- Androidos fejegységek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- eGPU tapasztalatok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Otthoni időjárás-állomás
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
Surprise
csendes tag
Sziasztok!
2 db irodai gépet szeretnénk vásárolni, tudnátok ajánlani?
1. Mire fogod használni a gépet?
Irodai felhasználás, táblázatok, netezés, meetingek. Képszerkesztő és marketing anyagok elkészítéséhez használatos programok lennének még futtatva (lightroom, premier pro, webes alaprajz készítő - semmi extra komoly tervező szoftver.)
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
-
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
gép.. perifériát és monitort kukázunk
4. Mennyi a kereted rá?
100-110k / gép
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
vga + hdmi
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
nem, nincs.Köszönm előre is!
[ Szerkesztve ]
work.hard.play.hard
-
-
Surprise
csendes tag
válasz membrandj #88991 üzenetére
Remek!
Ahogy számoltam a forrásaimból 50k ból ki tudom hozni ujónnan nem vásárolva használtat. plusz/minusz 2-3k ami teljesen rendben van, vinyót meg veszek magamnak amit használok amíg itthon vagyok.
Köszönöm szépen a segítséget srácok. Jelentkezem a végleges konfiggal még egy utolsó "igen,rendben lesz következő" értKöszönöm!
Minden jót, szép napot!work.hard.play.hard
-
Surprise
csendes tag
válasz DR|FTK|NG #88989 üzenetére
gpu eag4850/top/htd/512m/a
[link]
vinyó jó lesz ha más nem, magamnak veszek egy wd black et 2-3 terrásat, ugyis kell majd később és akkor addíg azt használjuk szal vinyót ne számítsunk az árba.
tehát akkor ami kell:
lap
cpu
ram
táp
gpu? szerintem az is
házat itt tudod megnézni >
[link]
[link]Köszönöm a gyors választ!
ui.: most h levettem az oldalát látom h a cpu huto nagyon gatyán van, elég ha kiporolom mint az állat vagy az uj procihoz adnak másikat? esetleg dobozosat kell majd rendelnem belőle?
work.hard.play.hard
-
Surprise
csendes tag
Sziasztok, bátyámnak 1000 éves gépét szeretnénk felujítani hobbi játékra és csak hogy működőképes legyen.
Ebben szeretném kérni a segítségeteket és szaktudásotokat hogy mi lenne használható mennyiért.
Előre is köszönöm!1. Mire fogod használni a gépet?
Játék > CS:GO , LoL2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
hdd > van pár régi vinyó, használom azokat amíg kell. Ha minden igaz akkor sima sata vinyók.
cpu > intel pentium dual core D 3400 Mhz > ha elég a 2 említett játékhoz akkor nem cserélnem csak lap kéne hozzá új
vga > Ati Radeon HD 4800 > detto
Monitor, bill, egér, ház (régi felsőtápos de sztem oké) VAN.
SSD-re nincs nagyon szükségem, csak hobbigép erre a 2 játékra.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Alaplap > biztos hogy kell
CPU > Ha a fent említett elég akkor alaplapot kérnék hozzá.
RAM > biztos hogy kell, 8gb ot preferálnék ha kijön, ha nem és elég a 4 bőven jó
VGA > ha a meglévő nem lenne elég erre a 2 játékra. (radeon hd 4800)
HDD > sata vinyó van, laikusként nemtudom hogy számít e hogy 1,2 vagy 3. ha kell bele akkor kérnék ajánlatot erre is, ha jó a régi sata (max II) akkor maradna az.
Táp > biztos hogy kell4. Mennyi a kereted rá?
40-50k lenne rászánva de minél olcsóbb kéne csak hogy játszhatóak legyenek a fent említett játékok.5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
ez a monitor van hozzá, régi de működik, több nemkell >
[link]Köszönöm szépen mégegyszer, várom a válaszokat! Minden jót, szép napot nektek
Üdv
Balázswork.hard.play.hard
-
Surprise
csendes tag
válasz menledge #77280 üzenetére
(#77281) ggbuffon1897
Köszi szépen,
terveim szerint sokat fog menni bár nem 100% on ettől függetlenül jobban érezném magam egy extra hűtővel.
Ez a deepcool gammaxx 300 tényleg jóval olcsóbb és ha tapasztalatotok szerint jól hűt nem is hangos akkor azthiszem megérett a cserére!
köszi!work.hard.play.hard
-
Surprise
csendes tag
válasz DR|FTK|NG #77236 üzenetére
Köszi megfogom és le is adom a rendelést hogy 3 hét mlva ha megyek haza csak csengetni keljen a ropogós forintocskát
Egyébként az Asus H97M Plus -ra esett a választás. Ebbe biztos jó lesz akkor az Intel Core i5-4590 BOX?
És mivel változtak a dolgok már nincs szükségem halk gépre ezért lehet tényleg nemkell a SCYTHE Kotetsu hűtő a procira? Játékra és videóvágásra lenne használva.
Köszi!work.hard.play.hard
-
Surprise
csendes tag
válasz ggbuffon1897 #77235 üzenetére
Köszi a segítséget, ránézek, szeretném az i5-4590 et és az asus is jobban esne a szívemnek bár gyerekkoromba gigabyte fan voltam változnak az idők
köszi mégegyszer!work.hard.play.hard
-
Surprise
csendes tag
válasz ggbuffon1897 #77231 üzenetére
köszönöm szépen, ha végeztem a munkával átvizsgálom! cu later
work.hard.play.hard
-
Surprise
csendes tag
válasz DR|FTK|NG #77227 üzenetére
hm értem, viszont nem találtam D3H-t otthon olyan árban. Esetleg kérdezzem meg az érintett tagokat, attól függetlenül hogy nem láttam a listájukon?
Esetleg egy másik lap az i5-4590 nek? csakmert a 4570 sincs rajta a listájukon. Itt angliában jó árban meg tudtam volna rendelni de otthon csak 53ért van. Akkor meg inkább tag-tól Mo-n. egy másik lappal..?
Köszi!work.hard.play.hard
-
Surprise
csendes tag
Hát az otthoni árakkal (PH-s tagok! ámen), így alakult a történet.
Van egy-két változás kérlek meg tudnátok nézni hogy ugyanúgy működni fog-e a történet, minden passzol mindenbe, lesz elég hely és kábel mindenhova a mini házba vagy kell nagyobb?LAP : Gigabyte GA-B85M-D3H ~18K csere -> GIGABYTE GA-B85M-HD3 (s1150) 15.5K LeCPh -mi a különbség a D3H és a HD3 között? sok? a másik proci ugye ugyanúgy belemegy, nem lesz gond?
CPU : INTEL Core i5-4570 ~45K csere -> Intel Core i5-4590 BOX 49K Gianni27Ph jobb vagy rosszabb ez az új proci? 4570en nem találtam 45K ért csak 53-ért ezért Gianni 4590-re esett a választás.
CPU hûtõ : SCYTHE Kotetsu ~ 12.500 Ft 36 pounds from germany
RAM : CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9B ~24K 60 pounds http://www.idealo.co.uk/
SSD : Samsung 120GB SATA3 2.5" 840 EVO MZ-7TE120BW ~ Gianni27PH 19K
HDD : WD Black 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD1003FZEX ~ 18K LeCPH
ODD : Samsung SH-224DB/BEBE ~ 4K LeCPH
VGA : Asus GTX750TI-OC-2GD5 ~ 38K Gianni27PH
TAP : XFX Core v2 450W ~11K csere -> FSP HEXA+ 500W LeCPH 14K
HAZ : Fractal Design Define Mini ~21K Hol vegyem meg Mo.-n?Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
work.hard.play.hard
-
Surprise
csendes tag
-
Surprise
csendes tag
Sziasztok,
Az alábbi konfigot szeretném megvásárolni:LAP(motherboard) : Gigabyte GA-B85M-D3H ~18K 50 pounds
CPU : INTEL Core i5-4570 ~45K 130 pounds
CPU hûtõ : SCYTHE Kotetsu ~ 12.500 Ft 36 pounds from germany
RAM : CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9B ~24K 60 pounds
SSD : Samsung 120GB SATA3 2.5" 840 EVO MZ-7TE120BW ~20K 53 pounds
HDD : WD Black 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD1003FZEX ~24.000 Ft 62 pounds
ODD : Samsung SH-224DB/BEBE ~4K 13 pounds
VGA : Asus GTX750TI-OC-2GD5 ~40K 105 pounds
TAP : XFX Core v2 450W ~11K 36 pounds
HAZ(case) : Fractal Design Define Mini ~21K 62 poundsSajnos úgy alakult hogy 3 hét múlva kis időre haza kell költöznöm és otthon kell megvenni az alkatrészeket.
Lehet rossz helyen járok ez ügyben, de kérlek linkeljetek pár oldalt ahol szerintetek a legolcsóbban össze tudnám rendelni ezt a vasat. Köszönöm!
Szép napot[ Szerkesztve ]
work.hard.play.hard
-
Surprise
csendes tag
Sziasztok!
Összeált az elvárásimnak és a pénzemnek megfelelő konfig, komplett gépet kell vennem mindennel, egér van csak.
Arra szeretnélek kérni titeket hogy nézzétek át alapvető dolgokat mert 3 éve nem volt pc-m.
Játékra és videóvágásra használnám, fő szempont hogy csendes legyen!Később egyszerűen bővíthető?
A házba belefér szépen minden?
A táp éppen elbírja vagy szépen elég lesz akár később is ha úgy van és minden-t rá lehet majd kötni?
Később egy másik monitort vagy tv-t is rá tudok kötni egyszerűen?
A proci ra még manapság is kell kenni valami t amikor ráteszem a hűtést?
+1 amit cinkes megkérdeznem de nem tudom egyszerűen hogy megy ez manapság,
tehát wifi vevő az van az alaplapokban? tehát mint a laptopba? vagy csak kábellel lenne netem amíg nem veszek hálókártyát? vagy hogy van ez manapság?Előre is köszönöm a válaszokat!
A konfig:LAP : Gigabyte GA-B85M-D3H ~18K 50 pounds
CPU : INTEL Core i5-4570 ~45K 130 pounds
CPU hűtő : SCYTHE Kotetsu ~ 12.500 Ft 36 pounds from germany
RAM : CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9B ~24K 60 pounds
SSD : Samsung 120GB SATA3 2.5" 840 EVO MZ-7TE120BW ~20K 53 pounds
HDD : WD Black 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD1003FZEX ~24.000 Ft 62 pounds
ODD : Samsung SH-224DB/BEBE ~4K 13 pounds
VGA : Asus GTX750TI-OC-2GD5 ~40K 105 pounds
TAP : XFX Core v2 450W ~11K 36 pounds
HAZ : Fractal Design Define Mini ~21K 62 pounds+ monitor Asus VX239H, .... ~50-55K 135 pounds asus
[ Szerkesztve ]
work.hard.play.hard
-
Surprise
csendes tag
-
Surprise
csendes tag
válasz bluyoo #73474 üzenetére
Köszi!
Most nézem angol oldalon mennyi lenne a történet, viszont az ssd nél el is akadtam.
Mondom laikus vagyok, évek óta nem láttam hardware-t, ezért gondolom csak engem téveszt meg a végén a notebook laptop felirat. ugye erről van szó és ez az ami kell nekem?
[link]work.hard.play.hard
-
Surprise
csendes tag
Sziasztok fórumozók!
Pár év után újra pc-t szeretnék venni (asszony végre belement ) és ehhez a segítségeteket kérem, mivel teljesen laikussá váltam hardware téren. Nem is szaporítom tovább a szót.1. Mire fogod használni a gépet?
Elsősorban játszanék rajta, nem feltétlen a top vidkari szaggató játékokkal fullhd-ban, inkább MP.
Másodsorban videót szerkeszteni újra el szeretnék kezdeni, kreativitás kiélése végett
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
Laposról küldöm egy ideje
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Szükségem lenne ezekre: proci(i7?,silent), alaplap, vga(GeForce preffed,silent), hdd, ssd?(sztem belefér egy a rendszernek), ram, táp(silent), ház,
4. Mennyi a kereted rá?
Kérnék 2 ajánlatot is 250k értékben, egyet monitorral(szeretnék 21-2-3" IPS monitort), egyet monitor nélkül, mert angliában élek és itt ahogy észrevettem vannak árkülönbségek, tehát darabonként lehet tudok nyerni annyit hogy a 250k ból meglegyen a monitor is az erősebb configgal.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol?
-
Amit kimaradt viszont de nagyon fontos nekem, hogy halk legyen a gép. Akár még játék közben is, sőőt akkor is. Ha ez plusz pénzbe kerül akkor lefaragom máshonnan de ez nagyon fontos a párom miatt.
Minden megoldás érdekel!
Köszönöm a válaszokat előre is. Minden jót nektek!work.hard.play.hard
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Androidos fejegységek
- Szólánc.
- Építő/felújító topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- XPEnology
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kikapcsolva is megtalálható a OnePlus 13
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5800X + Új RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- RANGEE THINCLIENT 4110 B7D20 (Mini pc)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 10600 / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Szerverterem Bontás
- Középkategóriás gamer gép (12600k, 6700xt)
- Hétvégi Akció Lenovo ThinkCentre M900 I5-6500T, 16 GB DDR4, 256 GB SSD számlával és 6 hónap garival
- Hétvégi Akció Medion PC Ryzen 5 1600, MSI GTX 1660 Ti, 16 GB DDR4 RAM (HyperX) számlával + 6 hó gari
- Dell OptiPlex 3050 SSF (i3-6100t,8gb ram,256gb SSD)
- AM5 konfig VGA nélkül, Ryzen7 8700F, 32Gb DDR5, 1Tb WD Black NVMe, Asus TUF B650M-PLUS - Alza gari