-
PROHARDVER!
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcll
senior tag
Sajnos nem akar összejönni sehogy.
Régi hEX routert upgradeltem ROS7-re, sikeres volt, nem halt le, működik minden. Cofigot lementettem. AX3-at felupgradeltem utolsó ROS7-re, így mindkét router ugyanazon a verzión fut (7.15.3.). AX3 configját is leszedtem, hogy onnan az első pár sort átrakjam a hEX lementett configjának elejére (software ID, mode, serial, meg a MAC címet is átírtam. De hiába akarom betolni AX3-ba, csak hibát dob, rögtön az elején:[admin@MikroTik] > import myconfig_hEX_ROS7_oldconfig.rsc
failure: already have interface list with such name
Aztán elkezdtem soronként átvinni, de jöttek a hibák szépen sorban:
[admin@MikroTik] > /interface bridge
[admin@MikroTik] /interface/bridge>
[admin@MikroTik] /interface/bridge> add admin-mac=D4:01:C3:72:xx:xx arp=reply-only auto-mac=no comment=\
\... "created from master port" name=bridge1 port-cost-mode=short \
\... protocol-mode=none
failure: already have interface with such name
[admin@MikroTik] /interface/bridge> /interface ethernet
[admin@MikroTik] /interface/ethernet> set [ find default-name=ether2 ] arp=reply-only name=LAN
[admin@MikroTik] /interface/ethernet> set [ find default-name=ether1 ] name=WAN
[admin@MikroTik] /interface/ethernet> /interface pppoe-client
[admin@MikroTik] /interface/pppoe-client> add add-default-route=yes disabled=no interface=WAN keepalive-timeout=\
\... disabled name=pppoe-out-DIGI use-peer-dns=yes user=baloghlaszlo-nbj
input does not match any value of interface
[admin@MikroTik] /interface/pppoe-client> /interface lte apn
[admin@MikroTik] /interface/lte/apn> set [ find default=yes ] ip-type=ipv4 use-network-apn=no
[admin@MikroTik] /interface/lte/apn> /ip dhcp-server
[admin@MikroTik] /ip/dhcp-server> add add-arp=yes always-broadcast=yes authoritative=after-2sec-delay \
\... interface=bridge1 lease-time=3d name=DHCP-SERVER
[admin@MikroTik] /ip/dhcp-server> /ip pool
Értem, vannak ilyen IF-ek, próbáltam kézzel átnevezni, de csak arra panaszkodik hogy azn a néven már létezik. Ha meg törlöm az Inetrface/Interface List/Ethernet táblákból akkor meg ledob a router és onnantól el sem érem már, mehet a full reset...
Apropó reset. Ez után az első belépéskor feldob a Winbox egy ablakot amiben felajánlja hogy kitörli a default confot (Remove Configuration gomb). Ha erre bökök onnantól meg nem érem már el a routert. Akkor ez minek van? Kábelen csatlakozok közvetlenül a laptopról a routerre. A Wifijét nem is látom, de a Wifi LED nem is világít a router elején.
Hogyan tudnám egy az egybe áttenni a hEX interface konfigjait az AX3-ba? Mert emiatt hasal egy csomó minden sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kerékpársportok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Delta Force (2024)
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- Acer Nitro V ANV15 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 - 2,5 év gari
- GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8G (GV-N4060EAGLE OC-8GD
- TP-Link Archer AX73 AX5400 Router
- ÚJ TP-Link Archer AX55 AX3000 Router
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged