Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CHIPman
nagyúr
Üdv. Idetévedtem, és gondoltam megkérdezem. Max 65k-ból mit érdemes újítani az adatlapomon lévő gépen? 1280-as monitorom van.
[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman - Asus RX 6600 XT eladó
-
CHIPman
nagyúr
Üdv. Mit kéne fejleszteni(a legminimálisabbat) a mostani gépemen(adatlapomon), hogy a mostani játékokat megfelelő minőségben(nem kell ultra high, de egy high nem ártana) tudjam játszani? Amúgy nincs használva a gép, csak havonta 1-2x, tehát tényleg csak a legkevesebbet szeretném rákölteni. A monitorom 1280*1024 75Hz, ez maradna mindenképp.
-
CHIPman
nagyúr
Üdv. Mit kéne fejleszteni(a legminimálisabbat) a mostani gépemen(adatlapomon), hogy a mostani játékokat megfelelő minőségben(nem kell ultra high, de egy high nem ártana) tudjam játszani? Amúgy nincs használva a gép, csak havonta 1-2x, tehát tényleg csak a legkevesebbet szeretném rákölteni. A monitorom 1280*1024 75Hz, ez maradna mindenképp.
-
CHIPman
nagyúr
-
CHIPman
nagyúr
válasz tranceplanet #19102 üzenetére
Érdemes még S775-be pénzt fektetni? mennyit eszik egy HD7770 egy 4830-hoz képest?
-
CHIPman
nagyúr
Üdv. Igyekszem elpasszolni a mostani gépemből a HD4830+4GB+E2160+IP35-E+Hyper 212 kombót, és szeretnék ezek helyett valamit 1024-re.
Én úgy néztem, hogy a legkisebb Ivy i3+Giga HD7770+valami gagyi 4GB-os RAM+legolcsóbb H61 lap elég lenne 1024-re, ti mit gondoltok?hardverapro.hu/tag/chipman - Asus RX 6600 XT eladó
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Intelből valami ilyesmit vennék 1024-re:
i3-2100+ASRock H61 lap+HD7770 1GB+4GB DDR3 ~65k
Ebből AMD fronton mit lehetne kihozni?
szerk.: Elsődleges felhasználás alulfeszelt netezés, de legyen benne erő játékokhoz.[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
Jelenlegi tudásom szerint a problémák:
Ha a proci adott, akkor felesleges fölé Z68-as deszka, mert egyrészt régi, másrészt meg k***a drága. Egy B75-ös lap bőven elég, ha akarsz procit cserélni esetleg, akkor a tuninghoz mondjuk egy Z77-es. Prociból ha már i3, akkor legyen az Ivy Bridge-ből valamelyik(32*0).
A HD6770 is régi már, egy ezressel többért 7770 van ráadásul 1GB rammal, jóval erősebb.
A RAM-ból felesleges 1600-as, mert a proci mellett úgyis csak 1333-on mehet. Ha Ivy-t veszel, ott mehet 1600-on is.
HKC(ebből a legtöbb), LCPower(összes) a lehető leggagyibb tápok kategóriájába tartozik, tehát ha 430W-al el is menne ez a konfig(vígan elmenne, csak nem ilyen márkájúval), egy minőségibb fajta azért nem ártana.hardverapro.hu/tag/chipman - Asus RX 6600 XT eladó
-
CHIPman
nagyúr
HD7770+i3 közül melyik a gyengébbik láncszem? Tehát ha mondjuk lenne +10-15k-m, akkor a VGA-ból vegyek erősebbet, vagy prociból? Jelenleg 1280*1024-es monitor van(lesz) mellette, de elképzelhető a jövőben egy fullHD, viszont a gépen nem nagyon akarnék fejleszteni egy jó darabig.
[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
-
CHIPman
nagyúr
válasz tranceplanet #19416 üzenetére
Ja, jut eszembe... A 7850 alá elég a 350-es Hipro?
-
-
CHIPman
nagyúr
válasz #98593280 #19502 üzenetére
Nem lesz kevés a 7850 mellé az i3? Nem megkérdőjelezni akarlak, csak én is hasonló konfigot akarok venni(i3+7850 stimmel), és félek, hogy fejlesztés nélkül nem kapnám az elvárt eredményt, viszont a büdzsébe nem férne bele jobb. Ha meg gyengébb VGA-t veszek, akkor nem használom el a keretet, és csak előbb kell majd fejlesztenem. Gyengébb vga mellé meg erősebb proci felesleges lenne.
[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
-
CHIPman
nagyúr
Mennyire kell most a játékoknak a 8GB RAM? Tudom, hogy olcsó, nem is azzal van a gond, hanem vettem 1x4GB-ot bontatlanul, csak nem tudom hogy használjam-e, és vadásszak hozzá még egyet, vagy passzoljam el, és vegyek egy kitet.
-
-
CHIPman
nagyúr
válasz StarZ3r0 #19870 üzenetére
A procit mindenképp cseréld 3220-ra, vegyél csak 64GB-os SSD-t, és a 6850 helyett akkor beleférhet egy HD7850 2GB(akár használtan). A lap hlyett is veheted a Pro3-M-et, nekem is az lesz, az is biztosít mindent, amit az ATX-es, csak 2-3k-val olcsóbb.
-
CHIPman
nagyúr
válasz T_Stark #19876 üzenetére
1GB-os 7850-et nem érdemes venni, annak már kell a 2GB memória, a HD7770 az ami még elvan 1-gyel is.
syl5: De lehet, hogy elég lenne, csak amennyivel többe kerül abba a DDR2, annyiból már vehet korszerűbb konfigot is.[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Adott egy felújítandó gép, amelynél a netezés a legdurvább felhasználási mód, és nem baj, ha használt alkatrészek kerülnek bele. Keret viszont van új cuccokra. Elgondoltam hogy az én 1 éves gépemből átraknám a következőkből amit lehet:
i3-3220 gyári hűtővel
ASRock B75-Pro3-M
Chieftec GPS-400AA táp
R9 270
64GB Samsung 830
12GB DDR3Tehát az átrakott cuccok helyett kéne másik, hasonló teljesítményű cuccok új árában, de akár használtan.
A vga marad, a másikba jó az integrált
4GB ramot át tudok rakni, tehát ez is megdobja a keretemet
Procit mindenképp cserélni akarom, a lapot pedig annak megfelelően, hogy tuningolható-e az új proci, tápot szintén a procihoz igazítanám
SSD-t se lenne rossz átrakni, bár a 90% kondíció nem jósol sok jót.
Winyó nem kell.
Mit ajánlotok? Sandy Bridge-be érdemes még beruházni, vagy újabbat érdemes? Videószerkesztés nem lesz, inkább játék.hardverapro.hu/tag/chipman - Asus RX 6600 XT eladó
-
CHIPman
nagyúr
válasz membrandj #81174 üzenetére
Jogos, de egyszerűbben sem igazán sikerült volna.
Időközben utánanéztem én is, és ugyanerre jutottam. A használt verzió lépne érvénybe, viszont a tápra nem szívesen költenék ennyit. Mivel belátható időn belül nem lesz fejlesztve a gép, azt a +20-40W többletet nem bírja ki egy 450-es Chieftec GPS, vagy egy 500-as sima FSP Hexa?hardverapro.hu/tag/chipman - Asus RX 6600 XT eladó
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Jelenleg egy i7-2600-at használok olcsó B75 lapban. Jó áron sikerül eladni úgy tűnik, és a helyére kéne valami.
i5-6500+H110+2x8 olcsó ram
i7-6700+H110+2x8 olcsó ram
i5-6600K+Z170+2x8 olcsó ramA 6500-hoz képest megéri-e a 25k többletet a másik 2 verzió, tekintve, hogy az i7-et csak azért adom el, mert jó áron veszik meg, illetve a hűtésre pluszban nem igazán szeretnék költeni?
Felhasználás: programozás (c++, java, android, c#), játék 2560*1080-ban (CS:GO plusz az aktuális újak)
Körítés: FSP HEXA+ 500, 7200rpm 2TB, 256GB SSD, R9 280X (1060 tervben)
Köszi.
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Ezt állítottam össze, mit lehetne még finomítani rajta?
LG 25" 2560*1080
Olcsó H110 lap (H110M-DGS)
Pentium G4560 (2/4)
1x8GB Crucial DDR4 (egyelőre)
GTX1050Ti 4GB
FSP HEXA+ 400
120GB ADATA MLC+1TB HDD
Valami fancy, de nem gagyi ház (erre kérnék javaslatokat)Játékra: CS:GO, LoL és netezésre lesz használva.
Kérdések:
Adott még némi pénzmag, érdemes a Pentium helyett egy i3, vagy inkább legyen egy jobb VGA?Ha összeszerelést is kér az illető, akkor a H110 lapra raknak olyan BIOS-t, amivel el fog menni a Kaby alapú proci? Vagy esetleg csak ez miatt nem érdemes összeszerelést kérni, hanem alapból van rajta?
-
CHIPman
nagyúr
válasz Tomirallye #120185 üzenetére
Félreértelmezted, amit írt. "Tuning" (K=szorzózármentes) procit raktál egy olyan alaplapba, amiben a szorzóemelés hardveresen le van tiltva. Tehát (ne vedd sértésnek) ebből látszik, hogy viszonylag laikus vagy, aki nem fog tuningolni, tehát felesleges a K proci. Ezért ajánlott 7500-at, és ahhoz jó a gyári hűtő, illetve akár az alaplap is, amit kinéztél. Ha maradnál a K-nál, akkor érdemes tuningolni, és hogy ez működjön Z270 lapot nézni, viszont akkor jobban is fog melegedni, tehát kell hozzá tuning hűtő is. A 7500-ra felesleges Z alaplap és tuning hűtő, mert úgyse használnád ki. vagy-vagy
-
CHIPman
nagyúr
válasz soldi3r #120216 üzenetére
Ha a költségvetés a szűk keresztmetszet, akkor pl nem kötelező a 7700-hoz a B250 lap, olvass utána, hogy mi a hátránya egy (BIOS frissített) B150-nek, vagy akár egy H110-nek amivel kapásból spórolsz 5-10k-t. Lehet, hogy tök felesleges a B250, legalábbis nekem a jelen konfigodban nagyon úgy tűnik.
-
CHIPman
nagyúr
válasz Demizson92 #120302 üzenetére
&membrandj: iPonban megcsinálják, ha megjegyzésbe odaírod. Megkérdeztem mailben, és igénybe is vettem.
[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
válasz tranceplanet #120324 üzenetére
Egy másik megoldás, hogy
alaplap: H270M-ITX/AC (ezen van M.2 foglalat +5 ezerért)
proci: Pentium G4560 (15k-val olcsóbb, és mivel játék nem lesz ezért felesleges az AVX, másban meg hozza az i3-at)
SSD: SAMSUNG 128GB PM961 M.2 NVMeÉs így teljesítve van minden kérése, az ár pedig szinte ugyanannyi. De valaki erősítsen meg.
[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
válasz bluemirage #120327 üzenetére
Szerintem elég érthetően leírtam, hogy az AVX-en, ami szinte csak játékokban van használva, más különbség nincs a G4560 és az i3-6100 között, ezen nincs nagyon mit ragozni.
-
CHIPman
nagyúr
válasz membrandj #120578 üzenetére
SSD nélkül szeretné, az alaplap pedig megoldható 10k-val olcsóbban is (H110M-HDV), ha kér BIOS frissítést, és akkor belefér a legolcsóbb i5, tehát a kérdésére a válasz igen. Az már més kérdés, hogy annak a gépnek sokkal kevesebb értelme lenne, de még mindig egyszerűbb SSD-t venni pluszban, mint meglévő procit lecserélni.
szerk: Ja hogy 150-ből, akkor semmi. 165-ből jönne ki kb az i5-tel SSD nélkül.[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
válasz dugo_ #120596 üzenetére
"ha pedig nem teljes gépet vásárolsz, akkor a bolt sem fog neked alaplapot bontani és frissítgetni a biosát"
Kérlek írd meg privátban azt a boltot amelyik 110 ezres vásárlásnál nem frissíti a BIOS-t, onnan többet nem veszek semmit, és nem is ajánlom senkinek.hardverapro.hu/tag/chipman - Asus RX 6600 XT eladó
-
CHIPman
nagyúr
válasz DonMaster #120603 üzenetére
Nem arról volt szó, hogy "szerintem" hol nem csinálják meg, meg hogy ki mennyire profitorientált, arról meg pláne nem, hogy kötelező lenne megcsinálniuk. Tapasztalatokat osszunk meg, ne a levegőbe beszéljünk megalapozatlan sületlenségeket.
Én kapásból vittem 2 vevőt egy olyan boltnak, ahol tudom, hogy megcsinálják, és egyik sem csak egy alaplapot vett, tehát bőven volt belőle hasznuk, nem azon a 10 percen múlt amit a bios-frissítéssel eltöltöttek. Ebbe a topicba is beírtam, és ahogy láttam, 2-3 ember innen is vett már azért ott, mert fix infó van arról, hogy ott biztosan megcsinálják.
[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
válasz ggbuffon1897 #120634 üzenetére
400 ezer a kerete rá ha jól értettem, abból azért össze lehet rakni egy 1070-es konfigot lazán.
[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
válasz membrandj #120686 üzenetére
Csak kíváncsiságból, miért kell B250 lap egy Pentium alá, 2 SATA cuccal? Hogy a H110 alapból nem támogatja, azt tudom én is. De mi előnye van egy B250-nek egy frissített H110-zel szemben átlagfelhasználó számára? a 4 vs 6 USB3 meg az m.2 foglalat szinte semmit nem befolyásol. Az én szememet nagyon szúrná, ha drágább lenne az alaplapom mint a procim, eddigi információim szerint teljesen feleslegesen.
[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
válasz kiralyad #120921 üzenetére
Sose értettem mi értelme hónapokkal előre megterveztetni egy gépet mostani áron, amikor ugyanaz lehet akár 50k-val is olcsóbb, de lehet még drágább is, sőt, addigra bejöhet vagy kifuthat olyan termék, ami teljesen átvariálja az egészet...
(#120922) TheNewDawn: Az összefoglalót válaszold meg, pl egy elég fontos faktor, hogy a mostani tápod milyen.
[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
válasz TheNewDawn #121029 üzenetére
Az 5-6 éves i5-ök (2xxx szériától felfelé) szinte alig gyengébbek a mostaniaknál, alacsony költségvetésből használtan még mindig van eset, amikor megéri 2500K-t venni és felhúzni. Az az AMD meg már akkor elavult volt, amikor kiadták.
[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
válasz ViZion #121042 üzenetére
Alapból nem támogatja a 7-es szériás processzort az 1xx szériás alaplap, tehát BIOS-t sem fogsz tudni frissíteni. Vagy a boltban úgy rendeled, hogy frissítsenek BIOS-t, vagy veszel hozzá 2xx szériás lapot (vagy 1xx szériás laphoz 6xxx procit), más lehetőség elég bizonytalan.
Biztos, hogy kihasználnád az AVX-et? Ha nem, akkor egy G4560-nal megspórolnál közel 20k-t. A fent leírtak viszont ennél is fennállnak.
szerk: Most nézem, win7 64 bit... Nem ajánlott már ezekkel az új chipsetekkel és procikkal win7-et használni.
(#121043) TheNewDawn:
"az általam leirt konstrukció ... szóval ha meritek ajánlani"
Nem merjük ajánlani, a hozzászólásban, amire válaszoltál, le van írva, hogy miért nem. Illetve ebben a hozzászólásban én is leírtam, csak nem neked.[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
válasz Zedroxine #121051 üzenetére
Illetve a felettem lévőhöz hozzásztólva, ha már úgyis ipon, akkor azzal is spórolhatsz 10-13k-t, ha H110 vagy B150 lappal kéred és odaírod megjegyzésbe hogy frissítsék a BIOS-t, gyakorlatilag semmi hátrányod nem származik belőle. És akkor már ki is jön egy 250-es SSD. Illetve ha nem tervezel bele magasabb kategóriás VGA-t, akkor kisebb táp is elég, de az már tényleg minimális különbség.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- i7 es Lenovó IdeaCentre pc
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
- Gamer PC , i5 13400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest