- Házimozi belépő szinten
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Akciókamerák
- Melyik tápegységet vegyem?
- 3D nyomtatás
- Milyen monitort vegyek?
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
Mostanában gyakrabban utazok konferenciára és így nem tudom magammal vinni a fotós hátizsákomat, viszont szeretném a gépemet (G80) egy Oly 12-40-nel biztonságban tudni (max plusz akksi, meg szűrő megy mellé). Ehhez keresek valami olyan táskát, amiből gyorsan előkapható a masina (eddig szétszedve vittem neoprén tokban) de azért bele lehet rakni egy hátizsákba (repülőn a csomagszám miatt).
Ebay és társaira is nyitott vagyok.Másik: állványcipelésre van valami karabiner/egyéb megoldás, mert a csúcstechnológiás weifeng állványom tokját nem lehet átvetni vállon?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
csurgoi #86065 üzenetére
A velbon ph-368-at szokták még ajánlani, bár az is műanyag. Nekem most nincs fluid fejem, de a legtöbbet egy weifeng wf-717a-t használtam eddig (vagy fancier ft-717), az többe kerül, de az árban benne van egy frankó állvány is és a fej szerintem elég jó, masszív, megbízható, full fém az egész.
-
jjeahh
nagyúr
No megjött a szuperolcsó kis weifeng tripod g3 alá, jó kis cucc, túrázni, gombászni valszeg jó lesz
-
.mf
veterán
válasz
jjeahh #65158 üzenetére
Tudod, a jobb felső sarokban van egy mágikus rész, amit úgy hívnak, hogy "Kereső"
6615. Jóféle, csak kicsi a max magassága, és sokat kell hajtogatni-csavargatni. Meg a tokjánál nagyon elméretezték a pánt hosszát.
Japánban vettem nagyon leértékelve használtan Slik Sprint Minit, az is jó, kisebb a magassága, de jóval könnyebb és gyorsabban felállítható, jobb arra az esetre, ha cél a kisebb tömeg és méret.
Ha most vennék, talán Q-668, az már normál magasságú, de összecsukva csak kicsit nagyobb. Az ilyeneknek viszont a monopodként kicsavarható láb menete a gyenge pontjuk, az a fícsör inkább hanyagolandó.Üdv Oslo mellől Lillestrømből. Lassan éjfél, 10 körül ment le a nap, de még mindig éppcsaklement fíling van. Már nem is kérdés, hogy miért a tél ajánlott az északi fényekhez, pedig ez még csak nem is a sarkkör, és nem is a nyári napforduló.
-
jjeahh
nagyúr
Bocs a dupláért, jól emlékszek, hogy valaki itt használt weifeng állványt mikrós gép alatt? Eredetileg egy kis manfit akartam, de hétvégén a kezeim közé került egy ilyen kínai csoda és ledöbbentem mennyire patent kis cucc volt. Valaki próbált már tőlük kisebb méretű állványt?
-
.mf
veterán
válasz
Mirman #61913 üzenetére
"Azért itt kérdezem mert ez az egyik legjobban pörgő topik ezzel kapcsolatban , ahogy láttam az állványos topik eléggé halott."
Pedig az utolsó oldalán is vagy háromszor írtam le ugyanazt... látom visszaolvasni manapság luxus
Nálam jelenleg 3 állvány van: mini (lecserélés alatt, tervben: Velbon EX-Macro), utazós közepes (Weifeng 6615), komolyabb (Induro AT214 + olcsódejó kínai BK-03), azt (/-okat) viszem, amelyik a helyzethez passzol.
Vakuból egy FL36R-t sikerült jó áron szereznem; de még a kitvakuval is sikerült egy pár egész jót deríteni közelre éjszaka is (arc megfelelően exponálva, sarki fény jól látható a háttérben -- slow synch ftw).
-
.mf
veterán
válasz
rumos14 #60350 üzenetére
Igen, én is ezen pislogtam, hogy drágább az EM1-nél és A7-nél, 12-50-nel pedig az A7+28-70-nél. Irtó magasra lőtték be az árát.
Azért a japán árak, mert ott már nem csak márkaker., hanem kisker árak is vannak, amik sokkal jobban változnak. Míg Angliában, Amerikában sokáig ragad egy-egy szinten, meg MRSP-n, és lépcsőkben mozog az ár, addig Japánban sokkal gyakrabban sokkal finomabb ármozgások vannak. De most nézem Angliában is beárazták már a kiteket, ott is drágább az EM5m2 (900) mint az EM1 (850), de legalább van 12-40-es kitben is, azonos árban a kettő (1500).
Meg azért japán, mert az a következő úticélomMorc + Pollai: heh, jókor mondod, pont tegnap rendeltem meg az Induro AT214-et...
Igaz a karbon úgysem az én árszintem... meg most direkt nagyobbat kerestem, kompakt utazósnak ott a Weifeng hasonló kialakításban és méretben: 30~32 összecsukva, 135 nyitva. Ahhoz is szűk táskát adnak nagyon rövid pánttal?
Eléggé vékony vagyok, de én is alig tudok féloldalasan átbújni rajta kabátban...
Egy gondom van csak vele (na jó, több is, de hordozhatóság szempontjából): hogy bár rövidre lehet hajtani, de még elég tömzsi marad, ugyanakkora az átmérője, mint egy normál / nagy állványnak. Rég keresek már olyat, aminek nincs középoszlopa, így összecsukva ~25-30 cm hosszú és 6-7 cm átmérőjű, 3 lábszekció, gyorszáras (nem teleszkópos fos), nyitva 55~70 cm. Már sok tucat gyártó több száz termékét átnéztem, nagyon homályba vesző kínai OEM gyártók katalógusait is, de nincs ilyen. Pedig ez lehetne az ultimate kiránduló: kicsire csomagolható, könnyű, de már kilát a fűből. -
|AP|
veterán
válasz
HollyBoni #56325 üzenetére
Weifeng 6615-öt terveztem venni, szinte ugyanez, más név alatt. De a blackfriday ár, meg az itthoni forgalmazás, 6 év garancia meggyőzött.
-
|AP|
veterán
válasz
Mercutio_ #56046 üzenetére
Az állványkeresésemet megoldotta a blackfriday, Advesphotonál berendeltem egy ilyet. Ebből a típusú állványból még a Weifeng 6615 jöhetett volna szóba 16k körül ebayről, de a kedvezménnyel 24k lett így a vége a Siruinak, ennyit már nem sajnálok érte (és remélem hosszan ki is fog szolgálni)
-
|AP|
veterán
Ha jobban megnézem a Sirui tényleg szinte egy az egyben megegyezik a Weifenggel. Így viszont már nem sok érv szól mellette (még a 6 év garancia sem). Jelenleg a 6615 a legesélyesebb, lehet élni fogok a személyes megtapizás lehetőségével (mármint az állványt...)
Studi: jó áron van, de én egyáltalán nem videózok, ezért a pisztolymarkolatos fej nekem feleslegesen növelné a méretet, még ha kényelmes is.
-
.mf
veterán
Sejtem milyen lehet az állványod... Nekem ennek egy sokkal kisebb verziója van, ami összecsukva 22 cm nyitva meg 5x, asszem 2.5k vagy 3k-ért vettem. Kicsinek nagyon kicsi és könnyű, ez tényleg a zsebberakós, vészhelyzet esetére semminél jobb állvány-pótló, de már ez is elképesztően nyegle, csak könnyű obikat és rövid gyútávokat merek rábízni, azt is csak szélcsendben, és reménykedek, hogy nem csuklik össze a lába. Na de 1 m-esben?
Manfrotto Compact light gömbfeje nem néz ki túl bizalomgerjesztően.
Action és 6615 tömegben ugyanannyi - kérdés, hogy videózól-e, akkor a Manfi feje praktikusabb.
Vanguard Nivelo: amikor mini-állványt kerestem egy éve, gondolkoztam ezen (vagy 204-esen, vagy olyan? Mindenesetre akkor még 15k volt) is, bementem megnézni a helyi eDigibe. Volt ott egy rendes srác a fotós részen, konkrétan lebeszélt róla. Azt mondta, hogy hozták már vissza a lábrögzítő mechanikája miatt, és amúgy is egy vékony, könnyű, megingós darab.
Sirui, Weifeng (Fancier meg egyéb álnevei), Benro, Mefoto, Photomate, stb. nagggyon hasonló kialakítású állványainál nem lepődnék meg, hogy azonos vagy csak 1-2 OEM matricázásai lennének. Minden ugyanott, ugyanolyan csavarok ugyanolyan méretben, a láb rögzítőgyűrűkön ugyanannyi borda...
Ha jól tudom, a Benro jött ki először ilyennel.Egy dolgot tennék csak hozzá: nekem egy nagyon erős méretkorlát miatt lett a 6615: ekkorát tudok a motoros fotóstáskává avanzsált tanktáskába még kényelmesen beletenni. Máskülönben az eggyel nagyobb méretet vettem volna / venném, ami 15-20-x cm-rel magasabb (plusz azt hiszem monopoddá alakítható):
- ehhez eléggé be kell hajolni
- halszemmel a korlátok még benne vannak a képbenHa Bp-en vagy, gyere el egyszer meetre, s elviszem magammal. Vagy akár külön is összefuthatunk.
S ha már egész véletlenül szóba került, mikor lesz meet?
-
|AP|
veterán
tudom, hogy van külön állványos topik is, de először itt kérdeznék, mert itt azért valamivel "méretérzékenyebbek" az emberek
GM1 alá (és a későbbiekben sem tervezek túl nagy vázat venni, max. GX7-EM10 méret) keresek valami jó minőségű, stabil, de mégis könnyű és kicsire összecsukható állványt, ami nem kerget az őrületbe használat közben.
Mivel a GM1 nem egy hatalmas gép, ezért azt gondoltam nem lövök ágyúval verébre és megteszi majd egy ilyen is, de pár használat után azt kell mondjam: nem, nem teszi megA fej kezelése iszonyú macerás, a teleszkópos lábak összecsukása sem egy leányálom.. szóval kicsi is könnyű is, de használni szenvedés.
Hajlandó lennék többet áldozni egy jobb állványra, nagyjából ilyen elvárásokkal:
-szállítási méret 30- max.40 cm
-súly: max 1kg
-gömbfej (esetleg cseretalp sem jönne rosszul)
-kihúzott max. magasság legyen legalább 120-130cmEzeket néztem eddig, de ha valakinek van jobb ötlete ne kíméljen:
-Manfrotto Compact Light - legolcsóbb versenyző, nincs cseretalp, 40cm összecsukva, de könnyű és 131cm max. magasságú
Manfotto Compact Action - az előző pisztolymarkolatos verziója. Ezáltal nagyobb, drágább is, ez játszik a legkevésbé
Weifeng 6615 - .mf kolléga sugallta, jó méret (összecsukva és max. magasságon is), cseretalp, mindent tud, amit kell, talán picit nehéz
Vanguard Nivelo 214 - nincs cseretalp, de könnyű, jó méret, könnyen nyitható lábak
Sirui T-005X - legdrágább versenyző, nagyjából ez lenne a felső határ, amit kiadnék érte. Mindent tud, amit kell, kérdés megér-e annyival többet, mint a korábban felsorakoztatott versenyzők. -
.mf
veterán
Nálam az volt az egyik fő szempont, hogy nagyon kicsire össze lehessen hajtogatni (hordtáskástul is mindössze 32 cm), de azért legyen valamennyi magassága tájképeléshez (155 cm körül van, ha jól emlékszem); és emellé legyen korrektül összerakva, állítható, utánhúzható. Ezt még a neten néztem ki, majd HK-ban jártam végig a kínálatot és néztem meg többek között (Manfi, Slik, Benro, még Gitzo is) ezt is élőben, és elég meggyőző volt önmagában is, árában meg méginkább.
Ha jól értem, jjeahh-nak nem kell ilyen ritkaságszámba menő speciálisan kicsi darab, hanem mindössze annyi a szempont, hogy legyen portréhoz is megfelelő magasságra nyitható (amire ez nem biztos, hogy elég), és legyen megfordítható középoszlopa (itt fordítva megy: a lábak felfelé vannak fordítva a kisebb tárolási mérethez; de abban nem vagyok biztos, hogy a lábak szögét ebben a fordított állásban lehet-e rögzíteni). Erre szerintem egy generikusabb Manfi, Vanguard, Slik, Benro, stb. is megfelelne, könnyebben beszerezhető (Weifeng név alatt néha felbukkan ebayen, de mint írtam, most már ugyanezt az amazon is árulja, 85 USD-ért) és használtan talán olcsóbb ott is.
Egy állványra érdemes kicsit többet költeni, mert azt ritkán cseréli az ember, és 15-20k alatt tényleg elég sok fontos dolgot kispórolnak belőlük a gyártók. -
.mf
veterán
Mekkora a keret? Milyen fícsöröket vársz?
Nekem bejött a Weifeng 6615-ös, ami egy Benro másolata / "továbbfejlesztése" olcsóbban. ~150 centire nyitható, ~32-35-re csukható, 5-szekciós lábú. Most már az amazon is árulja nyugatabbra amazonbasics álnéven, de nem sokkal drágábban (asszem 20k körül?megvan, 85 USD).
10k alatt a Velbon EX-Macro, de az csak 50-60 centire nyitható; nem próbáltam, de az a jelölt, ha a Hama travel compact minit lecserélem -- ami szintén nagyon kicsi, de sajnos gagyi is, nyeklik-nyaklik, lába nem állítható.
Van még a Cullmann 200T és 220, de azoknál a lábak ha meglazulnak, nincsen meghúzó csavar, így azokat nem ajánlanám. A 250-esemnek is néhány finom használat után is már kilazult a lába.
Aztán vannak még, mint Manfrotto Befree, Benro Travel Angel, stb., csak ezek már egy magasabb árfekvésben... Sajnos ilyen kompakt méretben kevés a megfizethető árú, de korrekt darab. -
.mf
veterán
válasz
Milán13 #49491 üzenetére
"azért ide írtam, mert"
Mert off téma és off gép.
Van külön állványos topik is, itt szerintem nem sok ember használ ilyen állványokat (mikróhoz elég kisebb és könnyebb), hogy össze tudja őket hasonlítani. Én egy Weifeng 6615-öst használok, mert ~32 cm-re összecsukható és ~1 kg, viszont ~1.4 m-re nyitható max. Nekem ez motoron tanktáskába pont befér úgy, hogy gép és obik meg pár kiegészítőt még tudjam cipelni. S messze nem 100k volt. Még a Benro eredetije sem, aminek továbbfejlesztett másolata. Ha hátizsákkal mész és kevésbé vagy méretkorlátos, akkor ezeknek pár számmal nagyobb verziója is jó lehet. Nem kell egyből 100 k-ra menni.
---
Milyen témák mennek itt közben, agyameldobom. Én is rossz helyen nyaralok.
És hogy ilyen szövegekkel össze lehet valakivel jönni, meg egyeseket lányok kergetnek, hát kapjátokbe
Igaz, lányok engem is szoktak kergetni... de inkább csak az őrületbe
Nem, Dr. Csernus, nemakarokrólabeszélni, de ha mégegy lánytól a szokásos "tök jó veled beszélni, kár, hogy a barátom nem ilyen" mondatot kapom, az nem teszi zsebre, amit kap... -
.mf
veterán
Na látom zajlik itt az élet
Egy meetben én is benne lennék, nekem kedd, szerda és csütörtök este is jó.
Arn: én HK-ban egy Weifeng 6615-öst vettem (már előtte kinéztem online, de meg akartam élőben is nézni), sztem az lehet a MeFoto OEM-je. Gondolkoztam én is a monopoddá alakítható nagyobb verzión, de én méretkorlát miatt örültem annak, hogy ezt találtam, ez ugyanis befér a motoros tanktáskámba, mellé a fotós övtáskám, még egy-két obi és pár egyéb dolog, így komplett fotós felszerelés lehet nálam.
Fél éve használom, szerintem az áráért messze a legjobb darab, jól átgondolt felépítéssel és megoldásokkal. Ezzel a tekergetéssel sincs semmi gond, csukva a három-négyet egy kézzel átfogod és egy negyed-fél fordítással kinyitod, majd kihúzás után egyenként rögzíted; becsukáshoz pedig kinyitod, összetolod, és megint átfogva becsukod a nagyját, még egy-egy gyors tekerintéssel utána ellenőrizve, hogy tényleg zárva vannak-e. -
.mf
veterán
válasz
Muerte68 #46436 üzenetére
Viccelsz? Ezért a jó ár a 0. Illetve nem, mert még akkor is negatív a hasznossága, mert csak a helyet foglalná otthon. Olcsó kompaktnál nagyobbat és drágábbat nem bíznék rá.
Az állványok is sajnos egy elszállt biznisz (mint a fotózásban annyi minden...). Hihetetlen, hogy milyen drágán adnak milyen minősíthetetlen fost. A Cullmann állvány, amit akciósan 15k-ért vettem, még egy jó ár-érték arányúnak számított. Mégis, néhány alkalom óvatos-kímélő használat után is már kilazult az egyik lába, és nincs csavar meghúzni!
S elég sok másban is gagyi. A Benro-másolat kínai Weifeng 6615, amit HK-ban vettem átszámítva hasonló áron, ég és föld ehhez képest. Nyugati, jobbnevű márkában 25-30k-nál kezdődik egy máramennyire korrekt állvány, pedig annak is az előállítási költsége párezerben megáll...
-
.mf
veterán
Páran a talin meg külön is kérdeztétek, úgyhogy akit érdekel egy kis virtuális világjárás, és megnézné a képes útibeszámolóm: [link]
Cuccos:
- E-M5
- nappal nagyrészt Pana 14-140 f3.5-5.6, motorral 12-32, eleinte pár 12-50-nel;
- esti képek PanaLajka 25, motorral Pana 20-as;
- valamint néhány a Samyang halszemmel.
Döntően kézből, pár képnél állvány -- vagy a kicsi hama Traveller Compact játékállvány, vagy pedig egy Weifeng 6615.
2-3 képnél lapszűrő, 3-nál pedig 760 nm-es IR-szűrő.
Szinte mindegyik SooC, néhány max. croppolva, illetve panorámába összefűzve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asustor NAS
- Házimozi belépő szinten
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- PlayStation 5
- Xbox tulajok OFF topicja
- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hobby rádiós topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest