehetőségek még amik tényleg jók lehetnek, sajnos eddig még nincs tapasztalatom ilyen dolgokban. Köszönöm!
-
daniele
aktív tag
Sziasztok.
Eltört a Creative Tactic 3D Alpha fülesem, ahhoz járt egy külső USB-s hangkártya(?). A típusa ez: GHO120A.
Rendeltem egy másik fülest, pontosan ezt: Superlux HD681B.
A kérdésem az lenne, hogy az új füles egy Realtek alaplapi hangkártyával (H61-es chipset, Realtek ALC887) vagy pedig az USB-s Creative-val érdemesebb használni? Melyikkel fog jobban szólni?
Üdv.
Dani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- OpenWRT topic
- Hálózati / IP kamera
- Nintendo Switch 2
- TCL LCD és LED TV-k
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Horgász topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest