-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonThomasino
veterán
válasz DonThomasino #28800 üzenetére
[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Daert
őstag
válasz proci985 #28799 üzenetére
Értem
A venti fordulatszám szabályzását nehézkes megoldanom bios alól,AOD meg valamiért nem müxik
Lehet majd vennem kell egy normális előlapi vezérlő,panelt,hogy legalább az RPM-et lássam.Most 29°C magonként a proci(everest) a venti meg 895RPM-el teker.Biosban akárhogy állítgatom nem megy 700 alá.DonThomasino :Szvsz felesleges a 212plusz-ra 2 venti,elég egy,de az legyen jól vezérelhető(Swif2 120P vagy Scythe Slip stream PWM)
De minek akarod lecserélni?Tönkrement a venti?
Azt az AC-t meg felejtsd el az csak házventinek alkalmazható a kialakítása miatt.[ Szerkesztve ]
-
kungzi
veterán
válasz DonThomasino #28800 üzenetére
nekem 2db coolink swif2 120p van rajta. pwm-sek
-
kungzi
veterán
válasz DonThomasino #28805 üzenetére
ha azt akarod, hogy az alaplap szabályozza a fordulatszámot a hőmérséklethez viszonyítva, akkor igen muszáj. ha van venti szabályzó előlapi paneled, akkor nem muszáj.
-
DonThomasino
veterán
Az lenne alap koncepció 1 vagy 2 ventivel kis fordulat fix en halk működés, PWM nélkül.
Korábban volt egy asus silent square -m abban sem volt PWM és nagyon szerettem.
Mióta megvettem CM et hallom dzsiiú dzsiiú mikor állítja a fordulatot és frászt kapok tőle.Valaki esetleg nem csinált még ilyet?
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
wd.taz
aktív tag
Hi All!
Na kérem. Családi okok miatt kicsit késve de itt vagyok.
Régebbi hozzászólásomban ecseteltem, hogy tesztelem az AC Freezer 13 Pro-t.
Konfig:
- ASROCK 990FX Extreme4
- AMD 1090T
- Arctic Cooling Freezer 13 PRO
- TÁP Sharkoon SilentStorm CM560 ModularAmi nekem nagyon furcsa, hogy az Inteles gépemen fordítva vannak a hőmérsékletek mag/tok.
Pl.: E 8400 tok 31C° ; mag 35C°
Az AMD-nél viszont a magokat hűvösebbnek mutatja mint a tokot Mi van???
De inkább kép. 15 perc Prime
A deszkához kapott AMD valamit is futtattam:
Igaz én nem tuningolom a CPU-t, bőven elég ez a teljesítmény számomra. Az AC szépen dolgozik, végzi a dolgát, csendben van.
Nekem megérte azt a 8000 HUF-ot amennyiért vettem, bár AMD-re felszerelni izzasztó volt nem sok hely volt a kezemnek.
A házban CM ventik voltak de sehogyan se tudtam lecsendesíteni őket, erőteljes "motorhangjuk" volt, mindet cseréltem AC-re, végre CSEND van.
Hogy mi lett a 2500Ft/db (3db) CM-ek sorsa, amik épp csak 4 hónaposak?
-----------> Q.U.K.A
Üdv.: Tazi
Well, á sün apró Enimel.../ „if it’s not a Boeing, I am not going" /
-
bsh
addikt
válasz DonThomasino #28808 üzenetére
nem értem, hogy ha fix fordulatot akarsz, akkor hogy jön a pwm képbe egyáltalán?
vegyél két kis fordulatú ventit, dugd rá az alaplapra és kapcsold ki a szabályzást a biosban, vagy dugd közvetlenül a táp molex csatlakozójára, és ennyi. vagy ha ez még gyors, akkor vegyél ilyesmi adaptereket. vagy ha tudja az alaplapod bios-a, állíts be egy fix fordulatszámot. vagy ha semmi más nem megy, akkor lehet speedfan-nal szoftveresen is megoldani.
de az az ac-f12 venti, amit lent linkeltél, az ugye nem jó, mert azt nem tudod úgy felszerelni egy procihűtő két szemközti oldalra, hogy egy irányba fújjanak. -
D@ni88
addikt
Tudnátok egy tesztet mutatni ahol a TX3 és a Freezer 13 (Sima) szerepel.
-
Kissjeno
tag
Ha egyszer a Arctic Freezer 13 Pro-n megadná magát a ventillátor akkor lehet a helyére tenni valami másik tipust vagy kidobós az egész?
A kis venti az aljában kihagyható ? Mennyit befolyásol a hűtésben?
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz DonThomasino #28808 üzenetére
thermalright ty140, annak amúgy is 120as felfogatási pontjai vannak, és pwmes. remek karakterisztikája van. ha nem elérhető, akkor ha találsz olcsón, egy Scythe SFlex is remek választás. Swif2 széria halk, de sok levegőt nem mozgat, alacsony fordulatszámon főleg nem. Sflexből és TYből elég egy darab is, ha inkább a halk működés a cél.
ack felejtősek, főleg az f12 pro pwm széria.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
XaraX
addikt
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Kérdésem a következő:
A jelenlegi CM Hyper 212-t (nem a +os, hanem még a régi) érdemes lecserélni Alpenföhn Matterhorn-ra??? -
Merlinclub
senior tag
válasz fenergie84 #28822 üzenetére
A Matterhorn azért más kategória!
-
fenergie84
addikt
válasz Merlinclub #28823 üzenetére
Gondoltam, de mennyivel?
Valami érvelésre gondoltam... -
Merlinclub
senior tag
válasz fenergie84 #28824 üzenetére
Mivel nem találtam direkt összehasonlítást, itt egy csinos lista, ahol a Matterhorn a Notcua D14-el, Corsair H50 vihűtéssel, Coratorral, stb mérik össze.
Fej-fej mellett vannak.
Ebből a listából már szerintem tudsz viszonyítani.
-
Gerisz
addikt
válasz Merlinclub #28825 üzenetére
"...itt egy csinos lista,..."
Hol?
Ez engem is érdekel, ahol a H50 ott van teljesítményben.[ Szerkesztve ]
-
fenergie84
addikt
válasz Merlinclub #28825 üzenetére
Így már körvonalazódik bennem a tudása, bár a Corsair H50 szerintem is kilóg a sorból, no nem azért mert vízhűtés, hanem azért mert a D14-et én többe nézem...
Amúgy köszönöm a válaszod -
Zotya984
senior tag
Üdv
Igazából kicsit off amiről szó van.
Valakinek akinek van kéznél gyári AMD hűtője megtenné hogy még nézi hogy milyen magasságban helyezkedik el a proci fölött a hűtés lefogatás? (miliméterben) A bordó vonal hossza érdekelne. Még egyszer elnézést."Tiszteljük meg egymást azzal, hogy válaszolunk a privát üzenetekre"
-
Merlinclub
senior tag
A K2 az EKL tesztjei szerint Intel Core i5 2500K Sady Bridge CPU-val tesztelve 6 fokot vert a D14-re
Több hőcső, és sokan semmire vagy nem sokra tartják a Wing Boost ventiket, de ezek is hozzájátszanak a kiváló teljesítményhez.
Ugyanezen a platformon 3850MHz-en a Triglav 51,6 fokot produkált! 11000Ft-ért nem rossz...
A D14-hez képest a Matterhorn sem sokkal, 2 fokkal van elmaradva, ami az árkülönbséget nézve elgondolkodtató.
-
Gerisz
addikt
válasz Merlinclub #28838 üzenetére
Akkor meg is van a D14 utódja, de megvárom míg egy páran letesztelik tutira
Amit mutatsz tesztet abban ez a rész a nem mindegy
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
Nálam a Matti a D14-hz képest 6-8 fokkal maradt el, bár szerintem ez így érdekes, mindenkinek más eredményeket hoz, mert én ugyan olyan ventikkel teszteltem, nem alacsonyabb/magasabb légszállításúval, szóval ez így is-úgy is csal.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Zotya984 #28834 üzenetére
Az X4 640-hez adott alu borda esetében 13mm a CPU és a lefogató felfekvési felülete közötti távolság.
(a procival érintkező sík fölött, ahol a lefogató érintkezik a bordával)A HR-02 mennyivel marad el a D14-től? (már ha elmarad egyáltalán...)
[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
Tothgera30
Ármester
Heh, 400rpm-en hajtom a ventit a D14-en és ahogy nézem az egyik legalacsonyabb hőmérsékletet produkálja így, mármint egyenlő esélyekkel indulva...
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Merlinclub
senior tag
válasz Tothgera30 #28841 üzenetére
Ha minden bordát ugyanazzal a ventivel tesztelsz, akkor a bordát teszteled, ha ahogy a gyár adta ki, akkor a coolert, ahogy van. Szerintem.
Persze mindkettőnek megvan a maga jelentősége.
-
Zotya984
senior tag
válasz M_o_g_y_i #28846 üzenetére
ÁÁÁ Kész vagyok. Van egy aerocool Gt-1000-sem. Fel akarom rakni egy am3-as procira (Athlon II X4 630) de nem tudom hogy passzol-e rá. Kísérletezni nem merek. Viszont 9mm mértem amire Te 13mm meg 24mm-ert.
Meghát le kell vennem egy Z600-at róla ami nekem nem kis mutatvány."Tiszteljük meg egymást azzal, hogy válaszolunk a privát üzenetekre"
-
XaraX
addikt
S várhatóan mikor lesz elérhető?
-
XaraX
addikt
válasz Merlinclub #28849 üzenetére
Igen, a K2-re gondoltam.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest