- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Aktív témák
-
Lipazzz
csendes tag
válasz
honyike #29867 üzenetére
De mi a különbség a "sima" és a "DP" között?
Western Digital vinyóknál van ez. Nekem is Caviar Black van, DP 500-as.
DP = Dual Processor[I]Features and Specifications
The features and specifications on these drives are geared towards getting the maximum amount of performance to serve a powerful desktop computer. What makes the difference is found inside the drive, and in the case of the “Black” drives is outlined below.
* High Performance Electronics Architecture
o Dual processor – Twice the processing power to maximize performance.
o 32 MB cache – Bigger, faster cache means faster performance.
* Rock Solid Mechanical Architecture
o StableTrac™ – The motor shaft is secured at both ends to reduce system-induced vibration and stabilize platters for accurate tracking, during read and write operations.
o NoTouch™ ramp load technology – The recording head never touches the disk media ensuring significantly less wear to the recording head and media as well as better drive protection in transit.
* 5 Year Limited Warranty[/I]Gyorsabb. Nekem WD 500Gb DP van 32MB cache-sel, mint ahogy már írtam. Nincs gondom a hangjára, és semmi másra sem, egyelőre. Néha alig hallhatóan "recsegett" pásztázáskor, de csak nagy fájlok mozgatásánál. A lemez-töredezettségmentesítés után ez is megszűnt.
Mellé vettem adattárolásra az 500Gb GP-t (GreenPower), ami elvileg ez kevésbé gyors, de nem eszik annyit, és "hideg és csendes", és talán tovább húzza 10 évnél.Aztán még egy ilyet fogok venni live act illetve zenei felvételek rögzítésére.
Egyébként napi átlagos használat során, amikor nem mozgatsz gigabyte-okat, szerintem elég kevés különbséget lehet érzékelni gyorsaságban. Inkább nem elhanyagolható szempont a melegedés és zaj, és elsősorban a megbízhatóság.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
honyike #29867 üzenetére
DP? Hol látsz ilyet?
Amúgy WD Caviar Blue 640GB, ami halk és gyors is. De van ennél egy sokkal gyorsabb vinyó is hasonló árban, a Seagate Barracuda 7200.12 500GB (ez nem tudom milyen halk).
(#29869) szotya22: Igen, 1680x1050-ig minden játékot visz high beállításokkal, kivétel GTA4. Még a Crysis is high-on futna vele, de az élsimítást ki kell kapcsolni.
Aktív témák
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Renault, Dacia topik
- Ingatlanos topic!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- YouTube
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
- Ryzen PC / Ryzen 7 8700 / RX 6900XT / 32GB DDR5 / 1TB Nvme
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Crosshair VII Hero + 5800X3D + Le Grand Macho RT + Crucial Ballistix 2x16GB 3600 CL16 DDR4
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 2080 S és DDR5 16gb RAM
- WORKSTATION - 3x RTX 2080 Ti / i9-10940X / 128gb RAM / egyedi EKWB vízhűtés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AM 5 lapok
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest