- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz nyogo83 #6900 üzenetére
A kormány azt mondta, nehéz év lesz a 2012-es. Hát már most az...és még első hónapot tapossuk. Inkább jönne a maják jóslata, azt megéreznék ők is, minket meg nem bosszantanának tovább Lehet, hogy jobban jársz, ha félre teszed a pénzed.
dízelracer Amennyire keresgélik a hol nyúzzunk le még egy bőrt a birkákról szemlélettel a lehetőségeket, hozzá fognak az LPG-hez is nyúlni.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz dízelracer #6901 üzenetére
Az még beetetős fázisban van hogy sokan beszereltessék egy vagyonért és elterjedjen. Aztán majd ha már elég népszerű lett akkor szerintem ott is lesz szép adóemelés.
Més que un club!
-
nyogo83
senior tag
válasz dízelracer #6901 üzenetére
Ez az amitől félek én is. Ami nagyon elgondolkoztatott az LPG beszerelésén hogy NAV-os rokon hallott belső "pletykákat", miszerint nem jött be annyi jövedéki adó az üzemanyagokból mint amivel számoltak a költségvetésben, és várható még jelentősebb emelés(még 30-50 forint).
Már most is csak akkor ülök autóba ha nem lehet másképp megoldani, de közel 500-at már nem vagyok hajlandó fizetni érte.(Vagy LPG vagy bevállalom hogy inkább havi 2x kiugrom ukrajnába 310-ért tankolni)
-
Zewa
senior tag
válasz Napfénysüti #6903 üzenetére
Úgy-úgy! Majd megint eljön a palackból átfejtés időszaka...
Mindig elmondják hogy kemény lesz az elkövetkező év/évek de utána meghozza a gyümölcsét a sok adó és kemény munka és jobb lesz. Amióta élek ez az ígéret megvan viszont a "jólétettel" valahogy nem találkoztam egyszer sem.
"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
Rick4
félisten
válasz nyogo83 #6895 üzenetére
Maga a területhez tartozó rendszám rendszer anno 20 éve, még a régi rendszámok cseréjekor is felmerült, nem tudom miért nem lett belőle semmi, (gondolom zsebből zsebbe csúszott ez az) mert a területenként kiadott más más rendszámok valóban segíthetik a bűnüldözésnél a rendőröket.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
-
hobizoli
nagyúr
több drón kell ;P
-
törölt tag
Erre gondol k.b. De az offban megjegyzem, hogy a külföldi rendszámosokra is tojok messziről. Magánszemélyek biztosan nem fogják nézegetni. A szerveknek meg egyre több rendszám felismerő kütyüje van, ami még azt is leellenőrzi, hogy az adott járműnek be van-e fizetve a kötelezője...úgyhogy egy nagy kamu alapú lehúzás az egész.
hobizoliHA a CCCP-ék meglássák, elkezdik a sorozat gyártást. Azokon is lesz ilyen lap hátul, hogy ne lehessen kilátni tőle A fél erdőt a hátsó ülésre...ennyire nem rossz a ladában a fűtés[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz hobizoli #6913 üzenetére
Van itt az utcában egy ilyen majom, mindene hivatalos a ladában, műbizonylatos minden, kb 1M-ba van neki, piros bringáskesztyűben vezeti a ladát, komoly versenyülés, meg mindenféle szirszar van benne, amikor itt megy el előttünk, még 1-esben nyomja kb 3000-rel... :-))
1 éve tükörjégen élvezte, hogy lambadázik a lada, aztán jött a barnagatyó, mikor megindult és nem tudta összeszedni.... Majdnem villanyoszlop lett a vége. :-))))))
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
zoo8800
veterán
Egy kis zene füleimnek
rip and tear, until it is done
-
-
dragonfx
veterán
flórián térnél hol nem kell fizetni a parkolásért?
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Dare2Live
félisten
Elvihető az MKB ajánlata nélkül is úgy +200.000Ft. Úgy se rossza ajánlat.
Nekem amúgy formára a leg az a Bravo. Nagyon megrajzolták olaszok. Egy T-Jet motorral meg megfelelően dinamikus is.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
nagyúr
-
nyogo83
senior tag
Nem akarok nagyon offolni, de a rendszám cserés dologhoz kapcsolódóan eszembe jutott valami reggel.
Ugye az a cél hogy az új rendszám tartalmazna egy olyan betű/szám vagy valami egyéb jelölést, ami utalna az autó tulajdonosának lakhelyére. Ez eddig stim.
Ezek szerint ha veszek autót, akkor az esetek nagy részében az átírás mellett csengethetem a zsetont az új rendszámért is?
-
dízelracer
őstag
válasz nyogo83 #6925 üzenetére
"Ez eddig stim."
A francokat stim. Minden autónak van egy egyedi azonosítója elégedjenek meg ezzel a tisztelt
f@szfejekképviselő urak. Miért nem lesz mindjárt utca/házszám is a rendszámon? Az még egyszerűbb... Az egyén személyiségi jogaival mi van? Az smafu? Nehogy már csak azért baszogassanak a rendőrök mert esetleg az ország másik végén van dolgom és "höhőő mit keres ez itten lajos állíccsadmá meg!" Kurva szép világ elé nézünk mondhatom. Kíváncsi vaqyok rá mit fognak még ezek a majmok kitalálni...(#6927) m3tr0: hidd el nem csak neked. A fele baráti társaságom vagy fontolgatja, hogy dobbant innen vagy már kint is van valahol nyugateu.-ban. Én maradok, nekem muszáj. De egyre inkább azt látom, hogy semmi értelme itt szerencsétlenkedni éhbérért amikor ott ha rendesen elvégzed a munkádat megbecsülést is kapsz a tisztességes fizetésed mellé. Az ember mellett egy pillanat alatt elszalad az élet, itthon meg ha szétszakadsz is mint a véreshurka akkor sem jutsz egyről a kettőre mert nem fentről nem hagyják.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz dízelracer #6928 üzenetére
Ez simán a következő értelmetlen fizess még többet jellegű intézkedés lesz. A "Lajosok" meg már most is csak ezt csinálják...
-
nyogo83
senior tag
válasz dízelracer #6928 üzenetére
Lehet félreérthetően fogalmaztam, ha az jött le egyetértek az ötlettel
Egyébként a rendszám lecserélése lenne a legkevesebb kiadás/utánajárás ha tényleg le kell cserélni, főleg ha belegondolok hogy ha céges flottáról van szó... -
dízelracer
őstag
válasz #10726912 #6929 üzenetére
Oké. És ha veszek egy használt autót teszem fel Debrecenből ami innen 330km akkor én leszek a gyanús elem mert mit kocsikázok én az ország másik végén kiadott Debreceni rendszámmal? Vagy adásvételkor minden alkalommal új rendszámot is kell csináltatni? Jól ki van ez találva...
-
törölt tag
válasz dízelracer #6931 üzenetére
Ha próbálunk egy kis logikát keresni, akkor tulajváltáskor új rendszámot is fog kapni a kocsi átíratáskor, amin a megye-járás-bármi hovatartozás változásának erejéig fog módosulni. Persze ingyér, ajándékba.
-
m3tr0
őstag
válasz #10726912 #6932 üzenetére
Jah, mert az átírási "minekaparasztnakautórohajonmegsarc"illeték meg kitudja mi után biztos nem fogják még azt is ránk verni. Rohadjanak meg ahol vannak. Az összes.Komolyan fel kéne már menni követ dobálni vagy nem tudom. 28 évesen nem itt kéne tartanom ahol most, elegem van. Kurvára!
-
törölt tag
Két gyerekem van, 18 éve dolgozok, tele vagyok hitelekkel, amiket a régi lakás felújítására vettünk fel deviza alapon, ezért arra várok, hogy melyik nap mehetek ki németekhez melózni. 7 évvel vagyok nálad idősebb.
Nem vagyok egyedül ezzel a lépéssel és te sem vagy egyedül ezzel az érzéssel... -
mycso
veterán
válasz #10726912 #6932 üzenetére
Igen ezen énis elgondolkodtam, és erre jutottam, amire te....
Viszont mi van ha más városba költözök???? (gondolom akkor is csere...)
Egyébként nincs ezzel baj, új rendszám, segít a bűnüldözésnek, stb. kamu szöveg, ezzel mind egyet értek nagy jó, viszont úgy lenne tisztességes, hogy az a szerv fizeti a felmerülő költségeket aki kitalálta/bevezette, mert pl. én teljesen elégedett vagyok a mostani rendszámommal is. (egyébként tisztán látszik, hogy a pénzről szól ez is... )
mod.: külföldi munka +1, én is rajta vagyok a projekten.
[ Szerkesztve ]
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
33as
senior tag
válasz dízelracer #6931 üzenetére
Ja, az osztrákoknál is így van, ott kb 170 euró egy ilyen játék ha elköltözöl egy másik városba!
MacBook Air M2 , iPhone 12 , Watch , Apple TV , Pixel 7a , Pocket 3 és Action 2 , Nikon P900 , Htc G1 white , iPod classic , xDuoo X2 , Xbox One , RC Pilot
-
-
Dare2Live
félisten
válasz #10726912 #6934 üzenetére
Haverom villanyszerelőnek ment ki, ~havonta, 1.5havonta jár haza, sokat szív mert nem tud rendesen németül, de ugy néz ki haza fog tudni dobni havi 1300+eurot. 2*annyit tud hazaküldeni mint amennyi itthon a nettoja volt. Csak ő se akar kimenni, nála az ok, hogy nagyon nemzeti érzelmű.
Másik haverom most hétfőn megy el, neki tippre volt egy 250os bruttoja még is 10éve nem tud elörébb jutni a két gyerek mellett, uugy albérletbe laknak és egy mostanra már ~15éves Suzukival közlekedik. ahogy tegnap mondta 10év alatt nem tudott annyit összesporolni, hogy lecserélje a kocsit...
Lassan minden haverom kint...
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
törölt tag
válasz Dare2Live #6938 üzenetére
Első melóhelyemen 13 évig dolgoztam, az utolsó 5 évben csopvezként, azt hagytam ott idestova bő 4 éve, mert a szakmámban akartam tapasztalatot szerezni. Az már megvan, voltam már mindenféle lakatos, egy párszor már kint is...az utolsó melóhelyemen havi 260-280 óra melóval kerestem nettó 180 ezret (12 órázás és ettől volt, hogy többet is mentem) A kocsi 24 éves, már emlegettem a 80-as audit: annyit nem tudok össze szedni, hogy rendbe rakassam gyári állapotra (esztétikailag nagyon gatya szegény). Ahova most megyek ott nettó 10 euró/óra a fizetés. 200 órára kivetítve 2000 euró. 600.000 forint. Akkor se keresnék ennyit itthon, ha két életem lenne. Biztos van kivétel, de még az itthoni pénzem sem az átlagot takarja...ennyit az itthon boldogulásról.
m3tr0 +1 -
Rick4
félisten
Innen már csak egy fél lépés lenne a tuti, mindenkinek a saját jogosítványára kiváltani a saját rendszámát, (cégeknek persze cégnévre) arra a saját gyakorlata, életkora, balesetmentessége alapján biztosítást kötni, és azt arra a kocsira csavarozza fel, amelyikre akarja, ha reggel az egyikben ül, arra teszi, ha d.u. a másikban, arra... Ha már változtatás, én nem bánom, legyen egy ilyen rendszámcsere 8.5+6+6K-ért.
De gondolom ez megint nem tetszene a felettünk állóknak..
-
nyogo83
senior tag
Mégse lesz kötelező cserélni? Franc se tudja lassan már mit higgyen el az ember és mit nem...
-
lajafix
addikt
válasz nyogo83 #6941 üzenetére
naná, hogy ez a jelenleg ismertek alapján mese. jó dolog a 1x milliárd bevétel, de ehhez egyeztetni kell, meghozni a jogszabályokat, átalakítani a rendszert és elindulni vele. Ez -különösen a magyar közig sebességét nézve- sok idő. Sokkal egyszerűbb valamelyik fogy adón tekerni, a kereskedelem fénysebességgel tud átcímkézni.
Rock'n Roll
-
Mr.Grincs
veterán
válasz nyogo83 #6941 üzenetére
Én száz százalékig biztos vagyok, hogy cserélni fogják. Német, Osztrák, Román stb példához, rendszámokhoz hasonlóan fog kinézni. Vagyis máshogy nem nagyon tudják variálni a területi hovatartozást, megye, tartomáyn akármi. H országjel az eu csillagokban, B = budapest (vagy pest megye) a többi már gondolom egyéni azonosító lenne. Mint a románnál Románia, B = Bucharest-a többi szám betű meg gondolom a tulajdonos adata. [link]
Kérdés az hogy mennyibe fog kerülni. Nekem most jött meg a biztosításom, a baleseti adóval és eléggé szétvet tőle az ideg.[ Szerkesztve ]
/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
-
Yushchenko
őstag
válasz hobizoli #6945 üzenetére
én is ismerek néhány olyan helyet, mondjuk Szabolcsban, ahol ezért húzzák majd meg a kocsit vagy szúrják ki a kereket. Vagy ha el akarják lopni, a Bp-it fogják választani.
Hülyeség ez az egész, inkább küldjenek egy 25k-s csekket, aztán hagyjuk a látszat intézkedéseket. -
Mr.Grincs
veterán
válasz hobizoli #6945 üzenetére
Sokan most is köpködnek az SK-s KN (komárno)-s kocsikra meg a többiről ne is beszéljek. engem nem zavar, hogy ki milyen rendszámos autóval jár. Mindenki úgy trükközik és spórol ahogy tud vagy ahogy akar.
Visszatérve az eredeti kérdéshez előb lesz itt rendszámcsere mint euró a forint helyett meg 4es metró. Persze most már tagadják, de egyértelmű, hogy az autósokat fogják megint megfejni. De tökmindegy, mert ha lesz úgyis ki kell fizetni, ha törtik ha szakad./ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
Rick4
félisten
Végre ismét valami pozitív dolog: [link] emellett remélem a szabályt be nem tartó kerékpárosok és a gyalogosok is megízlelik az új rendszer népnevelő hatását.
-
dízelracer
őstag
"A kiszabott büntetésekről részletes nyilvántartást vezetnek, mert adott időn belül több különböző vétség elkövetése esetén automatikusan növekednek a büntetési tételek: akit például fél éven belül másodszor kapnak el, az egyetlen kihágásért 70 ezres helyszíni bírsággal is számolhat. Nem segít az ügyön, ha a vezető nem ismeri el a helyszínen a szabálysértést - ezzel akadályozza az eljárást -, ekkor a büntetés felső határa 150 ezer forintra, elzárással is büntethető szabálysértések esetében 300 ezer forintra nő"
Tudtam, hogy az egész nem szól semmi másról csak a pénzbehajtásról. Miért is nem lepődtem meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest