- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- T-Force szériás szélgépeket mutatott be a Team Group
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fali konzol lapos tévékhez
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petrisz
tag
Sziasztok!
Beszerzek egy 45W TDP AthlonII X3 405e energia takarékos procit, és erre szeretnék olyan hűtőt, ami egyrészt lehűti a cuccot, másrészt lehetőleg minél halkabb. A CPU-t nem tervezem húzni meg tunningolni. Régen (7 éve) Thermalright-om volt, de ez most mintha nem lenne annyira mindenfelé elérhető márka. Néztem olyanokat, amikre emlékeztem, hogy nagy márkák voltak, mint a Zalmann, de ezeknél a dBA értékek meglepően magasak voltak még a "szupercsendes" kategóriában is 20 dBA feletti cuccokat találtam csak. Ez pl. milyen szerintetek? Noctua Cooler CPU Hűtő Univerzális 14cm 2000RPM <20dBa LGA 1366, LGA1156, LGA775, AMD AM2, AM2+, AM3 (NHC12PSE14) [link]
Köszi a segítséget előre is.
Üdv:
Péter
[ Szerkesztve ]
''Magad légy az a változás, amit a világban látni szeretnél'' (Mahatma Gandhi)
-
Gorneck
legenda
Van elfekvőben egy Xigmatek Red Scorpion hűtőm...mivel házat cserélek így a mini Ninja helyére akár az RS is kerülhetne...kérdés, hogy jobb e, hogy cseréljem?!
Gorneck#1239
-
bartucc
addikt
válasz Gorneck #16860 üzenetére
Nem hiszem hogy sokat hozna teljesítményben, de mindjárt keresek tesztet róla.
Szerk: a Prohardveres nagy tesztben sajnos nincs benne, de szerintem nem hoz jelentős előrelépést, már ha hoz egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
Henk
veterán
válasz Petrisz #16855 üzenetére
Biztos jó ez a hűtő de kell neked ilyen drága? A másik dolog, hogy ennyi pénzért kapsz ennél jobb teljesítményűt is.
Gerisz: a Pc gear-nél nem a rev.c van ez biztos. De neked nem amd-re kell ? Arra jó a sima is és azt mondják csak pár fokot javult a rev.c viszont a sima jóval olcsóbb.
Gorneck23: Szerintem jobb a RS ha teszel rá ventit, passzívan viszont nem.
-
Gorneck
legenda
Mindenképp lesz mind2ön hűtő, egy 12*12*3,8as...
Majd meglátom, mert sikeresen kidobtam az RS dobozát a lefogatókkal együtt...így két 775ös lefogatóm van hozzá, amd meg semmi... A Ninjahoz meg van am3as...szal ahhoz nem kéne kölcsönkérnem egy lefogatót...szal pár fok különbség miatt nem kérném el haver lefogatóját...
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
Gerisz
addikt
De akkor már itt is nyernék. Mert most ha lecserélem a 212-t akkor 5-6°C-ra simán számíthatok, lehet az újjal elérné a 8-9°C-is. Vagy ez csak álom?
A 212 se megy 2000RPM-en mint amivel sok oldalon tesztelve van 1200 fölé nem tekerem csak amikor elborul az agyam. Az ára meg kb 4 ezerrel.De ha rendelek akkor mindegy, hogy 14 vagy 18. Nekem addig nehéz eljutni míg megnyomom a gombot ,hogy ne sajnáljam rá a pénzt.
-
Henk
veterán
válasz Gerisz #16866 üzenetére
Az a helyzet, hogy ezek a hűtők akkor villantanak nagyot ha a hőmérséklet is magas, legalábbis nekem ez jött le a tesztek során. Tehát egy gyengébb hűtőhöz képest lehet meglenne a 8-9 fok előny mondjuk 75-80 foknál. De ez az előny 55-60 foknál már lehet csak 4-5 fok. Sőt lehet, hogy idle csak 1-2 fok lenne mert eleve nem meleg a cucc. Ha pasztát is készülsz venni javaslom a Thermal Elixer-t, nálam 2 fokot hozott az mx3-hoz képest tehát itt is nyerhetsz pár fokot, bár ez már csak apróság. Meg ezt is magas hőmérsékletnél mértem.
-
bartucc
addikt
válasz radi8tor #16870 üzenetére
Tudtommal nem, a heatpipe-ban vizpára van. Desztilált vízpára tudtommal, ami 10%-kal jobban vezeti így a hőt, mint a tömör réz. (heatpipe vs. tömör réz) Ez áramlik, mindig a hidegebb részek felé, vagyis a bordákhoz.
Gerisz: na igen, nem kis pénz, gondolom a lehető legjobban akarod elkölteni. Szerintem se várj 4-5 fok javulásnál többet, nem valószínű hogy 60 fok alatt hozni fog annyit.
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
Henk
veterán
válasz radi8tor #16870 üzenetére
A hp-ban általában vízet szoktak alkalmazni. De egy kisebb teljesítményű hűtő is hp-al van ellátva csak azért nagyobb terhelésen jön ki az erősebb előnye mert pl. hiába a nagyobb hőleadó felület vagy a több hp, ez kisebb hőmérsékletnél nem érvényesül. Viszont ahogy nő az elvezetendő hő a kisebb már nem tud megbírkózni vele míg egy komolyabb tudja tartani a lépést. Ezért írtam, hogy egy kevésbé melegedő procinál nem biztos, hogy egy high-end hűtő olyan látványos előnyre tesz szert mint egy agyon húzott quad esetében, így nem is érdemes annyi pénzt beleölni.
-
Qru
MODERÁTOR
Alpenföhn Nordwand-ról mi a véleményed kolléga? Nézegettem i7 topikban, elégé gyatrán szerepel, ilyen 85fokos alatta a 4GHz-es i7 920 HT nélkül. Azzal a TRU-m még lazán megbírkózik HT-vel is...
Kérdés tényleg ilyen "gyenge" az a vas, vagy srác szúrt el vmit (pl pasztázás)?mod:
Amúgy sikerült már 1600 CL7-en stiblizálnod a cuccod? Ha nem, próbáld ki az F13-as bios-t. Ez 2 napja van kint, sokat javult benne a ram kezelés és nekem a Vdrop is jócskán kevesebb lett.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
slaci007
senior tag
Helló,EKL hűtőt ajánlanám mindenkinek 2,66-on járatott 2140-es procinál mínusz 10fok alapon és terhelve is a ZALMAN CNPS7000C-AlCu-hoz képest.Négytűs csatlakozója van szabályozza a fordulatot alapon 650-700 terhelve 1300-1400.Megérte a 2900 forintot most néztem már 3100[link] és pénteken még volt kb 30db és már nem lesz több,mert nem gyártják.
Tungsram 1896-2022
-
Henk
veterán
Nem ismerem sajnos csak a teszteket olvastam róla de az alapján nem hiszem, hogy ennyire gyenge lenne. Bár nem ismerem a körülményeket sem a srácnál mikor ennyire melegedett nála. A TRU-t biztos nem érné meg lecserélni rá. Nekem is holnap jön.
Ramokkal nem próbálkoztam azóta mert 1440-en mennek cl7-ben így megfelel és jól le vannak véve a fesz.-ek is. De hallottam olyat is, hogy amúgy is tudják csak a subtiming-kat lazábbra kell venni. -
Hali all. Végre ide találtam. Nos van egy jól szellőztetett házikó amibe kattog egy 6000+ os am2 es. Nos én a Scythe ninja 2 (nagyont)-t néztem ki. Azért mer jó nagynak tűnik és kisebb fordulaton is jól hűt (szerintem). Mivel éjszaka konvertálok általába és nem szeretem ha hangos a gép. Vagy van jobb ajánlat/választás is???? Ha valahol tévedek légyszíves javítsatok ki. Előre is köszönöm.
Légy megértő és tapintatos mással, hogy más is ilyen legyen veled.
-
Henk
veterán
válasz royalka #16882 üzenetére
Hát a Ninja2 elég lesz rá bőven viszont nem pwm-es a ventije így nem 100%, hogy a lapod tudja szabályozni, ebben az esetben viszont mindig teljes fordulaton fog menni. Bár az az 1000 rpm sem túl magas de idle nem indokolt ennyin mennie.
Petrisz: mi alapján esett pont erre a hűtőre a választásod?
-
johntheface
csendes tag
Halitok!
Egy Athlon X4 620-as proci gyári hűtöjét szerettném lecserélni.Mit ajánlotok 5-6e Ft környékén?Tuningolni is szeretném 3GHz-re vagy a fölé egy Asrock 770DE+ lapba.Hurry Mr Bubbles the Angels are waiting
-
Henk
veterán
válasz johntheface #16886 üzenetére
CM hyper tx3 vagy ha belefér még az árba akkor hyper 212+.
-
slaci007
senior tag
-
Petrisz
tag
Nem túl drága, állítólag halk és egész jó. Nekem legalábbis ez jött le. A boltban, ahol a konfigot veszem, Scythe, Zalmann meg Cooler Master kapható, de az árlistában levő cuccok nagy része eleve kilőve, mert AM2+ CPUt nem támogat.
''Magad légy az a változás, amit a világban látni szeretnél'' (Mahatma Gandhi)
-
KukkSteve
senior tag
válasz johntheface #16886 üzenetére
Akkor sem kell elkeseredned ha "csak " a hyper tx3 fér bele a dologba, mert ő is nagyon jól hűt, nekem 10% tuningnál 38° os a CPU-m (Athlon 5200+). Hallottam már olyanról is aki csak a bordájával hűt egy e5200-ast és az is kb 38 fokos, szóval én megvagyok fele elégedve.
A számom az adatlapomon. ;)
-
Nordic
Közösségépítő
Üdv.
Phenom 2 x4 955BE procira tudnátk ajánlani valamilyen hűtőt?(tuning biztosan lesz). Egy Asus M4A89GTD Pro lapba menne a proci, CM690es házba. max 165mmes magassággal.
Nézegettem sokfelé, de csak egy AM3as foglalatra valót találtam:[link](kivéve akkor ha az AM3as =az AM2+os foglalattal, amit nem hiszek)
Jó lenne 1-2 alternatíva...Ár max 15-20k, de nem baj ha olcsóbb is van ami jól hűt és halk is.[ Szerkesztve ]
-
Nos. Hanem tudja az se baj hisz van egy pár kapcsoló a gépembe ami 12/5v között kapcsol szal akkor azzal meg van oldva a szabályzás. (Ismét nyomatékosan kérem hogy irgalmatlanul javítsatok ki ha tévedek.) Amúgy köszi.
Légy megértő és tapintatos mással, hogy más is ilyen legyen veled.
-
Henk
veterán
válasz Nordic #16891 üzenetére
De az am2 meg az am3 lefogató az ugyanaz. A Mugen2 jobb teljesítményben mint az általad linkelt hűtő és meglehetősen halk is.
royalka: ha van lehetőséged ilyen fajta szabályzásra akkor rendben. Már csak azt nem tudom, hogy a Ninja2 ventije megy e 5V-ról. Bár inkább az indulással szokott gond lenni valószínű, hogy elmenne 5V-on is.
-
Nordic
Közösségépítő
Tehát elvileg az Asus Silent Squire meg a silent knight is felmegy a phenom 2-re?
Közben nézelődtem egy kicsit.
Xigmatek Dark Knight - 10k
AC Freezer Xtreme Rev2 - 8,5k
Gigabyte G-Power Pro - 8kMég gondolkoztam az Xigmatek Thors Hammer típuson, csak 15k-t nem tudom hogy
megér-e(ventim lenne hozzá).A Mungen2-t persze pont hogy nem néztem
Petrisz: Én csak azért gondolkozom komoly hűtőn, mert haver tapasztalatai azt mutatják, hogy azért egy 945 eléggé tud melegedni ha megrángatják, én meg 955BE-t akarok venni. Gondolom az még jobban tud melegedni.
[ Szerkesztve ]
-
Johnny001
senior tag
válasz Nordic #16895 üzenetére
Hi!
Nekem pont ilyen procim van, egy Thermalright HR-01 alig tudja lehűteni 12 cm-es 1500-on pörgő ventivel 60°-os hűvös szobában (Prime 95-el). Jól szellőző házban, ha leveszem az oldalát csak 3-4 fokot nyerek kb.
Szóval én is hajlok, visszaolvasva elég sokat, egy Mugen 2 vásárlására
Petrisz: 955 BE X4 alapon 125 W, (alap 1,35) 1,4-1,45 V 3,8 GH-re felhúzva egy kicsivel többet fogyaszt teljes terhelésnél és nem árt ha nem melegszik 62°-nál magasabbra a magok hője (=kupakhő+10-12°)
By.: Johnny
u.i.: mivel nem kaptam olyan irányú választ, hogy márpedig annak pedig le kell hűtenie mindenféleképpen, sajnos újabb kiadás elé nézek még a nyár előtt
[ Szerkesztve ]
Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893
-
Henk
veterán
válasz Nordic #16895 üzenetére
Ha jók am2-re az Asus-ok akkor felmegy az am3-ra is.
A Dark Knight-ot csak úgy tudod felszerelni, hogy a ház tetejével párhuzamos a ventije ahhoz külön kell lefogatót venni ha azt akarod, hogy hátrafele fújjon a venti rajt. A freezer xtreme nem rossz de közel sincs olyan teljesítménye mint mondjuk a Mugen2-nek. A G-pro meg még annyit sem tud. Azért a Mugen-t mondtam mert ár/teljesítményben az egyik legjobb. Mondjuk arra érdemes odafigyelni, hogy magas hűtőbordás ramoknál gondot okozhat a venti felszerelése. A Thor's Hammer is jó de kb a Mugen szintje.Petrisz: a Mugen2-t nem neked ajánlottam. Kiváncsi voltam miért a Katana3-t választottad, ennyi.
-
Nordic
Közösségépítő
Értem, ezeket jó tudni. Akkor a Dark knight gyárilag most a gép hátulja felé fújja a levegőt vagy az eleje felé?
Még ezt is nézegettem, de magyarországi boltot nem találtam, ahonnan tudnék szerezni(se a pcgear, se a computermode árlistáján nem találom. ). Így azt se tudom ez mennyibe kerülhet.
Jól jönne egy ilyen középsőventis, mert valószínű hogy a kinézett Patriot ramok nem férnének el a Mungen 2 mellett.
-
Henk
veterán
válasz Nordic #16898 üzenetére
Egyik sem. Alapból a DK vagy a gép teteje vagy a vga fele fújja a levegőt attól függően, hogy teszed fel. De úgy nem tudod felszerelni, hogy hátra vagy előre fújja. Ahhoz kell a másik lefogató. Tehát vagy így vagy 180 fokkal elforgatva tudod csak feltenni. Azt tudod még, hogy a Mugen hátuljára teszed a ventit ha elfér akkor nagyobb a hely a ramoknál. Vagy tényleg a freezer xtreme-t választod.
[ Szerkesztve ]
-
Nordic
Közösségépítő
Végül is ahogy nézem 4 féle képpen fel lehet tenni a mungenre a ventit....legfeljebb fölfelé irányítom azt is, bár így a dark knight is jó lenne, a tápom úgyis alul van. Jelenleg 4 venti szellőzteti a házam, 2 felül 1 hátul 1 elöl szal sok nem változna.
Valakinek van véleménye az ASUS Silent Squire EVO hűtőről?(nehezen hiszem el hogy 22dB a zajszintje, pedig nekem marhára tetszik)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest