Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- A CES-en érkezik a Strix Point nyúzott verziója
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dedikált GPU-s rendelésnek számolja az AMD a Ryzen AI Max sorozatot
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Notebook hibák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen NETbookot vegyek?
- Amazon Kindle
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whysperer
addikt
válasz MC Pite #38012 üzenetére
AMD A6-5400K 3.60GHz FM2 BOX
ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev. 2 Azt hiszem a képen is látható ,hogy fordítgatható [link]
ASROCK FM2A55M-DGS 12.953 Ft
CHICONY Hipro 400W HPA-400W-OEM
COOLERMASTER RC-344-BKN1 Elite 344 (USB 2.0)
KINGSTON 4GB DDR3 1600MHz KTL-TP3C/4G59.663 Ft
a hűtő ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev. 2 Multiple Mounting Directions
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
MC Pite
veterán
válasz MC Pite #38020 üzenetére
Nem értem, Lianos lap hogy fogad brazost?
F1 A55 széria[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Coolmat
őstag
válasz MC Pite #38020 üzenetére
Normális porszűrős alsótápos házakat keregélj itt, jó sok típus le van tesztelve alaposan
Cooler: a TX3 Evo AMD-s felfogatása sem jó ilyen célra (nekem ilyen van, csak Intelen, azon meg bármilyen irányba lehet forgatni). Merlin 92mm-es coolerek tesztjében AMD lappal teszteltek, ott az Alpenföhn Sella, a Xigmatek Loki és a Zalman CNPS5X Performa tudott hátrafelé fújni (a TX3 Evo meg csúnyán elvérzett, de abban szerintem a hibás AMD lefogatónak is volt köze, nekem semmi bajom vele S1155-ön).
HDD: AV-GP széria valóban más, elsősorban videó-streamingre optimalizálták, de a 24/7-es üzemelés a lényeg (az Intellipower nagy marhaság, fixen 5400rpm-es az összes Green, Red és AV-GP is). Ettől függetlenül szerintem megérne egy kis +befektetést a WD10EFRX, +500GB tárhely és 5 év garancia +3000Ft-ot megér (főleg ha hosszútávra tervezel).
Brazosban én nem gondolkoznék ha 6-8 évre tervezel, de még a 2 magos A4-A6 is nagyon határeset. Alaplapból sem lenne butaság rákölteni még kicsit egy Asrock FM2A75M-DGS-re az USB3 miatt, a jövőben ez már olyan standard lesz mint ma az USB2.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz MC Pite #38019 üzenetére
Nem tudom, hogy méret alapján az Arctic Cooling Freezer 64 Pro jó lenne-e, de az hátrafelé tolja a meleget. Mondjuk egy A4-hez ez "ágyúval verébre" lenne, mert nem tol ki az a proci magából több meleget, mint egy Athlon II X4 640. Na, a 640 gyári hűtője meg ugyanolyan hallhatatlan, mint a 64 Pro. Gyakorlatilag nálam a 450W-os Chieftech tápventi elnyomja.
Nem lenne elég arra a procira egy alacsony AMD-s gyári hűtő és a ház hátában egy halk venti?
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
balpis
őstag
válasz MC Pite #38012 üzenetére
szükséged van az intel HD graphicsnál komolyabb APU-ra?
Nem gondolkodtál el egy G1610-es procin? AZ is elég lehetne oda... 10k alatt adják már.
Akár egy olcsó H61-es lapba is betehetnéd, 11-12k körül már van pár.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Coolmat
őstag
válasz MC Pite #38037 üzenetére
Bevallom őszintén nem vagyok otthon ebben az AMD lefogató témában, de ha nagyon érdekel mindjárt levadászom a padlásról a TX3 Evo dobozát, és megnézem hátha találók rajta/benne valami leírást erről.
Abban egyetértek, hogy az FM2-es gyári hűtőjét érdemes lecserélni, mert baromi hangos tud lenni, de ha nem ragaszkodnál ahhoz hogy hátrafelé fújjon, akkor elég lenne egy egyszerűbb 2-3 ezres Arctic hűtő is.Ha 40GB-ot sem használ ki, akkor miért nem SSD-ben gondolkodsz? Sokkal gyorsabb és hangtalanabb mint bármilyen HDD, 60GB-os Kingston V300-at ~16k-ért kapsz 3 év garival. Ha a kevés írási ciklus zavarna: átlagos használattal (tételezzünk fel napi ~10-20GB írást, és az már elég komoly igénybevétel szerintem) sem használódnának el a NAND cellák 8 év alatt sem. Egyedüli probléma a RAID lehet, mert csak AHCI-ban támogatott a TRIM (ami szükséges az állagmegóváshoz).
Az Intel G1610 valóban nem egy elvetendő ötlet, mert nyers procierőben lenyomja az A4-et, de IGP-ben messze elmarad tőle, de mivel úgyis munkagép lesz, ez nem számít, és fogyasztásban is hasonlóan jó (talán még jobb is, erről most nem nagyon találtam tesztet). Egyedüli gond, hogy RAID képes alaplap alá H77-es chipsettel van csak, ami sajnos nem olcsó (viszont nem kéne a procira jobb hűtő a gyárinál, ebből talán kispórolható a lap ára), cserébe ezen már megoldott a TRIM használata RAID módban is.
Szerk: bár most egy kicsit elbizonytalanodtam a RAID TRIM viszonylatban, mert ebben a cikkben is csak RAID0-ról van szó, RAID1-ben nem tudom mennyire releváns egyáltalán a dolog, erre rákérdezek az SSD topikban, mert most kíváncsi lettem én is
[ Szerkesztve ]
-
Coolmat
őstag
válasz MC Pite #38056 üzenetére
Ramdrive: tudtommal lehet 32 bites oprendszeren is az oprendszer által már nem látott RAM mennyiséget RAM-driveként használni, pl az Asrock progija is képes erre.
Venti: lehet benne valami, mert most hogy takarítottam a gépet, a CPU cooler körül jóval kevesebb por gyűlt össze, mint pl. a VGA kártyánál vagy a ház alsó részében (ez mondjuk nem túl meglepő ).
Megnéztem ezt a csoda AMD lefogatót, de sokra nem jutottam vele, a leírásában viszont nem tűnteti fel, hogy 4 féle is lehetne irányítani a ventit (kép), holott az Intelnél ezt külön kiemeli (kép), úgyhogy nem hiszem, hogy lehetne hátrafelé irányítani (akkor a videóban és a Merlines tesztben is úgy szerelték volna fel).SSD: Nem hit kérdése, szimpla matek, de volt egy tesztoldal is (sajnos nem találom a linket), ahol stressz-tesztként folyamatosan írtak SSD-kre hónapokig, meglepően több adatot tudtak ráírni mindegyikre, mint amennyit a gyártó megadott, valszeg hamarabb fog bekrepálni rajta a vezérlőchip mint a NAND. Hogy konkrét adatot mondjak: nálam most kb. 1 éves a rendszer a Kingston V+200 120GB SSD-n, kb. 2TB adat írodott rá, HDSentinel még mindig 100%-osnak mondja a kondícióját. Azt nem tudom honnan veszed, hogy egyenletesebben használná a NAND cellákat az Intel, de az okosabbak kijavítanak az SSD topikban ha nem így van
Gyári hűtő: porosodás szempontjából nem tudom mi a különbség a gyári AMD és Intel között, de az biztos, hogy az FM2-es X4 750K-hoz adott cooler kritikán aluli zajban és hűtési teljesítményben is, ilyen téren sokkal korektebbek az Intel coolerei szerintem.
-
-
Rypejakten
addikt
válasz MC Pite #38355 üzenetére
elbeszelunk egymas mellett. nem irtam olyat, hogy lehetetlen normalis szellozest kialakitani abban a hazban, csak egyszeruen hatranybol indul a nyitottabb, tobb hutesnyilassal felszerelt hazakkal szemben, mint amilyen mondjuk a Bitfenix Merc Alpha.
mivel en nem vagyok audiofil, egy 1200rpm korulire leszabalyzott venti mar fel sem tunik, az alatt meg nekem csend van.
lehet nyerni a hangszigetelt hazzal decibeleket, de lenyeges kulonbseg ugysem lesz, amig nem passziv az osszes alkatresz.
ha az edesapadnak lesz, boltba, akkor foleg, a kornyezeti alapzaj amr magasabb, mint egy atlag szobaban. -
Ármester
válasz MC Pite #161736 üzenetére
Jelen pillanatban Intel vonalon nézelődnék, AMD-nek most rossz az ár/érték aránya.
Alaplap: Asrock H410M-HDV, Gigabyte H410M-S2H, MSI H410M PRO ~22-24k
CPU: Core i3-10100F ~30k (4 mag / 8 szál, „F” jelzésűben nincs IGP)
Ram: 2*8GB DDR4 3000Mhz+ G.Skill Aegis / Ripjaws V / SniperX, Corsair Vengeance LPX, Crucial Ballistix / Ballistix Sport, Kingston HyperX Fury / Predator, Patriot Viper 4, Corsair Vengeance LPX ~25-28k
VGA: Maradjon.
SSD: 250-256GB Kingston A2000, Adata SX6000 Pro / SX8200 Pro / Gammix S5 / Gammix S11 Pro ~14-18k (5 év garancia mindegyikre)
Ház: Van? Milyen?
Táp: Van? Milyen?
Össz: 91-100k„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz MC Pite #161758 üzenetére
#161758 MC Pite
Írok én neked APU-t, de hidd el, hogy nagyon nem éri meg jelenleg. Jobban jársz egy i3 + VGA-val, még majdnem árban is.Alaplap: MicroATX: Asrock B450M Pro4-F / B450 Steel Legend, Gigabyte B450 Aorus M, MSI B450M Pro-VDH Max / B450M Mortar Max ||| ATX: Asrock B450 Pro4, MSI B450-A Pro Max / B450 Gamig Plus MAX / B450 Tomahawk MAX ~25-40k
CPU: Ryzen 3 3200G / Ryzen 5 3400G ~50-80k„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Eladó GAMER PC! Paks 2 I9-11400KF, RTX3090 24GB, 32GB RAM 4600Mhz
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 6900 XT / B550 Strix / 32GB 3600MHz / 1TB Gen4 / 850W Gold! BeeszámítOK!
- GAMER CP! Ryzen 5600X / RX 6700 XT / B550 / 16GB 3200MHz / 512GB NVMe / 650w! BeszámítOK
- GAMER PC! i5-12400F / RTX 3070 / 32GB 3200MHz / 512GB NVMe / 850W Gold! BeszámítOK
- GAMER PC! i5-11600KF / RTX 3060 Ti / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / H510! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest