Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hisense LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3DMark (2013) eredmények
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen SSD-t vegyek?
Aktív témák
-
chaval
tag
Ház kérdés: külsőleg nekem a Cooler Master Elite 430 jobban tetszik egy fokkal mint a 335-ös, de ahogy néztem a 430as alsó tápos, mire kell figyelnem?
Illetőleg egyenlőre azon filózom most beruházok CPU+MEMÓRIA+HÁZ+TÁP kombóra, a többire meg ha jön a javított Sandy lap....vélemények?
-
Zsinder
aktív tag
1155-ös lapok közül látott már valaki olyat amin 6 db sata II és 2db sata III foglalat van? Mert én nem találok.
Mostani gépbe 3 merevlemez van, mellé egy SSD, meg egy DVD meghajtó és elfogy a hely Sata III--on gondolom működik a sata II-es cucc nem?[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
Itt ellenőrizd: [link] [link], két guru3d-s teszt az x2-250-ről és az x4-620-ról. Kicsit adj hozzá a 620hoz és megvan a 640.
Úgy értem, hogy a WOW egy MMO játék, amit nagyon sokan játszanak, egy szerveren is több ezren lehetnek egyszerre.
Szerk: nekem 9600GT-m van, ami kb. a gt240 szintjén van, de sokszor el kellene egy a phenom X3 helyett egy 4 magos CPU.. igaz nem csak játszom rajta, de cs:s-hez pl. jobb lenne egy erösebb cpu..
[ Szerkesztve ]
-
-
horush
addikt
A keretbe belefér, s lesz jó gyors kis gépe. A wow vga igénye nem túl nagy, de pl. olyan helyeken, ahol sokan álldogálnak oda jól jöhet egy erős CPU. S ne aggódj, 100%-os loadon is csak ~10wattal fogyaszt többet az x4, mint az x2
Szerk: a hipronak is 75%-os a hatásfoka. Ilyen kis fogyasztású VGA mellett észre sem lehet venni a hangját[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
válasz Mannon #20884 üzenetére
Szia, én ilyet ajánlanék fizikai 4 magos CPU-val, 4Gb rammal, minőségi táppal, minőségi alaplappal, amivel szerencsés esetben feloldhatod az L3 cachet a CPU-ban, és phenom II X4 szintű procid lesz
LAP: Asrock N68-GE3 UCC: ~11eFt
CPU: AMD Athlon II X4-640 ~23eFt
RAM: Kingmax 1333MHz 4Gb 8,5eFt
TÁP: Chicony Hipro 430W ~6eFt
Összesen: 48,5eFt. -
KDSH
tag
válasz Tgdt159 #20886 üzenetére
Nem rossz, de a 3 magos proci nem kell.
helyette inkább egy Athlon II X2 250, ez is bőven elég a 3. mag csak áramot fogyasztana.
Továbbá tápból is elég egy 350W-os Chicony Hipro.
Tudom, hogy belefér, de felesleges.
Szerk.: Tápból lehet venni valami jobb minőségűt (Nincs baj a Chiconyval alapból, csak kisebb a hatásfoka)
FSP FSP350-60APN Halkabb, nagyobb hatásfok.[ Szerkesztve ]
-
Tgdt159
tag
válasz Mannon #20884 üzenetére
ez lenne egy gép összeállítás. most írtam, ha tévedek benne persze javítsatok, csak segíteni akarok
processzor: AMD Athlon II X3 450 3.20Ghz AM3 BOX 18k
alaplap: ASROCK N68C-GS UCC 10k
ram: KINGMAX 4096Mb DDR3 1333Mhz KIT 9k
táp: Chicony Hipro 430W ATX/EATX 6k
összesen: 43.000 körül -
Mannon
tag
Sziasztok,
Kezdem akkor azzal, hogy játékra kellene egy gép. Jó lenne, ha futna rajta a cod4 és még pár jó játék. (maffia 2 stb.)
A videókártya már megvan: nVidia GF GT240 1 GB DDR3A monitorom max 75Hz Fujitsu Siemens.
Van egy 80 G winyom (SATA)
Egér, billentyűzet és társai nem kell, van.Amire szükségem lenne:
1. Egy klassz kis proci, ami szépen együtt dolgozik a videókarival és amely még vagy 2 évig kiszolgál. Ár kb: 18.000-20.000HUF (bruttó)
A lényeg, hogy ne akadjak Dalaran (wow) főterén
2. Alaplap kb:15.000-17.000HUF , DDR3 RAM legalabb 2 G. 6000HUF max (gondolom ennyi kell a játékokhoz)
3. Egy frankó kis táp. Nem kell drága... 6000HUF körül.
Kérdésem az, hogy ezekkel a paraméterekkel melyik tipusú alkatrészeket kérjek a kereskedőtől és, hogy nektek mi a véleményetek.
Jó lenne ha kijönne ez a négy dolog bruttó 45e-50e HUFból.
Előre is köszi fiukák, hogy segítetek."For the Horde"
-
-
horush
addikt
válasz Tgdt159 #20876 üzenetére
Kb. 50eFt (i3-2100 +h67 lap). De fizikai 4 magos sandy I5-öt is kapni már 40ért, szal úgy összesen 60 lenne Régi I3-al + 1156 lappal kb. 40-ből jönnél ki, athlon x4-el már 35-ből is.
KDSH: Valószínűleg fogja tudni kezelni, csak biost kell majd frissíteni.[ Szerkesztve ]
-
KDSH
tag
válasz Tgdt159 #20874 üzenetére
Jaja a PhysX nem nagy durranás és nem lételem. Nem is mindegyik játék támogatja ezt a technológiát, de amelyik igen, ott sem hoz lényegi változást. Ami a két GPU-t illeti, a HD5770 valamivel erősebb, mint a GTS450 (az kb. annyit tud, mint egy HD5750), de nagy különbség nincs. Procik közül tökéletesen megfelel erre a célra az Athlon is, de ha vársz egy kicsit és belefér a keretbe, akkor választhatsz Sandy-t is. Remélhetőleg a következő generációs (Ivy bridge) procikat is tudja majd kezelni a Sandy-hez kiadott chip, így a jövőben jobban lehet majd fejleszteni, mint egy AM3-as platformot.
-
agemate
addikt
válasz picur220 #20873 üzenetére
A PhysX egy rossz vicc, semmi különbséget nem veszel észre látványban, ha be van kapcsolva, csak 20-30%-al esik az fps. Tapasztalatból mondom, Mafia II GTX460 PhysX-on benchmark: 28fps, PhysX off: 40 fps. Mindez négy magos procival, 1080p-n, maxon. A Cuda más dolog, az tényleg nagyon hasznos, gyorsabban renderel vele a gép.
Tgdt159: Szerintem az új i3-2100-al járnál a legjobban, de arra még pár hetet várni kell. Kb 28-30k-ba fog fájni, de játékok alatt elveri a fizikai négy magos AMD Phenom II X4-et is, néha az Intel Core i5-760-at is megszorongatja.
[ Szerkesztve ]
-
picur220
veterán
válasz Tgdt159 #20872 üzenetére
Az i3 teljesítményben ugyanott van, mint az Athlon X4, hiába 2mag, mégis mindenhol utoléri, pláne játékokban. Így eladásnál sem fog számítani, melyiket veszed, egyrészt, mert egyik foglalat sem lesz sehol, másrészt mert elavultnak fog számítani, és egyformán gyenge lesz.
Ja, és 4magnak érzékeli a gép a 2magot a HT miatt, tehát 4 szálon számol a gép.
A CUDA magok nem játékoknál, hanem különböző képszerkesztő meg videoszerkesztő meg mittoménmilyen alkalmazásoknál jön jól, játékoknál nem sok vizet zavar, ott inkább a PhysX az, ami kellhet.[ Szerkesztve ]
-
Tgdt159
tag
válasz picur220 #20871 üzenetére
Az i3mal 1 bajom van, a 2 mag...:S. Igazából van 1-2 játék ami már 2 mag 2,8 Ghz-et kér... most nem akarok úgy járni hogy ősszel vagy jövőre ha jön ki az új cod, vagy valami amivel akarok játszani, hogy 3 magot kér pl... . meg hát, ha elakarom majd adni a gépből a procit 2-3 vagy esetleg 4 év múlva, akkor 4 magosat előbb fogom tudni eladni, az én elgondolásom szerint.
A másik commentre válasz, az 5770-el kapcsolatban, hogy geforce-t ajánlották. Az indok az volt, hogy az újabb játékokat nvidia kártyák alatt fejlesztették ki, azért mondjuk egy ati kártyánál olyan dolgok jöhetnek elő, amit egy driver frissítés orvosol, majd később. Meg a Cuda magokra is azt hallottam, hogy pozitív dolgot csinál játéknál (nem tudom mit, igazából nem tudom mi a lényege ).
A monitort nem akarom cserélni. Eléggé rosszul jött ki a monitor vásárlás melynek következtében egy 22'os monitor helyett egy 19"os-t sikerült beszereznem. Igazából a régihez képest sokkal jobb, de azért egy picit sajnálom : /. A monitort nyáron vettem 3 év garival, nem hinném, hogy előbb kicserélném.
-
horush
addikt
válasz Tgdt159 #20868 üzenetére
Szia, erre a felbontásra bőven elég elég az athlon2. VGA-ból viszont HD5770 1Gb-t javasolnék, mert kb. 1 árban van a GTS450-el és valamivel erősebb. Ha viszont később tervezel bővítést nagyobb felbontásra, akkor egy GTX460 1Gb vagy egy HD6850 1Gb akár FULLHD-ra is elég.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tgdt159
tag
2 proci között, és 2 videókártya között vacilálok...
proci: amd athlon 2 x4 640 és amd phenom 2 x4 955
videókártya: gts 450 és gtx 460Szeretném minél olcsóbban megúszni a gépet, de azt is szeretném ha felteszek idén vagy jövőre egy új játékot, akkor az full grafikán 1280*1024 körüli felbontáson szépen fusson. Melyik proci-videókártya kombinációval érhetem ezt el? mégegyszer írom, minél olcsóbb megoldás legyen. Még annyi, hogy a phenom x4nél plusz költség még rá egy cooler :S...
-
bedohazi
aktív tag
Ha megjelenik az i3-2100 akkor az a megjelenes utan mennyire idore teszik bele notebookokba, vagy egyaltalan lesze ilyen?
Es az uj amd-k nek lessze notebokos mobile verziojuk, es ha igen akkor kb mikor? -
balpis
őstag
válasz chaval #20861 üzenetére
Aki erre biztosan tud válaszolni, az nem itt ül hanem tőzsdézik :-)
Ha H67-es lapot akarsz alá, akkor valószínűleg csak 1, max. 2 hónapig fog porosodni. A mainál olcsóbb biztosan (?) nem lesz a következő 2-3 hónapban, max. később, ha telítődik a piac vagy jön a Bulldozer, de ez sem valószínű. Kicsit drágább lehet, ha megnő a kereslet - lesz alaplap hozzá -, vagy romlik a Ft (ez most épp be is következett már!).
Szóval H67 vagy P67-es laphoz, főleg, ha hamarosan akarsz gépet belőle, akkor én megvenném most.
Ha ráér, nagyon ráér, kíváncsi vagy, mit hoz ki az AMD vagy milyen lesz a Z68-as alaplap, akkor inkább nem.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Marlie
csendes tag
válasz balpis #20859 üzenetére
Na szóval, bementem a biosba, Power Management setup / IRQ/Event Activity Detect / IRQs Activity Monitoring ban vannak nekem a Primary INTR ami on/off lehet (gondolom irq1-2 és on-on van) azután az IRQ 3-tól 15-ig. Ezek enabled/disabled lehetnek. (COM 2 en, COM 1en, LPT 2 en, FLOPPY DISK en, LPT 1 en, RTC ALARM dis, IRQ2 Redir dis, Resereved dis, Reserved dis, PS/2 Mouse en, Coprocessor en, Hard Disk en, és Reserved dis)
Windows-ig ugye nem enged a warning, de itt kell akkor át állítani vmit? pl.: IRQ13 Coprocessor disabledre tettem, de nem változott semmi.
Am elvileg nem kell bios frissités, mert mikor vettem a cuccot, akkor is ez volt, csak egy ismerősom be tudta üzemeltetni, no de hol van ő már. :S
Úgy 2-3 hónapja mikor be tudtam izzitani ezt a P2-est internettel, akkor már keresgéltem és valahol találtam egy jó nem kell letölteni manual pdf-et, de azt nem találom, de megkeresem ha bele döglök is. :S
Kondizz max heti 3*(H-SZ-P), és sétálj. Egyél sok csirkét, rizst, zöldet, gyümit, hangyát, és megváltozik az életed.
-
chaval
tag
Sziasztok!
Szerintetek érdemes most megvenni az SB i5-2400-as procit (polcon porosodna), és utólag megvásárolni az alaplapot meg a többit?Üdvözlettel:
Tamás -
Marlie
csendes tag
válasz balpis #20859 üzenetére
Előjáróban is Imádlak benneteket!
Öm, flopy van de még életemben nem csináltam bios frissítést, csak emlékszem régebben olvastam vhol errefelé, hogy azt egyedül nem igen érdemes, szóval fogjátok kérlek a kis kezecskémet ha ezt kell tenni.
Angol tudásom kimerül a ha var jú környékén, de megpróbálom osszevetni a biosomat ezzel a linkelt Default ISA IRQ Assignments táblázattal.
Fene megint leszakadt a konyhában a redőny... Mindjárt jövök az összevetéssel.
Kondizz max heti 3*(H-SZ-P), és sétálj. Egyél sok csirkét, rizst, zöldet, gyümit, hangyát, és megváltozik az életed.
-
balpis
őstag
válasz Marlie #20858 üzenetére
Szia!
Ezzel azt hiszem, feladtad a leckét itt is!
Sajna (szerencsére) már legalább vagy 15 éve nem kellett IRQ beállításokkal foglalkoznom, minden mindig ment magától.
Ha valahogy lehetne, próbálkoznék egy bios frissítéssel először. Az floppyról mehet az ilyen idős alaplapoknál. Ha a floppyt még felismeri...Egyébként meg google?
Valami ilyesmi pl:
http://www.helpwithpcs.com/upgrading/change-irq-settings.htm
Összevetheted ezzel a kiosztással, ha a biosban megnézhető - nálam sajna a manuálban csak egyetlen javított oldal jött le, nem tudom, hova lett a többi :-(.Lehet persze valami alaplapi hiba is, állás közben is elszállhatott rajta akár valahol egy kondi...
Tudom nem segítség, de legalább egy kis biztatás!notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Marlie
csendes tag
válasz #98593280 #20725 üzenetére
Igen, jó eséllyel meg is nyernétek. Speciel én két napja várok segítséget a Bios topic-ban. Persze nem csak én.
Lehetne olyat kérni, hogy egy kicsit besegítsetek? (Akár priviben is)
[link]Kondizz max heti 3*(H-SZ-P), és sétálj. Egyél sok csirkét, rizst, zöldet, gyümit, hangyát, és megváltozik az életed.
-
balpis
őstag
válasz #98593280 #20855 üzenetére
Ez igaz, de ha kicsi tuningot csinál már (10%), az jobban pörgeti - illetve jobban melegszik.
Illetve a régi AMD hűtőm (még 754-es sempronon) azért az évek alatt egyre hangosabb lett, ezért írtam, hogy majd meglátja, kell-e neki jobb hűtő, a konfig összerakásahoz feleslegesnek tűnik.[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
törölt tag
Még1 dolog, aki AMD-t vesz RC430-al és nagy cpu bordával, felejtős a felső 2 helyre ventit tenni, mert nem fér el. A TX3 borda mellett még elfér, de a hátrafelé fújos beszerelési lehetőség mellett, pl. Hyper 212 fölé már nem fér be venti.
Intel-nél más a helyzet, mert azt ugye felfelé fújósan is be lehet szerelni.
A neoncsövek pedig ezek: Neon Sharkoon CCFL 2-in-1 1500 Ft csak kb. az ára. Adnak hozzá egy invertert, csat össze kell dugdosni, molex-ről megy, van egy főkapcsolója is, beszorítottam egy hátlapi slot lyukba, kapcsolható is bármikor, de 10 watt nem sok A látvány meg állat jó, próbálnám majd fényképezni, vagy videó, de azt hiszem élőben kell látni
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Aki TX3-at használ, ajánlom figyelmébe lecserélni a CM ventijét Swif2-92P -re. Még 10-es max. fokozaton sincs szinte hangja. Akkor 1900-on megy. Holnap rákötök párhuzamosan 2db ACF12 pwm-et, kíváncsi leszek hogy tudom vele párhuzamosan szabályozni őket. Anno az volt a baj, hogy a TX3 CM venti vagy hangosan pörgött, vagy ha leszabályoztam, akkor az AC-k alig, szinte leálltak, 400-on.
-
Janesz88
csendes tag
köszi szépen srácok a segítséget!
Mivel totál analfabéta vagyok a témában így sokat segítettetek a tanácsokkal! Köszi! -
agemate
addikt
válasz Janesz88 #20843 üzenetére
Ha később sem megy bele diszkrét videokártya, akkor FSP350-et vegyél egy mATX-es Cooler Master házzal. Az alaplapban valóban van videovezérlő, egyszerűen csak rákötöd a monitort és van kép Drivert azért majd telepíteni kell a CD-ről. Nem hiszem, hogy 4GB memóriára szükséged lesz, de mivel ilyen olcsó most, érdemes megfontolni, akár üzleti szempontból is, venni 2x2GB-ot és 2GB-ot később el lehet adni majd drágábban.
-
Janesz88
csendes tag
Szia!
Nem igazán vágom azt h mi a jó, ezért itt kértem segítséget és egy ilyen gépet ajánlottak:
Alaplap ASROCK 880GM-LE 1 db 15.713 Ft
Processzor AMD Athlon II X2 245 2.90Ghz AM3 BOX 1 db 12.462 Ft
Memória KINGMAX 2048Mb DDR3 1333Mhz 1 db 4.600 Ft
Merevlemez SAMSUNG 500GB F3 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ 1 db 10.312 Ft
Optikai egység NEC AD-7260S Fekete 1 db 4.562 Ft
Ház COOLERMASTER RC-342-KKN1-GP Elite 342 (mATX) 1 db 7.375 Ft
Táp FSP FSP350-60APN 1 db 6.663 Ft
Összesen: 61.686 Ft
CoolerMaster Elite 370 Midi Tower Black ~9k
Kingmax 4GB/1333MHz DDR3 ~8,5k
Így: ~68k
Integrált VGA-val (HD 4250), ami internet+FullHD filmnzésére bőven elég.
Táp helyett esetleg Chicony Hipro 350 ~5,2k, és esetleg vehetsz ATX méretű házat ha ignyed van rá Coolermaster 370 ~9k.Nem fogok rajta játszani, csak netezésre és munkára kell. Az ipon írta ki h az alaplap tartalmaz videó karit, csak most nem tudom h akkor azt nem is kell beállítanom vagy h mivan.
Ha esetleg mégis kell bele videó kártyát tetetnem, akkor melyiket érdemes? Mivel nem játékra kell gondolom vmi kis gagyi is elég bele...bár akkor meg már túllépném a max 70.000-es keretet. -
sipio
tag
válasz picur220 #20831 üzenetére
Han már ennyire ramoztok erről tudna nekem valaki mondani valamit. AMD-hez vagy Intelhez való, vagy mindkettőhöz?Ez elvileg 1*4gb.Ja meg néhol oda van írva hozá, hogy micro!. Miért micro?
[ Szerkesztve ]
Az este, ahogy feküdtem az ágyamban, és bámultam a csillagokat, arra gondoltam: hova a francba lett a tető?
-
Tgdt159
tag
Akkor ez az egész így : Chieftec 500W GPS-500AB-A táp 12cm v.BOX és Cooler Master Hyper 212 Plus proci ventilátoral együtt kértem rá árat.
Nekem erre így : 113 000 Ft-ot mondtak. Elfogadjam? jó ár?
a másik meg az, hogy játékra akkor ez több évig is elég lesz, ez a konfig?
-
horush
addikt
válasz Tgdt159 #20822 üzenetére
Tápból válassz egyet azok közül, amit C0d3r ajánlott. VGA-ból viszont én inkább egy SapphireHD6850 1GB-ot ajánlanék, majdnem ugyanennyiért kapható az is. Ezen az alaplapon meg nincs egyáltalán integrált VGA és 7.1es audió kimenet sem. Amennyiben nincs valami 5.1-7.1 audio rendszered/headseted és nem is tervezel venni, akkor az nem szükséges, de én azért valamilyen integrált VGA-s alaplapot tennék bele (mégha nagyon gyenge is), hogy működjön, ha esetleg valami történne a VGA-val. Ilyen pl. az Asrock N68-GE3 UCC. Az maximum annyival gyengébb, hogy csak 4 hátsó USB-je van.
-
balpis
őstag
A házat nem látom, milyen lesz. Sok régebbi - 18cm széles - házba úgy láttam, a Hyper 212+ nem fér be még cipőskanállal sem (a CPU tetejétől kell 16cm hely). A 19 centi széles Elite 430-ban is talán ha 3 mm van a hűtő és a fedlap között. Igaz, vagy 2mm-t a plexi is elvesz a térből.
De ha picit is számít a zaj, akkor én is csak javasolni tudom a gyári hűtés helyett egy nagyobb ventis, lassabban forgó hűtőt, ha elfér, akkor a fent említettet. (alapon 850-et forog, de ha kell, 2000 fölé is felszalad :-)).notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
C0d3r
addikt
válasz Tgdt159 #20822 üzenetére
Erre a processzorra ajánlott venni jobb hűtést (javaslat: CoolerMaster Hyper 212 Plus), gyári nem túl hatékony. Táp jó... lenne, csak éppen régi (konkrétan 6 éves FSP tervezés) és ezen az áron sokkal jobbakat kapni.
5-6k - Chicony Hipro 430W
7k - Gigabyte PoweRock 400W
10-11k - FSP SAGA II, Chieftec CTG-400-80P, Chieftec GPS-500A -
Tgdt159
tag
Tudjátok most a napokban 20szor változtattam az elképzelésemen a gépemmel kapcsolatban. Úgy döntöttem többet szánok rá, és veszek 1szer, de akkor normális gépet.
így alakult:
AMD Phenom II X4 955 AM3 BOX cpu Black Edition
ASROCK M3A UCC AMD 940 AM3 ATX alaplap
GeForce GTX460 Zotac 768MB DDR5 Synergy Edition vga kártya
Samsung SH-S223L/BEWE sata dvd író
GigaByte GE-R460-V1 460W tápEz így jó lesz? Játékra is ? A táp is elegendő?
-
lalimano
tag
Hali!
Bocs az offért, de egy olcsó minőségű alaplapnak mi baja tud lenni? Mitől megbízhatatlan?Keresek használt CCFL/UV/Neon csövet inverter nélkül
-
zelek
csendes tag
Köszönök szépen minden segitséget. És tudom tilos de érdeklödnék nemtud nekem valaki ajánlani egy megbizható embert aki pretested Phenom-t árul és felvehetem vele a kapcsoltat.
És bocsánat a szabály szegésért! -
zelek
csendes tag
Picur na most ezt hogy érted? És miért tanácsoltad?
-
zelek
csendes tag
az általad leírt alaplap is képes erre? Nekem ezt ajánlották itt a forumban bár mondjuk nekem mindig azt mondták hogy az alaplapon nemszabad sosem sporolni. Tudom hogy egy gombnyomás csak ha ugyveszed meg hogy fel van oldva akkorbiztos jó mind a 4 mag de ha boltbol és te magad oldod fel akkor fenn áll a veszélye hogy marad 2 magos mert a maradék 2 mag szar. Ezért irtam tud e nekem valaki itt ajánlani egy megbizhato embert:S
-
zelek
csendes tag
Miért nemtudja kihasználni a 1666Mhz ramot? Igazából játékra kell de akkor elgondolkodom a 1333Mhz is. A Cpu tol meg azért félek mert 2magos cpu ez de lehet ugy is rendelni hogy fel van oldva benne a maradék 2 mag is és bár tudom ez nem az a rovat de maradnék a 4 magos összeállításnál és kéne ajánlani nekem egy megbízható embert aki feloldva 4 maggal adja.
-
horush
addikt
Miért félsz a CPU-tól? Megverni nem fog Egyébként a 4Gb kingston hyperx kit felesleges, elég egy 4Gb-os 1333MHz-es kingmax is.
Ha viszont kevesebbet fogyasztó, ámde gyengébb, fizikailag csak 2 magos, de 4 szálas intelt szeretnél inkább, akkor:
LAP: Asrock H55M-Ge ~16eFt
CPU: Intel Core i3 550 Boxed ~27eFt -
zelek
csendes tag
Hello mindenki kb 1,5 hónapja kértem itt egy confot 100ezerért és ezt kaptam lap: Gigabyte GA-MA770T-UD3 cup: Phenom II B50 BE ram: 4GB Kingston HyperX DDR3 KIT vga: HD6850. Na most ezzel nincs semmi bajom csak kicsit félek a cpu tol és kicsit macerás megbízható embert keresni nemtudom van e más megoldás vagy esetleg kérjek más confot itt?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz nagyramos #20796 üzenetére
Én azt gondolom, hogy elsőként ha alaplapot akarok venni, ASRock-ot veszek. A régi beidegződés, miszerint az 50-es években voltak vele problémák, már több éve a múltté. Évek óta kiváló minőségű, jó ár/érték arány deszkákat gyártanak. 2011-re megelőzték az MSI-t is eladásokban, 3. helyen vannak az Asus és a Gigabyte után, ami elismerésre méltó eredmény.
Ezenkívül mint tudjuk, az Asus leányvállalata, szóval nem árulnak zsákbamacskát. Aki mindezek ellenére mást mond, az tájékozatlan a modern hardverek világában. Hasonló a helyzet a Chicony Hipro-val is, valószínűleg Győrisztánban nem hallottak még erről, miszerint egy minőségi védelemmel ellátott megbízható belsővel van szerelve. Az első táp, amit meg lehet vásárolni.
Ami konkrétan a győri régiót illeti, 2x is végeztünk már hardver felmérést (tavaszi & őszi) és megsúgom Neked, a győr és környéke siralmas volt...
Elég csak megnézni miket ajánlgattak: [link] Merkuri, kodegen, Pegazus, HKC fos tápok, a konfigok fele lga775 volt, stb...
Bár fentiek megnyugtatásképpen nem csak Győrre jellemzőek, a vidék 90%-a fostalicska ajánlatokat ad, nem kell aggódni...
[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
válasz nagyramos #20802 üzenetére
Szia, parancsolj: (az athlon II-nél jóval erősebb Phenom II CPU és a felbontásodra tökéletes GTX460 768MB VGA:,
LAP: Asrock N68-GE3 UCC ~11eFt
AMD AMD Phenom II X4 955 Black Edition Boxed ~32eFt
RAM: 4Gb Kingmax 1333Mhz ~8,5eFt
VGA: Gainward GeForce GTX460 768MB PCIe ~38eFt
HDD: Samsung F3 7200RPM 500GB ~9,5eFt
ODD: LG Electronics GH22NS40 SATA ~4eFt
HÁZ: Cooler Master RC-370 ~9eFt
TÁP: Chicony Hipro 430W ~6eFt
Összesen: ~118eFtVagy pedig keveset fogyasztó, ámde valamivel gyengébb, fizikailag csak 2 magos, de 4 szálas intel CPU-val:
LAP: Asrock H55M-Ge ~16eFt
CPU: Intel Core i3 550 Boxed ~27eFt
A többi ugyanaz
Összesen: ~118eFt.[ Szerkesztve ]
-
RufuszX
senior tag
válasz nagyramos #20796 üzenetére
Teendő:
Online boltban megrendeled, ott összerakják neked (általában teljes konfignál ingyen) és max 2500Ft-ért ki is szállítják és azt hiszem bátran állíthatom, hogy szállítással, összerakással együtt olcsóbb lesz mint a győri üzletben
A végén pedig Te nevetsz egyet rajtuk!
Szubjektív véleményemÍgy jártam én is el ismerősöm esetében, mert Pécsett még ha lett volna is minden egy helyen csak az i5-760-n spóroltam 5k-t, többi alkatrészről nem is beszélve.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Steam topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Hisense LCD és LED TV-k
- Crypto Trade
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- GAMER PC - RTX 3080 - i5 13400F - 32GB RAM - 1TB SSD - VÍZHŰTÉS
- HP Gaming V3 I Intel Core I5 3470 I GTX 1050 2GB I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 6600 Xt 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / elkelt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest