- Mini PC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Home server / házi szerver építése
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- DUNE médialejátszók topicja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
b.vr
őstag
válasz forceberg #100715 üzenetére
Mondjuk számomra biztos nem opció egy 14-140, de ezt neked kell eldöntened. Ahogy írtam számomra még úgy sem lenne igazi a 7-14 hogy 12-40 van mellette, de ezek szubjketív dolgok. Nálam utazásnál a 9-18 az alap, az úgy viszont jó lesz hogy mellé a fix 7.5.
Szűrőzésnél nem arra gondoltam hogy hány mm-től lesz használható, hiszen aalpból csak azokra a megoldásokra gondolok amik teljes tartományban (hiszen ha nem tudnék érdemben a tökegyszerűen és praktikusan szűrőzhető 9-18 alá menni, akkor az egésznek eleve nincs értelme) Arra gondoltam hogy ott nem működnek a rácsavarható szűrők hanem kell elé egy bázikus segéd-tartó, ami ha valaki csak egy-egy jól bejárt helyszínre költözik ki amúgy is állvánnyal akkor lehet egy opció, de én állandó mozgásban vagyok, foylton veszem elő teszem el a gépet, ott ez kínszenvedés.
A kis laowa viszont ebből a szempontból is szuper. Csak annak olyan jónak kell lennie mint amilyen fotókat anno MrChris posztolt a sajátjával, szóval ott a vásárlásra is rá kell készülni, de majd rajta leszek most már hamarosan.
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
MrChris
nagyúr
válasz forceberg #100715 üzenetére
Úgy vettem a Laowa 7.5-est, hogy biztosan visszaviszem, ha gáz, mert elég rosszul néztek ki a tesztek. Egyikben új példánnyal újra fotózták és az már jó lett. Az enyém szerintem hibátlan, highres-ben is több a részlet. Minden részén élesebb a képe, mint a Pana 20/1.7, vagy a Leica 12-60 12mm-en, ezekkel tudom összevetni.