- Milyen notebookot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Hobby elektronika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
haruspex
aktív tag
Szerintem senki sem akar eltekinteni a vakuhasználattól makrónál. Azonos DOF mellett a a fele lesz a nagyítás, vagy a látószög, (ami itt ugye gyak ugyan azt jelenti. ) Pont alap ISO-n nincs olyan hatalmas különbség sztem, persze a nagyobb képpont előny, de iso 200-on nem akkora talán itt. Viszont nem baj, ha a nyomult bogárnak legalább a feje éles... És itt jön be az a játék, hogy melyik obinál, hol kezdődik az élességcsökkenés. MFT-n és APSC-n előbb persze, de nem annyival, mint amennyire rekeszelned kell FF-en. Mivel ezek összetett rendszerek nem lehet egy-egy elemét kiszedni.
Statikus témánál, tárgyfotózásnál más a helyzet, ott simán lehet akár fókuszsorozatot lőni. (Személy szerint nekem mondjuk pont a lényeg hogy kimenjek a zöldbe bogarászni kicsit nyugiban, az se baj, ha nem lesz értelmes kép.)
Hogy legyek viszont ON is:
Ha valaki ki akarja próbálni a makrófotózást, egy Raynox dcr- 250 és EZ: vagy valami hasonló diffuzór a beépített vakuhoz egy jó kezdés. Különösen a 2.-t ajánlom, ha nem akar az ember sok felszerelést cipelni meglepően jól működik. (Mondjuk a közgyűrűzést nem kell vele erőltetni persze.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen notebookot vegyek?
- Autós topik
- Napelem
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest