Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz BiriBum #11660 üzenetére

    Pedig de.

    A RAW nem változik, hanem ezek az értékek kompatibilisek a RAW feldolgozóval (vagy a feldolgozó megpróbálja kitalálni). Ha a sharpent felhúzod a gépvázon, akkor Lightroomba behúzva a RAW-t az ottani sharpen csúszka is oda lesz állítva.

    De be lehet úgy is tölteni a RAW-t, hogy ezeket a beállításokat ne vegye át.

    Mi is ezzel szerencsétlenkedtünk a D800E és 5Dmk3 összehasonlítás alatt a legelső próba alkalmával. Néztük, hogy mitől élesebb az 5Dmk3 képe, hiszen ez fizikailag lehetetlen (22 megapixel+AA vs. 36 megapixel+NO-AA). Beletúrtunk a beállításokba és az 5D RAW esetében a saturation és a sharpen csúszka alapból nem nullás értéken állt.

    Később a Nikon mondta meg nekünk, hogy ezeket az értékeket az ő RAW fájljuk esetében csak a Capture NX képes értelmezni. De azért a Canon esetében is csak annyit jelent, hogy az Adobe egy saját algoritmussal megpróbálja kitalálni, mert a Canon RAW-ja sem nyílt formátum. Nyilván maga a RAW fájl tényleg nyersen tárolódik az SD vagy CF kártyára, de ezek a beállítások ott vannak a fájlban, ezt pedig a Lightroom átveszi egy saját értelmezés szerint.

Új hozzászólás Aktív témák