-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolteeka
tag
Sziasztok
Kérdésem lenne. Platform csere előtt állok. AM2ről váltok AM3+ra és az lenne a kérdésem, hogy a jól bevált Scythe Ninja Rev B hűtőm, fel-e megy majd AM3+os lapra, vagy cserélnem kell őt egy újabb fajta Ninjára ( 2 v 3 )
Előre is köszönöm az infót.
Üdv, Zsoltee
-
Htomi78
tag
Tud valaki segiteni az előbbi kérdésemben?
-
vendingo
veterán
Silver Arrow
Nem csak azért mondom, mert nekem is ez van, hanem mert tényleg jó.
2500K @4.5 +több óra BF3 meg se kottyan neki.
Nem zajos, könnyen beépíthető, állítható a ventik magassága, bőven van anyag az egész hűtőbe, idle-be halk, terhelés alatt van hangja de még mindig kevesebb, mint egy ettől kisebb hűtőnek amin a kis szélmalmoknak maximumon kell forogniuk, hogy érjenek valamit.Esetleg D14 lehetne alternatíva, de szerintem az SA jobb, mert PWM-es ventik vannak rajta.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
lama_lamm
aktív tag
Hellóka!
Egy i7-860 tuningjára (4GHz körülre) milyen hűtőt lenne érdemes venni (7-8k HUF)?
Most egy TX3 van rajta, de már idle-n is 40 fok körül van, szóval az úgy érzem kevés, meg baromi hangos terhelés alatt...Köszi előre is.
-
kiszi07
senior tag
sziasztok, egy intel core i3 2100-ra milyen hűtő-t ajánlatok reális áron?
Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace
-
Tothgera30
Ármester
Phenom X6 1055T-hez melyik a legolcsóbb hűtés ami 3,3Ghz-en elbírja? Én az EKL Cold Towerre tippelek.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Rimbri
tag
válasz Tothgera30 #31719 üzenetére
Jól tippelsz
-
windlord
őstag
egy i5-750 4ghz -n való hűtéséhez, milyen hűtést javasoltok?
Szeretnék megállni egy 10esből...
Használt is szóba jöhet(ne).Merlinnél látok egy Thermalright True Spirit -et, szerintetek jó lenne?
-
Daert
őstag
válasz Rimbri #31678 üzenetére
Nem tudom milyen régen kíséred figyelemmel a proci hűtők,fejlődését,de mióta megjelent a Xigmatek a HDT technológiával és más gyártók is alkalmazták,az újszerűsége és az innovatív megoldás ellenére sem aratott teljesen osztatlan sikert,voltak nem közvetlen HP-CPU kontaktú hűtők jobb teljesítménnyel.
windlord : Jó lesz az a TR
-
Mákdaráló
tag
-
Rimbri
tag
Hűtő kidolgozottságától és processzor felületétől is függ. Például egy Alpenföhn Brocken és egy Hyper 212+ talpát egy lapon sem lehet említeni. Pici prociknál mint pl az 1155-s procik jobb a nem direkt érintkezés. Mert ha ugyebár tegyük fel 4 hőcsőből csak kettő érintkezik a procival az nem valami szerencsés.
-
tajcsi
őstag
válasz Tothgera30 #31501 üzenetére
CSinálnál pár képet? Mert énis szeretnék összehozni egy ilyen rendszert ami ennyire halk. Dumping-ot sztetek érdemes tenni a ház oldalára, árgénep néztem hogy van csak nemtudom megéri -e. H100 esetleg jobb e mint a k2?
MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...
-
Daert
őstag
válasz Rimbri #31733 üzenetére
Ezzel a hozzászólásoddal meg is válaszoltad a saját mondatod:
És mivel a 4db 8mm vastag hőcső direktben érintkezik a procival ráadásul eléggé kidolgozott talpon/felületen simán hihető.
Ugye mennyi mindentől függ ?
Ha a gondolatmeneted tovább fűzzük,akkor a legjobb a Corator DS lenne,mert annak direkt érintkező hőcsövei rez ágyban fekszenek.polírral annak tökéletesnek kellene lennie,de nem így van.Maradjunk annyiban hogy mindegyik nagyon jó hűtő,és nem mindegy mire és mennyiért tesszük.tajcsi : H100
Ha halkítod nem annyira hatékony,ha feltekered,hatékony de nagyon hangos.Így könnyen lehet hogy a venticserék értékét még hozzá kellene számolnod.Hasznos olvasmány róla .[ Szerkesztve ]
-
tajcsi
őstag
4Coolink venti csücsül itt a dobozukban a polcomon engem az érdekel, hogy mennyivel jobb a H100 mint pl a K2 ami odab@sz a noktua és silverarrownak is....alapból a hűtőkön kiszoktam cserélni a gagyi gyári ventiket...Szóval akkor mennyivel jobb? ha bár 3-4fokkal akkor azt venném. Polírozás, AS5 paszta még pár fok...5Ghz-ig meg sem állok
-
hermanyi
addikt
válasz Tothgera30 #31738 üzenetére
Új deszka látszani fog K2 töl?
Tudtam,hogy nagy de ,hogy ekkora az azért nem semmi .
És szép ez az Antec kuckóAláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
tajcsi
őstag
válasz Tothgera30 #31738 üzenetére
Az elős kép perverzió! Milyen lesz az új lap? Ja, am vároma választ a kérdésemre, mindenkitöl
-
bmollszeptim
aktív tag
sziasztok az Artic Cooling Freeze 64 Pro univerzális hűtő lga 775-re kompatibilis?előre is köszi a választ.
üdv.
-
jookomak
őstag
válasz bmollszeptim #31745 üzenetére
Ez a típus csak amd-re jó.
-
pg6830kukac
csendes tag
válasz Tothgera30 #31011 üzenetére
Rákerestem egy összehsonlításra: hát nincs ordító különbség egy sima propeller és az EKL között...
[ Szerkesztve ]
pégé
-
félisten
válasz Tothgera30 #31742 üzenetére
A hűtőcsövek csúcsa meleg volt. Annyit tud amennyit kell. BF3 szinte csont maxon 56 fok a cpu 4600-on max ventivel. Sztem ez nagyon jó! Főleg, hogy alapon éppen 50 fölött járt terhelve.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Tothgera30
Ármester
válasz tajcsi #31744 üzenetére
Tudom .
#31747 pg6830kukac: Pedig van, főleg hangban !
#31748 SymbianOS: A házban volt szellőzés? Mondjuk én úgy vagyok vele hogy szellőzés inkább off és a CPU-n járjon 400-600rpm körül, mert az NB-t is érdemes hűteni, ami nálam CPU hűtő passzív üzemelése mellett igencsak forró.
#31750 SymbianOS: ...akkor szellőzik, hát úgy más. Ez mindent megváltoztat!
[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
félisten
válasz Tothgera30 #31749 üzenetére
A borda mögött van egy 12-es venti ami kifelé szív és a ház elejében is van venti ami befelé fúj, lényegében elöl be, hátul ki.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest