Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Nem tudom, kérdezd meg tőlük!

Írtam neked egy listát, de elment az áram, most már nem írnám be újra, talán majd holnap.
janos666: Nézd meg jobban:

Azt ugye tudod, hogy olyan dolgokat vársz az U2410-estől, amiket 2-3x annyiba kerülő monitorok tudnak...
Néha még azok sem... Itt nem is a színtér-koordináta beállításra gondolok (ez kicsit túlmutat a sima kalibráción), hanem a színek fokozatainak finomhangolására, mely a LUT által valósul meg. Konkrétan a HP DreamColor LP2480zx tudja a beállítható szín-koordinátákat (és a 24p-t), 540k + a kalibrációs kit ára... 
Ugyanakkor, mivel van az U2410-esben is belső LUT és gyári kalibráció is (a Standard módra vonatkozólag), ez végülis megoldható lenne, ha a gyártó akarná... De akkor már nagyon magára haragítaná néhány versenytársát...
(Kár, hogy ez a programocska, ami átküldi az ide szóló adatot, nem szivárgott ki.) Sőt, mivel ugye van beépített színtér-szimuláció, a koordináta-állítósdit is tudhatná, a natív színtéren belül. De akkor már követelnék az emberek a digitális homogenitás-javítást is, amire valószínűleg nincs is hw-es lehetőség, még ha végképp háborút akarna is indítani a Dell a többiek ellen. 
Az U2410-esben (és 1-2 társában) lévő panel gyárilag 60 Hz-re van felkészítve, az egyéb frekiket (mint írtam a cikkben), át-FRC-zi erre.
-
janos666
nagyúr
Nagyjából összevetve a CIE koordinátákat, szerintem is jól rajzolja ki a referencia sRGB háromszöget a Lacie program a linkelt cikkben szereplő képeken:
Chromaticity Red Green Blue White point
x 0.6400 0.3000 0.1500 0.3127
y 0.3300 0.6000 0.0600 0.3290
z 0.0300 0.1000 0.7900 0.35833Amúgy kezdi egyre jobban piszkálni a gondolataim egy U2410-es. Csak két dolog hiányzik belőle, amire azt mondanám, hogy nekem már tökéletes: otthoni hardware-es kalibrálás (még azzal is kiegyeznék, ha nekem kéne kézzel beírni a kimért koordinátákat valami firmware editorba, és flashelni. - Igaz, ez nem égető ügy, míg 8 bites anyagokat néznék 10 bites jelátvitellel), illetve 72+ képfrissítés. (Hogy kereken kiférjen rá a mozifilmek 24FPS-e. Illetve nem tudom mi lesz ezzel a 120Hz-es 3D szemcsis dologgal, mert lehet, hogy még a TN-ek válaszideje mellett is előjön néha egy kis szellemkép, akkor egyéb panelekkel veszélyes lehet a téma.)
Nem lehet esetleg DisplayPort-on át 72Hz-en is hajtani az U2410-et? (Mert másik oldalról a single link DVI is meghal 60Hz felett, ha én most DVI-n próbálnám erőltetni...)
Aktív témák
- BestBuy topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Steam Deck
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tesla topik
- Éjszakai műszak
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- 12" Monitor akár Microsoft Teams / Zoom beszélgetésekhez - HP Center of Room Control TPC-I032-CRC -
- Eladó ASUS TUF Gaming monitor, VG289Q, 28", 4K, IPS, UHD
- WaveShare 4.3inch Capacitive Touch Screen LCD, 800 480, HDMI, IPS, Various Devices & Systems Support
- LG UltraGear 32GQ85X-B LED IPS Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- HP OMEN X 24' TN 240Hz
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3370,94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

(Kár, hogy ez a programocska, ami átküldi az ide szóló adatot, nem szivárgott ki.) Sőt, mivel ugye van beépített színtér-szimuláció, a koordináta-állítósdit is tudhatná, a natív színtéren belül. De akkor már követelnék az emberek a digitális homogenitás-javítást is, amire valószínűleg nincs is hw-es lehetőség, még ha végképp háborút akarna is indítani a Dell a többiek ellen.