- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Kompakt vízhűtés
- OLED monitor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?
- Öszvér módszerrel veszi fel a harcot a memóriapánikkal szemben az ASRock
- VR topik
Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Szerintem nem kellene egy mondatba sűríteni, amit igazából minimum jópár mondatban lehet csak leírni...
Mindenesetre több előnye is van az IPS-nek, de ez a linkelt oldalakon szépen le van írva.Szerk: Egyébként engem legalább annyira zavar, ha nem jobban, a PVA-k black clush effektje, mint a szögfüggő fakulásuk. A jobb PVA-kon az utóbbi teljesen elviselhető, de a black clush-t (ez az, amikor a sötétebb részek pontosan szemből sötétebbek, mint egy picit oldalabbró) még ott sem tudják elhanyagolhatóvá tenni. Én pl. a két szemem között is érzékelem (ti. az egyik szem kicsit más szögből látja ugyanazt a pontot a monitoron), és ettől enyhén(!) TN feelingje van a számomra. Az viszont nekem is tetszik, hogy a feketéje a "konyhából" is elég sötét marad, viszont egyes IPS-eken is éppen elég jó már.
(#5251) Nyugdíjas: Azért pl. az EA231WMi-nek igencsak PVA-t közelítő a feketéje...
(Mellékesen megemlíteném az amúgy kuriózumnak számító első generációs NEC WUXi-kat is, amiken még rajta volt az A-TW réteg, ezeknek volt a legjobb feketéje az IPS-történelemben.)(#5267) madgie: Bocs, de az alsó felirat görbületéből jól látszik, hogy az NEC-t jóval közelebbről fotóztad, a moire is ennek tudható be...

-
Nyugdíjas
nagyúr
Érdemes megnézned a HP LP2475W-t, és a Dell U2410-et. Leginkább egymás mellett, ugy könnyebb lesz döntened.
Ha nem kifejezetten grafikai munkára lesz akkor ezek amik szóba jöhetnek (A Dell mostanra jóval olcsóbb lett, mint a HP). Ha mégis egy komoly munkára való monitort gondoltál, akkor NEC 2490WUXi2 ami még játszik.
Egy tipp a beszerzésre.
Jah, igen. Ha te "fekete-fetisiszta" vagy (bocsánat a kifejezésért
) akkor valami PVA-sat kéne nézned,de az a nagyhelyzet, hogy szerény szubjektiv véleményem szerint ebben az árban azok ennyivel tudnak többet (jobb a feketéjük), minden másban gyengék. Többniyre lassabbak is.
De viszont akkor már szóbajöhet a DELL 2709W ami nagyobb is, és még mindig 200 alatt vagy vele, és PVA-s.Utolsó felvetésedre: Nem tudok érkezőben lévő olyan tipusról amire érdemes lenne várni.
Aktív témák
- Google Pixel topik
- AliExpress tapasztalatok
- Ubuntu Linux
- Milyen TV-t vegyek?
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Óra topik
- Fejlesztői videónaplón a tavasszal megjelenő Marathon
- Fogyjunk le!
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3453
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Mindenesetre több előnye is van az IPS-nek, de ez a linkelt oldalakon szépen le van írva.
) akkor valami PVA-sat kéne nézned,de az a nagyhelyzet, hogy szerény szubjektiv véleményem szerint ebben az árban azok ennyivel tudnak többet (jobb a feketéjük), minden másban gyengék. Többniyre lassabbak is.