Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• stereodead

csendes tag

Budapesten ti hol vennétek gépet? Pontosabban alkatrészeket. Most raktam össze egy új konfigot, csak nem tudom hol lenne érdemes megvenni. Hol a legjobbak az árak, hogy a legkorrektebbek a garanciát illetően, stb?

Melyik üzletet ajánljátok?

fgsfds!

• stereodead

csendes tag

Sziasztok! Elektronikus zenét írok és ezért lenne szükségem egy új gépre, ugyanis a jelenlegivel már nem tudok dolgozni a lag miatt. Fontos, hogy valós időben tudjak effektelni hangsávokat, virtuális szintetizátorokat futtatni, stb, minél kisebb latencyvel. Ezt a jelenlegi processzorom nem bírja.

1. Mire fogod használni a gépet?
    Zeneírásra főleg. Azon túl videóvágásra, photoshop, stb, grafikai munkák. De ezek másodlagosak.
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
    A gépház szerintem maradhat, a többi alkatrészem szerintem már túlságosan elavult. Leszámítva a HDD-ket.
    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    HDD-t leszámítva minden belsőségre. Processzor, memória, alaplap, táp. Hangkártya nem kell, az van, külső. (Focusrite Scarlett 2i2). Videokártyát illetően mi a helyzet? Arra gondoltam, hogy most nem veszek egyáltalán, és majd később veszek egy erősebbet, hogy tudjak faszán videót vágni meg effektelni, meg talán gémelni is. De ha nincs videokártyám tudok egyáltalán futtatni bármilyen videóvágó programot? Notebooknál tudom, hogy működnek ezek külön videokártya nélkül is, de PC-nél nem tudom mi a helyzet.
    4. Mennyi a kereted rá?
    kb 100e ft. Az se baj ha ennél kevesebből kijön. 8g ram szerintem elég lesz, igazából a processzor az ami nem bír el a munkával jelenleg.

Előre is köszönöm a segítséget. Ja és használt alkatrészek is szóbajöhetnek, nem zavar ha valami ujjlenyomatos, meg nincs meg a doboza, csak működjön jól. :R

fgsfds!

Új hozzászólás Aktív témák