- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
biga
őstag
Nem nagyon lehet ezt így számolni. Valójában igazabb lenne, ha 2 gyorsulásnak számolnánk ilyenkor az egészet (egyszer 70-ről 0-ra rugalmasan, hisz ilyenkor gyűrődés van, és az energia jó része elnyelődik, bár ennek van nagyobb energiája az ütközés pillanatban), és egy 0-ról mondjuk (egy folyamatosan, erősen lassuló) 40-50-re. Ez utóbbi már nem nagyon rugalmas, de cserébe jóval kisebb energiájú, mint az első.
De mint mondtam, a konkrét video esetén csak spekulálunk, hisz minden adatunk az, hogy látjuk a testek mozgását és a kocsi gyűrődését. Szerintem eleve nem mennek 70-el (a kamion szerintem nem ment, a másikat nem tudom), de természetesen erről semmi infom nincs, csak szerintem csalóka a sebesség látszata hóban. Másrészt a testek ha valóban nagy sebességgel mentek volna (kikapcsolt övvel) simán kirepülnek a szélvédőn is akár. A testek ehhez képest nem mozdulnak ekkorát, még a hátul ülő sem. És ismétlem: a kocsi frontális energiaelnyelő része a lehető legideálisabb (vagy ahhoz nagyon közeli) szögben érte a kamiont, gyakorlatilag 100%-os fedéssel. Ilyenkor nagyon hatékonyan nyeli el az ütközés erejét az autó eleje és ez jól látszik is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robot fűnyírók
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- sziku69: Szólánc.
- Háztartási gépek
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest