Hirdetés
- Honnan kapták a nevüket? Ethernet, Pentium, Intel és a „bug” sztori
- A napi Windows-hiba? Teljes adatvesztés Bitlockerrel
- Olyan lesz a Térkép, mint a segítőkész haver az anyósülésen
- Alaposan kitolhatod az Steam Deck üzemidejét egy új funkcióval
- Lassú lett a PC? Micsoda meglepetés: egy Windows frissítés lehet a ludas
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A napi Windows-hiba? Teljes adatvesztés Bitlockerrel
- iPad topik
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Melyik a legerősebb Low Profile VGA kártya?
-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bambano
üzenetére
Igen, ez együtt közel 50e Ft lenne.
Történetesen van is 4G-s router (csak még nincs kézben), csak hát jóval butább, mint amit egy Mikrotiktől várnék. (Pl. nincs rajta OpenVPN...)
Viszont éppen most esem pofára egy másik topicban, mivel eddig abban a szent meggyőződésben voltam, hogy ha VLAN-okat definiálok, akkor azok nem fognak belelátni egymásba. Nekem pedig pont ez kéne.
Az alapfelállás az, hogy a net mobilnetként jön.
Két dologra van szükségem:
1. OpenVPN -- látni és látszani.
2. Egy olyan Ethernet LAN-port, amire rácsatlakozhat a kedves vendégem, és nem érheti el a többi porton működő hálózatot (kombi router esetén a wifit sem). Én erre megoldásnak tartottam a VLAN-t, hogy legyen egy a vendégnek, egy pedig a háziaknak, de ajelek szerint ezzel mellényúltam, mert a vendég átláthat a háziak VLAN-jára.
Ellenben, ha jobban belegondolok, nem lehet, hogy a Mikrotik van annyira okos, hogy be lehessen állítani rajta olyan szabályokat, hogy a vendég mégse lásson át a másik térfélre?Köszönettel: MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
- Redragon IRE PRO
- Glorious Model O 2 Wireless fekete
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T560 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T550 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K Beégett I Cam I W10 I Gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3734
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
ekkold