Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Throme

veterán

válasz peppe79 #99584 üzenetére

Értelek, és ahogy írtam, én is fotóztam filmre, de akkor azért, mert nem volt más. Mos viszont hátránynak tartom a digitálissal szemben.
    Lelassulni most is tudok és nem azért mert erre a technika rákényszerít, hanem mert kedvem van kicsit elnézelődni, vagy enni egy fagyit...stb.

Nyersanyagot most is tudok választani (pláne, hogy filmesen be vagy határolva az alapanyaggal, hogy milyen fényviszonyhoz választod, meg asa/din akármennyi, meg színes vagy fe-fe) csak az a kérdés milyen kapacitásút és milyen gyorsat, ezt is csak 1x.

#99586peppe79
    Nem azért lövök sok képet, mert szeretek válogatni, hanem azért mert nem vagyok jó fotós :B . Ha profi lennék, akkor - ha nem is 24-36 expoba de mondjuk 100 fotóba beleférnék/nyaralás.
    A válogatás fáradságos meló, ez az egy, amit annyira nem szeretek, sok képnél ez velejár, de!!! legalább tudok válogatni. Nagyon ügyesnek kell lenni filmesnél és nem azért lőnék kevesebbet, mert hű de megtanultam fotózni, hanem mert be vagyok határolva. Ha elfogy a 24/36 kocka, akkor vége a játéknak (vagy viszek még egy hátizsáknyi filmet).
    Szüleimen látom, hogy nekik a gyerekről készül képeimből a többnél a mégtöbb a jó :B .

Régi képek nézegetésében szintén a nosztalgia erősen jelen van, meg a tudat, hogy ezekből kevés készült. Benned van ez és ettől felértékelődik.
    Ha akkoriban lett volna mai technológia/technika, akkor szüleink is sok képet lőttek volna rólunk.
    Minden, amiből kevés van azt értékesebbnek gondoljuk.
    Lehet, ha fognád a képeidet és kb 100-at leszámítva mind kivágnád akkor az utókor ugyanúgy nagy gondossággal kezelné azt a 100-at, mert kevés van belőle...
    Biztos volt már olyan érzésed, hogy elnézegettél volna több régi képet helyekről, személyekről, de rossz, hogy csak 10-100-500 marad fenn.

Nekem minden fotóm értékes, amit megtartok, mert nekem az tetszik valamiért. Más biztos kivágná a nagy részét, de nem másnak fotózok...

#99587lugosi

... hát ha átszámolom, hogy 4-5 év alatt 6-8k papírkép... szerintem nem készült ennyi, hobbi tekintve (nem melót).

Új hozzászólás Aktív témák