-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HdRew
őstag
Én nem futamodnék meg a helyedben. 1 hete vettem egy ANSI kiosztású K3 Keychront, ahol hosszú í és az ű betű máshol van, mint a rendes magyar billentyűzeten. Mostanra már teljesen jól megszoktam, mondjuk előtte is tudtam már vakon gépelni, szóval csak ehhez a kettőhöz kellett kellőképpen hozzászoknom. (Na jó, még egy picit az enterhez is, de az mondjuk semmiség a másik kettőhöz képest.)
Úgyhogy hajrá.
-
HdRew
őstag
válasz 4nick8 #73212 üzenetére
Én nem így gondolom, vagy nem fogalmaznék ennyire sarkosan. Elég jól tudok vakon gépelni, kb. ennek a billentyűzetnek a megszokása max. 1 hét lesz. 3 gombot kell megszokni összesen, abból igazából 1 ami plusz teher korábbhoz képest, de a hosszú í betű is egyre jobban megy, a másik kettő pedig simán megszokható, csak gyakorolni kell.
Ezt beszopásnak nevezni? Hát, szerintem azért ez messze van attól.
És ráadásul hosszú í meg ű sem minden szóban van, szóval ha valakin kárörömködni akarsz, rossz helyen jársz.
-
HdRew
őstag
válasz Csandi #73205 üzenetére
Igen, valószínű ha már lett volna hasonló minőségű billentyűzetem, akkor ebben találnék negatívumot, de így nem tudok. Viszont elégedett vagyok vele.
Igen, csak az afterhours-ról még nincs sok vélemény, így inkább az alzáról rendeltem, ahova van kuponom is.
Illetve amit rendeltem most alzáról red switches bill, érdekes, a dobozán azt írja, hogy v2, viszont rajta van egy matrica, ahol #73207dqdb említi, hogy a k3-e1 az a v1-es verzió, és egy ilyen matrica van rajta. Fura.
Gyorsan megnéztem a lábát, és ezen már 2 szinten lehet változtatni a magasságán a billentyűzetnek.
[ Szerkesztve ]
-
HdRew
őstag
Egy kis Keychron K3 v2 értékelés 1 nap után. Red switch, hot swappable.
Nagy tapasztalatom nincs a billentyűzetekkel, de kérték, hogy írjak erről pár sort, mivel nem igazán van tapasztalat az l-p billentyűzettel.A Keychron egy Cougar Vantart váltott, szóval ez az első komolyabb billentyűzetem, idáig ez nem feltétlenül volt prioritás, szóval kérlek így nézzétek az értékelésemet.
Nem magyar a kiosztása, de számomra ez nem igazán probléma, mivel vakon írni tudok, bár már manapság elég sokan írnak így. (Én ebből vizsgáztam is még középiskolás koromban.)
Pozitívumok:
- A gépelési érzet egyszerűen pompás, imádom. Nagyon szeretem a laptop billentyűzeteket, illetve a Vantar ollós megoldását, de ez ahhoz tényleg nagyon-nagyon hasonló.
- A billentyűt nem kell teljesen lenyomni, hogy érzékelje, ez akkor hátrány, ha rossz billentyűt nyomok éppen.
- Gyorsan lehet vele gépelni, kipróbáltam pár tesztet vele, és egészen jó eredmények lettek ahhoz képest, hogy még szokom. (bár angol szavakat mindenképp könnyebb gépelni.)
- Hangosnak nem mondanám, de nem is túl halk. Nagyjából szerintem hasonló, mint volt a Vantar. (Bár ez is ugye azért emberfüggő, nem mérem rajta a decibeleket.)
Negatívumok:
- Az entert már korábban megszoktam, hogy jó nagy, itt meg csak egy kis vonalka. Nem annyira idegesít, hozzá kell szokni.- Hosszú ű betű. Ugye magyar kiosztásnál leggyakrabban (vagy mindig) az á betű után van, az enter előtt, a középső sorban. Na itt a felső sorban van, ahol a qwerty billentyűk vannak, jobb oldalt az enter fölött. Ezt is meg lehet szokni, bár talán egy picivel jobban ráncolom már ezen a szemöldököm, azért még ezt sokat kell gyakorolni.
- És talán ami a leginkább bosszant: A hosszú í betű. Ehhez egy billentyűkombinációt kell nyomni, így ebben az esetben azért lassúl az írás sebessége.
Igazából 1 nap után más negatívumot nem tudok mondani, nagyon tetszik a billentyűzet, és jó érzés vele gépelni.
Nos, ennyi lenne, remélem másnak hasznos lesz ez a kis beszámolóm.
-
HdRew
őstag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek kiválasztani a következő billentyűzetem.
1.Mekkora összeget szánsz rá?
50k-nál nem szívesen mennék feljebb.
2.Használt szóba jöhet?
Nem.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Cougar Vantar. Elkopott, elhasználódott.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Otthoni felhasználás lenne, játékkal.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Valami olyat keresnék, ami hasonlít az ollóshoz, és mindezt a mechanikusok között szeretném megtalálni.
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Redragon Devarajas, Draconic K530, illetve néztem a CM CK550 v2-t, de sok jót sajnos nem olvastam itt róla, és ahogy elnézem, elég hangos lehet.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
ISO vagy ANSI mindegy.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Numpad előny, ha van, nem ragaszkodom hozzá.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Nincs.
Köszönöm szépen előre is! -
HdRew
őstag
válasz nyunyu #45520 üzenetére
Igen, valami ilyesmiről tudok én is, hogy ez váltotta a 200K-t.
(#45521) dugo_
Nem ismerem az illetőt, nem tudom, hogy bánik a billentyűzetével, de nekem a 3K-s bill is több, mint egy évig bírta, pedig az első fél évben még keményen ment a CS és a PUBG, egyik sem arról híres, hogy az ember képes lenne megőrizni a hidegvérét. És most sem azért cseréltem le, mert tönkrement.
Én az előző telefonomat '12 decemberében vettem és csak most, áprilisban cseréltem le. Nekem nem gyakran esnek szét/mennek tönkre a cuccaim, próbálok azért vigyázni rájuk.
[ Szerkesztve ]
-
HdRew
őstag
Sziasztok!
Vettem egy új billentyűzetet, eddig minden frankó, tetszik nagyon és gépelni is nagyon jó rajta. Igaz, nem tipikus "gamer" bill, csak scissor switches, de nekem bejön. (Cougar Vantar) Eddig egy vacak 3K körüli billel toltam, ez most 10,5K volt, többet sajnálnék kiadni egy olyan eszközre, ami nekem nem munkagép és még csak nem is feltétlenül veszem komolyabban a gaminget, mert nincs nagyon rá időm sem.
Nem tudom, hogy írtatok-e már róla, vagy ha nem, lenne-e rá igény, de szerintem budget kategóriában simán ajánlanám eddigi tapasztalatok alapján, ami 15 perc.
További szép estét mindenkinek!
-
HdRew
őstag
1: Már van egy Logi G403 egerem, akkor már adnék egy tesót neki.
2: A normálisabb mechanikus billentyűzetek 40 körül kezdődnek, ahogy néztem, alsóbb kategóriákban meg szerintem felesleges olyat venni.
3: YT-n amit néztem róla, nekem tetszett.
Vagy 15-20-as ársávban tudnál jobbat mondani? Szívesen meghallgatok bármit.
[ Szerkesztve ]
-
HdRew
őstag
Sziasztok!
Jelenleg akciós a Logitech Prodigy G213, és gondolkozom a megvételén, 17 ezerért úgy érzem, hogy jó vétel lenne.
Nektek mi a véleményetek?
Köszi előre is,
Hunreeth
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- EAFC 25
- Silent Hill 2 Remake - Túl a 2 millión, napokon belül jön a rajongói szinkron
- Filmvilág
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Telekom mobilszolgáltatások
- Trump és Altman is reagáltak a DeepSeekre, a fél világ ezzel foglalkozik
- Cuisineer teszt
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok