-
PROHARDVER!
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
Aki mostanában vásárolna, lehet érdemes pár napot várni...
http://www.edigital.hu/blackfriday
http://www.blackfriday.hu/Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
qpakcovboy
őstag
válasz MrChris #24199 üzenetére
Reggel bekapcsoltam és megjelent egy kék pötty is a kijelzőn. Először azt hittem pixel hiba, de megnéztem az érzékelőt, hátha csak porszem.
Aztán megnéztem az objektívet és hát porszem az, csak sajnos belül.
Ma visszaviszem és remélem visszadják a pénzem. Ezeken a negatív tapasztalatokon kívül sajnos kevés fénynél elég rossz képet csinál.Úgyhogy az átlagos fényképezéshez marad a mobil. És jövőre visszatérek a DSLR-re. Szerintem megszoktam annak a minőségé, ezért meg kell szoknom a méretét és a súlyát is...
-
mák
tag
Kedves Fórumtársak,
DSLR fényképezőgép vásárlása előtt állók, állunk. Ez lesz az első ilyen típusú gépünk. Minél többet olvasok róla annál inkább beleveszek az infóba. Canon-Nikon? kit objektív vagy nem? két kit objektívvel vagy nem?
Ezek az alap kérdések. Jelenleg Nikon D3300-as gépet nézegetek, de azon kívül, hogy ez tetszik nem tudom megmagyarázni miért......
Mire kellene? A kis családom mindennapjai megörökítésére. Eddig egy Sony P200-at használtunk 10 éve, de egy jó ideje azt érzem, hogy "elfogyott" a gép, ezért gondolkodok most a DSLR-be.
Köszönöm előre a segítséget!
Szép napot!
[ Szerkesztve ]
mákosnudli
-
titán
válasz .: JuSzT :. #24205 üzenetére
Igen, az indulásnak elég is lesz.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
mák
tag
válasz schawo #24204 üzenetére
Most kb 230 ezer a dupla objektíves kit, és remélem karácsony előtt lesznek akciók.....
Számoljunk kb ennyivel, de nem baj ha kevesebbAz ésszerűség fontos számomra, hogy jól tudjam használni otthon a nappaliban és a kirándulás alatt is.
Hogy később mennyit költenék rá? Ezt egyenlőre nem tudom, talán semmit, de ha nagyon tetszik és lesz rá pénz, akkor szívesen költenék rá.
De egyenlőre kezdő fotos-nak kell.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
mákosnudli
-
mák
tag
-
.: JuSzT :.
addikt
Rendben, ez bőven elég indok, én is leginkább azt szoktam megvenni amiről tudom hogy vágyok rá, és pont emiatt fogom használni. Hiába vennék egy olyan fényképezőt amit nem kívánok, lehet hogy jobb képeket csinál mint amire én vágyom, de sosem használnám.
DSLR-ben annyira nem vagyok otthon. D90 még ma sem rossz gép mellesleg.
Pentax duplakit? Valami olyan rémlik, hogy 150-200 ig azok elég jó vételnek számítanak. Időjárásálló kivitelek is előfordulnak már ennyiért.
Lesz most akció sokfelé, blackfriday.hu-n keress rá
[ Szerkesztve ]
-
-
Lassú Víz
addikt
válasz qpakcovboy #24202 üzenetére
Szíved joga, de...
A porszem hatása nem így jelentkezik, még akkor sem ha az érzékelőn van, az objektívben meg pláne, sőt utóbbit a képen szinte lehetetlen észrevenni. A váznak van pixel mapping funkciója amivel ez a probléma orvosolható.Hadd idézzek a másik fórumból. 5D MkIII -> Olympus E-M1 váltás tapasztalatai:
"Ismét volt időm kicsit piszmogni az E-M1 - el lőtt képeimmel
Mint már korábban írtam, az első benyomásaim rendkívül pozitívak. Az FF rendszerem után (mellett) igencsak tartottam a csalódástól, de ma eldöntöttem, hogy az egész C. rendszertől megválok. Nálam győzött az Olympus hordozhatósága, kényelme, képminősége, stb... Nem! Nem azt mondom, hogy jobb, mint egy Canon vagy Nikon ff. Csupán azt mondom, hogy számomra sokkal praktikusabb, szerethetőbb ráadásul nem érzem, hogy ezért cserébe bármiféle kompromisszumra kényszerülnék.Elsőre kissé ijesztő volt a már alapérzékenységen is látható szemcsézettség. Igaz, hogy ez 1:1 - ben kukkolva egy 27" - es iMac - en, fél méterre a monitortól. Nem vagyok egy pixelbuzerátor, de hát alaposan ki akartam vesézni a kis újdonságomat RAW képeket OV3-al átkonvertáltam JPEG - é. Mindent alapbeállításon hagyva, zajszűrést kikapcsolva. Nem méreteztem, nem korrigáltam semmit. Azt akartam látni ami és ahogyan a helyszínen készült. Majd jól megnéztem a képeket egy 50"-os 4k tévén kb. 1,5-2 méterről. Ekkor döntöttem úgy, hogy nincs szükségem ennél komolyabb gépre. A képek részletesek, a színek szépek, a szemcsézettségnek nyoma sincs. ISO2500, 4000 és 6400 - en lőtt képek is tiszták, élvezhetők. Mint már írtam, kikapcsolt szűréssel. Persze egy kis dőlésmentesítés rájuk férne
Úgyhogy yupppi!!!"Elárulom, hogy az E-PL5 és az E-M1 között nem a szenzor teljesítményben van a jelentős különbség.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
polcsa
aktív tag
válasz qpakcovboy #24202 üzenetére
Nekem is volt egy kék pöttyöm. Lefuttattam a pixel mappingot és eltüntette. Én ettől mondjuk nem kaptam a szívemhez. Nincs tökéletes szenzor, legfőbb nem veszed észre a hibáit.
Gyenge fénynél szerintem nem rosszak a képek. Próbálgattam én is, emelni kell az ISO-n.
Persze egy fényerősebb obival gondolom jobbak a képek. Én is beszereztem egy fényerős manuál obit, várom az adaptert Kínából...
Ha érdekel majd beszámolok. -
mák
tag
válasz .: JuSzT :. #24213 üzenetére
Itt nézegettem az objektíveket, hogy nagyjából mi mire való
úgy gondolom, hogy az első három fajta objektívet használnám ha lenne.....
és konkrétan ezt a kitet néztem ki
A 18-55 objektív az 1-es és 2-es típus összegyúrva, az 55-200-as pedig a 3-as?
Ha ez így elméletben jó, akkor dupla objektíves kit kell nekem.....ugye?
mákosnudli
-
titán
A 18-55 objektív az 1-es és 2-es típus összegyúrva, az 55-200-as pedig a 3-as?
Igen, meg nem.Ne így. Ez zöldség, amit itt olvashatsz. 200mm-rel nem szokás portrézni. "A 70–200 mm-es teleobjektívek elsősorban portréknál és termékfotózásnál kedveltek" Persze, mindent lehet, de értelme nem sok van.
Szóval mit szeretnél fotózni. Témákat nevezz meg. Embereket, állatokat, épületeket? Ha embereket, hol, mikor, állatokat milyet, stb.
[ Szerkesztve ]
-
silmatauki
őstag
Hát nem tudom, nem lenne érdemesebb-e még ráköltened 60-at, és venned egy Nikon D5300 + 18-140mm Kit-et. Minden tekintetben sokkal jobban járnál: a váz lényegesen jobb (bár a képminősége ugyanaz, mint a 3300-é), a 18-140mm nem csak hogy szuperzoom, de még kitűnő a képminősége is (egyértelműen jobb, mint a két kitobié, amit kinéztél magadnak), nem kell obikat cserélned stb. Az egyetlen baja – a + pénz mellett – az, hogy "csak" 140-ig megy, és nem 200-ig.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Dupla kit, olcsó telék...
Ki kéne próbálni vásárlás előtt (!!!!!) mert szerintem ezek a fényerőtlen telék nem azt tudják amit várnak tőlük.
Lehet én vagyok finnyás, de záridő pikk-pakk fent van 1/500on, ami f/5,6-f/6,3 mellett máris feldúrta az isot (akár maxra).
És akkor itt még nem a nyitott rekeszen túl éles az obi (f/8 már 1:1-ben is okés, de max szikrázó napsütés mellett van rá esély), meg hogy 'hát, még ekv 300mm sem elég', mert közelebb séta helyett vagy távcső helyett próbálunk lekapni valamit, ami a kép 10%át sem fogja kitölteni, és hát ***ul fog kinézni (főleg magas iso-n).
Így lesznek hamar porfogók...Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
m3ss
veterán
válasz .: JuSzT :. #24219 üzenetére
a fuben fekvoset azert pont necces nagylatoval igy megloni. nem lesz ilyen hattermosas, meg azert ilyen kivagassal torzulnanak. sztem talan ekv. 50mm-en lehetne meg ezt megloni, hasonlora. esetleg 35 1.4, de ott mar mashogy mutatnanak.
(#24222) MC Pite +1, en is inkabb 17-50 2.8 tamronnal inditanek, vagy fixek.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
mák
tag
válasz .: JuSzT :. #24219 üzenetére
Oo!
Köszi!
Jól érzem, hogy van valami "de" ezzel kapcsolatban?
mákosnudli
-
mák
tag
válasz silmatauki #24221 üzenetére
Nem akarok 300-at költeni erre most. Kártyával és táskával kb annyi lenne.
A 3300-hoz nincs ilyen objektív? vagy hasonló?
Talán ez?[ Szerkesztve ]
mákosnudli
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz .: JuSzT :. #24226 üzenetére
A maradékból meg egy 50/F1,8....
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
titán
Ehhez mindenképpen egy fényerős tele: 50/1,8, de inkább 85/1,8, leginkább pedig szokszorozott büdzsé. De nem feltétlenül kell pont ilyennek lennie egy képnek (nem kell hozzá ilyen objektív), hogy az legalább ilyen jó legyen.
[ Szerkesztve ]
-
qpakcovboy
őstag
válasz polcsa #24217 üzenetére
Köszi srácok!
Nem fikázom a gépet, csak elkapkodva vettem meg. Igazából hiányzik a D5200 nagyon bánom, hogy eladtam.
Ahhoz próbáltam hasonlítani a képminőséget, de almát körtével nem lehet.A vázat meg kellett volna tartanom a 18-105-el. Mind1 rosszabb is lehetne.
Kicsit kivárok és lehet megveszem újonnan kitben 10 havi kamatmentesre.
-
qpakcovboy
őstag
Egyértelmű számomra D5200 + 18-105 VR sokáig szeretni fogok kezdőként. 135 000 Ft a váz. Obit meg lehet venni fele annyiért használtan is akár garival.
Vagy ha újat szeretnél, akkor is kijössz 200-ból.[ Szerkesztve ]
-
.: JuSzT :.
addikt
válasz qpakcovboy #24232 üzenetére
apsc + 35/1.8 szettet tényleg felesleges hasonlítani egy fényerőtlen kitzoom + 4/3 szenzorhoz.
Nézd meg a Oly 45/1.8 képeket. Nem a váz a szűk keresztmetszet a szettedben [link][ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz schawo #24231 üzenetére
miert sokszorozott a budzse? 25e huf-ert is kap 50 1.8D-t, azzal is fog tudni ilyen kepet csinalni.
olyan vazat kell venni amivel mukodik. vagy 50 1.8g. csak a fenyerotlen kitobikat kellene elfelejteni, gombok kellenek a kezdoknekmak: hasznalt vazon nem gondolkodtal? pl egy d7000-rel sokkal jobban jarnal. fokuszkorrekcio sem art ha fenyeros uvegeket akarsz majd...
ennek a szetnek az arabol kijon egy d7k es 2 fenyeros obi is. vagy 17-50 2.8 is tud hasonlo kepet csinalni. mondjuk szabadteren valszeg az 55-200 is tud.[ Szerkesztve ]
-
titán
És miért az észt dobod félre, miért nem rendes objektívet veszel?
Persze nekem mindegy, mindenki azt csinál, amit akar.(#24234) .: JuSzT :.
+1evDirect villanyautós töltőhálózat
-
qpakcovboy
őstag
válasz .: JuSzT :. #24234 üzenetére
Igen, ezek tényleg szép képek. És az is igaz, hogy a kitobi elég hattyú az esti képekhez (14-42.)
Gondolom azért is adják akcióban, hogy valaki végre elvigye ezeket az obikat, aztán vegyen még hozzá normálisat is -
jjeahh
nagyúr
válasz qpakcovboy #24238 üzenetére
több 1.8-as obi van mft-re, ezek nem mind 45-ös képek. itt, fórumon is van egy kolléga, aki aktívan használja a 45-öst, igaz régebbi, gyengébb szenzoros vázakon: [link] szerk: (a portrék nagyja 45-ös) vagy ő szintén sokat nyúzza ezt az üveget, és szintén fórumos
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
MC Pite
veterán
Mondhatunk akármit, a legtöbb esetben úgyis canikon kitobival vagy duplakittel a menő... Ezekhez képest én sokkal többre tartok egy friss milc palacsinta fixes duplakitet, vagy eleme jó zoommal való vásárlást.
De azt is elhiszem hogy ijesztőnek tűnnek a fényerős fix/zoom árak, és úgy gondolják hogy nem fog kelleni... Szerintem (szinte) mind így kezdtük hogy megpróbáljuk...
Akinek meg tényleg elég a kitobi, annak fölös volt a tükrös/cserélhető obis gép, mert nagyobb szenzoros prémiumkompaktba is megkapta volna, kisebb méretben.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
qpakcovboy
őstag
válasz MC Pite #24240 üzenetére
Én szívesen megpróbáltam volna, de visszavittem a gépet (E-PL5), mert:
- akksi kiemelés után elfelejtette az időt
- 1 nap után porszem ment a 14-42 obiba
- kijött a kijelzőn egy kék pötty, ami az elkészített képeken is látszott (mint kiderült ez orvosolható valahogy)
- és sötétben, vagy félhomályban kézben tartva nem tudtam éles képet készíteni auto üzemmódban.Ami viszont nagyon tetszett, hogy egybe van a fényképező, és a "rábökéses" fókuszt és képkészítést más is eltanulhatná. Egyébként meg a színei (jól sikerült kép esetén) sokkal teltebbek, mint a nikoné volt.
Egy szó mint száz, jó az E-PL5, de kell hozzá venni legalább egy százasért egy normális obit, ami továbbra is azt jelenti, hogy sok pénz = szép éles kép.
-
titán
válasz qpakcovboy #24238 üzenetére
Minden objektívnek megvan a maga haszna. Én használok Oly 14-42 II-t, nem rossz obi egyáltalán, a kitobik között egész jó képminőséget hoz, dslr szinten is.
Azért adják el a kiteket, mert ezek olcsó, egyszerű, belépő objektívek, és mégis működik velük a fényképezőgép. Ha valakinek jobb képminőség kell, vegyen jobb objektívet. Ahogy láttam korábban is megtetted, a 35/1,8 egy jó belépő a minőségi objektívek világába. MFT-re Oly 45/1,8, Oly 25/1,8, Pana 20/1,7, Pana 14/2,5 azok az objektívek, amik (legalább használtan) jó áron hozzáférhetők, és jó képminőséggel rendelkeznek.
Itt jön elő a tegnapi (tegnapelőtti) téma, miszerint a MILC nem azért jó mert olcsó (nem kell hozzá jó objektív, hogy jó képet csináljon ), hanem mert könnyen hordozható. Ha valaki az olcsósága miatt akar ilyet, az vakvágányra fut.
De ha esetleg venni akarsz valamit, előtte jelezd itt a fórumon, és legalább a veszélyekre megkapod a figyelmeztetést. Mert ha előre szólsz, hogy egy 35/1,8-at szeretnél lecserélni egy mezei kitobira, már a vétel előtt lebeszéltek volna róla.
(#24241) qpakcovboy
Porszem az obi képminőségére nincs semmilyen hatással, nem jelenik meg a képen.[ Szerkesztve ]
-
polcsa
aktív tag
Amúgy átérzem.
Én a PL-5-tel jártam így. Addig nézegettem, amíg vettem egy PL-3-ast, mert jó áron volt. Tudom, hogy nekem technikailag megfelel a PL-3, de nem nyugodtam, amíg meg nem vettem a PL-5-öst, mert az kellett. Most megvan mindkettő.
Apropó, valakinek nem kell 60-ért? -
menyhartlevi
aktív tag
Sziasztok!
Van most nekem egy Canon 50D-m (használtam vettem kb egy éve) és szeretnék milc-re váltani mert egyre többször otthon hagyom ezt a gépet a mérete miatt, vagy ha el is viszem, fárasztó magammal cipelni.
Dok plusz pénzt nem igazán akarnék rá költeni, van valami ötletetek mit tudnék venni max kb 180 ezerig?
Illetve még azt kérdezném, hogy miben (mekkora) visszalépés lenne a Canon után egy milc?Ja és van valami olcsóbb jó fényerős obi, (arra amit ajánlotok ) mert az 50 1.8-at szeretem...
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz menyhartlevi #24244 üzenetére
Ha most sem fotózol vele sporteseményeken, akkor semmilyen visszalépés nem lesz. Képminőségben jobbak (leszámítva a Nikon 1 és a Samsung NX Mini rendszert), mint ez az (amúgy maga korában nem rossz) ősi szenzor.
Különbségek lesznek. Máshogy kell fogni, (és ha kukker nélküli lesz a gép) máshogy kell komponálni.
Sőt, a Phase One van most jelentett be egy teljes sorozat középformátumú kompakt MILC-et.
[ Szerkesztve ]
-
m3ss
veterán
válasz MC Pite #24240 üzenetére
ja, csak sztem felesleges igy kezdeni, mert a vege az lesz mindig hogy lodozi majd a gyereket este a szobaban felpattintott vakuval, mint terry richardson... amikor meg egy d7k+17-50 2.8-cal csinalhatna nezheto kepeket magas ison. ha ragaszkodik a zoomhoz. es nem kell ahhoz erteni a fotozashoz hogy megertse h auto iso, 2.8 vmilyen zarido es kesz...ha ezt nem kepes befogadni, vagy esetleg azt hogy egy fixobival neha setalgatni kell, gondolkodni...akkor jo esellyel felesleges ilyen "komoly" fenykepezot venni, egy kompakt is megteszi.
-
mák
tag
Összegzés ként akkor jobban tudnék használni egy:d3300+18-105 obi és szebb képet csinál
mint egy: d3300+2db kit objektívet?
[ Szerkesztve ]
mákosnudli
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Szólánc.
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Öregszem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- Lexus, Toyota topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest