-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prison85
senior tag
Továbbá ez is elég impozáns: Scythe Mine 2 (14es venti, több, mint 1kg, 8 hőcső, kedvező ár, magas hatásfok) Szerelés AMD-re: Youtube
(#32202) Merlinclub: rendben! Köszönöm a megértést!
[ Szerkesztve ]
BF2142☑ BFBC2☑ BF3☑ BF4☑BF2143☐ Mindenki a saját baklövéseit hívja tapasztalatnak. (Oscar Wilde)
-
Merlinclub
senior tag
Alpenföhn K2 teszt.
Végre elkészült -
windlord
őstag
-
Jim-Y
veterán
válasz Merlinclub #32204 üzenetére
Jó teszt, grat.
"borhűtéssel" nem borda hűtéssel akart lenni a teszt végén a konklúziónál?
-
Tothgera30
Ármester
válasz Merlinclub #32204 üzenetére
Gyors voltál, én még fel se szereltem az enyémet !
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Merlinclub
senior tag
válasz Tothgera30 #32208 üzenetére
Kíváncsi vagyok, nálad mit mutat majd.
Az 1366-os intel proci is csak a talp harmadát-negyedét fedi le, nem tudom a kisebb felületű procikkal mit mutatna, de itt jól muzsikált -
Tothgera30
Ármester
válasz Merlinclub #32209 üzenetére
Eddig úgy volt hogy 965BE-n és 1055T-n is letesztelem, természetesen mindkettőt húzva (3,5-3,6Ghz körnékére, mivel az átlag user nem 4Ghz-en tolja neki), de mivel mint mindig most is közbejött egy kis probléma, ezért késik a teszt. Valószínű hogy házba betéve, házszellőzést kikapcsolva fogom tesztelni, hogy rontsak a tesztkörülményeken.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
B4l!nt
aktív tag
Lassan a végére érek a brocken tesztnek. Ami egyértelmű, hogy a True Black jobban meghálálja a magasabb légszállítást de alacsony venti fordulattal szépen teljesít a brocken.
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Azt kell mondjam a Freezer 13 után a Brocken nagyon durva, 1,4375V-on, 4GHz-en megakasztja a hőt 53-54 fok között, bár ott már pörög a ventije, de így sem zavaró
Mikor 1,35V-3800-on használom, akkor 800-on marad a venti és úgy 49 fokosak a magok, persze terhelve. -
Mandarinn
senior tag
Nem tudom, hogy jó helyen kérdezem-e de milyen nagyon jó ár/érték arányú hővezető pasztát ajánlotok ami nem szárad ki?
[ Szerkesztve ]
-
Mandarinn
senior tag
válasz Mandarinn #32213 üzenetére
Ezzel például érdemes foglalkozni?
Nem sokkal drágább mint a Noctua vagy MX-4[ Szerkesztve ]
-
spidersoft
senior tag
Üdv!
Egyik ismerős hozott egy gépet, és eléggé rimánkodik olajért benne a cpu venti, de mivel nem a szokásos kiveszem-a-gumidugót rendszerű és nem találom rajta a bejáratot így nem tudom megkenni... Cooler Master Rifle, amit ha jól vettem ki a netről sima siklócsapágy, csak a bronzpersely be van hasogatva, ami miatt kisebb az érintkező felület és több olaj marad a tengelynél -- ez nem magyarázza, hogy miért ne lehetne szétszedni...
A két kis köröm úgy vettem észre, hogy a panelt tartja, ha elbillentem a ventilátor rotor nem kap lazát. Az érdes felület közepén lévő fényes terület pedig csak kilökőnyom, nem kipiszkálható dugó, és a ventilátor másik oldalán sincs bontható alkatrész.
Nem tudjátok véletlenül, hogy miképp lehet úgy szétszedni az ilyen ventiket, hogy össze is lehessen rakni?
Előre is köszönöm!
-
agressiv
addikt
-
spidersoft
senior tag
válasz agressiv #32220 üzenetére
Próbáltam piszkálni, de nagyon hajoltak az állórészt tartó szárnyak, úgyhogy feladtam a szétfeszítést. Olyan két kilóval még nem lehet széthúzni, többel meg nem mertem, emiatt gondoltam, hogy valami trükk van a dologban, esetleg valami (számomra) láthatatlan gyűrű biztosítja, mint a többit is.
Azért köszi. Nem vészes a hangja (annak ellenére, hogy 2003-as pecsét van rajta), de elviselt volna még egy kis olajat/zsírt.
[ Szerkesztve ]
-
agressiv
addikt
-
regener
veterán
Elfelejtettem egy fontos tényezőt amikor ma megvettem a procihűtőt (Z. CNPS8700), mivel a Corsair Vengeance bordái miatt nemfér be a helyére...
Igazából aztsem tudom hogy jó helyre írom-e, de megkérdezem:
A hűtőt cseréljem le vagy a ramokat?[ Szerkesztve ]
-
-
regener
veterán
válasz Gerisz #32226 üzenetére
Köszi a válaszokat mindenkinek, szerintem is azlesz hogy elcserélem LP-s változatra, azlenne a legjobb ha bolt cserélné el olyanra, mert náluk rendelhető azis, de kétlem hogy visszacserélik.. Az adataik megegyeznek csak annyi h alacsonyabb..
Pedig még áramot sem kapott 20+4tűs táp hiányában...[ Szerkesztve ]
-
banhammer
veterán
Adott egy Q6600-as amin egy gyári hűtő van és nagyon úgy néz ki, hogy kezd csapágyas lenni.
Raktam rá pici műszerolajat, de nem hinném, hogy sokat segít rajta.Van egy felesleges gyári Core i7-2600-as hűtőm.
Az le tudja hűteni a Q6600-at?Az igazság az, hogy nem nagyon akarok erre a másodlagos gépre költeni.
A másik megoldás amit nem nagyon szeretnék csinálni, hogy leszedem valahogy a bordáról a gyári ventilátort és rábarbárkodok egy ventilátort 9 vagy 12 centiméterest.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
kovsol
titán
valakinek akinek van Zalman CNPS7000C hűtése le tudná nekem mérni milyen távolságra lévő furatra lehetne felrakni ? tudom ez most hülyén fog hangzani, de egy ilyen vga kártyára szeretném ráfogatni és hátha pont megfelelő a méret. Van egy elfekvőben nekem is, de most 150km távolságra van tőlem. Mondom hátha jó rá és akkor nem kell beszereznem egy vf700 vagy 900 hűtést.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Tylerx
csendes tag
Jóreggelt,
Szándékozom vásárolni egy Asrock Z68 Ext3 Gen3 lapot, melyben a meglévő Kingston HyperX ramjaimat tenném. Ugye ezek magas bordákkal szereltek. (tudom, én vagyok a hülye minek vettem ilyet )
A millió dolláros kérdés:
Milyen cpu hűtő férne el, ami elég egy tunningos i5-2500k-hoz? -
JackeL
tag
Sziasztok!
Vettem egy új 1155ös félkonfigot és a gyári intel processzor hűtővel nem vagyok megelégedve (nagyon hangos).
A processzor i5-2400 és erre szeretnék valami halk hűtőt, amire max 7-8k szánnék.
Tudtok valamit ilyen árkategóriába ajánlani? -
hermanyi
addikt
válasz Merlinclub #32235 üzenetére
Merlinclub kérdés a Scythe Mine 2 öt nem akarjátok tesztelni ?
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
dannyl
addikt
Corsair A70-et miért nem ajánlottad Tylerx-nek? Jobb az általad említett 3 hűtő? Vagy a Brocken-t? Elvileg azok is jók a 2500K-s tuningolására. Én is ebben a cipőben evezek, azért kérdezem. Vagy igazából ezek közül bármelyik jó amelyik tetszik?
-
-
JackeL
tag
Sima Freezer 13 vagy a Pro?
Esetleg Arcticon kívül valami más?
Xigmatek Gaia esetleg? -
dannyl
addikt
válasz Merlinclub #32242 üzenetére
Ahamm... Értem. Nem "felkérdezés" akart lenni, nehogy félre érts. Szimpla érdeklődés volt.
Ha van low profilos RAM-om, akkor Brocken? Vagy jó ez az Enermax ETS T40? A kettő közt sok különbség van?
-
Merlinclub
senior tag
válasz dannyl #32243 üzenetére
Az Enermax szintén jól teljesít, csak a "puccos" vetijén pont az Enermax kivágás miatt süvít a levegő.
Alacsony fordulaton csendes.Összességében jó cooler, de nekünk a Brocken jobban teljesített. Ha nem akarsz ramot váltani, és elgondolkodnék a Deepcool Ice Matrix 400-on. Nagyon csendes, de ahhoz képest meglepően hatékony.
Ez a teszt pont a három kédéses coolert hasonlítja össze A70-Enermax-Ice Matrix
-
atesz0071pro
tag
Sziasztok!
Régebben kérdeztem de akkor nem lett belőle semmi, most úgy néz ki van rá keret szal megkérdem még egyszer.
CPU hűtő kellene I5-750-re:
- lehetőleg nagyon halk (mert a mostani vmi iszonyú üzemi légkondi venti lett )
- tuningbarát 4 GHz körülire vihessem vele
- ne legyen órmótlan nagy mert nem tudom hogy beférne egy 1 kg-os vadállat a házba (JSP-K660B)
- 10 k alatti áron (nagyon max 10-11 k)
- jah és kösz előre is -
windlord
őstag
válasz atesz0071pro #32245 üzenetére
Alpenföhn Brocken, Merlinnél 11k ha jól emlékszem!
-
atesz0071pro
tag
Az alatt nincs vmi, mert eléggé nagy nem biztos hogy befér meg jó lenne olcsóbb. Szemeztem már vele de csak akkor akarom ha nincs más.
-
dannyl
addikt
válasz Merlinclub #32244 üzenetére
Köszi a tesztet, nagyon faja!
Az a baj, hogy nagyon tetszik az Enermax Az a kis zaj nem számít, mivel ha játszom, akkor úgyis mást hallok, ha meg nem, akkor alapon gondolom nem nagyon hallom ki a házból...
Nyilván most hülyének nézel, de nálam számít, hogy tetszen amit a gépben látok -
windlord
őstag
válasz atesz0071pro #32247 üzenetére
Az a helyzet, hogy 4GHz -en azért termelődik egy kis hő... oda meg kell a hűtés.
Lehet, hogy inkább Matterhorn kellene a Brocken helyett!Nekem is i5-750 -em van, de 4GHz -n Prime alatt 80-82fokon vannak a magok a procimban... Scythe Ninja+Swif2 800rpm... ezért alapfeszen 3.6GHz -n használom, oda meg bőven elég. Terhelve 60-62fok.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Építő/felújító topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Arena Breakout: Infinite
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Synology NAS
- Napelem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest