Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
n.e.o.one
csendes tag
Sziasztok!
Alaplap+memória csere előtt állok, sajnos nem önszántamból, mivel nagyon úgy tűnik hogy az asus (P5N32-E SLI Plus) alaplapom már az utolsókat rúgja (a részletekbe nem mennék most bele). Az lenne a kérdésem (tudom elég fura) hogy: szerintetek melyik márka a legmegbízhatóbb? A mostani alaplapommal csak a bajok voltak mióta megvettem. Kétszer volt már szervizben, és már megint kezd megbolondulni. Tudom hogy nem lehet egyértelműen megmondani hogy most ez a márka jó, az pedig nem. Lga 775 DDR 3 lapok közül választanék, úgy 15-18 000 körül. Elsődleges szempont tehát a megbízhatóság.
A válaszokat előre is köszönöm -
n.e.o.one
csendes tag
Sziasztok!
Hamarosan venni fogok egy új alaplapot. Lga 775-öt, mert új procira nincs pénzem, és a mostani alaplapom már kezd meghalni. Neten nem szeretnék venni, mert már megjártam ( egyszer két hónapig volt oda a gépem amikor az alaplapot cserélték garanciálisan) a közelben lévő boltban pedig nem túl nagy a választék ( http://www.pcplanet.hu/spl/376066,2/Intel_LGA775 )
Az MSI G41M-P28-nál a hivatalos oldalon ezt írják: "DirectX: DX10" ( http://eu.msi.com/product/mb/G41M-P28.html#/?div=Basic ) Ez mit akar jelenteni? Van benne integrált vga ami dx 10-es? Vagy ha beleteszek egy dx 11-est akkor csak dx 10-es lesz? Lehet béna kérdés, de ezt most nem igazán értem.
Illetve a memóriánál ez is mi: "1333*(OC)"? Azt tudom hogy az oc, overclock-ot jelent, de miért írják oda?
A választ előre is köszönöm
-
n.e.o.one
csendes tag
Sajnos muszáj lesz. A mostani alaplapom válogat a memóriák között, kb egy évig volt benne 4 Gb corsair (ddr 2) majd sorra jöttek a kékhalálok, most egy kölcsön kapott 1 gb kinston van benne ezzel semmi baja. De a corsairok hibátlanok (tesztelve lettek egy másik gépben) és a ddr 2-es memóriák aranyárban vannak, ezért "jobban" járok ha veszek egy másik alaplapot+ ddr 3-as memóriákat, csak a közeli boltban elég csoze a választék :S
Köszi a választ. Akkor ha veszek bele egy 1333 MHz-s memóriát, akkor a biosban állítgatni kell valamit, vagy csak beleteszem és kész?
[ Szerkesztve ]
-
n.e.o.one
csendes tag
válasz Coolmat #34677 üzenetére
Tudom hogy a legjobb lenne ha platformot váltanék, de procira nincs pénzem Ezért gondoltam úgy hogy most veszek valami olcsó alaplapot, DDR 3-as memóriákkal. Legalább a memeket át tudom majd rakni, ha veszek később új procit+megint új alaplapot (ami nem mostanában lesz). Eladni nem szeretném a lapot, mert nem akarok senkivel kicseszni. Ha odaírom hogy "éppen csak hogy használható" akkor meg mennyit kaphatok érte, 4-5 k-t?
[ Szerkesztve ]
-
n.e.o.one
csendes tag
válasz i are robot #34680 üzenetére
Amióta 3 éve neten megvettem ezt a gépet csak a gondok voltak vele, nem telt el úgy 12 hónap hogy ne lett volna valami hardware probléma. Például a monitorral Szolnokra kellett vonatoznom . Azóta megfogadtam hogy ezentúl csak a helyi pc boltból veszek(amiből összesen 1 van, ami megbízható, ebben az isten háta mögötti városban), és akkor ha netán valami probléma lenne, nem kell telefonálgatni, futárral bohóckodni.
Egyébként szerintetek kb mennyit kapnék a 4 Gb Corsair XMS2 + Intel Core 2 Duo E8400 -ért? Mert ha jó áron el tudnám adni, akkor jöhetne szóba platformcsere.
-
n.e.o.one
csendes tag
válasz i are robot #34682 üzenetére
Tudom hogy van olyan bolt, hogy ingyenes a garancia futár. Ezt a gépet is ilyenből rendeltem (kiv a monitor). Kb 2 éve kellett visszaküldenem (majd egy év múlva ismét) úgy november körül , és januárban kaptam vissza, nagyon örültem neki hogy az ünnepeket TV nézéssel töltöttem. Hiába telefonálgattunk, hogy mi a franc tart eddig "egy két nap és küldjük". Ezért inkább nem bízok semmit a véletlenre.
-
n.e.o.one
csendes tag
-
n.e.o.one
csendes tag
Sziasztok!
Megvettem az új alaplapom( MSI G41M-P28 Intel G41 LGA775 mATX ) és hozzá 8Gb DDR 3-as Kingstont. Eddig minden rendben van vele (lekopogom). Most teszteltem az IntelBurnTestV2-nel kb 20 percig (igen tudom hogy ez kevés, folytatom a tesztelést).
Viszont az érdekes hogy az Everest (Everest Ultimate Engineer v5.50.2143b) nem ismeri fel az alaplap nevét (alaplap neve: ismeretlen),de minden más hardwaret felismer.Telepítettem a cd-n lévő chipset drivert is, bár ezt az előző lapomnál soha nem csináltam. Találkoztatok már hasonlóval? Ez lehet probléma?
A választ előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
n.e.o.one
csendes tag
válasz Darko_addict #34743 üzenetére
Igen, az AIDA64 már kiírja. Köszi Volt fent egy régi Everest, és amikor az nem írta ki gondoltam frissítem, csak nem tudtam hogy nevet változtattak
-
n.e.o.one
csendes tag
Sziasztok
Remélem jó helyre írok. Most vettem egy új netebookot, eredeti windowsal, és az lenne a kérdésem hogy: Ha újratelepítem az oprendszert, egy "letöltött" dvd-ről, és az eredeti liceszt írom be telepítéskor, akkor "eredetiként fog-e viselkedni"? Mert Dvd-t nem adtak, és szeretném partícionálni a merevlemezt.
-
n.e.o.one
csendes tag
válasz tranceplanet #37878 üzenetére
Köszönöm a választ
Igaz, a partícionáláskor nem feltétlen veszik el minden. Az asztali gépemen kb 3-5 havonta szoktam újratelepíteni a windowst, ha már kezdett lassulni, vagy valami más miatt előbb-utóbb szükséges. Ezért akartam biztos lenni abban hogy, reinstal után is eredeti windwos-om lesz de így megnyugodtam már csak egy törés nélküli win 7 prof. 64-es telepítőt kell találnom
Köszönöm meg egyszer a segítséget -
n.e.o.one
csendes tag
Hoppá most látom hogy mennyire rossz topikba írtam délután, bocsi A touchpaddal kicsit macerás netezni, és siettem is.
bluyoo: Persze volt olyan hogy több ideig is fent volt ugyanaz a rendszer. Változó hogy mennyi idő elteltével telepítem újra, de előbb-utóbb szükséges lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest